|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  252 253 [254] 255 256   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi sa dojenjem...
14.4.2014 12:27:57   
niki83

IZVORNA PORUKA: sirnica

https://scontent-b-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/p235x350/1798806_10203245080270155_1309381638_n.jpg
evo malo podrške user posted image

user posted image bas slatko user posted image

N&N

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 6326
15.4.2014 10:41:45   
ananas_ze
javljam da je izdajalica spakovana u kutiju,Selim je od petka do jucer,mashaAllah 120gr dobio, doji obje,prazni obje, aBd bicemo ok user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 6327
15.4.2014 10:46:13   
SdZ

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

javljam da je izdajalica spakovana u kutiju,Selim je od petka do jucer,mashaAllah 120gr dobio, doji obje,prazni obje, aBd bicemo ok user posted image

MasAllah.
Veeeeelikoooo braavo za vas dvoje.
Da vam svaki dan bude bolji i laksi.

Podijeli koji savjet s nama kako ste uspjeli.

Aj, bas sam sretna kad ovo vidim.
Ulazem veeeelike nade i zelje da cemo i nas dvije tako, ako Bog da.

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 6328
15.4.2014 11:01:19   
tinkivinki

ma bravouser posted image .tako ćete najbolje uspostaviti odnos ponuda-potražnja,flašica je tu bila suvišna

Neposredna veza do poruke: 6329
16.4.2014 1:27:53   
niki83

Bas mi je drago bilo procitati ovo! Masallah user posted image samo nastavite!

N&N

Neposredna veza do poruke: 6330
16.4.2014 2:59:53   
Latinka
Nikad nisam mislila da cu pisati na ovoj temi kao ona koja ima problem, jer se smatram iskusnom mamom koja je prvo dijete uspjesno dojila vise od 16 mjeseci (prekinula zbog trudnoce), 6 mjeseci iskljucivo dojenje, sva ponosna sto dojim i svima pametovala i savjetovala:dojite, dojite, dojite, ali sam sad postala ocajna.
U pocetku je sve islo OK: porod je bio sekcijom, ali svejedno je treci dan A.poceo samo dojiti i nisu ga u bolnici vise dohranjivali. Bradavicu je uzimao fino, nisam imala regade kao sa I., na prvoj kontroli dobio vise od 1,500kg. Ali...vec vise od dvije sedmice mene izludi bol u bradavicama, jer A.je poceo desnima pritiskati i uvrtati bradavicu dok doji. U prvi mah sam mislila da je zbog jakog letdowna pa sam se odmicala kad mlijeko krene prejako, ali on i kasnije nastavi tako. onda stalno pusta bradavicu dok doji i vraca je bukvalno usisavajuci je nazad. Pokusavala sam ga odmicati pa vracati kad jako otvori usta, ali on cim provuta ponovo pusti bradavicu i ponavlja sve. Onda smo probali i razlicite polozaje dojenja(lezeci, pa ga.stavljala na sebe, i naravno sjedeci),ali sve isto. Pokusavala sam i sa silikonskim sesiricima jedan dan, ali se taj dan od mirne bebice pretvorio u malog monstruma koji neprestano place, jer izgleda nije bio dovoljno sit.
Ne bih nikako zeljela prestati s dojenjem, sama pomisao na to me deprimira i odmah bih zaplakala, ali svaki podoj mi je postao toliko stresan i bolan u tolikoj mjeri da izmedju podoja mislim i osjetim samo taj bol u bradavicama i cekam jaci prilikom novog hranjenja.
Lejla, imas li kakav savjet?
I je li neka od mama imala slicno iskustvo? Sta ste radile?

< Poruku je uredio Latinka -- 16.4.2014 3:02:47 >

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 6331
16.4.2014 8:16:57   
niki83
Latinka..nemam ti iskustva sa tim..pa samo da posaljem rijeci podrske user posted image
Nadam se da je to samo faza i da ce sto prije proci aBd!

N&N

(odgovor članu Latinka)
Neposredna veza do poruke: 6332
16.4.2014 12:33:16   
bamblbi
Latinka razumijem kako ti je kod mene je drugačije bilo ustvari imala sam ragade skoro do njegovog drugog mjeseca,
ali on je htio da doji na silikonske bradavice i još uvijek ga tako hranim.
Jesi pokušala izdajati mlijeko u bočicu da ne bude gladan hoće li tako?

16.03.2008 T
20.01.2014 H

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 6333
16.4.2014 12:39:24   
sara123
Joj
Nrmam ni ja pametan savjet.

Moja zna tako uvrcati i mrdati glavom na siki ali to je kad je uhvati grc pa jadna ne zna sta bi od muke..

Samo da sto prije aBd rijesis to
Meni je mucenje a dojenjem i onih sedam.dana nakon poroda gore neko porod bilo.

Valjda se Lejla javi s nekim.konkretnim.savjetom.

(odgovor članu bamblbi)
Neposredna veza do poruke: 6334
16.4.2014 12:44:56   
bamblbi
Niki, Idana, Sara i ostale samo da se i ja prijavim za bljuckanje koje mi više strašno ide na živce presvlačim ga stalo ne znam šta uopšte ostane u njemu, sa starijim nisam imala taj problem oko bljuckanja, ali fino napreduje čak me pedijatrica naljutila jer mi je rekla da treba na dijetu jer je sa 2,5 mjeseca na vaganju imao 7050 kg a rođen sa 3950 kg pa ona kaže da je to previše a samo ga dojim ne mogu djetetu ne dati kad traži, ne mogu reći da se uobročio kad traži ja mu dam da jede, zna spavati i 5 sati preko noći bez buđenja a zna i tražiti da jede svaka 2,5 sata tako da ne mogu biti pametna i nešto reći za tu njezinu dijetu user posted image user posted image

16.03.2008 T
20.01.2014 H

(odgovor članu sara123)
Neposredna veza do poruke: 6335
16.4.2014 12:56:09   
sara123
Joj nasmija me za tu dijetu...i mojoj prijateljigi je pedijatrica rekla da mora na dijetu jwr joj je malac za mjeces dobio kilogram i po
user posted image
Moja sad malo manje nbljucka..doduse ja sam primijeila da se ave vrti oko grceva..kad ih ima ona se konektuje za siku..valjda se tjesi. I puno pojede pa onda je muci visak i izbacuje

A bas zna zeznuto biti..tamam je uredim.kad ono..bljuc..i hajmo jovo na novouser posted image

(odgovor članu bamblbi)
Neposredna veza do poruke: 6336
16.4.2014 13:07:34   
Latinka
Hvala vam, cureuser posted image
Jutros sam ponovo stavila sesirice, valjda se najeo cim je zaspao.

Bambibi, moj stariji je stalno bljuckao, malo-malo pa sam ga presvlavila ai sipere mu neke vece stavljala, tako da me to spasilo. To sto ti je ped.rekla za uvodjenje dijete bebi koja samo doji, ne bih ni komentarisala user posted image

(odgovor članu bamblbi)
Neposredna veza do poruke: 6337
17.4.2014 8:57:57   
niki83
Bamblbi..kakva dijeta, Boze sacuvaj! Samo neka napreduje i rucki! user posted image

Mene od sinoc nekad boli u desnoj dojci neki kanalic user posted image ah kao da zicu provlaci, kad doji, ona struja kad krene, brrr... i tako sve prema bradavici user posted image Nije mnogo dojio, dojka se prepunila, bas nikako da izvuce iz nje, je li moguce da je od toga?! Ili je nesto drugo user posted image Ne znam, danas cu mu nuditi vise nju, da izvlaci, mozda tako rijesim ovo.

N&N

(odgovor članu Latinka)
Neposredna veza do poruke: 6338
18.4.2014 15:40:33   
Mrvica_83
Latinka Meni se zna desiti da cura vuce bradavicu ali to kad nije mnogo gladna pa se kao igra .. Ako vidim da tako zeza ja je skinem sa dojke i hranim kasnije . I bas to zna uraditi - pusti je pa je kao usisava sto zna bas da zaboli user posted image Ali to je bas rijetko i kad nije gladna . Nadam se da ce se javiti Lejla da tebi pomogne sa konkretnim savjetom a ja samo da prizim podrsku i nadam se da ce se sve rijesiti !
Ananas mashallah user posted image
user posted image

24.10.12 Jedan anđeo
26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 6339
18.4.2014 17:33:37   
sara123
Je li se osjeti kad mlijeko nadolaziuser posted image
Ja ponekad osjetim kao neko stujanje u obje dojke.user posted image

(odgovor članu Mrvica_83)
Neposredna veza do poruke: 6340
18.4.2014 19:26:51   
Mrvica_83
Saro draga / neko osjeti a neko ne .. Ja osjetim kao iglice u dojkama ili probadanje kako ti kazes kad dojim a i izdajam . I u tom momentu mi krene mlijeko na suprotnoj dojci od one na kojoj beba siki ili na kojoj izdajam user posted image

24.10.12 Jedan anđeo
26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!

(odgovor članu sara123)
Neposredna veza do poruke: 6341
18.4.2014 22:14:40   
ananas_ze
i ja osjetim kad nadolazi al ne znam objasnit,znam kad pocne curit dobijes osjecaj da je mokro user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu Mrvica_83)
Neposredna veza do poruke: 6342
18.4.2014 22:22:10   
ananas_ze
Latinka moj S uzme bradavicu i pocne cuclat,jer mlijeko 'ide samo', ja mu je izvadim i cekam da jako zine,tako svaki put,vidim to si vec pokusala,jedino da pazis na nacin odvajanja bradavice,da mu sa strane usta ubacis vrh malog prsta,da makar bradavicu ne vuce...

S~proljeće~ 05.04.2014.

Neposredna veza do poruke: 6343
18.4.2014 23:08:41   
sara123
Eh to je onda kad nadolazi nlijeko..kao da osjetim da se pune kanalici
user posted image

Neposredna veza do poruke: 6344
19.4.2014 12:38:43   
Latinka
Cure, hvala za podrsku i savjete. Sad mi bradavice izgledaju jako nadrazeno i kao da ce regade. Nisam vise pametna sta da radim. Stariji mi je prva tri mjeseca bez problema dojio sa ovim silikonskim sesiricima i bas, mashallah, dobijao na tezini vise od kg mjesecno. Ali, izgleda da.ovaj mali mis ne zna

(odgovor članu sara123)
Neposredna veza do poruke: 6345
21.4.2014 8:48:07   
niki83
Latinka ja ti preporucujem Purelan mast..evo i po drugi put sam se uvjerila koliko je dobra, bas njeguje bradavice!

N&N

(odgovor članu Latinka)
Neposredna veza do poruke: 6346
21.4.2014 15:58:15   
Latinka
Koristim onu iz DM-a. Purelan je bolja? Moram li prati bradavice prije dojenja?

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 6347
22.4.2014 17:12:13   
sirnica
Evo mene opetuser posted image
Ja sam opet dvije noći imala groznicu i temperaturu, upalila mi se dojka,temperaturu sam riješila paracetamolima, ali dojka je još crvena. nema grudica, stavljam kupus, masiram, izdajam, tuširam, forsiram pri dojenju, a boli ko žiška. A neposredno prije ovoga imala sam jednu stresnu situaciju, da li je moguće da je to bio okidač( pošto je prolaktin hormon stresa)?
Ima li još neki savjet osim ovoga što radim. Ne ide mi se ljekaru, plašim se da će mi uključiti neki antibiotik i stopirati dojenje za vrijeme liječenja, a bebac iako ima 10 mjeseci vrlo često sisa, pogotovo noću-ne znam kako bih ga smirila ni nahranila jer flašice i dude nikad nismo koristili.

sve mamino 17.3.2008. i 17.6.2013.

(odgovor članu Latinka)
Neposredna veza do poruke: 6348
22.4.2014 18:09:25   
niki83

IZVORNA PORUKA: Latinka

Koristim onu iz DM-a. Purelan je bolja? Moram li prati bradavice prije dojenja?

Purelan je cisti lanolin, i skroz prirodan..i nema potrebe prati nista..samo mazati nakon svakog podoja..vjeruj mi neces se pokajati!

Sirnice, nisam imala iskustva s temp., ali jesam 2x pila Ampicilin dok sam curu dojila i nisam prekidala dojenje. Mozda ti je ipak bolje javiti se ljekaru..

N&N

(odgovor članu Latinka)
Neposredna veza do poruke: 6349
22.4.2014 18:33:48   
sirnica
Hvala Niki, izgleda da cu bas morati jer ne prolazi ni pored svih mjera i dobro se zacrvenilo

sve mamino 17.3.2008. i 17.6.2013.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 6350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  252 253 [254] 255 256   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  252 253 [254] 255 256   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *