|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  248 249 [250] 251 252   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi sa dojenjem...
26.3.2014 14:52:12   
Mrvica_83
Merylin draga Lejla nam uvijek kaze da kolicina izdojenog mlijeka nije pokazatelj koliko zaista mlijeka ima u dojci jer beba je jedina prava "izdajalica" user posted image A, kako vec znamo , nikad ne mozemo znati koliko je pojedeno tokom jednog podoja .. Ne mora znaciti da se buni jer nema mlijeka .. bebac ima oko 40 dana ? Tad je , otprilike , moja cura pocela da zeza na dnevnim podojima jer je pocela da obraca paznju na okolinu itd. Podoji su postali kraci i rjedje je bila na dojci nego ranije kako sam navikla . takodjer tad se (otprilike ) uspostavila ponuda i potraznja i dojke su postale mekse i nisu bile onako napete i tvrde kao izmedju podoja prije . Pogotovo nocu ..
Jeste li se vagali , kako sincic napreduje , izgleda ?

24.10.12 Jedan anđeo
26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 6226
26.3.2014 18:30:41   
Merylin
Jesmo, rođen sa 3.800, sad ima 5kguser posted image
Mene zabrinulo to što izdajanjem nemam tako puno mlijeka... U zadnje vrijeme rijetko spava po danu, naveče max sat i po spava, pa mislim da to nije zato što ja nemam više mlijeka. Ali eto, očito griješimuser posted image

18.02.2014. Mali Princ

I dva-tri osmijeha tiha i prosta... Sve je to ponekad tako malo, sve je to, vidjet ćeš, sasvim dosta :)

(odgovor članu Mrvica_83)
Neposredna veza do poruke: 6227
26.3.2014 18:43:33   
animagical
skok u razvoju u sestoj sedmici zivota

(odgovor članu Merylin)
Neposredna veza do poruke: 6228
27.3.2014 10:42:11   
idana_85
Gdje nam je Lejla, jesmo li je smorile user posted image
Mene zanima moze li se na neki nacin popraviti kvalitet majninog mlijeka tj hranjljivost?
Srce me boli kad vidim da mu nje dovoljno, da smo prolazi kroz njega. Ako ga iskljucio dojim stolica opet sve postaje losija, razlivena, zelenkasta, sa sluzi i pomalo krvi. Izludit cu user posted image

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 6229
27.3.2014 11:32:24   
Merylin
Mrvice mene zanima šta ako beba ne popije svo majčino mlijeko u flašici? Desilo mi se da je ostalo oko 30ak ml, pa šta mogu uraditi s tim ostatkom, smijem li ga vratiti u frižider pošto je već podgrijano ili šta, šteta mi to bacatiuser posted image

18.02.2014. Mali Princ

I dva-tri osmijeha tiha i prosta... Sve je to ponekad tako malo, sve je to, vidjet ćeš, sasvim dosta :)

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 6230
27.3.2014 12:08:37   
animagical

IZVORNA PORUKA: Merylin

Mrvice mene zanima šta ako beba ne popije svo majčino mlijeko u flašici? Desilo mi se da je ostalo oko 30ak ml, pa šta mogu uraditi s tim ostatkom, smijem li ga vratiti u frižider pošto je već podgrijano ili šta, šteta mi to bacatiuser posted image

bacis...i ne uci dijete na flasicu, odustace od dojenja, previse ej mali.

(odgovor članu Merylin)
Neposredna veza do poruke: 6231
27.3.2014 12:50:52   
grozđe
idana draga i kod nas nekada bude zelena stolica, onako prosarana, ali bice da to nije nista posebno, vec normalno... dok je bio bas bebica takodjer kada siki odmah i pokaki..sada mu je stolica vec malo gusca i drugacijeg mirisa, naravno kada raste user posted image

ne vjerujem da ti mlijeko nije kvalitetno, tvoje mlijeko je najbolje za tvoju bebicu...

ja nista posebno ne jedem... najvise domace jedem jer toga imamo... pijem domace mlijeko, mladi sir, kajmak...

moj beboni cim su mi ga dali u porodilistu nije vise zelio njihovu hapu, odmah je odbijao , kaze mi med.sestra...

zene dojite svoju djecu....

Neposredna veza do poruke: 6232
27.3.2014 13:26:55   
Mrvica_83
Merylin Mojima kad hrane malu i ostane mlijeka bace .. Nije samo zbog podgrijavanja nego iz bebine pljuvacke / sline mogu uci neke bajkice u mlijeko pa da se ne iskomplikuje u kasnijem hranjenju . Tako da je ponude manjom kolicinom pa ako zeli jos dodaju - npr mama stavi 50 ml pa ako hoce jos doda 30 ml i sl. Bolje nego da odmah stavi 100ml pa da se baca . Negdje sam procitala da se to mlijeko koje ostane moze dodati u vodu za kupanje bebe taj dan user posted image Naravno da je najbolje da se dijete doji ali ako ima razlog za upotrebu flasice - sta da se radi . Kod mene nije bilo sanse da za ovoliku kolicinu obroka dok me nema koriste kasiku .. Bas sam pitala i Lejlu za to ..
Animagical Ja sam sve promjene kod bebe prihvatala tako kako idu .. Ako vise siki - neka siki .. Legnemo , mazukamo se .. Ja daljinski u ruku i lagano .. A sad da me ubijes nemam pojma sta sam gledala na tv user posted image Uglavnom nisam nesto posebno osjetila skokove u razvoju a bilo ih je sigurno user posted image I sad se desi da trazi da doji svakih 1,5 .. Sikimo i uzivamo user posted image
Idana Mi nismo imali zelene stolice pa ti ne znam pomoci .. Ali znam da je majcino mlijeko kvalitetno jer se, bez obzira na ishranu , elementi koji eventualno nedostaju u hrani crpe iz majcinih rezervi . Posljedicno majcin imunitet i zdravlje moze biti naruseno pa zato treba da se vodi racuna o hranjivima i eventualnim dodacima vitamina i sl. Dakle do bebe sve dodje kako treba ali je bitno zbog majcinog zdravlja da je prehrana uravnotezena . Nama se desavalo da beba kaki dok doji i negdje sam procitala da to ovisi o njenom temperamentu . To su bile one glasne i eksplozivne stolice za koje sam , citajuci , ustanovila da su uzrokovane cinjenicom da sam svaki podoj nudila drugu dojku . Tako da je beba jela puno prvog , vodenog mlijeka koje obiluje laktozom . Kad smo to korigovali eksplozije su bile manje user posted image Nadam se da ce se i Lejla javiti i da ce sve biti ok user posted image user posted image

24.10.12 Jedan anđeo
26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!

(odgovor članu grozđe)
Neposredna veza do poruke: 6233
27.3.2014 14:01:53   
idana_85
Mrvice kako mislis svaki podoj drugu dojku?
Ja dojim iz obje. Doji jednu,pa drugu. Onda mu naredni podoj prvo ponudim ovu sto je zadnju ruckio,bas zbog tog masnog mlijeka....Kad stignem pustam ga da sisa nec eli navlaciti,ali uzalud, samo ih lize i trepce onim okicama da me sarmira

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

Neposredna veza do poruke: 6234
27.3.2014 15:57:25   
Mrvica_83
Idana I dan danas je kod moje cure jedan podoj iz jedne dojke - takva beba . Dakle nikad u jednom podoju ne nudim drugu jer sam probala i nece .. Ako mi trazi u okviru 3 sata ponovo da jede ponudim tu istu - bas zato da dodje do ovog zadnjeg mlijeka . Kad smo tek poceli dojiti davala sam jednu dojku 1 podoj a kad mi trazi naredni put da jede ( vrlo brzo jer je malena odnosno u roku od 1-2-3 sata ) nudila drugu .. Tako da je dobivala samo ovo prvo mlijeko za zedj , shvatas ? A te eksplozije su bile da se prepadnes i uvijek je kakila kad jede user posted image Draga bas sam sad trazila po netu i nasla da pise da stolice mogu biti zelenkaste zbog veceg prisustva prvog , vodenog mlijeka ?? I da nije znak gladi ..A to nam Lejla uvijek kaze .
Nasla sam pitanje mame koja je imala slican slucaj i sta su joj odgovorili na SOS telefonu :
- pratiti da nisu gljivice - provjeriti bebina usta, bradavice, bolove u dojkama, pelenski osip
- pratiti prebrzu izmjenu lijeve i desne dojke, kada beba dobije previe onog prvog mlijeka...
- pratiti ope bebino stanje i eventualna pogoranja!
- smanjiti secer i rafinirane proizvode i mlijeko i mlijecne proizvode... (vjerojatnije zbog iskljucivanja gljivica u prvom navratu...)
Sta mislis da uradite analizu stolice ???Zao mi je sto se mucite ti i bebac i voljela bih da se brzo sve rijesi user posted image
Ev i link sa Rode : http://www.roda.hr/article/readlink/718

< Poruku je uredio Mrvica_83 -- 27.3.2014 16:07:45 >

24.10.12 Jedan anđeo

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 6235
27.3.2014 17:09:01   
idana_85
Mrvice, nesto od to dvoje jeste - on rucki i onda se buni nece,otima se i ja mu ponudim tada drugu i jede. Dojke se napune. Ne znam kako da to promjenim,jutros sam od 6h do pola 12 mu nudila jednu i tjerala da vuce, na kraju morala dodati hapu.
Mozda je i gljivica,imali smo krupicu i mene dojke zigaju kad nadolazi mlijeko,ali i ponekad me nakon podoja ziga. cistimo boraxom, koristimo daktonal gel...vise ne znam sta da radim. Najogre sto nisam ni sigurna je li gljivica, nema osip, guza nam je super, a nema po ustima bijelih mrlja, samo po jeziku.

Evo u prilog ijedan link,kad smo kod dojenj da vas nasmije
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=600920549997294&set_=a.151306628292024.34934.151288938293793&type=1&theater

< Poruku je uredio idana_85 -- 27.3.2014 17:10:45 >

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

Neposredna veza do poruke: 6236
27.3.2014 18:04:37   
animagical

IZVORNA PORUKA: Mrvica_83

Merylin Mojima kad hrane malu i ostane mlijeka bace .. Nije samo zbog podgrijavanja nego iz bebine pljuvacke / sline mogu uci neke bajkice u mlijeko pa da se ne iskomplikuje u kasnijem hranjenju . Tako da je ponude manjom kolicinom pa ako zeli jos dodaju - npr mama stavi 50 ml pa ako hoce jos doda 30 ml i sl. Bolje nego da odmah stavi 100ml pa da se baca . Negdje sam procitala da se to mlijeko koje ostane moze dodati u vodu za kupanje bebe taj dan user posted image Naravno da je najbolje da se dijete doji ali ako ima razlog za upotrebu flasice - sta da se radi . Kod mene nije bilo sanse da za ovoliku kolicinu obroka dok me nema koriste kasiku .. Bas sam pitala i Lejlu za to ..
Animagical Ja sam sve promjene kod bebe prihvatala tako kako idu .. Ako vise siki - neka siki .. Legnemo , mazukamo se .. Ja daljinski u ruku i lagano .. A sad da me ubijes nemam pojma sta sam gledala na tv user posted image Uglavnom nisam nesto posebno osjetila skokove u razvoju a bilo ih je sigurno user posted image I sad se desi da trazi da doji svakih 1,5 .. Sikimo i uzivamo user posted image
Idana Mi nismo imali zelene stolice pa ti ne znam pomoci .. Ali znam da je majcino mlijeko kvalitetno jer se, bez obzira na ishranu , elementi koji eventualno nedostaju u hrani crpe iz majcinih rezervi . Posljedicno majcin imunitet i zdravlje moze biti naruseno pa zato treba da se vodi racuna o hranjivima i eventualnim dodacima vitamina i sl. Dakle do bebe sve dodje kako treba ali je bitno zbog majcinog zdravlja da je prehrana uravnotezena . Nama se desavalo da beba kaki dok doji i negdje sam procitala da to ovisi o njenom temperamentu . To su bile one glasne i eksplozivne stolice za koje sam , citajuci , ustanovila da su uzrokovane cinjenicom da sam svaki podoj nudila drugu dojku . Tako da je beba jela puno prvog , vodenog mlijeka koje obiluje laktozom . Kad smo to korigovali eksplozije su bile manje user posted image Nadam se da ce se i Lejla javiti i da ce sve biti ok user posted image user posted image

.

jesi ti i svaka cast na tomeuser posted image ali evo imamo mamu koja brine da joj je beba gladna, a beba dobila 1200gr za mjesec dana, pa se opterecuje, brine i trudi da izdaja...

Neposredna veza do poruke: 6237
27.3.2014 19:58:08   
bamblbi
Idana_85 ja isto još uvijek dojim jedan podoj jedna dojka i ako kod mene zna jesti 2 puta u sat vremena a i onda spavati 5 sati do narednog podoja ali mu opet dajem iz jedne mene nekad počne ova druga da boli koliko nadođe mlijeko ali ga izdojim,ne znam kada treba početi davati iz obje ali valjda će on sam tražiti ako mu jedna bude malo.
Moja beba u zadnja tri dana puno izbaci kad jede kada ga dignem da podrigne ne bih to više nazvala bljuckanjem više mi liči na povraćanje, nekad bude svježe mlijeko a nekad prosireno već, poslije toga ne traži da jede ponovo nego zaspi jer sve dok ne povrati vrišti nikako ga ne mogu smiriti, ne znam zašto mu se to dešava ja pazim šta jedem, ne jedem ništa teško ali ne znam šta mu je onda user posted image user posted image

16.03.2008 T
20.01.2014 H

Neposredna veza do poruke: 6238
27.3.2014 21:24:12   
niki83
Bamblbi..i moj je danas ovo isto uradio.. Ali samo zato sto se prejeo! U sat vremena dva podoha..nema vise gdje da stane!
Slazem se s Animagical.. Merylin zasto toliko analizirate bebu, dojenje i to?!
Odlicno ti napreduje hvala Bogu, slobodno se opustite i uzivajte user posted image .
Mislim..dojenje je za mene tako prirodna stvar..da sama nemam o cemu razmisljati osim o tome da nudim kad god beba trazi..i osluskujem samo njegove potrebe.. Tako sam i s kcerkom, iako je daleko slabije dojila nego sin sada..ali opet smo uzivale punih 18 mjeseci. Sada se nadam i duze aBd! user posted image

N&N

(odgovor članu bamblbi)
Neposredna veza do poruke: 6239
28.3.2014 0:37:24   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: idana_85

Ma ne brine mene boja stolice, evo sada malo baca na zelenkasto vecinom je zuckasta,ali nekako vodenasta, sve mu je promocilo :(
Cim cujem da se javlja dojim ga, ne dam da se unervozi, ali nekad jednostavno vuce pa se grci,kaki, bradvicu razvlaci. A nekada doji super,fino navlaci...ma sve je to sporedno, izaci cu na kraj,dojit cu cijeli dan ako treba,mene samo brine sada pogorsanje ove stolice, sto je tako vodenasta isto njega muci i cesto kaki. Ja sam sada popila caj od sipurka, rekoh mozda mu pomogne kroz mlijeko, ne znam vise ni ja sta bih uradila, ni sta bih jela. Jucer zaboravih i pojedoh jedan rafaelo, vidim nema mu nista u stolici, mozda ipak nije alergija na mlijeko, ne znam smijem li probati sada opet da vidim?

I mi dojimo, smrdo kaki cim doji, sinoc place place, nista ne vuce, damo mu hapu, 140 ml je pojeo, a ima 29 dana...Pa vise ne mogu biti pametna. Kad doji stolica bude zelenkasta,a od hape super. Je li moguce da mu moje mlijeko nije dovoljno hranjljivo?
Kako cu znati da smo se rijesili soora?

I ja mislim Merylin tako, a i on je lijen nece da navlaci ono masnije. Ne znam sta da uradim da bi mlijeko bilo jace. Pravim sebi corbice sa koljenicom, puretinom,piletinom, jedem kolace, voce, pijem dosta kompota, cak sam pomalo i mlijeko pocela uvoditi.

Gdje nam je Lejla, jesmo li je smorile
Mene zanima moze li se na neki nacin popraviti kvalitet majninog mlijeka tj hranjljivost?
Srce me boli kad vidim da mu nje dovoljno, da smo prolazi kroz njega. Ako ga iskljucio dojim stolica opet sve postaje losija, razlivena, zelenkasta, sa sluzi i pomalo krvi. Izludit cu

Mrvice kako mislis svaki podoj drugu dojku?
Ja dojim iz obje. Doji jednu,pa drugu. Onda mu naredni podoj prvo ponudim ovu sto je zadnju ruckio,bas zbog tog masnog mlijeka....Kad stignem pustam ga da sisa nec eli navlaciti,ali uzalud, samo ih lize i trepce onim okicama da me sarmira

Mrvice, nesto od to dvoje jeste - on rucki i onda se buni nece,otima se i ja mu ponudim tada drugu i jede. Dojke se napune. Ne znam kako da to promjenim,jutros sam od 6h do pola 12 mu nudila jednu i tjerala da vuce, na kraju morala dodati hapu.
Mozda je i gljivica,imali smo krupicu i mene dojke zigaju kad nadolazi mlijeko,ali i ponekad me nakon podoja ziga. cistimo boraxom, koristimo daktonal gel...vise ne znam sta da radim. Najogre sto nisam ni sigurna je li gljivica, nema osip, guza nam je super, a nema po ustima bijelih mrlja, samo po jeziku.

Evo u prilog ijedan link,kad smo kod dojenj da vas nasmije
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=600920549997294&set_=a.151306628292024.34934.151288938293793&type=1&thea

Da prvo odgovorim Idani, prozvala me user posted image

Nemojte se naljutiti, stalno mislim na vas, al jednostavno mi nekad ovaj drugi život (poso, kuća, škola) odnese i vrijeme i volju user posted image

Idana, već sam ti rekla, gljivice se dosta teško identificiraju, isto tako dosta teško možeš biti sigurna da si ih zaista iskrjenila. Zato je bolje duže od potrebnog provoditi terapiju, nego je prekinuti rano i one se vraćaju sigurno.

Šta si ti skontala za prejak mlaz na početku?

Vidi, što se tiče hranjivosti, ne postoji nekvalitetno majčino mlijeko! Jeste li ikad čule da je neko tele umrlo jer je kravi mlijeko bilo nemasno? Mrzim paralele nas i "njih", al nekad nemam druge. Ili da su mačići, kučići krepali ili bili bolesni jer im je mlijeko njihove mame bilo nemasno. Nema nemasnog i nekvalitetnom maminog mlijeka, ma koje mame.

Ti ishranom ne možeš uticati na sastav mlijeka, jer ono je onakvo kakvo se proizvodi, jedino da ti gladuješ pa da se u njemu pojavi nedostatak nečega.
Slatko će ti nabaciti kile, a ništa mlijeku učiniti neće, a gljivice ga jakoooo vole.

Što se tiće tog fenomena masnijeg i manje masnog mlijeka, naše dojke proizvode samo jedno mlijeko, znači ono iz žlijezda izlazi homogeno. Kad u kanalićima dojke stoji neko vrijeme (dva tri sata) ćelije masnoće se lijepe na zidove kanalića, a u kanalićima ostaje tečniji dio sa više šećera, a manje masti. Kad krene podoj, i krene refleks otpuštanja prvo naravno pojuri to tečnije mlijeko, a kod drugog, trećeg refleksa počnu se "otkidati" i te naslage sa kanalića i dijete pojede i ono "masnije" mlijeko.

Fol je u tome da kad dijete često doji, više puta u toku sata, ili dva sata mlijeko se i ne stigne razdvojiti na masnije i manje masno, i dijete jednostavno dobije cjelovito mlijeko.

Kad su razmaci između podoja duži onda se može očekivati da se pojavi razdvojeno mlijeko. Kod novorođenčadi se može desiti da majka proizvodi jako puno mlijeka i da se ono zadovoljava samo prvim naletom, pa da dobije više tog slađeg, a manje masnog mlijeka i da ima zelene stolice. Opet kažem, kad dijete ima stolicu to znači da ima šta i za odbaciti.

Idana, da li si ti prije trudnoće bila zdrava, da li si imala kakvih hormonalnih problema, sa funcijom nekih žlijezda?
Kako ti ide izdajanje?

Radiš dobro kako mjenjaš dojke, to je sasvim ok. Da li masiraš prilikom dojenja?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 6240
28.3.2014 0:47:34   
Lejla Ka
Merylin, ostavi se izdajanja, sve radite dobro i samo nastavite!

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 6241
28.3.2014 0:57:49   
Lejla Ka
Imamo dvije dojke sa razlogom. Majka može bebu isključivo dojiti i odhraniti i samo na jednoj dojci (iz bilo kojeg razloga), isto tako neke majke čitav svoj dojilački staž daju obje dojke po podoju, i to je isto tako OK kao i jedna dojka po podoju. Nema pravila, i nema ograničenja.

Na početku života, kad se proizvode viškovi mlijeka, a bebe se brzo zasite ne preporučuje se brzo mijenjati doje u toku podoja, zbog mogućnosti da dijete dobija samo ovo vodenije mlijeko. Ali isto tako preporučuje se da kad dijete kvalitetno podoji (2-3 otpuštanja mlijeka u toku podoja) jednu dojku, da mu se ponudi i druga dojka, ako želi. Tako da je izmjena dojki bez nekog univerzalnog pravila, s tim da se poštuju ovi neki principi usmjereni ka kavlitetnom pražnjenju dojki i efikasnom hranjenju djeteta.

Idana, sve se dvoumim da ti predložim da probaš slijedeće, da dojku kojom ćeš započeti podoj dobro zagriješ i izdojiš neku količinu prije nego daš bebi na podoj (koju možeš sačuvati za kasnije. Nakon toga da daš bebi da doji. Na taj način od početka bi trebalo krenuti ono masnije mlijeko. Kad prebaciš na drugu stranu samo nastavi sa dojenjem.

Tvoja beba ima problem sa konfuzijom flašice i dojke i on se buni na dojci i iz razloga što na dojci ne teče kao na flašicu, pa zbog toga i nevoljko sisa da bi povukao slijedeći refleks otpuštanja, a zato i želi da ga prebaciš na drugu dojku da bi na njoj opet dobio onaj najjači pritisak. To ti govorim čisto da znaš razlog zašto je "lijen" na dojci.

I još jedno zaboravljeno pitanje: kako vi dobivate na težini, da li ste se vagali do sad?

< Poruku je uredio Lejla Ka -- 28.3.2014 0:58:13 >

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 6242
28.3.2014 9:22:16   
grozđe
Tako sam i ja mislila da ono sto jedemo bas i ne utice na sastav mlijeka, ono je posebno...priroda je to dobra napravila user posted image

ja bebu dojim kada god hoce da jede, on se nista ne buni hvala Bogu, dajem i jednu i drugu dojku... obozava sikiti....

puno pijem vode, popijem preko 2 litra dnevno jer mi organizam trazi.

Lejla_Ka ja sam se vratila na tezinu sa kojom sam i zatrudnila... u porodilistu odmah izgubila 10.kg, a onda 8. kod kuce...

beba mi je jako zivahna, vrlo malo spava... non stop sam na nogama pa vjerovatno od toga i dojenja kilogrami se tope...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 6243
28.3.2014 10:22:50   
idana_85
Lejla moj post je obiman pa ti saljem pp

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu grozđe)
Neposredna veza do poruke: 6244
28.3.2014 10:27:53   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: idana_85

Lejla moj post je obiman pa ti saljem pp

OK

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 6245
28.3.2014 10:35:26   
Sel P

IZVORNA PORUKA: Sel P

Lejla, nekako mi se cini da mi se situacija sa otpustanjem mlijeka znatno promijenila nakon posljednje menstruacije, da li je to moguce? Sve sam mislila da ce se vremenom vratitii na staro,ali nista. Prvu menstruaciju sam dobila odmah nakon dva mjeseca i uvijek u tom periodu imamo problem sa zakasnjelim otpustanjem mlijeka, ali uvijek je i prolazilo nakon 4,5 dana. Medjutim, sada je situacija drugacija. Na let down dugo trebam cekati, tako da se beba brzo unervozi,pa se bas patimo i ja i ona. Sinoc mi je npr. trebalo 40 minutia da mlijeko krene. Cesto se desi da ni ne dodje do otpustanja mlijeka, nego se beba zadovolji onim prvim sto ima u obje dojke i da zaspe user posted image

Lejla molim vas za misljenje, ne znam da li ste uspjeli procitati moju poruku od neki dan.

(odgovor članu Sel P)
Neposredna veza do poruke: 6246
28.3.2014 15:02:52   
reallove
Smiju li dojilje konzumirati med? Nasla sam na netu recept za mrsanjeuser posted image med i cimet,ide kasicica cimeta i pola kasicice meda,u toplu vodu,pije se ujutro i navecer..smijem li to?

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Sel P)
Neposredna veza do poruke: 6247
28.3.2014 20:49:27   
niki83
Reallove ja upravo veceram..puter i med na snitu i solja caja user posted image .
Ja stvarno ni s Naimom nisam primjetila da mi je smetao..mislim bebi..a glavno mi bilo za dorucak med i caj od kamilice..ionako smo ogranicene namirnicama sada u prva 3.mjeseca, ne znam sta bih vise jela user posted image
Evo i ja da pitam, znam da kupus ne smijemo..a sta je sa karfiolom i brokulom?!?

N&N

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 6248
28.3.2014 23:35:21   
reallove
Niki,vala,u pravu si...mislim da ne smijes ni brokulu ni karfiol..oni znaju " napuhati" stomak i imaju jak ukus,sto nije fino za mlijeko...ja tako mislimuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 6249
29.3.2014 0:04:49   
animagical
smijete jesti sve umjereno i uravnotezeno,a ako primjetite da beba od necega ima grceve, onda izbacite...nema smisla preventivno ne jesti pola hrane koja je super.

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 6250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  248 249 [250] 251 252   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  248 249 [250] 251 252   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *