|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudna sam!!!
17.4.2014 17:34:09   
unchy
Andy pijes li folacin? meni je moj doktor to prepisao.

(odgovor članu unchy)
Neposredna veza do poruke: 1851
17.4.2014 22:41:46   
TiruTiru
Ja pijem folnu jos par mj ranije, pijem centrum pregnancy, sad sam u 5.sedmici, prvi put doktoru idem u iducoj...

(odgovor članu Anelat)
Neposredna veza do poruke: 1852
18.4.2014 8:01:48   
Anelat
Meni je vec mukauser posted image

(odgovor članu TiruTiru)
Neposredna veza do poruke: 1853
18.4.2014 8:30:53   
Andy_Bec23
Pijem magneziju, folnu kiselinu folsan i pro feritil vitamine za trudnice , i mene uvati mucnina ujutru kad ustajem al za sad je ok....

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu Anelat)
Neposredna veza do poruke: 1854
18.4.2014 11:26:51   
unchy
meni nije jos muka, otvorio mi se pravo apetit, sve pojede user posted image

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 1855
23.4.2014 9:44:57   
pihtija
Prijavljujem se user posted image

Prestrasno je sve.
Procitala sam da ne smijem jesti fetu user posted image zar stvarno?

Pijem PRENATAL od natural wealtha ..da li je to dovoljno sto se tice folne?

Tek je 4. sedmica, mislim da je rano ici doktoru?
Ili ne?

Hiljadu pitanja :(

Ne zelim jos nikome govoriti, poucena iskustvom prijateljica koje su izgubile bebe :(

Zato pitam vas, da li je rano ici doktoru?

(odgovor članu unchy)
Neposredna veza do poruke: 1856
23.4.2014 10:04:27   
Misty_mama
Ako je sve u redu (nema ekstremnih bolova, krvarenja, i tome slično), onda jeste rano...Ja recimo planiram u 8. sedmici ići, ako sve do tad bude ok.

Ja pijem folacin i pregnital, jer sam tako i u prvoj trudnoći, prema uputama doktora, iako na pregnitalu piše da sadrži folnu kiselinu.

Što se tiče feta sira, on se pravi od nepasterizovanog mlijeka, pa zato nije u preporučenoj hrani, ali kad razmislim, ja sam ga u prvoj trudnoći jela user posted image najbolje je da se oko tih detalja posavjetuješ sa doktorom...

U svakom slučaju, nemoj se puno zamarati kojekakvim pravilima (naravno, neke osnovne stvari treba imati na umu), uživaj u slijedećim mjesecima i sretno! user posted image user posted image

28.05.2011, Jedan i jedan su jedan :)
05.07.2012. Dva i jedan su opet jedan. A. :)

(odgovor članu pihtija)
Neposredna veza do poruke: 1857
23.4.2014 10:10:51   
pihtija
hvala :)
refreshala sam za odgovor svakih 2 min user posted image

u PRENATALU isto pise da ima folne...i pise da se uzima iskljucivo jedna tableta dnevno..pa me strah piti dodatno folnu user posted image

valjda nece nista biti do slijedece sedmice ..ako ne pijem tu dodatnu folnu

user posted image

(odgovor članu Misty_mama)
Neposredna veza do poruke: 1858
23.4.2014 10:40:27   
Misty_mama
Ma ništa, tu smo da se pomognemo :)

Imaš ovu temu

http://www.ringeraja.ba/forum/razgovori-u-ocekivanju-bebe--april/m_2148571/mpage_56/tm.htm#2173971

pa dobrodošla user posted image , tu možeš pitati sve što te zanima

28.05.2011, Jedan i jedan su jedan :)
05.07.2012. Dva i jedan su opet jedan. A. :)

(odgovor članu pihtija)
Neposredna veza do poruke: 1859
23.4.2014 11:10:11   
dandi84
Pihtija prva tri mjeseca samo ide Folna a nakon toga se isključuje Folna a uključuje Prenatal...Oboje bi bilo suviše jer u pravu si kad kažeš da u Prenatalu ima folne...Nema potrebe za Prenatalom na početku trudnoće...Jer beba ne uzima toliko minerale i vitamine da bi ih morala nadoknaditi...Ja sam prenatal počela od 15-te nedelje....Osim toga Prenatal je jak i na početku trudnoće izaziva mučnine...user posted image

Život nam vraća ono što mi drugima dajemo....

15.07.2012. god -missed ab. (8 ned+4)

28.12.2013. god -ugledali smo user posted image

29.08. 2014. god. - rođen N, mamino žuto pile...

(odgovor članu Misty_mama)
Neposredna veza do poruke: 1860
23.4.2014 13:47:18   
unchy

IZVORNA PORUKA: dandi84

Pihtija prva tri mjeseca samo ide Folna a nakon toga se isključuje Folna a uključuje Prenatal...Oboje bi bilo suviše jer u pravu si kad kažeš da u Prenatalu ima folne...Nema potrebe za Prenatalom na početku trudnoće...Jer beba ne uzima toliko minerale i vitamine da bi ih morala nadoknaditi...Ja sam prenatal počela od 15-te nedelje....Osim toga Prenatal je jak i na početku trudnoće izaziva mučnine...user posted image

slazem se, tako je rekao i moj doktor. i preporucujem svakom da se prvo savjetuje sa doktorom kod uzimanja bilo kakvih tableta, jer ne valja nista na svoju ruku uzimati, bar se ja toga drzim, sta doktor kaze tako je i gotovo.

(odgovor članu dandi84)
Neposredna veza do poruke: 1861
23.4.2014 14:15:31   
the_samra
Pozdrav svima. Prva mi je trudnoca I 9 je nedjelja, bila sam kod ginekologa I imam hematom. Dala mi je folnu, dobroston I Mg a na zadnjem pregledu su mi ukljucene I injekcije progesterona na 4-ti dan. Pored svega toga dobijem temperaturu koja traje vec sedam dana I konstantno seta od 37.1-37.5. Pijem dosta tecnosti, jedem voce I sve sto ide uz to... Da li se trebam javit dr il je sve to normalno u trudnoci? user posted image user posted image

(odgovor članu unchy)
Neposredna veza do poruke: 1862
23.4.2014 14:22:42   
dandi84

IZVORNA PORUKA: the_samra

Pozdrav svima. Prva mi je trudnoca I 9 je nedjelja, bila sam kod ginekologa I imam hematom. Dala mi je folnu, dobroston I Mg a na zadnjem pregledu su mi ukljucene I injekcije progesterona na 4-ti dan. Pored svega toga dobijem temperaturu koja traje vec sedam dana I konstantno seta od 37.1-37.5. Pijem dosta tecnosti, jedem voce I sve sto ide uz to... Da li se trebam javit dr il je sve to normalno u trudnoci? user posted image user posted image

Povisena temperatura je prvi znak trudnoce. Ona se kod mene krece od 37-37,3 a nisam bolesna. Svakako mi je doktor na pocetku trudnoce rekao da jedino sto mogu da popijem u slucaju temperature I nekih bolova je Paracetsmol. On nije stetan za plod. Svakako najbolje da se konsultujes sa svojim ginekologom I on ce te najbolhe posavjetocati. Licno mislim da sa takvom temperaturom nemas razloga za brigu.

(odgovor članu the_samra)
Neposredna veza do poruke: 1863
2.5.2014 16:23:52   
Berna2
Kako se odluciti za trecu trudnicu

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1864
5.5.2014 10:41:55   
mala zabica
Drage moje, da se i ja upisem u listu trudnica user posted image user posted image
Nakon godinu i 4 mjeseca truda, konacno ugledasmo user posted image user posted image
Svim drugim trudnicama cestitam i zelim sve najbolje user posted image

(odgovor članu unchy)
Neposredna veza do poruke: 1865
5.5.2014 10:57:09   
dandi84

IZVORNA PORUKA: mala zabica

Drage moje, da se i ja upisem u listu trudnica user posted image user posted image
Nakon godinu i 4 mjeseca truda, konacno ugledasmo user posted image user posted image
Svim drugim trudnicama cestitam i zelim sve najbolje user posted image

Mala zabice čestitke i ovdje...Najljepših 9 mjeseci ti želim i živu i zdravu bebu da rodiš uz lak porod aBd...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mala zabica)
Neposredna veza do poruke: 1866
5.5.2014 11:25:53   
vildanab
pozdrav svima,
nova sam na ringeraji pa se pokusavam jos uvijek snaci. Trudna sam 33 sedmice i zeljno iscekujem vidjeti svog djecaka :). Zivim u Becu pa me zanima ima li trudnica ili rodilja da podijele savjete u vezi poroda u becu :)

(odgovor članu dandi84)
Neposredna veza do poruke: 1867
5.5.2014 11:33:05   
elmaL
Cestitke novim user posted image Zelim vam laganu trudnocu i lijep porod user posted image user posted image

Pridruzite nam se na temi
http://www.ringeraja.ba/forum/Razgovori_u_ocekivanju_bebe-Maj/m_2183138/tm.htm

gdje svakodnevno razgovaramo o svim trudnickim i netrudnickim temama user posted image user posted image

vildanab
imamo forumasicu Andy_Bec23 koja koliko znam zivi u Becu i odnedavno je sa nama ovdje na trudnickoj temi user posted image

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

(odgovor članu vildanab)
Neposredna veza do poruke: 1868
5.5.2014 14:55:44   
vildanab
hvala puno :)

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 1869
5.5.2014 15:00:28   
Bambina.
@Mala zabicauser posted image
vildanabuser posted image
Da sve proedje u najboljem redu aBd!

Bio sam svima simpatičan oko jedne sekunde. Već sljedeće mnogima nisam bio simpatičan baš zato što sam svima simpatičan... Đorđe Balašević

(odgovor članu vildanab)
Neposredna veza do poruke: 1870
7.5.2014 1:24:11   
veeseelaa

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Unchy sto si tako rano isla doktoru? Ti si danas 4+0ili? Ja sam danas 4+5 po zadnjoj M ali ne planiram doktoru do Maja, ionako nista nece viditi jer mislim da mi je O tek 19 DC bila po tome sam4+0 tako da ima vremena :-)user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

samo da znaš da me vijest jako obradovala
ljubim te i javi kako napreduje, želim ti svu sreću ovog svijeta

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 1871
7.5.2014 9:50:02   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Unchy sto si tako rano isla doktoru? Ti si danas 4+0ili? Ja sam danas 4+5 po zadnjoj M ali ne planiram doktoru do Maja, ionako nista nece viditi jer mislim da mi je O tek 19 DC bila po tome sam4+0 tako da ima vremena :-)user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

samo da znaš da me vijest jako obradovala
ljubim te i javi kako napreduje, želim ti svu sreću ovog svijeta

Draga moja za sad dobro O mi je kasnila pa smo nekih 5-7 dana u zaostatku al to me nebrine bebac se razvija tako da mi je super.... juce smo bili 6+4 ili 6+5 bebac 6,5 mm i srceko kuca :-)user posted image user posted image

Svim novim trudnicama iskrene cestitke user posted image

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1872
7.5.2014 17:30:23   
binanina
Pozdravko drage žene.
Znate onu radost koju baš ne možete i ne želite da dijelite sa svakim, već svoju sreću morate sakriti da vam je neko ne ukrade...
Ja sam od ljudi oko mene sakrila, sad za sad, ali sa vama moram podijeliti!
Trudna sam, hvala Bogu. Inače, IVF je odrađen, a danas je 6 sedmica i prvi put smo bili na ultrazvuku...
Pa srculence moje malo kuca hvala Bogu, bolje nego moje... Čula saaaaaaaaaam! user posted image user posted image user posted image
Drugu bebicu nismo našli na ultrazvuku... Tako da sam na mirovanju još uvijek...
Nadam se najboljem ishodu, akoBog da user posted image tu negdje, za Novu godinicu, hihihihiih.
Svim trudnicama želim sretnu i ugodnu trudnoću, a one koje žele postati mame, neka im se ispune želje.

Neposredna veza do poruke: 1873
7.5.2014 22:34:04   
dandi84

IZVORNA PORUKA: binanina

Pozdravko drage žene.
Znate onu radost koju baš ne možete i ne želite da dijelite sa svakim, već svoju sreću morate sakriti da vam je neko ne ukrade...
Ja sam od ljudi oko mene sakrila, sad za sad, ali sa vama moram podijeliti!
Trudna sam, hvala Bogu. Inače, IVF je odrađen, a danas je 6 sedmica i prvi put smo bili na ultrazvuku...
Pa srculence moje malo kuca hvala Bogu, bolje nego moje... Čula saaaaaaaaaam! user posted image user posted image user posted image
Drugu bebicu nismo našli na ultrazvuku... Tako da sam na mirovanju još uvijek...
Nadam se najboljem ishodu, akoBog da user posted image tu negdje, za Novu godinicu, hihihihiih.
Svim trudnicama želim sretnu i ugodnu trudnoću, a one koje žele postati mame, neka im se ispune želje.

Cestitam od srca. Najljepsih 9 mjeseci ti zelim. Ugodnu trudnocu bez komplikacija I lak porod aBd.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu binanina)
Neposredna veza do poruke: 1874
23.5.2014 22:27:03   
Elllma
Drage mame,sve vas pozdravljam!user posted image

Želim s vama da podijelim najsretniji dan u mome životu.Nakon tačno 2 godine i mi smo ugledali user posted image

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *