Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.2.2014 11:29:38
Ben 10
A mi od petka boli uho ,u ponedjeljak bio kod dr pa kod specijaliste ,rekao mu da ima gljivice ,dobio canesten kapi samo...Dalje svaki dan sat vremena prije nego sto mu trebamo dati kapi dobije tem i bolove u desnom dijelu glave i uha ,on kaze strujanje neko... Juce smo ga vodili kod dr opet i nova dijagnoza jaka upala uha sa curenjem gnoja,nova terapija zinat antibiotik,ciscenje hidrogenom i 2 kapi za nos i jedne za uho...Popio je 2 doze zinata ,pije i dalsy za bolove... Maloprije mu je bila muka i povratio je prvo limunadu i narancu koju je popio ,a za par sekundi nesto ko crveno ,meni lici na koncice ko krv...Dali moze biti da mu je zinat izritirao zeludac jer je jak,nije nista od sinoc jeo ,a zinat je popio nocas u 3 i po ,a dalsy u 1??? Brinem se !?? Dali da ga vodim kod dr opet???
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.2.2014 17:23:43
Alma_27
IZVORNA PORUKA: Ben 10
A mi od petka boli uho ,u ponedjeljak bio kod dr pa kod specijaliste ,rekao mu da ima gljivice ,dobio canesten kapi samo...Dalje svaki dan sat vremena prije nego sto mu trebamo dati kapi dobije tem i bolove u desnom dijelu glave i uha ,on kaze strujanje neko... Juce smo ga vodili kod dr opet i nova dijagnoza jaka upala uha sa curenjem gnoja,nova terapija zinat antibiotik,ciscenje hidrogenom i 2 kapi za nos i jedne za uho...Popio je 2 doze zinata ,pije i dalsy za bolove... Maloprije mu je bila muka i povratio je prvo limunadu i narancu koju je popio ,a za par sekundi nesto ko crveno ,meni lici na koncice ko krv...Dali moze biti da mu je zinat izritirao zeludac jer je jak,nije nista od sinoc jeo ,a zinat je popio nocas u 3 i po ,a dalsy u 1??? Brinem se !?? Dali da ga vodim kod dr opet???
samo ti njega odvedi i drugom doktoru. nije se s uhom zezati. upala se moze i prosiriti a glava je u pitanju. zao mi je ako sam te uplasila al bolje i to nego da se sta desi
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.2.2014 17:31:32
assmiras
Ja nisam osoba koja za sve trci doktoru, ali ovdje je ipak uho i glava u pitanju i kako su dali dvije razlicite dijagnoze, ja bih provjerila da li su tacne. Ne zelim te prepadati, ali ipak je bolje provjeriti i kod treceg ljekara..... Nadam se da ce uskoro biti bolje....
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.2.2014 18:30:50
koka i po
sve ovo sto ti je dokt.propisao je u redu.ali ispiranje hidrogenom pod upalom ti nebi preporucila.uho pod upalom se nikako ispirati ne smije.govorim ti iz vlastitog islustva.kada je uoala u pitanju u obzir dolazi samo suha aspiracija pod mikroskopom nikako mokro ispiranje.ne znam....ja bih ga ponovo odvela doktoru.sto se tice povracanja ....prati....moguce da dijete ne podnosi antibiotik.ako je povracanje cesto odmah ga odvedi doktoru.za razlog ti necu pisati.sretno i javi nam se.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.2.2014 19:17:08
Ben 10
Danas je vec bolje,nije povracao ,a i ja sam isla porodicnom dr koja je rekla da je od antibiotika izritiran zeludac ,pa ako bude opet povracao a nije da dodjem po uputnicu da ga vodimo kod interniste da pregledaju stomak.Za sada je miran ,popio je u 3 i po trecu dozu antibiotika...Nema ni glavobolja vise...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 1.3.2014 7:46:33
almondray
Danas je vec bolje,nije povracao ,a i ja sam isla porodicnom dr koja je rekla da je od antibiotika izritiran zeludac ,pa ako bude opet povracao a nije da dodjem po uputnicu da ga vodimo kod interniste da pregledaju stomak.Za sada je miran ,popio je u 3 i po trecu dozu antibiotika...Nema ni glavobolja vise...
Dalsy inače ne ide na prazan želudac, za ubuduće da znaš.Mora jesti prije toga inače dobije i bolove u želucu pored ostalog.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 6.3.2014 20:45:55
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Dzenana_G
Curica od skoro 4 godine je popila tabletu Utrogestana. Sta da radim?
nazovi pedijatriju...33 566 400 centrala, 33 566 498 recepcija odmah... oni će najbolje znati... ja zaista ne znam...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 6.3.2014 22:30:33
Dzenana_G
Hanady hvala... Nazvala, rekli da je dovedem. Uglavnom pregledali, sve uredu. Nije strasno jer nije velika doza. Dobro je da je na pun zeludac lakse ce podnijeti. Sad treba da pije sto vise tecnosti. Ako bude kakvih promjena da je opet dovedem.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 6.3.2014 22:32:12
Hanady RR
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 6.3.2014 22:36:24
bananica
IZVORNA PORUKA: Dzenana_G
Hanady hvala... Nazvala, rekli da je dovedem. Uglavnom pregledali, sve uredu. Nije strasno jer nije velika doza. Dobro je da je na pun zeludac lakse ce podnijeti. Sad treba da pije sto vise tecnosti. Ako bude kakvih promjena da je opet dovedem.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.3.2014 22:00:50
Vinetu
Ovo sam postavila prije nekoliko sati na temi i osipu: -------------------------------------- Prije desetak dana se pojavio osip u mnogo manjem obimu nego na slici. Posumnjala sam na reakciju na paradajz, jer je to jedino novo što je u svježem obliku bebač probao dan ranije. Malenom je sada 14 mjeseci. Osip nije bio strašan, nisam ga vodila doktoru jer se odmah počelo i povlačiti. Maloprije primijetim ovo što vidite na slici. Sjetim se da je jučer u hrani koju sam mu dala bilo paradajza (kuhanog). Donedavno sam malenom kuhala odvojeno, sada uglavnom jede što i mi, s tim da vodim računa o začinima i ostalim namirnicama koje smije/ne smije jesti.
Sutra ga vodim doktoru, jer mi se ovaj osip ne sviđa nimalo. Niko od nas u porodici (užoj i široj) nema alergije na hranu pa zaista nemam ni iskustva sa tim. Osip se osjeti pod prstima, ali nije suh i hrapav. Ne svrbi ga. Zadnijh dana je kašljao, ali nije imao temperaturu. Vidim da su desni otečene i da bi trice trebale uskoro izbiti. Bebač je vedar i nasmijan, ne vidim potrebu da ga sad maltretiram i vodam po hitnoj... --------------------------------- Ovako je bilo danas posljepodne, nakon sahatak vremena crvenilo se smanjilo, ali su tačkice i dalje vidljive i osjete se pod prstima.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.3.2014 22:30:06
MicoTico
Vinetu, ja bih ga odvela kod dr obavezno. To što niko u porodici nema alergije apsolutno ne mora da znači da se neće nekome pojaviti. U mojoj porodici nema niko alergija na bilo šta, a ja sam ko dijete bila alergična na mlijeko, grožđe , banane i sve te alergije su nestale. Mm je tek sa 7 godina dobio alergiju na pencilin, do tad ga primao bez problema. Moguće da je kod tvog bebeća nije alergija, ali ja bih provjerila za svaki slučaj.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 10.3.2014 20:38:55
Vinetu
Bili smo jutros kod doktorice. S obzirom da sam u oba slučaja pojavljivanja osipa povezala to sa paradajzom, ona kaže da je vrlo moguće da je paradajz uzrok. Do daljnjeg mu ga ne smijem davati, a svakako ne i mimo sezone. Dobili smo Flonidan 2 ml jednom dnevno. Osip se pomalo smiruje iako se maleni nekad češe jer ga vjerovatno svrbi, pa se opet sve zacrveni.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.3.2014 20:13:58
Maya_K
Hvala vam na odg. nisam ponovila dozu, ali sam pomislila da dam paracetamol na 4 sata, ali kako apotekarka napisa, necu ni to nego cu sacekati sledece vrijeme za dozu. Masirala sam ga sad je zaspao pa vidjet cu. Hvala vam u svakom slucaju.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.3.2014 20:15:17
tinkivinki
IZVORNA PORUKA: Apotekarka
Dr mi rekao da ta kombinacija utice na mozak ostecuje ga
prvi put čujem,do sada su uvijek savjetovali kombinaciju ova 2 lijeka,a voltaren tek kao treći i zadnji izbor zbog najviše mogućih nuspojava.je li dr neurolog?