Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 22.11.2013 13:28:42
aazra
Takav je Hosseini, mada ja sam procitala samo "Planine odjeknuše" i isplakala se kao luda a jos sam procitala u komentarima na koricama da je baš u toj njegovoj knjizi vidljiv optimizam za razliku od ostalih...pa se pitam kakve su ostale...
Ko ne voli tuzne krajeve nek ne cita teske knjige, ja zaista izbjegavam knjige koje lice na jeftine ljubice koje sam citala u tinejdzerskim danima... i ako sam u zivotu procitala neku laganu pricicu s takvim krajem po pravilu je zaboravim kao da nikad nisam ni citala dok ove druge koje ono bas izazovu emociju citavog zivota pamtis
P.S. Je li bas nijedna od vas nije citala Elif Shafak, "Četrdeset_ pravila ljubavi", znam da je knjiga dosta trazena, mada zvuci onako "sladunjavo" rekla bih u Koeljovskom stilu, voljela bi je procitati
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 22.11.2013 13:47:59
salmy
Volim u startu kad mi sjedne..ova nije,ali sam eto da vidim bit svega nastavila i nije me odusevila..samo se shebala Uzecu Nuru Bazdulj "ljubav je sihiribaZ" seki kaze da je super...inace sam cula da njene knjige otkidaju
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 22.11.2013 16:12:54
teacher75
IZVORNA PORUKA: salmy
Volim u startu kad mi sjedne..ova nije,ali sam eto da vidim bit svega nastavila i nije me odusevila..samo se shebala Uzecu Nuru Bazdulj "ljubav je sihiribaZ" seki kaze da je super...inace sam cula da njene knjige otkidaju
divna knjiga ali isto jako tuzna posebno za nekoga ko je proveo rat ovdje mada mi se ne moze mjeriti sa hosseinijem
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 23.11.2013 1:28:54
Latinka
IZVORNA PORUKA: teacher75
divna knjiga ali isto jako tuzna posebno za nekoga ko je proveo rat ovdje mada mi se ne moze mjeriti sa hosseinijem
Mislim da sam vec pisala o ovoj knjizi ovdje i mozda se ponavljam: knjiga jest dobra, ali je mene toliko vratila u ratno vrijeme da sam vise od 3 mjeseca provela s mislima o ratu i ponovo prezivljavajuci sve one ratne dane
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 27.11.2013 14:41:10
salmy
IZVORNA PORUKA: Latinka
Mislim da sam vec pisala o ovoj knjizi ovdje i mozda se ponavljam: knjiga jest dobra, ali je mene toliko vratila u ratno vrijeme da sam vise od 3 mjeseca provela s mislima o ratu i ponovo prezivljavajuci sve one ratne dane
Pocela sam je citati..istina ratna tematika ali je podnosljivo
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 27.11.2013 14:41:57
teacher75
vidjeces na kraju
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 28.11.2013 15:56:34
salmy
vidjeces na kraju
Uvijek si bio moj sihirbaz,babo.Tvoja ruka odnijela je bol Ostala je neka tuga koja vise ne boli Sve je samo harmonija i sazvucje i savsren sklad sve moje brige su nestale i sva moja strahovanja, Samo mi ne pustaj ruku... I nece iza mene ostati balav trag,kao iza puza, zar ne babo?
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 28.11.2013 16:14:26
Merylin
Iskreno, meni "A planine su odjekivale" i nije nešto, pogotovo u odnosu na njegove prethodne knjige. On je stvarno divan pisac, ali mislim da mu je ova knjiga malo precijenjena... ali eto Nura ima divnih knjiga, čitljiva je, dosta sam njenih knjiga pročitala... Moja najfriškija preporuka je Svjetlo između okeana, M.L. Stedman, predivna knjiga!!!! Ako se još sjetim pisat ću, pošto samo čitam otkad sam na mirovanju
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 28.11.2013 23:46:37
Hanady RR
vidjeces na kraju
Uvijek si bio moj sihirbaz,babo.Tvoja ruka odnijela je bol Ostala je neka tuga koja vise ne boli Sve je samo harmonija i sazvucje i savsren sklad sve moje brige su nestale i sva moja strahovanja, Samo mi ne pustaj ruku... I nece iza mene ostati balav trag,kao iza puza, zar ne babo?
Ljubav je sihirbaz. Pokreće život i u život vraća. Liječi, krijepi, oplemenjuje. Sve boli, jade, tuge, gorčine potire, ne zna za prepreke. Ne priznaje zakone, norme, regule. Jedino je ona moćna, moćnija i od vremena i od smrti
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 15.12.2013 21:19:26
Merylin
Moja preporuka: U dobru i zlu, Elizabeth Gilbert. Super knjiga o braku, očekivanjima i iznenađenjima u braku, kulturalni i historijski aspekti braka. Knjga je napisana kao neka vrsta istraživanja, pri čemu su ubačena i lična iskustva autorice, primjeri iz života, priče drugih žena... Zanimljivo i poučno štivo.
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 15.12.2013 21:24:15
Hanady RR
ja trenutno odmaram mozak uz laganicu Pismo gopođe Vilme od Jelene Bačić Amipić...počastih se malo na sajmu
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 15.12.2013 21:27:49
bebaa
IZVORNA PORUKA: Merylin
Moja preporuka: U dobru i zlu, Elizabeth Gilbert. Super knjiga o braku, očekivanjima i iznenađenjima u braku, kulturalni i historijski aspekti braka. Knjga je napisana kao neka vrsta istraživanja, pri čemu su ubačena i lična iskustva autorice, primjeri iz života, priče drugih žena... Zanimljivo i poučno štivo.
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 15.12.2013 21:32:12
bebaa
Čitala, super knjiga i film je dobar, usput rečeno
gledala sam ali nema onih sitnica koje mi tačno zatitraju pred očima dok čitam,znaš ono između redova........nikako ne mogu da si predočim da je to ista knjiga kao film.....jednostavno mi svašta nešta fali...............
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 16.12.2013 9:04:10
chantal
Bebo,nikad film ne može biti bolji od knjige,samo lošiji ili tu negdje...ništa čudno,u knjizi jedan pogled je ponekad opisan preko pola stranice,a u filmu je to jedan tren itd.
Inače,topla preporuka,najsviježije što pročitah je ljubavno-historijski roman *Tragom mrtve princeze* koji govori o otomanskoj princezi Selmi,njenom životu na turskom dvoru,a zatim u progonstvu nakon pada casrtva...zanimljivo skroz!
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 16.12.2013 11:20:49
Merylin
IZVORNA PORUKA: bebaa
Čitala, super knjiga i film je dobar, usput rečeno
gledala sam ali nema onih sitnica koje mi tačno zatitraju pred očima dok čitam,znaš ono između redova........nikako ne mogu da si predočim da je to ista knjiga kao film.....jednostavno mi svašta nešta fali...............
Slažem se u potpunosti, nikad film ne može nadmašiti knjigu! Ali meni je i film bio dobar, možda zato što sam ga pogledala par mjeseci nakon što sam pročitala knjigu, pa nisam obraćala puno pažnje na detalje koji fale. Sve u svemu, mislim da vrijedi pročitati obje knjige i pogledati film (ako neko ne voli čitati )
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 16.12.2013 11:29:32
ziki
IZVORNA PORUKA: chantal
Bebo,nikad film ne može biti bolji od knjige,samo lošiji ili tu negdje...ništa čudno,u knjizi jedan pogled je ponekad opisan preko pola stranice,a u filmu je to jedan tren itd.
Inače,topla preporuka,najsviježije što pročitah je ljubavno-historijski roman *Tragom mrtve princeze* koji govori o otomanskoj princezi Selmi,njenom životu na turskom dvoru,a zatim u progonstvu nakon pada casrtva...zanimljivo skroz!
Dobra knjiga al nastavak Badalpurski vrt uzas
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 16.12.2013 11:33:36
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ziki
IZVORNA PORUKA: chantal
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 16.12.2013 12:08:01
Anoniman
Iman, ja sam svoje knjige, ove ''Tragom mrtve princeze'' i ''B. vrtovi'' kupila u TC Tuš. Ko''d kasa ima neka otvorena knjizara...Davno je to bilo. Ima sigurno i 3 godine. Izdav. kuca je Rubikon, ako ti ista pomaze.