idana_85
|
Pisem par puta post ne prolazi Okolo je rijedja stolica, sa tvrdim komadicima u njoj. Kaki skoro nakon svakog podoja ali vrlo malo. Prva dva dana mu je bila crna stolica, onda dva dana nije imao, i od tad je imao jednu obilnu i kaki pomalo a cesto. Bas se nateze i prije toga na minut-dva pocinje plakati. Zuticu nema, patronazna je rekla prvi put kad je dolazila da ga hvata, te smo ga osuncavali,ja ga cesto dojila,budila, i sad kad je bila prije dva dana rekla je da nemani traga od zutice,da je opasnost prosla. Dojimo se svako 2-3h, ako se uspava razbudim ga. Opet mi jucer pomalo kunja na siki. Ovu desnu samo lize :) iz lijeve jede. Jucer sam ga dojila oko pola 3h i nakon toga nikako nisam osjetila da mlijeko nadolazi. Od pola 6h se on unervozio stalno se budio i plakao,cim ga stavim da doji smiri se i zaspe, ne povuce ni 2-3 puta. Na kraju smo mu dali hapu u pola 11h pojeo je cijelu dozu i zaspao. Spavao jutros do pola 5h, pa mi je i to pretjerano. Ja znam da je kod mene to povezano sa umorom i pospanoscu. S prvim djetetom smo pred spavanje hapu davali,kad sam ja pospana nema mlijeka :( Na to bas ne mogu utjecati,ima li ikakav nacin da kad sam pospana stimulisem dolazak mlijeka? Inace prij podoja operem i izmasiram dojke toplom vodom. Bradavice me jos bole, posebno ova lijeva koja mu je omiljena. Pomognu mi d3 kapi, jucer sam uzela i uljane ad stavljam, ona dm krema nista mi ne pomaze, kao ni avnet. dojke susim koliko mogu :( Sto se hrane tice,jela sam sarmu,naravno samo meso i jedan dan je bio nemiran,tako da sada ne smijem vise nista da jedem u sto nisam sigurna. Kravlje mlijeko ne pijem,jednom sam casu popila za ovih 10 dana, jogurt sam pila, jedem ove mlijecne namaze...ne znam sta da jedem da je zdravo,a da mu ne smeta. Inace danas nam je 10 dana