|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  109 110 [111] 112 113   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
29.1.2014 18:30:11   
almondray

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: ena0002

bebi je 4 mj, bradavice su OK...beba nema bjelih naslaga u ustima....ali nekad na jednoj bradavici primjetim poslije podoja bude kao pri vrhu malo svjetlije kao da ide na bijelo.....nisam jela kiselo ali sam prije dva dana jela zaprzeno user posted image ......i beba inace fino napreduje a stolice su vecinom zelene...cak bude nekakvih tamnozelenih primjesa...a maloprije se pokakio na pamucnu pelenu dok sam mu luftala guzu i to je bilo bas bas tamno zeleno u momentu dok je kakio

Koliko često beba kaki? Zelena stolica može biti iz raznih razloga, to u opće ne treba da te brine, ako je beba zdrava i normalno napreduje. Ovo pišem zbog one zablude zelena stolica-gladno dijete. To pogotovo ne važi za četveromjesečnu bebu.

Dobro je da izluftaš, namaži kremom, pa ćeš vidjetiide li na bolje. Jesi li jela nešto u zadnja dva dana što nisi prije?

Da može biti i kod "naoko" zdravih beba znak neke infekcije.Kao sto se mojoj dvomjesecnoj bebi desilo.Za dva mj. je dobio 3kg veseo mali gladez sa zelenim stolicama.
Krajem prvog mj. su postale zelene , dr. me ismijala kad je vidjela da je dobio 2 kg i rece samo pa nije gladan.Sa 2 mj.i 5 dana subfebrilan , vadimo nalaze urina kad ono na sve pozitivan i krv,eritr.proteini , masa bakrerija i jos x stvari.Bolnica dij.urinarna , eserihija koju je dobio na porodu -predpostavljaju.Posle terapije stolica nikad vise nije bila zelena.

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2751
2.2.2014 6:58:57   
almondray
Zenice upomoc user posted image od sinoc mokrim krv (urin je svjetlo crven).Juce sam smazala tanjur cvekle pa sam se cijelu noc tjesila da je od toga.S obzirom da sam i jutros piskila crveno panika me hvata.
Dali da idem odmah na hitnu...danas... ili da cekam sutra pa da idem ginicu jer koristim neku terapiju za ranicu.
Unutrasnjih bolova nemam , jedino mi se vec nekoliko dana spolja na sluzokozi(gospođinoj) stvaraju ranice od ceskanja i terapijeuser posted image
Jaooo pomagajte jerr umirem od straha!

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 2752
2.2.2014 8:43:09   
Marija13
Odmah u hitnu! Da ne nagadjas sta je u pitanju! Nisam cula da se to nekome desilo od cvekle :-/.
IZVORNA PORUKA: almondray

Zenice upomoc user posted image od sinoc mokrim krv (urin je svjetlo crven).Juce sam smazala tanjur cvekle pa sam se cijelu noc tjesila da je od toga.S obzirom da sam i jutros piskila crveno panika me hvata.
Dali da idem odmah na hitnu...danas... ili da cekam sutra pa da idem ginicu jer koristim neku terapiju za ranicu.
Unutrasnjih bolova nemam , jedino mi se vec nekoliko dana spolja na sluzokozi(gospođinoj) stvaraju ranice od ceskanja i terapijeuser posted image

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

Neposredna veza do poruke: 2753
2.2.2014 8:54:23   
Full Moon
Od cvekle ti moze biti specificna boja stolice, nikako urina, pretpostavljam da je sve vezano za to lijecenje ranice, mozes i do hitne a sutra ginekologu na pregled, no sikiriki, sve ce biti okuser posted image

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 2754
2.2.2014 8:54:36   
9months
Ja kao trudilica koja pojede puno cvekle da bih sto bolje podebljala endometrij mogu ti reci da se to meni desavalo xy puta.
Cak mi i stolica bude crvena, ali kada prestanem jesti cveklu kroz par dana sve bude po starom.
Mislim da ti je to od cvekle i nadam se da je sve ok

Sada ostaje vjera, ufanje i ljubav - to troje, ali najveća je među njima ljubav. (1 Kor 13,13)

Neposredna veza do poruke: 2755
2.2.2014 8:54:36   
Mya_81 RR
Najbolje da odes. S obzirom da te je toliko strah, ne vjerujem da bi iko pomogao da se smiris osim doktora kad ti objasni sta je u pitanju. Moze svašta biti, i uopce ne mora znaciti da je nesto strasno.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 2756
2.2.2014 9:12:46   
hatepsut
ja bi isto otisla na hitnu,ako je i od cvekle da se ti smiris.

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 2757
2.2.2014 9:39:50   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Marija13

Odmah u hitnu! Da ne nagadjas sta je u pitanju! Nisam cula da se to nekome desilo od cvekle :-/.

pa zar nije Hanady jednom pisala da jenakon jedenja cvekle mokrila creven urin?

< Poruku je uredio veeseelaa -- 2.2.2014 9:40:05 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 2758
2.2.2014 9:41:35   
almondray

IZVORNA PORUKA: 9months

Ja kao trudilica koja pojede puno cvekle da bih sto bolje podebljala endometrij mogu ti reci da se to meni desavalo xy puta.
Cak mi i stolica bude crvena, ali kada prestanem jesti cveklu kroz par dana sve bude po starom.
Mislim da ti je to od cvekle i nadam se da je sve ok

Dali to bude crven urin kao sipkovog caja npr?
Bar sam se naspavala tjeseci se da je od cvekle.user posted image
Najgore mi je sto zivim u malom gradicu i sve ozbiljine slucajeve i x faktore salju u UKC.
Drugi urin je zutuser posted image spremna sam ako se ponovi idem danas a u svakom slučaju ujutro kod ginica.
Hvala svima!

(odgovor članu 9months)
Neposredna veza do poruke: 2759
2.2.2014 9:51:17   
reallove

Moze biti od cvekle,mojoj sestri se nedavno desilo isto...

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 2760
2.2.2014 9:58:13   
maja78 RR
bude urin obojen od cvekle, borovnica i svih takvih izrazito jako obojenih stvari

puuuno puta mi se desilo

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 2761
2.2.2014 10:37:17   
bebaa
meni lično se desio da urin promijeni boju....ništa zabrinjavajuče......

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 2762
2.2.2014 10:48:35   
koka i po
urin moze biti takve boje i ako ne unosis dovoljno tecnosti u organizam ili ako dugo nisi mokrila.moze biti i od cvekle.ako nema drugih tegoba tipa peckanja kad mokris,bolova,otezanog mokrenja i sl.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 2763
10.2.2014 12:59:48   
megi
zene

mogu li E ima 22 mj dati enterofuril za odrasle,

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 2764
21.2.2014 18:21:08   
škorpija
sirup ili kapsule, sirup smiju i bebe, kapsule samo gledaj koliko miligrama ide na njenu težinu

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 2765
21.2.2014 18:28:50   
hatepsut
Ja sam svom s nekih 15mj dala kapsulu,rastvorila je u malo caja u spricu i dala mu,bila sam ocajana koliko je proliv imao.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2766
21.2.2014 18:33:21   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: megi

zene

mogu li E ima 22 mj dati enterofuril za odrasle,

mozes. mi smo davali. rastvori u kasikici vode. samo nadji na internetu koju doza odgovara onoj kasikici od 5ml posto imas tablete u dvije doze mescini. ja mislim da moze stabletu od 200mg al provjeri

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 2767
21.2.2014 19:40:15   
Amam
E mi ima upalu oba uha i juce mu pedica ukljucila Klavocin bid i nakon dvije doze se sav osuo,narocito na zglobovima bila sam u hitnoj dr iskljucio klavocin ukljucio sumamed,ali nam nista nije dao za alergiju,njega svrbi,ja mu mislila dati flonidan sirup dijete izludi cese user posted image user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 2768
21.2.2014 21:28:24   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: Amam

E mi ima upalu oba uha i juce mu pedica ukljucila Klavocin bid i nakon dvije doze se sav osuo,narocito na zglobovima bila sam u hitnoj dr iskljucio klavocin ukljucio sumamed,ali nam nista nije dao za alergiju,njega svrbi,ja mu mislila dati flonidan sirup dijete izludi cese user posted image user posted image

moj (4 godine) za alergiju (crvene oci, smrca) trenutno pije sirup Lordes pola kasikice dnevno. Pise da je nesedativni antihistaminik

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 2769
21.2.2014 21:38:13   
hanabanana

Mi smo imali alergijsku reakciju na sirup, ali nije je svrbilo.
Samo je bio gadan osip.

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 2770
21.2.2014 21:38:50   
Selminja

Ja bih dala Flonidan ili Fenistil kapi ako imas

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 2771
21.2.2014 21:43:17   
Alma_27
ili mozda neku kremicu ili puder za ospice posto i to smiruje svrab. da djeluje samo na kozu user posted image

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 2772
21.2.2014 22:58:43   
Amam
Hvala cure,ja sam ga mazala kamagelom,malo da mu smiri,medjutim bas mu je bila jaka reakcija,jadan skinuo pidzamicu i trlja se o namjestaja,pa sam mu ipak dala 1/2 kk flonidana,sve se povuklo u roku od 40-tak min.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 2773
21.2.2014 23:07:06   
mala_sa

Nemam pametan savjet user posted image user posted image veliki user posted image user posted image vam saljemo

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 2774
22.2.2014 18:47:22   
Amam

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Danas je kao nov i mi vama saljemo user posted image

Nemam pametan savjet user posted image user posted image veliki user posted image user posted image vam saljemo

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  109 110 [111] 112 113   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  109 110 [111] 112 113   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

seherzada
bebamama

serija seherzada glupost ili razonoda

glupost (49%)

ipak razonoda (51%)

Broj svih glasova: 116

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *