Dina2
|
Evv da se i ja malo ukljucim prije spavanja! Bravo Mamice, sad trebas biti sretna i jedva čekati kad ce dragi opet na put, da inatis anksioznosti ;)! HNF draga hvala da tako misliš, znaci to puno kad ti neko kaze da si hrabar, ali ne znam drugačije mila moja vec boriti se! Nauci te život svemu, nazalost! Lorench ili kako vec nevidim ime pisem preko tel, pa ako vratim ode sve! Pozz i tebi draga moja! E ovako, ja znači dok nisam znala sta mi je, posle prvog panicnog napada, kad je nastupila anksioznost ( ali opet napominjem tad nisam znala da je anksioznost), znala sam da ne jedem po 3 dana nikako ni mrvicu, gdje sam zavrsavala na infuzijama na kraju, joj nevolim vracati film unazad sve zaobilazim, ali et nema veze, nadam se samo da cu pomoci! Znaci na pocetku, ona nervoza, onaj ruzni osjecaj, plac, ubrzanost u svemu..... itd. To sve utjece na zeludac i stvara nervozu i naravno tad nemozemo jesti, gadi ti se sve, muka ti od kuhanja kamoli da jedes! Ja sam onda sto mamica kaze nazor pocela zalogaj po zalogaj, jer inace sam prirodno mršavija i jos to me onda da ne mogu da jedem satralo! Ovako draga moja, svaki osjecaj panike i straha vec poznajes! Kad ti dodje da places nemooooooj plakati jos ce ti biti gore, u tom trenutku kad ti dodje onaj ruzni osjećaj da bi bjezala sama od sebe najradije, sjedi mirno, pricaj snekim o necrm nebitnom, prizivaj svim silama pozitivne misli, upali tv, gledaj nesto, presaltaj jednostavno u drugu il u prvu jos bolje ;) sveee bas svee moras usporeno sta god da radiš i ako bi najvise volila proletiti negdje, ali NEE, ostani gdje jesi i pokušaj nesto uraditi sto ce ti skrenuti pažnju, tesko jes, ali kad počnemo histerisati i paniju stvarati bude jos gore i onda nam svaki taj trenutak ostaje ko upececen u mozgu, zato se bori draga moja da ti svaki taj trenutak bude pobjeda a ne ruzno sjećanje, nađi biljne stvari neke za smirenje, pusti tablete kraju, moras ih nekad i baciti! A ti ako si jednom prošla anksioznost i znas o cemu se radi neće se nikad vratiti na staro zato sto si jaca i pripremnija na sve! Mozda si ti pokusavala tabletama da ublazis, al najbitnije je prirodan nacin i tboja volja i znanje o svemu ovom! Sretno!