|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  214 215 [216] 217 218   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
22.1.2014 17:56:58   
Mamica24
Ja danas imala problema sa disanjem al nasla neke vjezbe disanja i malo po malo nekako sam se izvukla.. Jooooj miali su najgore samo kad se uhvate motati po glavi... Mene su danas slomile... Ma ja se pokusam necim zbuniti igram se sa djecom ili radim nesto po kuci ili oko kuce ne znam ni sama.. Evo sad nisu tako jake valjda sto sam utuvila u glavu da su to samo misli i da ih se ne trebam plasiti... Al sam sad tako umorna?! Ja u petak idem dr da krvnu sliku cisto da vidim da nije zeljezo palo i sl..

Ja mislim da kad bam dodje misao koja nas plasi trebamo sto jace sebi reci da je to samo misao i da se toga ne trebamo plasiti..
Al to je i meni lakse reci nego uraditi!?

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5376
22.1.2014 18:20:12   
bebacha
koje vjezbe
mozeli link

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5377
22.1.2014 18:49:54   
Mamica24
E draga imas te vjezbe na anksioznost.net a imas i tekst "samopomoc kod anksioznog poremecaja" meni je u pdf formatu ako ne mognes naci poslacu ti ja.

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5378
23.1.2014 3:16:11   
aariel
Hvala na utjesnim rijecima posebno Blur i Lajlac potpuno se tako osjecam Blur kako si opisala grize me savjest kada ne mogu da budem sretna kada najvise trebam...danas sam od silnog ciscenja toaleta pala pa sam se prepala za bebuuser posted image ...citala sam dosta pogotovo OKP i anksioznost divljaju u trudnoci....u najgorim fazama nikada nisam ovakva bila...ali nedam se user posted image uz Boziju pomoc cu izdrzati da iznesem do kraja moju bebu da ugledam.....Jel ima neko od zena iskustva sa rivotrilom od 0,5 mg?Zenice moje svi ste vi herione i borite se ,samo nam to ostaje i nemojte se preispitivati zasto meni,kako ,hoce li proci....samo nada ostaje da ce jedno jutro osvanuti bez ovog poremecaja....Ljubim vas sveeeeuser posted image

< Poruku je uredio aariel -- 23.1.2014 3:21:52 >

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 5379
23.1.2014 9:36:32   
Mamica24
Draga aariel ja sam imala u drugoj trudnoci tih faza anksioznosti ali mi nisu dugo trajale. Nemoj puno da razmisljas o tome sta ti se desava niti da mozgas sto ovo sto ono. Pokusaj raditi ono sto voliis gledaj smjesni video izadji u soping. Mene je zabavljalo spremanje stvarcica za bebu dosta sam citala casopise posvecene bebi. Eh sto se tice tableta ja sam pila bosaurin od 2 mg ali zbog kontrakcija koje sam imala od 4 mjeseca pa valjda me je i on smirivao.. Za rivotril nisam cula da se daje trudnicama..

Popricaj sa ginekolg koji ti vodi trudnocu reci da si nervozna, da ne mozes da se opustis i td.. Vjerujem da ce ti dati nesro sto ijes piti da se malo smiris ali moras radii i sama na tome... Glavu gore i samo pozitivno!!

Sve se mi borimo s tim nisi sama moramo vjerovati da ce proci.

(odgovor članu aariel)
Neposredna veza do poruke: 5380
24.1.2014 1:13:56   
aariel
Hvala mamice user posted image daje se rivotril u minimalnim kolicinama,ja sam pod nadzorom psihijatra i psihoterapeuta,tako je najbolje meni je prvi 4 mjeseca extra proslo nista nisam uzimala odnosno lijekove ne uzimam vec 2 godine -samo povremeno,ali ovo je bio neki okidac za recidiv okp-a mozda zbog toga sto ga vise ne mogu kontrolistati jer sam na bolovanju neki period,a inace sam skitara prava....tako da je to sve pogodovala za haos....uglavnom ljubim sve zenice i hvala vam na savjetima puno mi znaci koja rijec podrskeuser posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5381
24.1.2014 10:07:06   
Mamica24
Ja sam jutros otisla dr zbog ovpg umora i teskih nogu. Dala sam krv za analizu pa cemo vidjeti u ponedjeljak. Kaze da ce me vjerovatno poslati neurologu sto je mene naravno prestravilo jedva sam dosla kuci :-\ samp sam.gledala kad cu se preturiti.. Joooooj i ovaj strah vise me nervira!! Dr kaze da ce me mozda gripa uhvatiti. Moram uzeti c vit i dosta tecnosti!! Hvala Bogu muz mi je na godisnjem sljedece sedmice!! Svega sam se nagledala tako me strah da cu oboljeti na toj nervnoj bazi ma joooj sta mi se sve vrti po glavi...Uh kako me moje noge nerviraju!

(odgovor članu aariel)
Neposredna veza do poruke: 5382
24.1.2014 16:17:32   
HNF
a jooj mamice24 nemoj se sikirati unaprijed,bit ce sve ok, akobogda. ja sam danas onako, kao i vrijeme promjenjljiva,ali strahovi su svakako tu stalno prisutni. Neki sam bas tekst opet citala o prisilnim mislima, i kako se boriti s njima, sustina je sebi reci da su to samo misli i da ti one nece naskodit, ali lako je to reci, treba to stvarno prihvatiti.isto tako je i sa panicnim napadima, i simptomima, prihvati ih, trudi se da ne obracas paznju na njih.

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5383
24.1.2014 16:26:07   
Mamica24
Ja cu Ako Bog Da sljedece hefte otici malo kod psihologa cisto da s nekim malo porazgovaram o svom strahu. To mi je pomoglo prosle godine negdje u martu otisla sam dva puta i dosta mi je pomoglo. Otici cu opet!!

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5384
24.1.2014 16:54:34   
HNF
ma i ja sam mislila otici do psihologa-psihijatra ali mi se nikako ne da user posted image . vidjet cu sad,iduci mjesec da odem

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5385
24.1.2014 17:00:03   
koka i po
jel ima u vasem gradu psiholog kod kojeg mozes ici redovno?
ovi povremeni posjeti pomognu ali kratkorocno.najbolje bi vam bilo da idete redovno na seanse(naravno ako je to moguce).tablete su tablete ali redovno posjecivanje doktora puno vise pomaze.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5386
24.1.2014 18:00:15   
HNF
Ja sam isla jedno vrijeme redovno, i onda mi je bilo bolje,tako da je doktorica rekla da nema potreba da dolazim, jer ona smatra da sam OK, a onda doslo ljeto, ja bila super i prestala ici. Bila dobro godinu, dvije ne znam tacno, dozivjela par stresova, svasta se nagledala, i opet se sve vratilo, user posted image user posted image . I uvijek se pitam hocu li svaki put kad budem dobro, pa dozivim stres, hocu li bas svaki put morati psihologu ili psihijatru.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 5387
24.1.2014 19:30:04   
Mamica24
Koka i po ja sam isla privatno jer kod nas nema psiholog da ides redovno. Al sad cu ici koliko bude trebalo da skontam sama.neke stvari. Valjda pomogne bar da savladam ovaj strah od padanja u nesvijest koliko god smijesno bili :-) ne kontam zasto me je toga strah al necu dozvoliti da me to zatvori u kucu. Sad izlazim vani kad god imam priliku iako me.je strah od tog padanja a kod psiholga idem da mi pomogne da naucim kako usmjeriti misli kod tih strahova!!

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5388
24.1.2014 19:31:30   
bebacha
kako se rjesiti ovog stezanja u vratu

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5389
24.1.2014 19:43:03   
koka i po
bebacho....mani se kompa i na zrak.prosetaj.sama.bice ti lakse.

Mamica 24 ja sam isla kod psihologa dvije godine ,dva puta sedmicno.na jednoj seansi dala mi je da izaberem kamen (sta god joj to znacilo),da ga drzim uvijek uz sebe i kada mi je najteze da pomislim na sve ono lijepo sto nosim u sebi.da me podsjeti na ono sto IMAM a ne na ono sto nemam.pri tome ne mislim na materijalne nego na duhovne stvari.
imaju oni tako tih nekih metoda koje covjeku pomognu u najgorem trenutku i dadnu mu snage da se bori.to nasa lajlac najbolje teoretski zna.ali generalno....u svemu ovome seanse su najvaznije....bar su bile u mom slucaju.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5390
24.1.2014 20:36:47   
lajlac
Drage moje ako vec posjecujete psihologa, savjetujem da to bude psiholog usmjeren na jedan odredjeni pravac djelovanja. Za nase stanje se preporucuje kognitivno-bihevioralni terapeut, a vjerujem da svi koji idete kod psihologa su upravo ti terapeuti. Ja jesam psihologinja, ali sam vise usmjerena na edukativnu psihologiju, tj. rad u skoli. Naravno da znam mnogo toga, tu sam da pomognem, ali nisam strucnjak na polju klinicke psihologije, a to je sasvim nesto drugo. Upravo su klinicki psiholozi ti koji rade s osoboma koje manifestuju odredjene poteskoce tipa anksioznosti, depresije, OKP-a. Sve tehnike koje navodi moja draga KOKA su prepoznatljive i dobro znane tehnike strucnjaka - psihoterapeuta. Ukoliko vidite da vasi psiholozi primjenjuju ovakve i slicne tehnike, znajte zasigurno da su prosli edukaciju gore navedenog pravca. Po mom misljenju, ovaj pravac je najbolji i daje najbrze i najdugorocnije rezultate. Slusajte svoje terapeute, vjerujte u njih i sve ce biti bas kako treba. Meni sve ovo teze pada, jer mnogo toga znam...a sve je to u mojoj glavi + anksioznost = KATASTROFA!user posted image

LJubim vas sve...i slusajte KoKU i PO, iako nije psiholog, zna mnogo, pristup joj je ljudski, topao, iskren i prijateljski...a to ce vam vise pomoci od bilo cega. To vam mogu posvjedociti mnogo od nas.

Lajla

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 5391
24.1.2014 23:16:37   
aariel
Drage moje ako vec posjecujete psihologa, savjetujem da to bude psiholog usmjeren na jedan odredjeni pravac djelovanja. Za nase stanje se preporucuje kognitivno-bihevioralni terapeut, a vjerujem da svi koji idete kod psihologa su upravo ti terapeuti.
E upravo ovo sto je Lajlac navela je najbitnije,znam da je reklamiranje zanranjeno ako nejkoga interesuju bas ovako svjetski obrazovani terapeuti neka mi se javi na pp za preporuku u Sarajevu.

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 5392
26.1.2014 13:17:20   
enastare
Zenice moje evo mene ...da vas podsjetim pila 2 god po jednu tbl zolofta pa godinu pola tbl zbog straha da necu moc bez njega ..zadnjih mjesec pila trecinu i danas prestala ....sta mislite....navodno je najmanja doza 1 tbl valjda bi mi se sve vratilo dok sam pila po pola ...bilo je losih dana al sam se uspjela izvlaciti bez da povecavam dozu.....sta mislite.....

(odgovor članu aariel)
Neposredna veza do poruke: 5393
26.1.2014 13:43:21   
anikaa
Da li neka od vas ima problema sa spavanjem tj.mene konkretno ujutru rano probudi neka unutrasnja napetost,strah...i posle vise nema spavanja.To me tako slomi da sam celi dan neraspolozena.Ne mogu ujutru da se opustim,da budem mirna...inace patim od anksioznosti dugo godina,kad je bolje kad losije.

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5394
26.1.2014 13:56:29   
enastare
Draga anika dugo sam imala taj problem isti to ce proci ...meni je nekako sve to prestalo sa zoloftom i sad mi se zna desiti da se probudim u sred noci sva mokra drzi me po par noci i prodje a kad se probudim ja odma upalim tv trudim se pratiti bilo kakav program i u tome zaspim

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5395
26.1.2014 13:57:31   
enastare
Ne boj se zivim s tim duuuuugoooo

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5396
26.1.2014 14:47:19   
anikaa
Hvala draga user posted image user posted image Ja sam nekoliko meseci bila super...zadnjih nekoliko dana mi je uzasno,budim sa tim pritiskom u grudima,sa nekom strepnjim,nervozom i celo pre podne sam uzasna,popodne mi bude ok cak kao da mi i nije nista,ali sve te simptome ne mogu vise podnositi.Inace pila sam seroxat godinu dana ceo i zadnjih meseci po pola.i da...primetila sam da su mi se ranije simptomi pogorsavali pred menstruaciju a sada mi se javljaju kad vec prodje.

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5397
26.1.2014 16:28:22   
enastare
Neces vjerovati ista stvar al potpuno.....pijes li jos uvjek seroxat pola tbl

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5398
26.1.2014 16:43:42   
Mamica24
Meni jutros malo naisao strah al je brzo prestao. Al cijeli dan dol sjedim imam osjecaj da sam na brodu kao da me ljulja. Sutra idem po nalaze krvi pa cu vjerovatno kod neurologa cise ne znam ni jel ovo umisljam ili mi se stvarno manta Al me jako plasi.. Mozda je i zbog ove prehlade i zapusenog nosa i sinusa.. Maloprije smo bili u gostima i fino me stid da ce neko nesto na meni primjetiti..

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5399
26.1.2014 17:07:03   
HNF
Ma vjerovatno je od prehlade,pa organizam oslabio. Evo ja se ove sedmice dobro nosim sa prisilnim mislima, kad god mi se neka javi, nekako je zamjenim drugom,pozitivnom i trudim se da im ne pridajem na znacaju, i sad za sad je ok, medjutim sad me muci ovaj panicni napad. Tacno,prosle nedelje sam vam pisala da sam imala taj neki paici napad, osjecaj da gubim razum i da je gotovo, neopisiv strah i noge su mi se tako tresle, i danas je 7 dana od toga, i ja se od sinoc vec pripremam, odnosno mucim i samo o tome razmisljam da ce mi se i veceras isto desit. Evo sta god radim, cekam kad ce me taj panicni uhvatit,bas sam nikakva, ubi me ovaj strah da ce mi se desit nesto lose user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  214 215 [216] 217 218   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  214 215 [216] 217 218   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Masaza
Galicia

Koliko cesto idete na masaze?

1 Mjesecno (24%)

Svaka 3 mjeseca (1%)

1 Godisnje (6%)

Nikad (69%)

Broj svih glasova: 100

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *