|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  227 228 [229] 230 231   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
22.5.2014 17:14:32   
Inkognito
Drage moje zene, nemate pojma koliko mi znaci sto vas imam ovdje. Ovim danasnjim postom sam skontala da mi ustvari sve virimo ovdje i gledamo da li ce koja sta napisati i imati neki problem, da joj priskocimo u pomoc...Ovo vase danasnje javljanje me je malo popravilo, vidim koliko se trudite da pomognete, a nadam se i ja vama.
U pravu ste definitivno treba pricati o tome, al sto kaze HNF mi pravimo gresku jer se konstantno trudimo da pokazemo kako je sve ok. Meni se cini da kad bih malo vise pricala o ovome sa svojim dragim, da to uopste u njegovim ocima ne bi bilo strasno, jer bi sigurno pomislio da se ja super borim s ovim jer sam kad sam s njim super, ne pokazujem tamo neke simptome. S druge strane mi bude krivo sto me malo vise ne pita o mojim stanjima, al opet muskarac je to, oni ne razmisljaju kao mi i cekaju da im se stvari kazu, slabo postavljaju pitanja....Al jedno je sigurno, kad se covjek otvori i poprica o svemu, onda je sigurno lakse...Vidim iz vasih iskustava da je najbolje rjesenje pricati o tome. I ja sam momku na jedvite jade rekla otprilike s cim se borim i dobila sam podrsku, al eto moj je problem sto ne znam sama traziti podrsku kad mi treba, jer sam navikla biti tu za one koji meni trebaju, a nikad nisam znala traziti za sebe. To ucim i na psihoterapiji, kako traziti, a ne samo pruzati...

Mamice, ne brini, znas da nam svima tako dodje neki dan los, pa i te glavobolje i pritisci. Dokle god smo u ovom stanju, normalno je da nas nesto muci i da nas nesto boli od neke makar i prikrivene nervoze. Al sto kazes, mozda ti je i to zeljezo opet slabo, otidji opet izvadi nalaze...

HNF sta da ti kazem za crne misli, mislim da su i meni one najgore, to i treperenje tijela kad sam napeta. Svi znamo kako znaju biti realne i zastrasujuce, al kazu da je najbolje prihvatiti ih i reci hajde bujrum misli izvolite, necu imati nikakvu emotivnu reakciju na vas, i da ce onda one malo popustiti...
Bitno je zapamtiti da MI NISMO TE MISLI, one su samo dio nas i da smo mi jace od njih. ONE SE NECE REALIZOVATI, KAO STO SE NISU REALIZOVALI NI ONE KOJE SMO IMALI PRIJE NJIH!!! Opet cu ponoviti da smo mi zene lavovi, da se borimo s necim s cim se najteze boriti, a to je sa nama samima. Jake smo i pobijedit cemo, bitno je samo prihvatiti se ovkima kakve jesmo, ne misliti o sebi negativno, moramo se voljeti ovakve kakve jesmo, bezuvjetno se prihvatiti i onda ce i ovo s.anje popustiti polako... Nije nastalo preko noci, nece proci preko noci, samo nam treba strpljenja...

Opet ponavljam kako sam fascinirana cinjenicom kako ovdje zene jedna drugoj pomazu i priskacu odmah u pomoc.
Mamice, napisala si da ne zelis da nas necim gnjavis...ja mislim da ovdje niko nikog ne gnjavi, tako slobodno izbaci sto god imas da podijelis, jer mi smo tu da si olaksamo.

I da, meni pomaze kad citam starije postove, mnoge sam izdvojila sebi i citam ih kad mi je tesko, pa ako koja zeli mogu ih ovdje kopirati, ili na privatnoj poruci.

Hvala drage moje :*

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5701
22.5.2014 18:47:56   
HNF
user posted image user posted image

(odgovor članu Inkognito)
Neposredna veza do poruke: 5702
22.5.2014 19:35:28   
priks1
Ma moja Inkognito naravno da smo uz tebe,ustvari
jedna za drugu.Ma ja ti stalno povirivam na forum:)
Nisam ni ja bas nesto ali borim se,HNF kakve su to crne
misli?Ja jedino mislim crno tipa kad me uhvati
anks e onda krenu,nema mi spasa nikad nece proc
nista me ne veseli,i onda taj nemir i tuga...Ali bit ce
bolje,mora!!!Inkognito,Mamice,Hnf i pozdrav!!!

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5703
22.5.2014 21:23:04   
HNF
crne misli tipa, sta ako poludim, sta ako izgubim kontrolu nad svojim ponasanjem pa nesto uradim ne daj boze, sta ako imam sizofreniju, sta ako ovo, sta ako ono, itd user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu priks1)
Neposredna veza do poruke: 5704
23.5.2014 9:03:36   
Mamica24
Bravo Inkognito samo tako treba razmisljati pozitivno i naprijed.. I samo da znate da smo sce ovdje doopp ro uznapredovale jer koliko ja vidim nikome se nista nije desilo sto je mislio..

HnF ista sam ti... Sta ako poludim izjurim iz kuce ko muha bez glave sta ako ovo ono hahahahha do besvjesti to ide... Ali samo se za tren vrati i vidi da se hvala Bogu nista apsolutno nista od tog nije desilo niti ce jer su to samo misli...
Nije to Sizo ne sikiraj se nii ce ikad biti to su 100% saglasni svi psiholozi i psihijatri niti ikad anksi vodi u sizo..

Eh meni su jutra najteza par sati dok se ne pokrenem.. Ja stalno mislim na to jel mi.miz blizu i koliko brzo moze doxi do.mene ako se nesto desi.. Pa onda skrenem misli s tog i sama sebi kazem bice onako kako Bog dragi odredi i pozelim da se ne brinem..

Onda se zabunim po kuci citam neku knjigu igram se sa djecom i tako dan prodje!!

< Poruku je uredio Mamica24 -- 23.5.2014 9:04:39 >

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5705
23.5.2014 10:22:56   
Dina2
Pozdrav drage moje, nova sam ovdje pa bi htjela nesto i o svom iskustvu da napisem! Kod mene je pocelo sa panicnim napadom koji je bio toliko jak da sam zavrsila u hitnoj mislila sam da umiremuser posted image doktor je reko sve ok i poslo me kuci ali za mene nije bilo ok, onda sam posjetila druge doktore za srce krv mi vadili ma sve super ali ja jos nisam vjerovala uvijek sam istrazivala znam svaki simptom napamet za infarkt hahaha. To je trajalo par mjeseci zivila sam u svom svijetu , dok me opet nije spucao panicni napad al ovaj put nije bio strah od umiranja vec LUDILA jaooo koji grozan osjecaj i koje su mi se misli vrtile po glavi, svaki dan nervozna bezvoljna depresivna , a najgore mi je bilo imam dvoje male djece i u to vrijeme nisam im davala toliku paznju vec sam bila preokupirana svojim mislima i istrazivanjima ni muz me vise nije shvatao!
U glavi sam imala osjecaj da bolujem od svake psihicke bolesti sve sto sam procitala imala sam i ja i ako nisam taj simptop sam sebi sama stvorila
dok se jednom nisam ubijedila da je stvarno anksioznost u pitanju! Ali to mi je trebalo 8 mjeseci da shvatim! I onda sam preokrenula list, sve sam pocela raditi kao i prije naravno bez volje ali borila sam se nisam dopustila da moji najdrazi to vise osjete!
I i evo 10 mjeseci funkcionisem normalno u životu, radim, druzim se nekad svoljom nekad bez ali uspijevam nekad se osjecam super a nekad me opet uhvati ali uspijevam se prepustiti i sebi kazem to su moje misli a ja sam OVDJE I SAD i do sad mi moje misli nisu naudile i nevjerujem da ce i nauditi
Uz to sve pijem kantarion kapsule ujutro i uvece valerijanu , mogu vam reci da su to cudotvorne biljke, kod psihologa nisam bila niti vjerujem da cu, jer ce mi reci sve ono sto vec znam kako se ponasati sta ciniti i td. A to mi je vec dobro poznato i zelim da sama prebrodim ovo jer znam da nam je psiha cudo! Radim sa nepokretnim ljudima i koji su mentalno poremeceni od rodjenja, to kad vidite to je zalosno i njima treba pomoc a ne nama koji sebi umisljamo vise nego sto jes, npr. Kod mene je uvijek drugi simptom nekad fizicki nekad psihicki kako kad zadrzi se neko vrijeme i dodje nesto drugo da me zabrine pa sve nestane i tako u krug, moramo jednostavno nauciti igrati se stim jer nasa psiha nije rodjenja bolesna mi je pravimo takvom ali isto tako mi upravljamo snjom nismo bezpomocni ;)
Pokusajte ziviti zivot normalno, pokusajte prouciti psihu i saznati koje je psiha cudo ja sa svojom sad sam na havajima pa kasnije na maledivima hahaha malo sale ;)
Ali tako je to , to je nasa psiha moramo se samo druziti vise snjom upoznati je jer ima i gorih stvari i bolesti na ovom svijetu!
Zelim vam svako dobro ...

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5706
23.5.2014 11:12:16   
Inkognito
Drage moje,

Samo da se pohvalim da sam sinoc pricala sa svojim dragim, i da je rekao da je tu za mene, da se ne brinem, da se otvorim kad god trebam jer on nikad na meni ne primjeti neku promjenu, pa misli da se i ne borim s necim posebnim. Bilo je sinoc i suza, zagrljaja, podrske, svega...Tako da sam se oko toga bas rasteretila.

Priks, Mamice, HNF imamo isti problem oko ovih crnih misli, sve bi bilo puno jednostavnije da toga nema. Vec smo konstatovali da su jutra najteza, al kazu da se ne treba puno zadrzavati u krevetu, nego ustajati cim se probudimo. Mrzim onaj osjecaj iscekivanja da me spopadne ovo cudo, koji recimo imam sad...mozda se ponavljam, al kazem da je najbolje reci sebi - hajde crne misli, bujrum, izvolite i pustiti ih da kolaju i kad skontaju da nemaju sta raditi kod nas, onda ce se same povuci,, samo ne treba reagovati na njih...

Dina 2, vidim da si i ti prozivjela otprilike ono sto zene ovdje prozivljavaju. Kazu da je ipak pomoc psihologa bitna, cisto da se vidi koji je uzrok anksioznosti i to onda rascitstiti da bi se islo dalje. Doduse, opet zavisi koji je ralog kod koga, kod mene ima hiljadu situacija i nekih shokova, tragedija i svega, tako da ja to moram preradjivati kod psihologa, i kad preradim onda vjeerujem da ce biti dobre osnove za totalni oporavak. Opet ti najbolje sebe znas kako sama sebi pomoci, jer je ipak covjek sam sebi najbolji doktor. Kazes da ti bas pomazu te kapsule od kantariona i valerijanu, u cemu ti pomazu? Da li su dobre za opustanje? Kontam ne bi bilo lose da ih pocnem i ja koristiti.

Zene moje drage, evo napolju prelijepo vrijeme, ja idem gledat neki nakit i stvari za vjencanje, a i vi izadjite malo...radujmo se ovom danu i ovom zivotu koji nam je dat, jer jednom se zivi... <3

(odgovor članu Dina2)
Neposredna veza do poruke: 5707
23.5.2014 11:13:07   
Inkognito
I jos nesto, volim kad ovaj forum malo zivne :)

Neposredna veza do poruke: 5708
23.5.2014 11:38:12   
Dina2
Moj je uzrok jedini stres, blizanci, nova zemlja, posao .... svasta se nakupilo i tijelo je moralo negdje da istjera da sam u tom trenutku znala sta sad znam vjerujem da nikad nebi doslo do anksioznosti ali eto desilo se! Psihologu neidem jer zelim sama da upoznam sebe i.ljudsku psihu a za to nam je potrebna stvarno jaka snaga i volja a u ovom slucaju moja djeca mi pružaju svu tu snagu, primjer samo eto vi idete psihologu bude vam lakse posle razgovora puni ste zivota i energije i onda opet sve propadne opet se sjetite nekig njegovih savjeta i idete dalje, pomeni čovjek treba sam da se nauci boriti sa svojim stanjem, zamislite samo lose vam je popricate sa psihologom i vec bolje bude a zadto, zato sto je on bas doktor sto zna psihu napamet i nas mozak reaguje pozitivno na te osobe, eto inkognito sinoc si pricala sa muzem osjecas se bolje sigurnije kao posle psihologa! Nisam za posjecivanje psihoterapija jer nas mozak je lijen da shvati problem treba nam drugi da nam kaze uzrok a u stvari svima nam je poznato, zato dok se god znam i uspijevam boriti sama neću ga posjetiti , jer uvijek prvo vjerujem sebi pa drugima, ako stvarno pregusti nekazem da necu otici ali za sad sama drzim stvari pid kontrolom i vjerujem svojim biljkama jer mislim da su one isto dosta doprinjele ovom stanju i da vratim samopouzdanje!
Ovako, kantarion je poznat u liječenju depresije to mozda svi znate a valerijana za strahove i te dvije biljke zajedno za mene su 10 psihologa hahah! Ja i sad imam te osjecaje straha, vrtoglavice su mi najgore i trnci po tijelu ali nemavise one praznine kao nekad i tegobe, nisan mogla da se smijem sad se iz srca znam nasmijati! Pokušajte nista negubite, ja kantarion sam pocela prvo čaj al on me previse cinio umornom i pila sam oko 3 mjeseca i onda presla na kapsule koje pijem evo vec godinu nekad po mjesec nepijem nikako pa opet pocnem a valerijanu u tinkturi sam pocela prije 2 mjeseca i uzimam je pred spavanje vjerujte kad odete u krevet necete imati vremena za crne misli vev ce vas uspavati kao bebu a ujutro ćete biti ko novi! Kantarion morate piti najmanje pola godine da bi urodilo plodom kako kazu u nasem narodu jer on postepeno jaca našu psihu i sije hormon serotin koji je odgovoran za raspoloženje, ali valerijana djeluje odmah opusta nas i smiruje! Vrijedi pokusati ;) Sretno

Neposredna veza do poruke: 5709
23.5.2014 13:20:17   
Dina2
I jos nesto juce dok sam citala o nekim cajevima naletila sam i na ovaj forum, i ušla san samo sa namjerom da vam kazem da spasa ima mada mi nrcemo nikad biti 100 % ok jer i sama pomisao na to nase iskustvo cini nas opet anksioznim. Samo mi moramo nauciti ziviti zivot kao i do sad i ako treba jos bolje nego do sad, a sto se tice psihologa nemam ništa protiv oni su isto ljudi ko mi i rade svoj poso i zarađuju na ovakvim stvarima! Sve sano trebate uzeti u svoje ruke nepodsjecati se uvijek na one grozne momente, psiholog ce vam olaksati ali imajte u vidu da on zeli da mu sto vise puta dodjete jer ima koristi od vas! UCITE SAMI KROZ ZIVOT!!! Na primjer ja sam odprije bila osoba koja je sve kupila u sebe sve sta mi nije pasalo gutala sam, jos kad me je ank. Ufatila jos sam gora bila samopouzdanje palo skroz! I onda sama sebi rekla zasto sutati, zasto kupiti i zasto sebi nisam vrijedna! Sada ne kupim nista u sebi, kazem svoje misljenje jer niko nije vrijedniji od mene, samo sto jedino treba znati sa riječima fino na lijep nacin izreci svoje misljenje j greske drugih da nikog nepovrijedis, a samim stim raste i samopouzdanje sto nam je najvaznije u zivotu! Nedajte se, i zapamtite sami sebi ste najveci lijek! Čini te nasuprot svojih misli, cim otvorite oci ustanite iz kreveta upalite tv a ne kompjuter da istrazujete, pocnite dan sa aktivnošću, vjerujte sebi i uspjet cete, jos po koja biljkica i kud ces bolje :)! Idem sad na poso pa vas mozda posjetim večeras!

(odgovor članu Dina2)
Neposredna veza do poruke: 5710
23.5.2014 19:31:07   
dammy
Dobro dosla Dina2.poz za sve.Zanima me na koji nacin psiholog otkrije razlog anksioznosti?Kako zna da je to to?ima li neko iskustva?

show must go on

(odgovor članu Dina2)
Neposredna veza do poruke: 5711
23.5.2014 22:04:43   
priks1
Evo ja cu ti pokusati odg,ne znam hocu li ti uspjeti
objasniti ali probat cu;)Ugl,korijen anks je u nasem
djetinstvu!Kad smo mali,nemamo razvijen razum
vec samo osjecamo,npr.kad djetetu mamä ide raditi
ono ne moze shvatit da mora zaraditi placu,vec place
jer osjeca strah,jednak nasoj anks!Svi strahovi dok smo
bili mali duboko su zakopani u nasem mozgu.Kad smo veliki
razvijen nam je razum,ali neki stres ili situacija nam
bude okidac se daj dio mozga "djecjeg" upali i onda ovaj
razumski ga ne moze vise kontrolirati.Nas mozak se sastoji
od tri dijela,razumski,emocionalni i gmazovski.Ovaj razumski
je i intelektualni,a gmazovski je za nagone.Nas problem je ovaj
emocionalni,kad on preplavi i razumski onda se upali
i ovaj gmszovski,a to su ovi simptomi anks,panika itd.
Ne znam shvacate li poantu,ali svi nasi strahovi
su ukorijenjeni duboko i na psihoterapiji ih treba
iskopati i "preboljeti",kao da imate 10 ladica sjecanja
u mozgu,ove prve se mozes sjecati ali ove pri dnu
teze i treba ih otvorit rijesit i ponovo zatvorit.Ja ne kazem
da je to sad neko zlostavljsnje,vec je dovoljno da ti kao
dijete neku situaciju od majke ili oca dozivis tesko.Joj
ne znam kako sam ja ovo predocila,ali puno bih toga
mogla rec,ugl ja sam puno toga shvatila i povezala
na terapiji,ja to sve teoretski shvacam ali tesko korak
po korak se mijenjam,zato ona i trsje pun k..
godina.Al nije lako uvijek ici...procitajte malo
Sigmund Freuda.On je u biti otkrio psihoanalitcku
terapiju,ona je teza i sporija,ali ulazi u sami korijen
anksioznosti i njenog rjesavanja JEDNOM ZAUVIJEK!!
Uh nadam se da ste me bar malo shvatili:)

Pozdrav drage moje,i novoj clanici naravno!user posted image

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5712
23.5.2014 22:16:26   
HNF
priks odkad ti ides na psihoterapiju. inkognito tako mi je drago zbog tebe, sto si sve ispricala svom buducem muzu user posted image . eh sad, neko rece da je svima najgore ujutro. meni nije. meni je najgore kad padne noc user posted image . ja sam preko dana super, odlicno, ali jel prodje 7 sati navece mene neka nervoza u zeludcu. toliko se bojim noci, i uvijek me najveci strahovi i panika bas tad i uhvate. meni je prije bilo bitno samo da mi muz dodje s posla, ja sam onda najzdravija. medjutim u januaru ,mislim, da sam imala taj panicni napad, bas kada je muz bio u kuci, i to nedelja navece,oko 7 sati. i od tada mi se to desava. evo danas citav dan super, kad oko 7 vec neki nemir u zeludcu. valjda ide noc a i vikend. tako da sam ja preko dana super, a pred mrak me sve uhvati user posted image i nikako da se rijesim togauser posted image kako bih voljela da se jave i stare clanice, lajlac,janamk,i ostale. one su nekad svakodnevno pisale, a sad ih nigdje. zene javite se, da vidimo sta ima kod vas i kako ste. pozdrav za sve

(odgovor članu priks1)
Neposredna veza do poruke: 5713
23.5.2014 22:42:56   
priks1
Idem tievo 3 godína,i ja sam ti 2 godine bila super!
Al opet mi se vratilo,i sad se borim ima god dana.Meni
bi ti svaki put pocelo po noci
,ajme kad se sjetim nespavanja,
strahova,pa bi muz cekao
da ja zaspem,pa gledaj djecu
i placi.To su ti u biti strahovi djecjı
od samoce,a mrak ti je u biti
znak sad sam sama na svijetu.
Sad recimo ja strepim od jutra
a ti vec po danu podsvjesno
mislis kad ce noc,i tako
je amo rec vec prizivamo
jer smo se "navikli".Ali
imala sam ti i ja faza kad sam
se bojala noci,ocu li zaspati
bla,bla...vrlo smo slicne.
Ma sve mi...Boze moj ja sam
vec sebi sutra rezirala dan jel to
tragicno?Jel ima od vas neko face
?Pa da se bas sprijateljimo,naravno
ako zelite svoju intimu nista
protiv...I stvarno zasto se stare
clanice ne oglase,kako je npr.Ariel?
Kako ona I beba?euser posted image

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5714
24.5.2014 0:17:23   
HNF
i kod mene je tako muz na pocetku braka cekao prvo da ja zaspem, jer sam imala nesanicu, pa tek onda on, nikad mu to ne mogu zaboravit, koliko mi je to tad znacilouser posted image ., meni je lako preko dana, nekako je sve zivo, ako mi dodje lose uvijek mogu izaci napolje, a kad je noc onda mi bude teze, jer nekako sve utihne, i imam onda te strahove jos vise. a sto se tice facebooka, ja sam imala profil, i onda mi ga neko prohakao, neki haker ili ko vec, i od tada nemam vise.i sad sam mirna user posted image

(odgovor članu priks1)
Neposredna veza do poruke: 5715
24.5.2014 2:59:57   
dammy
Draga priks1,hvala na odgovoru.evo zasto pitam:udala sam se prije 7 godina za najboljeg covjeka na svijetu.volimo se (do besvjesti)dobili dvoje djece,dobro zaradjujemo,ma nista nam ne fali...nikakvih problema u braku,djeca zdrava itd.prije tri god me uhvati pan.napad iz cists mira zatim anksioznost(mada sam i prije imala neke fobije).neko mi je rekao da treba da nadjem razlog toga...e drage moje ja razlog u ovom bracnom zivotu ne mogu da nadjem,ali u djetinjstvu bi se naslo dosta toga..otac pio,maltretirao majku (nas djecu nije)ali kad se samo sjetim...ne mogu da pisem vec sam sebi nabila nervozu...javljam vam se opet..ljubim vas

show must go on

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5716
25.5.2014 11:44:56   
Inkognito
HNF znam kako je kad se to cudo pocne javljati navecer, meni je tako bilo jedno vrijeme, mada mi je opet najgore jutro. Jednom sam citala da je jedna forumasica pisala da se treba pokusati na noc gledati kao na neki smiraj, kad se covjek treba opustiti i uzivati od napornog dana. Znam, lako je to tako reci, a hajd majcin sine upotrijebi to u praksi. Vrijedi pokusati to nekako sam sebi docarati, mozda i uspije.

To oko otkrivanja uzroka anksioznosti je sigurno razlicito kod svakoga, kod mene je svaki aspekt zivota bio problematican, osim hvala Bpgu fizickog zdravlja, a ovo sve ostalo ne daj Boze nikom. Toliko zivotnih problema od ranog djetinstva, pa evo skoro donedavno, a onda umjesto da se covjek malo opusti i krene malo pokusat zivjet zivot, onda evo dodje jedna anksioznost da pokvari sve. Ja nekad razmisljam da sam je sama prizvala, jer ja nikad u zivotu nisam bila totalno opustena, morala sam uvijek misliti i strijepiti sta mi se desava kod kuce dok mene nema , pa kontam da mi je mozda organizam navikao da budem vazda u nekoj strepnji i problemu, pa mi mozak sam dozvao ovo s.ranje. ..Ma kod mene bi tim psihologa mogao raditi na meni da mi otkloni sve ove uzroke koji su me citav zivot ubijali. Al opet kazem, covjek dobije onoliko koliko moze trpiti, pa tako i mi. To znaci da smo bas bas jake cim se moramo nositi s tim. Opet trebamo biti zadovoljne i ne pitati se sto me je ovo spopalo, nego ici dalje. Nekad covjek vise nema snage ni iz kreveta da ustane da se bori ponovo, jer je svaki dan borba, a onda opet dobije neku snagu pa hajde ponovo.

Meni se najvise svidjelo ovo sto je Dina2 napisala:"nas mozak je lijen da shvati problem treba nam drugi da nam kaze uzrok a u stvari svima nam je poznato" U pravu si Dino, bas je tako. Nama treba neko da nam kaze nesto sto mi vec znamo...ali kako pokrenuti ovaj mozak koji je zaspao, koji se umorio i uljuljao u ove anksiozne misli????
Eto cure, dajte malo prijedloga da vidimo kako da pokrenemo mozgove ove nase!!!

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5717
25.5.2014 12:07:15   
Inkognito
I jos nesto, Dammy sto kazes samo podsjecanje na moguce simptome te cini nervoznim, sto znaci da je to ta tema koju trebas preraditi.

Neposredna veza do poruke: 5718
25.5.2014 13:28:34   
HNF
cim se pocne nagativno mislit, odmah preusmjerit mozak na pozitivne stvari, ljeto, moze, sunce, plaza,bazen ,rijeka itd, ja to radim i dobro funkcionise, eh onda me nekad uhvati anksioznost ono bas, tad mi ni pozitivne misli ne pomazu, ali sto bi rekla moja psihologica na grupnoj, to je trening, trening mozga, naucis vremeenom,presaltat mozak na pozitivne stvari.Kao sto treniras tijelo u teretani tako mozak treniras lijepim mislima user posted image

Neposredna veza do poruke: 5719
25.5.2014 19:43:17   
Dina2
Kao sto sam već i napisala, nisam isla psihijatru jer sam sama uspjela shvatiti neke stvari, kao naprimjer svims vam je poznato kad vas uhvati da kad ustanete da radite nešto da ste ubrzani nekako da sve sa nekom brzinom radite kao da zelite pobjeci od situacije koja vas zadesila, ja sam znala uzeti usisivac i usisavati i plakati ko djete, od nek unutrašnje nervoze, i to mi nije pomoglo samo sam se uvijek podsjecala na to kad god bih usisavala i kad sam ok opet bi me stegao taj gadni osjecaj! Ivako, nsjbitnije je da shvtite da situacija u kojoj se nalazite trenutno to niko nevidi i drugima vi izgledate normalno mada iznutra imate osjecaj sad je kraj, gotovo, i opet nikad nije bio kraj opet ste nekako isplivali iz te situacije i krenuli dalje sa sjecanjem na tu situaciju dok se nepojavi neka druga! Na primjer prije neki dan vozim auto djeca iza sjede iz cista mira vruc znoj i osjecaj sad cu se iznesvjestiti i onda te crne misli tipa sta ako, sta sam uradila , nisam stala nastavila sam da vozim otvorila malo prozor i reko ako osjetim gore stajem ostala sam mirna pocela pricati sa djecom ispitivati ih i nekako nestade taj osjećaj i iskreno osjecala sam se tako lijepo poslije jer nisam se predala i jedva sam cekala kad cu opet sa djecom negdje jednostavno da sama sebi inatim svojim mislima ustvari! Nikad nas nije povrijedilo niti ce kad cinite nasuprot svojih misli bez straha suprostavite mu se i svaki put cete se osjecati bolje! Kad vam nije do drustva izadjite bas tad i postepeno sami ćete svoj um pobjedjivati jer vi ste jedini sami sebi spas!!!

?° Jos uvijek smo gospodari svoje sudbine, jos uvijek smo kapetani nase duse... °?

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5720
25.5.2014 21:38:31   
Dina2
Ups ja napisa psihijatru umjesto psihologu... da se ispravim :) kolko znam ima neka razlika!

?° Jos uvijek smo gospodari svoje sudbine, jos uvijek smo kapetani nase duse... °?

(odgovor članu Dina2)
Neposredna veza do poruke: 5721
25.5.2014 22:05:44   
HNF
kako da se ja suprostavim svom strahu. ja citav dan budem ok, i jel dodje noc, meni neka nervoza u zeludcu, strah, panika samo iscekujem sta ce se lose desit. a nije to uvijek tako, nekad sam jedva cekala noc, da kad dijete uspavam, malo legnem odmorim, procitam sta, pogledam tv, da se naspavam, a evo u zadnje vrijeme preko dana super funkcionisem, a cim dodje noc isto user posted image . ima li iko sa ovim problemom, savjetom, bilo cimuser posted image . stalno se pitam ZBOG cega toliki strah od nociuser posted image user posted image

(odgovor članu Dina2)
Neposredna veza do poruke: 5722
26.5.2014 0:13:18   
Dina2
Meni je nekad noc bila gadna nekad jutro sve se mjenjalo, jedno vrijeme spavaća soba cim bi usla steglo bi me nešto, a evo i zašto sad cu pokušati da ti objasnim i nadam se da cu uspjeti makar malo da ti pomognem! Ovako, nasi kako da ih nazovem napadi kad se dese npr. Meni sto se je dešavalo dok bi legla u krevet pa te ruzne misli pa lupanje srca pa osjecaj da si ba rubu itd. Sve me to navelo da mi se takav osjećaj stvori cim udjem u sobu ili dodje taj prokleti osjećaj cim padne mrak jer imas u glavi vec sta je bilo i hajmo ide repriza, u toku dana navikla si da je sve ok, funkcionises normalno ali pred vece vec te pocne nesto stezati i najvise bi volila nestati negdje da neko igra tvoju ulogu! E ovako draga moja, prije nego što noc padne isplaniraj sebi citavo večer unaprijed! Npr. Odvedes djete na spavanje, poslije lijepo ako treba na silu odi pod tus pa lijepo skuhsj sebi caj neki, neznam voliš li serije, nadji neku pogledaj online npr. Natabanu.com ima ih hrpa haha, ako nevolis nadji nesto drugo sto inace volis natjeraj se i kad u tom trenutku dodje onaj grozni osjecaj udahni duboko 5- 10 puta ali tako da kad udahnes i stavis ruku na stomak osjetis zarak u stomaku i onda polaaako izdahnes, znaci iz nosa udahnes zrak tjeras u stomak i lagano izdahnes ustima.. u tom trenutku dok to radis kazi sama svom umu proci ce, ovo je samo jedan ružni osjecaj koji je trenutno dio mene ali nece mi nauditi niti ce drugima, do sad nije pa neće ni sad ( mada svaki put mislimo sad je to to, sad je kraj, sad ce se desiti nesto) ali neće kao ni do sad :)... probaj jednostavno da ti noci postanu dio vjezbe i da sama upoznas kroz najgore trenutke o cemu se radi u stvari! A zapamti samo da ti se nista lose nece desiti to je jedino što trebaš imati na umu, a sve ostalo ces uvježbati sa vremenom. .. nećeš uspjeti odmah, potrebno je stvarno dosta truda! Ja se borim skoro 2 god jos se nisam izborila ali sam naucila stim da zivim da se igram sa mislima i nema vise one tegobe kao nekad kad dodje anksioznost , idem dalje trudim se i sto me najvise raduje uspjevam!! Zelim da pomognem jer znam kako je to grozno iskustvo nedaj boze nikom!

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5723
26.5.2014 13:33:46   
HNF
hvala puno na savjetu. moj prvi panicni je bio upravo navece, i zbog toga valjda i imam strah od noci.evo npr. zadnje 2 noci sam bas imala taj strah pred mrak, i sinoc sama sebi kazem, eto vidis da se nista lose nije desilo hvala bogu, pa nece ni veceras, i zagledala se u neki film i sve proslo ok. izgleda da je najvaznije suocavanje a ne bjezanje od straha.

(odgovor članu Dina2)
Neposredna veza do poruke: 5724
26.5.2014 17:58:47   
Dina2
Da bas tako, suočiti se! To je grozna zvijer koja nas je zarobila ali mi mozemo biti jaci, ne bjezati vec se boriti! Joj kad se sjetim kakve sam ja sve simptome imala, volila bih ih nabrojati al me strah da cu ih prozvati tako hahaha, ne ponovilo se samo cu reci! Samo cu reci da nista nisam gledala realno sve mi je bilo hmm kako objasniti svaki predmet i osoba ma ko horor film, ali tad nisam znala sta sad znam i evoooo meee živa sam, izborila se nisam jos do kraja ali svela sam na minimalu! Volim da pjevam, pa cesto zapjevam onu od Marije Nedam boluuu da me slomiiii juuuh! Udri brigu na veselje, kako kazu smij se i kad plakati bi htio! Nasmij se 100 puta na silu 101. Put ce biti iz srca!! Vjerujte sebi to je najbitnije u svakom postu skoro ponavljam :) ... Hajdemo dalje na posao ;) pa vam pisem opet prve prilike...

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  227 228 [229] 230 231   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  227 228 [229] 230 231   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

gadljivi il pak ne
felix

koliko ste gadljiva osoba ? Nprm. ako nadjete slucajno dlaku u jelu ocete je izvaditi i nastaviti jest il ce te se, odmaknuti od stola hahah. il ako neko povraca u blizini vas, gadil vam se il ne na bilo šta mislim....

da gadljiva sam (77%)

ne nisam. (23%)

Broj svih glasova: 185

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *