Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Draga lejla ka, danima hocu da ti napisem post, ali nemam vremena.
Htjela sam da ti se zahvalim na svim savjetima oko dojenja i na vremenu koje izdvajas za ove zenice koje te mole za pomoc Meni su jako pomogli tvoji postovi koje sam sa uzivanjem citala dok sam bila trudna. Mom djecaku su pune tri sedmice i mislim da smo hB dobro uspostavili dojenje. Iako sam porodjena na cr i ako su ga hranili na flasicu to vrijeme dok smo bili u bolnici, on ima dobar refleks sisanja i nismo imali problema sa dojenjem. Ja sam ga stavljala na dojke i dok smo bili u bolnici i koliko sam vidjela, nesto je izvlacio iz njih Bojala sam se da ce ga flasice pokvariti, ali hB nismo imali vecih problem kad smo izasli iz bolnice.
Ja ga iskljucivo dojim, s tim sto sam mu do sada dala flasicu nekih 4-5 puta i to samo po 40 ml nakon podoja (to je bilo u prvim danima kad vise ni ja nisam imala snage da ga dojim). Sa tom praksom smo prestali i sad se iskljucivo dojimo. Naravno, da sam imala savjete sa strane da ga dohranjujem jer ljudi prosto ne mogu da vjeruju da je majka sposobna da iskljucivo svojim dojkama hrani bebu Naravno, da zanemarujem te komentare, narocito sto u pravilu dolaze od osoba koje nisu uspjele sa dojenjem
Pelene su nam uvijek teske. Stolica bude 3-4, s tim sto barem dvije dnevno budu bas obilne i to toliko da prodje i pored pelene na sve ostalo Uglavnom, mislim da nam dojenje dobro ide i da nece biti problema. Ugrubo smo izvagali bebicu (muz se vagao sa njim i bez njega) i prije nekoliko dana je bio na + 750 gr
E da sad ne ispadne kao u onom vicu: ne prodajem nista, samo se hvalim ja imam pitanje za tebe: posto su poceli poblemi sa grcevima, zanima me da li mu smijem davati po kasikicu kamilice nekoliko puta u toku dana? Ovo pitam iz razloga sto ne bih voljela da sa davanjem kamilice pokvarim dojenje Pokusali smo grceve rijesiti sa kapima, ali bezuspjesno, tako da sada primjenjujemo sve sto nam neko savjetuje samo da ublazimo ovu muku Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru
Mia nisam Lejla :-), ali mogu napisati svoje iskustvo. Ja pijem Hipp caj od komoraca za bebe i prilicno se dobro borimo s grcevima. Naidju pa nestanu, ali nisu hvala Bogu onako snazni kao s Alinom.
< Poruku je uredio idana1812 -- 5.4.2014 9:04:59 >
Ehh mi imamo problem.....beba /za nekoliko dana 6 mj/ odbija dojenje. Uzme da doji, pa počne plakati. Inače ovih dana je jaaako razdražljiv,tao da sam posumnjala u zubiće. Je li moguće da ga rast zubića toliko boli i ometa u dojenju?? Ja muku mučim s mlijekom....izvučem na pumpu po 200ml iz jedne dojke, pa vi sad vidite kako mi je bolno.Kako da skontam tačno što ne jede kao ranije?
Mia nisam Lejla :-), ali mogu napisati svoje iskustvo. Ja pijem Hipp caj od komoraca za bebe i prilicno se dobro borimo s grcevima. Naidju pa nestanu, ali nisu hvala Bogu onako snazni kao s Alinom.
idana draga, hvala sto si se javila Ja od prvog dana pijem Hipp caj, ali za dojilje Treba li da kupim taj za bebe Ma kod mog malenog grcevi ne traju dugo, ali dovoljno da meni srce hoce da pukne sinoc smo masirali stomacic sa toplim maslinovim uljem i dala sam mu nekoliko kasikica zasladjenog caja od kamilice i kima. Nisam vise znala sta da mu uradim da mu ublazim bol. On je iskljucivo dojena beba, pa me bilo malo strah davati taj caj, ali jednostavno sam morala nesto poduzeti. I odmah sam primjetila reakciju njegovog tijela ... od sinoc je imao dvije zelenkasto-zute stolice koje su bile toliko obilne da su prosle pored jednokratne pelene, tetre, svedske pelene i stigle do vrecice za spavanje. I tako oba puta Od jutros nema grceve, pa kontam, mozda ga je ta kamilica stvarno protjerala
Znam da ovo nije tema o bebinoj stolici, ali posto ga iskljucivo dojim, pitam se da li kamilica moze tu nesto poremetiti
I ja ga pijem, upravo. Pa nadam se da ce se smanjiti grcevi. Dusa me boli kako se ona trza nogicama i stenje
Mia, haman da ga je bas protjerala kamilica. Moja prducka da izvines, a sva se zacrveni gluho bilo.
Mia pila sam taj u pocetku, a sad pijem ovaj od komoraca. Ako se pogorsa s grcevima popijes caj tri puta dnevno. Mislim da je 4 max. Osim toga uzrok mogu biti D3 kapi. Mi smo promijenili proizvodjaca i grcevi su hama nestali.
Mia pila sam taj u pocetku, a sad pijem ovaj od komoraca. Ako se pogorsa s grcevima popijes caj tri puta dnevno. Mislim da je 4 max. Osim toga uzrok mogu biti D3 kapi. Mi smo promijenili proizvodjaca i grcevi su hama nestali.
Izvinite sto ovako upadam.
Od kojeg proizvodjaca onda koristite kapi? I je li onda uredu piti caj od komoraca od samog pocetka, tj. nakon poroda? Je li kupujes u apoteci caj?
Drage ja sam pila caj HIPP od komoraca .. I to bez ogranicenja kolicine - umjesto vode .. Beba zaista nije imala puno problema sa grcicima .. Da li je bas caj pomogao - ne znam ali vrijedi pokusati
24.10.12 Jedan anđeo 26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!
Ja nisam pila nikakve čajeve, a maleni nije imao nikako grčeva, ali sam zato dojila svako malo, mislim da je to ono što najviše pomaže, a za mame koje ne mogu dojiti(i to sam prošla s prvim)-dosta pomaže zagrijavanje stomačića, masaža, a čula sam da se ima kupiti neki jastučić s košpicama, čini mi se od trešnje i plaho ga korisnici hvale, pa eto da znate
Od kojeg proizvodjaca onda koristite kapi? I je li onda uredu piti caj od komoraca od samog pocetka, tj. nakon poroda? Je li kupujes u apoteci caj?
Idana, znaci maximum 4 solje. Bas sam se pitala. SdZ, jedna porodilja u porodici mi kaze da je od samog poroda pila dvije solje dnevno hippovog caja za dojilje(sastav:komorac, anis, kim) i da joj malen anije imala grceve. Sad je li slucajnost ili je bas caj bio efikasan, ne znam. Ali vrijedi pokusati. Caj kosta oko 10 KM, zavisi od apoteke. 200 gr
Kapi su Oleovit i nabavila sam ih u Austriji, toplo ih preporucujem. A caj je Hipp-ov. Ja sam u pocetku pila onaj za dojilje, da potaknem proizvodnju mlijeka, osim komoraca ima u sastavu i anis, a kasnije sam presla na komoracev caj od istog proizvodjaca. Kupiti mozes ili u apotekama ili u DM prodavnicama.
Sara u mene na caju pise da je max 4 solje. Ja ih sebi rasporedim u toku dana..
Ja nisam pila nikakve čajeve, a maleni nije imao nikako grčeva, ali sam zato dojila svako malo, mislim da je to ono što najviše pomaže, a za mame koje ne mogu dojiti(i to sam prošla s prvim)-dosta pomaže zagrijavanje stomačića, masaža, a čula sam da se ima kupiti neki jastučić s košpicama, čini mi se od trešnje i plaho ga korisnici hvale, pa eto da znate
Isto ovako s obojicom prođoh bez grčeva hvala Bogu.Ni njima nisam davala čajeve i sl.
Kapi su Oleovit i nabavila sam ih u Austriji, toplo ih preporucujem. A caj je Hipp-ov. Ja sam u pocetku pila onaj za dojilje, da potaknem proizvodnju mlijeka, osim komoraca ima u sastavu i anis, a kasnije sam presla na komoracev caj od istog proizvodjaca. Kupiti mozes ili u apotekama ili u DM prodavnicama.
Koliko dugo se daju bebi te kapi? I koliko dugo bude ona jedna bocica?
Ja sam starijoj davala do 2 god. neovisno o godisnjem dobu. Nakon toga u mjesecima koji imaju r u nazivu cisto jer je manje sunca. Ove Oleovit se daju po dvije kapi i jedna bocica mislim da moze biti za oko 6 mjeseci. Tako je nekako s Alinom bilo.
Cure, vidim da hvalite kapi Oleovit. Je li kod nas tesko ili nemoguce doci do njih?? Gdje ste ih nalazile? Sad za praznike dolazi nam neka rodbina iz Austrije pa mogli smo ih naruciti, ako je vec ovdje tesko naci.
Cure, vidim da hvalite kapi Oleovit. Je li kod nas tesko ili nemoguce doci do njih?? Gdje ste ih nalazile? Sad za praznike dolazi nam neka rodbina iz Austrije pa mogli smo ih naruciti, ako je vec ovdje tesko naci.
Ja sam ih kupila u apoteci na Cengic vili, apoteka Dina cini mi se. Koristili ih nekoliko dana. No kada sam rekla pedijatrici da umjesto Plivit koristimo Oleovit, ona se nije slozila, kaze uljane su..... Tada isli na prvu vakcinu. Pojasnih joj da se vani daju djeci. Ona preporuci da ipak predjemo na ove nase Plivine. Odmah sam presla. A nismo imali jake grceve, par puta na kratko. Uglavnom imate ih u ovoj apoteci oko 10 km.
Ja sam ih kupila u apoteci na Cengic vili, apoteka Dina cini mi se. Koristili ih nekoliko dana. No kada sam rekla pedijatrici da umjesto Plivit koristimo Oleovit, ona se nije slozila, kaze uljane su..... Tada isli na prvu vakcinu. Pojasnih joj da se vani daju djeci. Ona preporuci da ipak predjemo na ove nase Plivine. Odmah sam presla. A nismo imali jake grceve, par puta na kratko. Uglavnom imate ih u ovoj apoteci oko 10 km.
kakve veze ima sto su uljane,postoji vise uljani kapi,bitan je sastav,a koliko sam ja procitala,ove su isto d3 kao i plivine,nema razlike,a imaju i uljane koje imaju d vitamin,a bebama se daje ove sto sadrze d3 vitamin,ona se to nesto zbunila
Dojenje i tableta za glavobolju? Ima li ikakav savjet sta smijem popiti protiv bolova? Glava me boli uzasno :( paracetamol sam popilaa i nista... I aktuvno dojimo bebi je 42 dana ja znam samo za paracetamol,ja nakon poroda imam migrene koje traju po dva dana i popijem NEKADA paracetamol a mali ima 10mj. nama su nakon carskog davali analgin ali tada nisam dojila bebu,kada sam ga počela dojiti prestala sam dobijati analgine probaj da se opustiš,zaspiš u zamračenoj sobi,izbegavaj svetlost,popij jaču kafu ako ti je niži pritisak,ja ne bih pila ništa drugo s obzirom da tako mala beba često doji
< Poruku je uredio Bella.88 -- 8.4.2014 21:15:21 >
Ja sam u trudnoci vec dva puta, a evo i treci put trenutno imam strasne glavobolje. Parcetamol je jedina hemija koju uzimam. Stavljam hladan oblog na glavu, krompir, crna kahva s limunovim sokom, zamracena prostorija.... Sve ovo sam isprobavala, prodje, od cega ne znam. Jednom je trajala 48h, drugi put 24h, sad se nadam da je do jutra nece biti.
Probaj i ti nesto od ovog jer isto ne smijes nikakvu kao ni ja.
Ja sam u trudnoci vec dva puta, a evo i treci put trenutno imam strasne glavobolje. Parcetamol je jedina hemija koju uzimam. Stavljam hladan oblog na glavu, krompir, crna kahva s limunovim sokom, zamracena prostorija.... Sve ovo sam isprobavala, prodje, od cega ne znam. Jednom je trajala 48h, drugi put 24h, sad se nadam da je do jutra nece biti.
ja sam u trudnoći završavala u hitnoj svaki put,molila da mi daju bilo što protiv bolova i ništa samo paracetamol da glavobolja brzo prođe
eh da probaj i sa kokoijom supicom neka bude to vie slana
< Poruku je uredio Bella.88 -- 8.4.2014 21:27:14 >
ja sam u trudnoći završavala u hitnoj svaki put,molila da mi daju bilo što protiv bolova i ništa samo paracetamol da glavobolja brzo prođe
eh da probaj i sa kokoijom supicom neka bude to vie slana
Ne smijem puno slano jer imam visok pritisak.
Izvinjavam se na postovima koji se ne ticu naslovne teme.
Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva,
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.