|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  229 230 [231] 232 233   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
30.5.2014 15:55:23   
HNF
zna se i meni desit ako popijem kafu navece pokasno da lose spavam, a i ovo vrijeme promjenljivo pa sve to utice na covjeka. Inkognito jel sutra dan D, hhehehe, samo da ti pozelim svu srecu, i da sve prodje super, da budes opustena, vesela, nasmijanja.OSMIJEH NE SKIDAJ SA LICA,dobro se isplesi, nemoj sjedat hehe, i pojedi za sve nas anksiozne zene sa foruma komad torte user posted image .Obavezno cim ugrabis imalo vremena da nam se javis i da kazes kako je sve proslo :*

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5751
31.5.2014 8:35:25   
Mamica24
Inkognito draga sreeeeetnoooo da se dobro provedes i zapocnes novi zivot u sreci i veselju o dobrom zdravlju :-)
Zelim ti puno puuuuuunooo srece da budes voljena mazena i pazena i da sve bude onako kako zelis!!

E Hvala Dragom Bogu sinoc sam legla u 23 i samo se jednom probudila do jutros do 6 a i to me je moja Micika probudila sa kasljem :-(

Vise mi se ne vrtoglava toliko povremeno imam onaj ruzni osjecaj u stomaku ali ga nekako ignorisem..

Eto budite mi dobro i zdravo...

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5752
2.6.2014 11:33:27   
Dina2
Pooozzz drage moje!! Nadam se da ste sve dobro! Ja sam poprilicno OK , trenutno malo stresa, ali dobro je, da se nekako, makar nemam vremena za anksioznost haha! Nadam se kod inkognito da je sve super proslo i da trenutno uziva na medenom :)! Eh odo i ja za poslom kuca dar mar, a i djeca u 1 dolaze ;)! Veeeliki pozz za sve...

?° Jos uvijek smo gospodari svoje sudbine, jos uvijek smo kapetani nase duse... °?

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5753
3.6.2014 13:57:46   
Lorenchi
drage moje.. nova sam ovdje.. 6 godina se borim sa ovim paklom..sama bez ikakve terapije.. nema kojih simptoma nisam imala i koje bolesti nisam umisljala i godinama strahovala od njih.. vec sam izmorena od svega ovoga skupa..od uzasnih napada panike, konstantne anksioznosti, agorafobije, hipohondrije.. i uvijek ono isto pitanje.. sto ako ovo nije strah nego zaista neka bolest..neku vecer me glava boljela kao nikad u zivotu.. pritiskalo me i nabijalo s desne strane a onda sam si zamislila da mi puca zila i da umiren i tad sam dobila napadaj i jos vise me glava pocela bolit ludacki, kao da ce doslovno ekspodirat.. i od te noci me stalno nesto po njoj ziga, seta, pritisce, boli, sijeva, ma uzas.. i stalno mislim da ce me uskoro mozdani i da umirem.. molim savjet ako je nekome bilo ovako jer od jada vise ne mogu nista, ne znam sto ucinit..

(odgovor članu Dina2)
Neposredna veza do poruke: 5754
3.6.2014 23:38:13   
Mamica24
E dobro nam dosla user posted image bujurm u nasu nalu raju.. Citajuci te ne mogu da ne peimjetim da si nekako neinformisana po pitanju anksioznosti.. Ne znam posle sest godina zasto ipak nisi popricala sa nekim psihologom ako nista imas ovih online savjetnika koji ti mogu dadti neke odgovore.. Mada vecina nas ne i ne ide psihologu jer smo dosta iscitale literature i upoznale svoje stanje da nam psiholog ne bi rekao nista novo..
Mada ja sam isla dva puta kod psihologa i jednom.kod psihijatra jer sam.htjela da znam sta minje ustvari nisam.mogla.da sjedim i cekam.. Htjela sam odgovore sta mi je i kako ovo prevazici..

Psihijatar je bio doooosta povrsan i odmah mi je uvalio tablete (Hvala Bogu nisam ga poslusala) eh psiholog mi je doooooosta pomogao cak mi je rekao da mi tablete apsolutno ne trebaju jer ovo nije bolest) pa tako je i stvarno bilo najbolje!!
Al hajd da ne mlatim bezveze... Budi slobodna pa ako mozes iscitaj ranije postove na ovoj temi ima diiiivnih savjeta i od clanica koje su anksioznost savladale i stacile pod kontrolu..

Ja bih ti licno preporucila ako do sad nisi iscitaj anksioznost.net i knjigu panicaway savjeti su super pomoci ce ti da promjwnis nacin na koji dozivljas sebe i anksioznost (bar je meni pomoglo)..

Mi smo ti ovdje sve sami pozitivci podrzavamo jedna drugu i ne damo da se ijedna lose osjeca..

Samo naprijed i pozitivno!!

Dina kako djetence!? Sta kazu na kontroli nadam se da je dobro!!

A gdje nam je mlada!? Udala se i anksioznosti cao vise je nema hehe hajd nek joj je hairli!!

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu Lorenchi)
Neposredna veza do poruke: 5755
3.6.2014 23:43:45   
Mamica24
HNF bliznakinjo moja jel ti bolje :-) smijem se kladiti da i fizicki licimo jer su nam simptomi identicni :-) drzi se draga progutat cemo mi ovo i onda sve napiti vode kao da nista nije bilo Ako Bog Da zivot cijeli pred nama valja ovu djecu na selamet izvesti :-)

Eh sto se ja raspisa :-) ne mogu vise ni ovog muza da gnjavim maloprije smo se zavadili hahahha i to zbog soka od zove. :-) trebali praviti zajedno al zaboravili kupiti secer pa on krivi mene ja njega.. Cirkus!!

Eto.... Laku noc drage moje!!

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5756
4.6.2014 9:58:28   
HNF
Ej moja bliznakinjo hehe, evo me dobra sam kuc kuc u drvo, da ne ureknema, hvala dragom bogu. Borim se, ne dam se. Juce sam po preporuci psihologa gledala na youtube video, ako niste obavezno pogledajte, ima razlicitih, ja sam ih par pogledala. Ukucas privlacenje pozitivnih misli, ili eliminisanje negativnih misli, ima stvarno dosta pozitivnih videa i iskustava. I tako sam od juce okrenula plocu,idemo sad samo privlacit pozitivno u zivot, pa da vidim kako ce to funkcionisat. Sva iskustva se svode na isto, moramo osvjestit sami sebi da je to samo MISAO, a misao ti ne moze naudit. Ne mozes kontrolisat sta ce ti sve u toku dana naumpast, ali mozes kontrolisat reakciju na tu misao. Ako je reakcija strah i te negativne emocije samo jos vise privlacis negativizam. Nego treba sam sebi reci, to je misao, ja to ne zelim, i okrenuti misliti na pozitivne stvari odnosno sta zelis u zivotu, i super je. Eto pogledajte. A inkognito, sigurno je na bracnom putovanju pa se ne javlja, a iskreno se nadam da je zaboravila sta je anksioznost. pusa za sve :*

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5757
4.6.2014 17:51:26   
Dina2
Ehh da se i ja javim drage moje!

Mamicee jeste bolje je hvala bogu sve super! Hej vidim ti Sarajka :) muz mi je iz Sarajeva, planiramo na godosnji sad na ljeto ABD pa se mozda dog. Da i na kaficu odemo il jos volje kod Želje na ćevape :D, pa da se malo uzivo izjadamo ;)!

Ti nova zaboravi ti korisničko ime! Nekontam ako 6 godina imas problema kako nisi skontala o čemu se radi! Moj savjet ti je da se informises o Anksioznosti, pusti kraju shizofreniju, ludilo, srcane udare itd. Ako se o tom budes informisala, a kod tebe je po tvom opisu Anksioznost u pitanju, onda ce ti biti gore, trazices sebe u svemu tome i sto je najgore naci ces se u nekim stvarima, to je anksiozioznost draga moja (umiisljenost, a izgleda tako stvarno) i ono sto nemas imat ces ako se budes raspitivala o drugim stvarima! Ili ako vec sama sebe nisi pronasla u anksioznosti ako misliš da je nešto drugo u pitanju, odi psihologu, a ja vjerujem da ce on potvrditi da je Anksioznost :)! Ne sikiraj se, strasno jeste ali ces preziviti ;) i ostati "čitava"...

Pozzz svima !!!

?° Jos uvijek smo gospodari svoje sudbine, jos uvijek smo kapetani nase duse... °?

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5758
4.6.2014 21:49:19   
Mamica24
E masallah draga HNF da i mi malo odahnemo :-) ja se licno spremam za sutrasnj dan. Odlucila sam se suprostaviti svom strahu sto ostajem sama a muz ide na put poslovno... Mislim nije to neki put Bog zna daleko jer se ako Bog da vraca sutra odmah hahahha al je meni bitno da se suprotstavim strahu da on nece biti blizu ako mi zatreba ako se nesto lose desiti i sl...

Eh uz Boziju pomoc sutra stiscem zube i nadam se da cu uspjeti ignorisati cinjenicu da je on daleko nekih 3-4 sata i da ce sve biti u redu :-) Boze dragi kako sama sebi smjesno zvucim dok ovo pisem al dzaba tako je :-)

Dina jesam draga i to rodjena sarajkica :-) al sam se u 24 godini udala i doselila u hadzice :-) mada sam u gradu par puta sesmicno :-) navika sta li.. Kad dodjes bujrum moze zeljo moze mrkva gdje god zelis :-)

Eto drage moje... Nadam se da je drugim clanicama bolje pa se ne javljaju a ja bih najradije ovu temu preimenovala iz Anksioznost u VESELICE :-) jer svaka nam cas_t zaista sta smo u nasim glavama preturile i jos smo tu zeljne zivota i veselja :-)

< Poruku je uredio Mamica24 -- 4.6.2014 21:51:10 >

(odgovor članu Dina2)
Neposredna veza do poruke: 5759
4.6.2014 23:09:14   
HNF
mamice evo ja cu da ti budem podrska, sutra cu citav dan biti ovdje online, pa ako ti prigusti pisi, javljaj se, ja cu ti biti podrska, jedino kad budem vani s djetetom, imam ujutro nekih obaveza pa me nece biti kuci. ali cim budem u kuci, upalit cu laptop,ako ti prigusti javljaj se, pa cemo se bodrit uzajamno hehehe.ali ne sekiraj se, nisi u drugom gradu, gdje nikog ne znas, ni jezik ni ljude ni okruzenje. jest da je malo ruzan osjecaj sto muz ide, ali opet tu si na svom, kladim se da imas neku komsinicu,ili bilo kog poznatog u blizini, za nedaj boze. ja uvijek pomislim kako je onim zenama sto zive u inostranstvu, pa ako su jos tek doselile, ne znaju ni jezik, ni to mjesto, ni komsije, ojjj mene panika uhvati ispred njih. ja sebi odmah nekako olaksam, pa hajd imam komsije, mogu uvijek izaci napolje, itd.Tako da nesikiraj se user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5760
4.6.2014 23:53:53   
Dina2
Ehh tako sam ti ja moja HNF bila sama prije 8 godina kad sam došla u Austriju. Samo tad nisam znnala za anksioznost :), al ipak kad se sjetim nikog svog komsija ti stranac pa uzas, jos u prvoj sedmici udari me baba neka na biciklu udari mi u zadnju stranu auta i padne na pod joj ja umjesto zeni da pomognem ja sam plakala ko djete, dosla hitna svi hoce mene da vode niko babu nui negleda haha joj kad se sjetim ma bilo je svašta i evo sve se sredilo hvala bogu, nova prijateljstva, jezik naučila, i sad ova proklet anksioznost! Al stas to je život ima i gorih stvari, boze zdravlja samo, a za strahove ćemo lahko :)! Bicu i ja online do podne mamice pa se javi slobodno ako hoćeš pošaljem ri i skype ;)! Laku nooc!

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5761
5.6.2014 9:15:26   
Dina2
Jutriiiic drage moje!!
Evo i ja odvela djecu sad malo uzivam uz kaficu, usla reko da vidim imal Mamice :)...

Joj glava me boli ima 2 dana, nije strasno, al dovoljno da nervira bas, neki cudan bol, haha joj "cudan bol" zar ima i takav :D, al et sad je sve moguce kod nas i cudni bolovi i simptomi i svasta nesto!

Hajte zene budite se meni baaaas dosadno :D

(odgovor članu Dina2)
Neposredna veza do poruke: 5762
5.6.2014 14:27:20   
HNF
draga dina, svaka cast, kad si se izborila jos tako u Austriji pa nikog ne znas.Ti si bas hrabra. Gdje nam mamica, kako se zeno drzis, evo nas kao podrska hehe :))

(odgovor članu Dina2)
Neposredna veza do poruke: 5763
5.6.2014 17:22:54   
enastare
Zenice moje evo u crnjaku strogom plac..smrsala 5 kg ..slaba..😭 vec 6 mjeseci ne pijem nista ....tako me strah da se ne vratim na staro.....😂😂😂😂😂😂

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5764
5.6.2014 17:29:32   
Mamica24
Evooooo meeeeee ziva i zdrava prava :-) sa blagom mucninom u stomaku al heeej izgurala sam :-) hvala dragom Bogu i hvala vama na podrsci zaista ste diiiivne HNF i DINA :-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*

Uhhh toliko sam sebi posla nasla da sam samo na momente imala onaj ruzni osjecaj u stomaku al sam ga nekako svaki put zamjenila s necim drugim valjda mi je i zbog tog malo muka..

DINA ja sam glavobolje imala danima pomagao mi je neofen i mg sumeci al vidim dosta raje se zali na glavobolju valjda i vrijeme nestabilno jos kod mene pms poceo tako da sve se sastalo..

Uhh bilo j zestoko odph sad rucak sklepati sad ce muzic pa cu sebe pocas_titi izlaskom na kafu :-)

Ljuuuubim vas puno i samo hrabro treba!!

Hahahahha dina bas me nasmija sa babom..

< Poruku je uredio Mamica24 -- 5.6.2014 17:34:15 >

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5765
5.6.2014 17:40:17   
Mamica24
Entesare ja sam proslw godine sletila skoro 4 kg al sam ih evo uspjela vratiti. Kako?

Jela sam bademe orahe junetinu kiselu cveklu krkala sve i to nazor.. Znala sam jesti i plakati kako mi se hrana gadila..pila sam omega tablete 3 mjeseca pila mg sumeci sa b vitaminom ma nema.sta nisam trpala..

Znaci ovako neces se vratiti na staro jer si vec stekla odredjeno samopouzdanje i znas da ti ustvari nije nista.. Doduse meninje inzeljezo bilo nisko pa sam.pila.tothema.ampule..

Ako hoce kile nazad moras jesti logicno :-) voce krkaj sad ga ima u izobilju radi vitamina i upamti nema.povratka.nazad idemo.naprijed a ostaje nam samo sjecanje o proslom iskustvu..

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5766
5.6.2014 17:52:14   
enastare
Draga mamice hvala ti puno toliko se bojim ...znas ono kad nemozes plač nikako obuzdat..placem na poslu kuci grozno krijem se kuci od djece ...najgori mi je strah da ne odem nazad nisam nikako za to da pijem tablete jedva sam ih se rijesila 😂😂😂😂😂😂😂

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5767
5.6.2014 19:59:26   
HNF
Enastare sad cu te bas izgalamit, kao sto i mene nekad znaju ovdje user posted image . Pa ne mozes sad razmisljat sta ce biti, i hoce li ti se ponovo to vratit. To se ne moze vratit ako mu ti ne budes pridavala toliko paznju i znacaj. Pa ti samo o tome mislis i razmisljas. To ti je kao da zena koja ima karcinom, i izlijeci se, i onda ostatak svog zivota provede razmisljajuci hoce li joj se taj karcinom opet nekad vratit, pa to nije zivot, to je patnja. Uostalom ko zna sta ce mu se desit, i sta ga ceka, niko, samo dragi Bog. Prema tome, ti sama moras u svojoj glavi rascistit i shvatit da samo ti sama sebi mozes pomoci, tako sto ces raditi na sebi, okrenuti se pozitivnim stvarima, mislim,i zaista zivjet danas kao da ti je posljednji dan, maksimalno ga iskoristit. Nemas nista od toga kontat sta ce biti, dal ce mi se to nekad vratit. Pogledaj,molim te, na youtube emisije, ili procitaj na google, ukucas samo eliminsanje negativnih misli, ili privlacenje pozitivnih stvari. i samo hrabro, naprijed, pa zeno ti si izlijecena user posted image
mamice user posted image , svaka cast, nagradi se i kafom i kolacem, hehehh.

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5768
5.6.2014 21:22:34   
enastare
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5769
5.6.2014 22:33:33   
priks1
Evo da se i ja malo javim,prvo drago mi je sto se Inkognito ne javlja,sto je dobar znak da uziva.Ja sam dobro hvala Bogu,samo eto daleko je to od pravog izljecenja,ali ko ga j..... idemo dalje!Enasatre ja te potpuno razumijem,znam da taj osjecaj kad mislis da je gotovo a ono opet se vrati....majko moja ko ce opet!Ja se sjecam kad sam ovo zadnji put se "razboljela" rekla muzu ovo se vratilo,a on ma daj jesi luda bla bla.I onda ocaj plac,osjecaj da je gore nego ikad prije....ali to je poanta svega da mi se moramo boriti i prihvatiti sebe ovakve,ne govorit sebi bit ce grozno,ne govorit bit ce sve savrseno,nego bit ce kako bude!Bori se,kao sta ti HNF govori
pozitivno misli,i sve ce bit ok.Mamice
ajde nekad je bolje da ih ne vidimo,evo moj bio cili dan na poslu,pa smo se odmah uspjeli posvadjat he he.Mene vise muci sto mi moj djecak ide tri dana s nogometom u Zagreb,a prvi put se odvajamo:(E da pozdrav i novoj clanici!Dina pusacice moja idem i ja sad jednu zapalit kad su mi svi pozaspali,kiss!

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5770
5.6.2014 22:40:02   
HNF
nema plakanja, od toga nikakve koristi. vjeruj , znam kako ti je, i samoj mi je tesko, borim se ko lav, svaki dan mi je borba, ali zivot i jest borba. imala sam i ja peride kada sam cijele dane plakala, mislila da odoh u depresiju, kukala nad sudbinom itd. ali onda sam pocela ici na grupnu psihoterapiju, pocela sam citat i gledat pozitivna videa, koja sam ti vec gore spomenula, pocela sam mjenjat sebe, svoja uvjerenja,misli,stavove,ponasanja koja su me i dovela do anks. radim mnogo na sebi, i tako sam i odlucila,da pokusam okrenuti sve pozitivno, mjenjat negativne misli pozitivnim, gledati na zivot optimisticnije, nadati se boljem. to mi je i psiholog rekao. da vizualiziras navece kad legnes lijepe stvari. npr.sta zelis da ti se ostvari do nove godine, napises par nekih realnih zelja, onda vizualiziras to ostvarenje toga, radis na tome itd. ja sam se takodje okrenula mnogo vjeri, i to mi zaista pomaze da shvatim neke stvari.ne kazem da nece biti ruznih perioda, ali kroz iskustvo naucis kako da se nosis s tim.

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5771
6.6.2014 0:41:02   
Dina2
Evv da se i ja malo ukljucim prije spavanja!

Bravo Mamice, sad trebas biti sretna i jedva čekati kad ce dragi opet na put, da inatis anksioznosti ;)!

HNF draga hvala da tako misliš, znaci to puno kad ti neko kaze da si hrabar, ali ne znam drugačije mila moja vec boriti se! Nauci te život svemu, nazalost!

Lorench ili kako vec nevidim ime pisem preko tel, pa ako vratim ode sve! Pozz i tebi draga moja! E ovako, ja znači dok nisam znala sta mi je, posle prvog panicnog napada, kad je nastupila anksioznost ( ali opet napominjem tad nisam znala da je anksioznost), znala sam da ne jedem po 3 dana nikako ni mrvicu, gdje sam zavrsavala na infuzijama na kraju, joj nevolim vracati film unazad sve zaobilazim, ali et nema veze, nadam se samo da cu pomoci! Znaci na pocetku, ona nervoza, onaj ruzni osjecaj, plac, ubrzanost u svemu..... itd. To sve utjece na zeludac i stvara nervozu i naravno tad nemozemo jesti, gadi ti se sve, muka ti od kuhanja kamoli da jedes! Ja sam onda sto mamica kaze nazor pocela zalogaj po zalogaj, jer inace sam prirodno mršavija i jos to me onda da ne mogu da jedem satralo! Ovako draga moja, svaki osjecaj panike i straha vec poznajes! Kad ti dodje da places nemooooooj plakati jos ce ti biti gore, u tom trenutku kad ti dodje onaj ruzni osjećaj da bi bjezala sama od sebe najradije, sjedi mirno, pricaj snekim o necrm nebitnom, prizivaj svim silama pozitivne misli, upali tv, gledaj nesto, presaltaj jednostavno u drugu il u prvu jos bolje ;) sveee bas svee moras usporeno sta god da radiš i ako bi najvise volila proletiti negdje, ali NEE, ostani gdje jesi i pokušaj nesto uraditi sto ce ti skrenuti pažnju, tesko jes, ali kad počnemo histerisati i paniju stvarati bude jos gore i onda nam svaki taj trenutak ostaje ko upececen u mozgu, zato se bori draga moja da ti svaki taj trenutak bude pobjeda a ne ruzno sjećanje, nađi biljne stvari neke za smirenje, pusti tablete kraju, moras ih nekad i baciti! A ti ako si jednom prošla anksioznost i znas o cemu se radi neće se nikad vratiti na staro zato sto si jaca i pripremnija na sve! Mozda si ti pokusavala tabletama da ublazis, al najbitnije je prirodan nacin i tboja volja i znanje o svemu ovom! Sretno!

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5772
6.6.2014 0:42:37   
Dina2
Izvinjavam se sad sam vidila ENASTARE :)

(odgovor članu Dina2)
Neposredna veza do poruke: 5773
6.6.2014 14:17:38   
dammy
sad sam usla u trzni centar da kupim nesto i izasla jedva ziva.kao da cu da padnem,ne mogu da hodam gusi me.uhvatila se za neki zid i ne mogu da se pomjerim.uzzaaaaasss
oce li ovo proci ikaaaad?dosla kuci sve ok...

show must go on

(odgovor članu Dina2)
Neposredna veza do poruke: 5774
6.6.2014 14:38:01   
Mamica24
Moras sto vise ici u centar i to u pocetku s nekim a kasnije sama to ti je moj savjet. Ako ne taj onda neki drugi soping centar za pocetak a onda taj koji te plasi iz nekog razloga!

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  229 230 [231] 232 233   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  229 230 [231] 232 233   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Porod
amaniamanic

U kojoj te se sedmici porodile...:)Kazu das e zena moze poroditi od 36 pa dalje

odg (94%)

odg (6%)

Broj svih glasova: 84

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *