|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  245 246 [247] 248 249   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi sa dojenjem...
20.3.2014 8:13:12   
tratinčicaa

IZVORNA PORUKA: idana_85

Mi stigli kuci :) user posted image
Jos stolica nije kako treba, jos se formira, sada je zuta,ali jos ima te zelenkaste sluzi i nekad smedjkaste,krvi nema. Analiza na viruse negativna mada dr misli da je ipak viroza opet su danas poslali uzorak.
Lejla ja sam izdajala ujutro,probudi me bol u grudima. On fino mashallah doji, prihvatio je gore reizm dobro se nadoji i spava po 2.5-3h. Veceras mi je opet bio nemiran dok je dojio,imao je i stolicu mozda za to,a i nije umotan.
Dojke su mi ok. Bradavice je su svijetlo roze na vrhu,ali su me bolile,sada me vise ne bole. Ne boli me za vrijeme dojenja u dojci, jedino kad ono tek povuce ili nadolazi mlijeko pa oni zigovi.Za vaginalnu infekciju ne znam, jos krvarim, nekad nem anista, nekad smeckasto,nekad krv, prodila sam se prije 22 dana... Bili smo na neonatalogiji, on je bio u inkubatoru,ja sam dolazila od kuce, nisu mi dali biti s njim jer sam i ja bila bolesna, nos,grlo,uho.....

Merylin hvala draga. Moram ti reci da sestre gore nisu bas educirane, to sam skontala za ovi par dana. Divne su,zaista bebe paze i maze, ali da nesto puno znaju ne. Npr jedna nije znala dati odgovor zeni skodi li bebi mijesanje majcinog mlijeka i hape, moze li to izazvati grceve. Tako da ne shvataj to zaozbiljno

tratincice, hvala ti, zao mi je sto ste to prosli, valjda prodje i ovaj kosmar
Hana user posted image
Lejla Ka, do kada moram izbjegavati mlijeko i mlijecne proizvode?

user posted image Dargo mi je da ste kući user posted image Normalizovat će se i stolica. Ti moraš da paziš sad na sve. user posted image Samo doji, i doji i doji meni su to svi dr rekli. Samo forsiraj, koliko god možeš. Za sestre ti vjerujem, prošla sam sve. Sretno i čuvajte se.

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 6151
20.3.2014 9:59:13   
Merylin
Idana, otkako sam saznala šta se desilo, stalno mislim na tebe i na tvoju bebu... baš me to nešto pogodilouser posted image presretna sam što čujem da ste konačno kući, sve će sad biti bolje kad je on uz svoju mamicu! Ljubi ga puno, puno!!!

Vjerujem ti to za sestre, ali nekako me pogodi to što kažu. Istina jeste da sam neiskusna i da svaki djetetov plač u meni budi malu dozu panike i nervoze, kao šta mu je, je li dobro... A kad nam ne ide dojenje, meni je to tragedija. I onda kad ti ljudi sa strane kažu da možda nemam dovoljno mlijeka ili da je nekvalitetno da ga ja sama probam piti pa da vidim itd, dođe mi samo da se isplačem. Svi kažu daj mu flašicu, ne smiješ mučiti ni sebe ni dijete. Istina jeste da naši podoji budu iscrpljujući, dugo traju i on više plače nego što doji. Ako nisam sama kući odmah svi ulete u sobu da vide šta mu je, što tako jako plače... I onda krenu savjeti digni ga da podrigne, daj ga meni, nosi ga...
Nadam se da je to samo faza i da će vremenom ovo postati lakše, za oboje.

18.02.2014. Mali Princ

I dva-tri osmijeha tiha i prosta... Sve je to ponekad tako malo, sve je to, vidjet ćeš, sasvim dosta :)

(odgovor članu tratinčicaa)
Neposredna veza do poruke: 6152
20.3.2014 10:06:19   
Mrvica_83
Idana drago mi je da ste kuci hB user posted image Ljubi i mazi pile !
Merylin Ako ikako mozes kad dojis zamoli nikog da ne ulazi - sem TM .. iako vjerujem da su s vi dobronamjerni to moze imati kontraefekat dok se ti boris da svojoj bebi obezbijedis najbolju hranu ! Mene je iziritiralo kad je sveki jednom rekla, na moju konstataciju da curica manje doji ( kad je pocela da se zanima za okolinu ) , joj da nece odbiti dojku i prestati da doji user posted image user posted image A kamo li sta drugo .. Sve ce se stabilizovati ,samo polako i hrabro !

24.10.12 Jedan anđeo
26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!

(odgovor članu Merylin)
Neposredna veza do poruke: 6153
20.3.2014 11:07:33   
niki83
Samo da Idani posaljem user posted image user posted image podrske!
Nisam znala da ste imali problema..ali sad kad ste kuci uzivajte draga moja i samo dojite..sve ce se ostalo srediti aBd user posted image

N&N

(odgovor članu Mrvica_83)
Neposredna veza do poruke: 6154
20.3.2014 11:42:04   
Sel P
Veliki pozdrav mladim mamama,
Ja sam novi clan i do sada mi je puno pomogao ovaj forum.
Trenutno prolazim kroz malu krizu koju cu vam pokusati opisati. Naime, dojila sam iskljucivo 5,5 mjeseci, kada sa pocela sa uvodjenjem cvrste hrane. Beba sada ima 6,5 mjeseci i super nam ide sa hranom. Vec sam zamijenila jedan podoj, jer beba pojede dovoljnu kolicinu hrane. Medjutim i ostali podoji su se znatno skratili. Primjetila sam da beba nema strpljenja sacekati drugi let down, vec nakon prvog vec ustaje i ne zeli dojiti. To traje max 2-3 minute. Ja osjetim da mi dojka nije ispraznjena, a ona je sretna i zadovoljna, uopste ne pokazuje znakove glad u naredna 3,4 satai.Nekada kada je uspijem izvarati da se zadrzi na dojci i da duze sisa kako bi se otpustilo mlijeko, ona pojede i to i jos i drugu dojku isprazni. Znaci moze a i ne mora bez tog dodatnog mlijeka. To me jako zbunjuje i brine. Strah me da mi se ne pocne mlijeko povlaciti, a ne znam kako je natjerati da duze doji?!
Unaprijed se zahvaljujem na svakom savjetu i odgovoru.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 6155
20.3.2014 14:18:26   
idana_85
Niki hvala ti

Ja cu izluditi. Danas opet zelena,razlivena stolica sa malo krvave sluzi user posted image
Dojila ga u pola 10h. U pola 11h pomalo stucko,dala mu da prestane i jos je malo ruckio, i od tada svako 10 min pomalo. Uznervozio se, u sikama vise ni kapi, smlatio sada full dozu hape....a u porodilistu svako 3h dojili bez problema. Stvarno vise ne znam sta je ovim mojim grudima, samo se moze mlijeka nakupiti,cim beba cesce doji nestane, vise sam umorna od svega user posted image

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu Sel P)
Neposredna veza do poruke: 6156
20.3.2014 14:41:31   
reallove
Idana,draga,bas mi je zao sto se muciteuser posted image

Kod mene se tako desi,pisAla sam jucer da nisam imala ni kap mlijeka...a evo jucer i danas,ustanem ujutro,mlijeko curi iz obje dojke,jutros po carsafu,kako sam spavala,vidim preslouser posted image ..danas fino doji...

Nego ja imam novi problem,Navece beba odbija dojkuuser posted image ...ako place,umirim je fino,pa kad hocu da doji,samo sto joj stavim dojku u usta,znaci ne krene da doji uopste,odmah vriska,nema sanse da je prihvatiuser posted image ...je li mozda bude umorna i nervozna? Preko dana ide super i navecer ovako,ne razumijem...

I jos da pitam,je li normalna rijetka stolica kod bebe...Zute je boje,izgleda mi ok,samo rijetkauser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 6157
20.3.2014 15:03:51   
idana_85
realove i ovaj moj se uznemiri,sinoc se svadja sa sikom opasno, a u bolnici kad sam ga dojila svaka 3h samo je gutao,nije imao vremena ni da dise ibilo je mlijeka i viska, kuci dosli nema. pa da lupam glavom o zid user posted image
i meni kad se naspavam nadodje mlijeko. bogme sam se i naspavala jutros on se dva puta budio nocas da doji,ali opet nema,tacno me iscrpi kad jede svako 10ak min, isto kao da mi se mlijeko povuce. evo popio je hapicu i spava,malo place,uzeli smo mu hipp,vjerovatno promjena ima grcice
stolica bi trebala da bude kasasta i zuta.

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 6158
20.3.2014 15:09:02   
reallove
Eh i meni se cini kada tako navali svako 10 min dojiti,da nemam mlijeka,bas sto kazes izvuce sveuser posted image ..umor i neispavanost isto uticu,Lejla je to vec objasnila,ali Boze moj,kad se ne mozemo odmoriti..moja danas spava citav dan,budi se svako sat,doji i ide fino,ima mlijeka,ruca pa spava,rado bih i ja sa njom spavala jer sinoc nisam,ali imam ovog malenog...ako veceras ne bude spavala,ja ne znam kako cu izdrzatiuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 6159
20.3.2014 15:12:07   
reallove
Naumpade mi sada..ja pred porod nekako sjedim sa mm i kaze on meni,ja bih jos jedno dijete i dosta,ali da ne pravimo veliku razliku..
Sinoc se ja patim,nece da doji,place,on kod mene,pokusava pomoci,a ja placem kao luda i derem se na njega,ti bi trece,jel,e dobit ces user posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 6160
20.3.2014 15:55:15   
idana_85
user posted image user posted image user posted image i ja tako kazem

sto nam nema Lejle?

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 6161
20.3.2014 17:44:21   
Merylin

Idana, ja se nadam da će se bebina stolica popraviti...

I moj stalno doji, poslijepodne odbija, ima grčeve užasne.
I kod nas se stolica prorijedila, žuta je sa onim granulicama, kaki 3-4 puta dnevno, prije je bilo oko 8. Ali zato kad se pokaki bude baš obilno, pa se ne brinem.

18.02.2014. Mali Princ

I dva-tri osmijeha tiha i prosta... Sve je to ponekad tako malo, sve je to, vidjet ćeš, sasvim dosta :)

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 6162
20.3.2014 22:40:43   
idana_85
Ja imam osjecaj da je ovo sve od mog mlijeka. Danas pojeo hapicu,veceras opet svadja se sa sikom, par puta vuce, odjednom nema mlijeka,on sisa ne guta...ne znam kako tri dana u bolnici uvijek je bilo, i napravim hapu pojede 110 ml, iskapi je :( Nakon dvije hape stolica divne zlatne boje,doduse i u njoj ima malo krvave sluzi,ali vrlo malo. Cijeli dan ne spava,evo nakon hape spava 3h
Boze sta da radim user posted image

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu Merylin)
Neposredna veza do poruke: 6163
21.3.2014 8:39:34   
reallove
Idana draga,to je mozda od stresa i umora...koliko god beba spava,spavaj i ti,odmaraj se...nadam se da ce biti boljeuser posted image

Moja cura jucer i sinoc slusala,spavala fino i dojila je citav dan i noc bez problema,nije se ljutila kad stavim siku,smiri se i zaspe,do kad ce trajati ova ljepota,ne znam....

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 6164
21.3.2014 11:32:39   
niki83
Idana..user posted image ne daj nam se..user posted image
Sto brze da prevazidjete probleme insallah!!

Reallove, kao da opisujes moju Naimu kad je beba bila! Znas koji je problem s njom bio?! UMOR! A mi smo stresa prozivjeli dok nismo shvatili..samo kad se sjetim! I dan danas je ista! Ako je umorna nece jesti ni naopako..samo plac
Tada smo shvatili da je trebamo pustiti da odspava prvo!
Odspavaka bi pola sata i poslije budjenja super dojila i nastavljala spavati po nekoliko sati onda..taj joj je san bio najljepsi, najzdraviji. Ona je htjela cuclu i zaspala bi s njom tih pola sata..samo da odmori.. Probaj user posted image

N&N

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 6165
21.3.2014 11:52:05   
ziki
Idana ne daj se user posted image
Znas vec da sto vise doji beba vise mlijka ima. Pij tecnosti vise. Sok od ananasa je dobar za nadolazenje mlijeka a mojim konjicima nije grceve izazivao.
Za izbjegavanje mlijeka hm, starijem je do 7. mj smetalo mladjem mislim do 5. Jogurt i ostali ljecni proizvodi koji su prosli vrenje ne smetaju

< Poruku je uredio ziki -- 21.3.2014 11:53:27 >

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 6166
21.3.2014 12:06:18   
Merylin
Ja sam skontala da su kod mog Mirze najčešće u pitanju grčevi kad ono baš plače tokom podoja i odbija da jede. Toliko se zacrveni i plače, povlači nogice prema stomačiću i izvija se... Kad nema grčeva obično malo plače jer ne može lijepo da uhvati bradavicu ili mu ne odgovara položaj. Najčešće dojimo u ležećem položaju, nisam se baš ispraksala u drugim pozama, ali trudim se. Imam male grudi pa ga u položaju kolijevke moram dosta podići, jastuci se pomijeraju, ja se pognem, zabole me leđa, ruke...uhuser posted image
Je li vi koristite nešto posebno kod grčeva? Dajem mu čaj od komorača i espumisan, ali opet ih ima. Stavljam mu i toplu gazu na stomak kad ga presvlačim. Koliko čaja smije popiti?

18.02.2014. Mali Princ

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 6167
21.3.2014 12:31:40   
idana_85
Merylin imas kapi biogaja, one su oko 24 KM ja mislim, u drzavnim apotekama mozes naci i jetinije,super su. Mi dajemo Adnanu i nema nikad grceve. Treba 7-10 dana da pocnu fino djelovati. Isto pomaze kamilica, prokuha se voda sa malo secera, znaci secer ide u hladnu vodu i kuha se i onda dodas par cvjetova,da bude svijetal caj i das kasikicu malu prije podoja i poslije podoja. On nocas dojio jutros zelena stolica. Poslije podoja jutros hapica, 70 ml pojeo, zuta stolica...Sad sam zvala gore nije jos gotov nalaz. Ma neka je stolica bolje i ja cu se odmarati,sabrati, nakon podoja mu ponuditi hapicu da nije gladan pa sta bude.
Svakako moram zbog svog posla kombinovati dojenje i hapu user posted image .

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu Merylin)
Neposredna veza do poruke: 6168
21.3.2014 13:09:01   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Hannan

Lejla molim te, bebica ima tacno mjesec dana, dojena (ponekad u sedmici 50-ak ml AD) zelena stolica, kao zabokrecina. Ima onih bijelih komadica.
u ovih mjesec dana imala je nekoliko puta zutu ali je vecinom zelena.
sestrina je beba u pitanju pa ne bih na svoju ruku govorila "nije nista ".
Idana nadam se da je pile bolje,user posted image user posted image

Stolica bude zelena od raznih razloga, najčešće vezanih uz probavu.

Kod nas vlada neistina da je stolica zelena kad je dijete gladno, što nije slučaj. Ovaj mit ima temelje u prvim danima kad dijete izbacuje tamno zeleni mekonij iz crijeva koji postepeno u prvim danima prelazi u standardnu stolicu. Ako se mekonij, dakle tamno zelena, jako ljepljiva stolica izbacuje i nekih 4-5 dana nakon rođenja tad se najčešće sumnja na to da dijete ne dobiva dovoljno hrane.

Ovo dakle vrijedi za prvih 7 dana djetetovog života, i kasnije nema nikakve veze sa količinom hrane koju dijete jede.

Stolica može biti zelena zato što dijte jede više slađeg, a manje masnog mlijeka što je slučaj kod majki koje proizvode jako puno mlijeka u prvim mjesecima dojenja. Može biti zelena od stajanja u crijevima i pri tom osidacije, može biti zelena od nečeg što je majka jela (ovo je najčešće kratkotrajno).

Treba vidjeti koliko beba ima stolica u toku dana, koliko popiškenih pelena, koliki su razmaci između podoja, da li majka ima preveliku produkciju?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 6169
21.3.2014 13:14:58   
Lejla Ka
Idana, šta su rekli za krupicu?

Vidi, gore sam objasnila da zelena stolica u vašem uzrastu može biti svašta, ali nije od gladi.

Ljutnja na dojku ti vrlo lako može biti od kombinovanja flašice i dojke, jer kad stane iz dojke dijete se buni i očekuje da lije kao iz flašice.

Isto tako, dijete nakon podoja nije nikad nokautirano kao poslije AD-a zato što je majčino mlijeko lako varljivo, a AD zauzme čitav organizam da se probava odhrva naporu probavljanja, zato se dijete komira.

Količina AD-a koju dijete popije nije mjerilo koliko diejte doji.

Šta su oni vam rakli u opće o vašim problemima sa stolicom?

Zašto si me pitala za izbjegavanje mliječnih proizvoda, da li ti je neko to preporučio?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 6170
21.3.2014 13:20:22   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Sel P

Veliki pozdrav mladim mamama,
Ja sam novi clan i do sada mi je puno pomogao ovaj forum.
Trenutno prolazim kroz malu krizu koju cu vam pokusati opisati. Naime, dojila sam iskljucivo 5,5 mjeseci, kada sa pocela sa uvodjenjem cvrste hrane. Beba sada ima 6,5 mjeseci i super nam ide sa hranom. Vec sam zamijenila jedan podoj, jer beba pojede dovoljnu kolicinu hrane. Medjutim i ostali podoji su se znatno skratili. Primjetila sam da beba nema strpljenja sacekati drugi let down, vec nakon prvog vec ustaje i ne zeli dojiti. To traje max 2-3 minute. Ja osjetim da mi dojka nije ispraznjena, a ona je sretna i zadovoljna, uopste ne pokazuje znakove glad u naredna 3,4 satai.Nekada kada je uspijem izvarati da se zadrzi na dojci i da duze sisa kako bi se otpustilo mlijeko, ona pojede i to i jos i drugu dojku isprazni. Znaci moze a i ne mora bez tog dodatnog mlijeka. To me jako zbunjuje i brine. Strah me da mi se ne pocne mlijeko povlaciti, a ne znam kako je natjerati da duze doji?!
Unaprijed se zahvaljujem na svakom savjetu i odgovoru.

Sel P, sasvim je normalno da dijete koje raste skraćuje podoja, kad krene kruta hrana, ako je dobro prihvati da manje doji ... I da, naravno da će se proizvodnja prilagoditi tome, no to nije nešto konačno, i silazna putanja, proizvodnja se tokom laktacije stalno prilagođava djetetu ako ono doji kad i koliko želi. Desit će se vama i "krize" kad će dijete opet željeti više dojiti, više sisati, i proizvdnja će se opet povećati, nikakav problem.

Važno je da dijete dobije kad želi bez ograničenja. Ako dijete jako dobro prihvata krutu hranu, a u vašem uzrastu majčino mlijeko jeste i dalje osnovna hrana, onda bi bilo dobro da ostanete na tom jednom obroku duže virjeme prije uvođenja novog da bi dojenje ostalo i dalje u prevladavajućoj količini.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Sel P)
Neposredna veza do poruke: 6171
21.3.2014 13:46:11   
Mrvica_83
Draga Lejla kako si ? Kako vec znas nasa borba traje i hB ide nam kako treba user posted image Izdajanje , hranjenje na bocicu .. Dok me nema ( 08-16h) curica pojede oko 300 ml u neka 2-3 obroka .. Kad dodjem kuci doji otprilike na 2.5 sata .. sad mi se i nocu vise budi .. Valjda je obrnula ciklus ali nema veze . Mene zanima sljedece : ako ona popije 300 ml ja otprilike toliko izdojim na poslu .. Ali nekad na jednom izdajanju bude 120 ml pa ispadne da se izdojim samo 2x u tih 8 sati .. Da li trebam izdajati vise puta jer se bojim da se produkcija ne smanji pa da vikendom bude manje mlijeka nego sto njoj treba ? Ali opet necu da izdajam ni precesto da ne napravim veci problem .. Pratila sam vikendom i otprilike u tom periodu i doji 3 puta ali kolicinu , naravno , ne znam .. Koliko znam bolje je , za produkciju , da skroz ispraznim obje dojke nego da izdajam cesce a manje ili ? Unaprijed hvala user posted image

24.10.12 Jedan anđeo
26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 6172
21.3.2014 13:58:42   
Lejla Ka
Ako ovako kako je sad ide dobro, samo nastavite tako. Možda će se desiti da će u nekom trenutku trebati ubaciti još jedno izdajanje na poslu, ako joj u danu bude malo, ali o tom po tom, ti imaš rezervu u zamrzivaču.

Noću se budu više jer želi da nadoknadi ono što tebe nema tokom dana user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 6173
21.3.2014 14:03:46   
Mrvica_83
Lejla hvala draga .. U pravu si - imamo oko 1 litar +/- u zamrzivacu .. Tako da mogu prevladati i ako potrebna dnevna kolicina malo poraste user posted image Ona je velika i savladala je dojenje pa ipak nekad gundja na siku - valjda sto joj ne tece mlijeko .. Ali ipak je brzo povezala stvari : Nana i MM je hrane na bocu a kad je mama tu onda sikimo user posted image Ja joj na bocu ne dajem da je ne zbunjujem bez potrebe .

24.10.12 Jedan anđeo

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 6174
21.3.2014 15:06:01   
Sel P
Lejla,hvala puno na odgovoru.Svjesna sam da se ponuda prilagodjava djetetovoj potraznji, ali me buni sto beba, kada saceka jos malo da krene mlijeko, pojede i to i jos isprazni i drugu dojku. To mi je znak da moze pojesti puno vise od kolicine sa kojom je ona zadovoljna i opteretila sam se sa vjestackim odrzavanjem kolicine mlijeka tako sto je prisiljavam da duze doji. Bojim se da je ljenost bebe u pitanju i da bi ,ako bi je pustala da ona diktira tempo, stagnirala na kilazi?! Da li je moguce da vremenom pocne izostajati let down i da beba ustvari isisava mlijeko sama ?

Neposredna veza do poruke: 6175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  245 246 [247] 248 249   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  245 246 [247] 248 249   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *