elmaL
|
IZVORNA PORUKA: aazra IZVORNA PORUKA: elmaL Ja procitah "Tragom mrtve prinzece", iskreno nijr mr ono bas odusevila, kad sumiram sve prica jest znaimljiva, ali je za moj ukus preobimna, ima vise od 500 str, mnostvo historijskih podataka, imena, dogadjaja, malo zbunjujuce, neke stranice sam preskakala, a ne volim to raditi kad nesto citam, ono sto ne procitam u dahu, za mene nije odlicna knjiga...al naravno svi imamo razlicite ukusa i sta nam godi... sad citam Kopile Istanbula Elif Shafak, pocela danas, al djeluje mi zanimljivo, pa vidjecemo Imate li neku preporuku sta da uzmem poslije uclanila sam se u bibliotku iam 2 mjeseca, jer sam procitala skoro sve iz nase kucne biblioteke, pa da malo promijenim, a ubrzala sam ritam, dok imam vremena do poroda Kakva je ta nova knjiga od Elif Shafak, je li bolja od "40 pravila ljubavi" koju sam pročitala skpro pa u jednom dahu Preporučujem ti pripovijetke Alice Munro, ljubavna tematika, lagana, s neobičnim završetcima...dobitnica Nobelove nagrade za knjizevnost Meni je dobra, zanimljiva prica o Istanbulu, turskoj proslosti, Armencima, i sl. ja licno volim ovakve knjige, koje imaju neku historijsku podlogu, uvijek saznam nesto novo, a ova mi je bas zanimljiva, da ti ne opisujem o cemu se radi, to sama otkrij ako citala Meni je ovo prva njena knjiga, nisam nista do sada citala, al onda uzecu poslije ove, tu knjigu sto spominjes, ako je dobra, ali vec me osvojila svojim nacinom pisanja Uzecu onda i Alice Munro, ako imali u biblioteci