|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE
5.4.2014 23:49:57   
aazra

IZVORNA PORUKA: aidana

IZVORNA PORUKA: aazra

IZVORNA PORUKA: Merylin

Je li koja od vas čitala Četrdeset pravila ljubavi: Roman o Rumiju ?
Čula sam da je dobra, pa me zanima vaše mišljenjeuser posted image

Ja sam baš više puta pitala isto user posted image

Zanimljiva i neobična ljubavna priča u sadašnjem vremenu isprepletena s mnogim detaljima iz Rumijevog zivota i zivotom u 13. vijeku...ja sam je trazila na netu u e - izdanju, na kraju kad je nisam mogla naci kupila sam je i nisam se pokajala... user posted image

Ja sam je kupila i nisam previse ocekivala jer nisam ljubitelj ljubavnih prica...medjutim ispade bas zanimljiva i definitivno se ni ja se nisam pokajala

Ja je ponekad otvorim sad kad je imam u svojoj biblioteci i pročitamjednu stranicu...na svakoj se može naći bar po jedna poruka... user posted image Inače, posebno me se dojmio mada u knjizi sporedan lik "Pustinjske ruže" user posted image

Sad čitam od Amina Maloufa "Svjetlosne vrtove", prije toga sam dugo bila kao izgubljena, čitajući "Nigdje, niotkuda", Bekima Sejranovića...user posted image

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 1226
6.4.2014 14:12:11   
elmaL
Ja procitah "Tragom mrtve prinzece", iskreno nijr mr ono bas odusevila, kad sumiram sve prica jest znaimljiva, ali je za moj ukus preobimna, ima vise od 500 str, mnostvo historijskih podataka, imena, dogadjaja, malo zbunjujuce, neke stranice sam preskakala, a ne volim to raditi kad nesto citam, ono sto ne procitam u dahu, za mene nije odlicna knjiga...al naravno svi imamo razlicite ukusa i sta nam godi...

sad citam Kopile Istanbula Elif Shafak, pocela danas, al djeluje mi zanimljivo, pa vidjecemouser posted image

Imate li neku preporuku sta da uzmem poslije user posted image uclanila sam se u bibliotku iam 2 mjeseca, jer sam procitala skoro sve iz nase kucne biblioteke, pa da malo promijenim, a ubrzala sam ritam, dok imam vremena do poroda user posted image

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1227
6.4.2014 17:09:54   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: elmaL

IZVORNA PORUKA: R&T@

Je li to Ogledam se u tebi?

Nju imam u pdf

haj posalji mi je ako ti nije tesko, saljem mail u pp user posted image

ja imam sva 3 dijela. Hoces?

(odgovor članu elmaL)
  Neposredna veza do poruke: 1228
15.4.2014 9:25:39   
elmaL

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

IZVORNA PORUKA: R&T@

Je li to Ogledam se u tebi?

Nju imam u pdf

haj posalji mi je ako ti nije tesko, saljem mail u pp user posted image

ja imam sva 3 dijela. Hoces?

Procitala vec sve, hvala ti user posted image

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1229
15.4.2014 12:08:52   
chantal
Imate li neku preporuku sta da uzmem poslije

Waris - Pustinjski Cvijet
Betty Mahmoody - Ne dam svoje dijete
obje autobiografske,ako nisi čitala eto prijedloga.
Zatim i Crna duša A.M.Rahmanovic -ratni roman,jako zanimljiv...

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 1230
15.4.2014 12:12:42   
aazra

Ja procitah "Tragom mrtve prinzece", iskreno nijr mr ono bas odusevila, kad sumiram sve prica jest znaimljiva, ali je za moj ukus preobimna, ima vise od 500 str, mnostvo historijskih podataka, imena, dogadjaja, malo zbunjujuce, neke stranice sam preskakala, a ne volim to raditi kad nesto citam, ono sto ne procitam u dahu, za mene nije odlicna knjiga...al naravno svi imamo razlicite ukusa i sta nam godi...

sad citam Kopile Istanbula Elif Shafak, pocela danas, al djeluje mi zanimljivo, pa vidjecemouser posted image

Imate li neku preporuku sta da uzmem poslije user posted image uclanila sam se u bibliotku iam 2 mjeseca, jer sam procitala skoro sve iz nase kucne biblioteke, pa da malo promijenim, a ubrzala sam ritam, dok imam vremena do poroda user posted image

Kakva je ta nova knjiga od Elif Shafak, je li bolja od "40 pravila ljubavi" koju sam pročitala skpro pa u jednom dahu user posted image

Preporučujem ti pripovijetke Alice Munro, ljubavna tematika, lagana, s neobičnim završetcima...dobitnica Nobelove nagrade za knjizevnost user posted image

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 1231
15.4.2014 21:33:39   
chantal
Meni lično i nije nešto...počela sam je čitati prije 3-4 mj i mislim da još nisam ni pola prošla,a sjećam se da nema baš puno str...neka,poslužiće kad nekad nestane neta pa da uz kafu koju stranicu pročitam

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1232
15.4.2014 22:51:58   
aidana
Ni meni nije nesto, ne moze se porediti sa "40 pravila ljubavi". Nije me vuklo da je citam i na kraju mi je ostavili nekakav ruzan osjecaj.user posted image

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1233
15.4.2014 23:11:55   
klemzi
Aleksandar Hemon " Knjiga mojih života"
Fantastična!
Miljenko Jergović " Srda pjeva u sumrak na duhove"

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 1234
16.4.2014 10:16:07   
elmaL

IZVORNA PORUKA: aazra

Kakva je ta nova knjiga od Elif Shafak, je li bolja od "40 pravila ljubavi" koju sam pročitala skpro pa u jednom dahu user posted image

Preporučujem ti pripovijetke Alice Munro, ljubavna tematika, lagana, s neobičnim završetcima...dobitnica Nobelove nagrade za knjizevnost user posted image

Meni je dobra, zanimljiva prica o Istanbulu, turskoj proslosti, Armencima, i sl. ja licno volim ovakve knjige, koje imaju neku historijsku podlogu, uvijek saznam nesto novo, a ova mi je bas zanimljiva, da ti ne opisujem o cemu se radi, to sama otkrij ako citala user posted image

Meni je ovo prva njena knjiga, nisam nista do sada citala, al onda uzecu poslije ove, tu knjigu sto spominjes, ako je dobra, ali vec me osvojila svojim nacinom pisanja user posted image

Uzecu onda i Alice Munro, ako imali u biblioteci user posted image

E i A=<3

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1235
16.4.2014 10:21:22   
elmaL

IZVORNA PORUKA: aidana

Ni meni nije nesto, ne moze se porediti sa "40 pravila ljubavi". Nije me vuklo da je citam i na kraju mi je ostavili nekakav ruzan osjecaj.user posted image

neka, nemoj sad da krenem s kraja citati user posted image ne volim ruzan kraj user posted image

znaci " 40 pravila ljubavi" je bolja..

E i A=<3

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 1236
16.4.2014 13:15:53   
Latinka
Nedavno procitala "A planine su odjekivale". Vec je dosta o njoj komentarisano pa cu je samo preporuciti dalje.
Onda sam se bacila na "Prijevremene izbore" J.K.Rowling. U pocetku mi se cinila prilicno dosadnom i sporom, umalo da nisam odustala, ali sad mi je drago sto nisam.
Sad citam "Sluzba, druzba, prosnja, ljubav, brak" Alice Munro. Na drugoj sam prici. Vidjecemo

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 1237
16.4.2014 20:57:14   
aazra

IZVORNA PORUKA: klemzi

Aleksandar Hemon " Knjiga mojih života"
Fantastična!

I ja čitam "Book of my lifes", na engleskom, toliko me se dojmila da ovih dana pravim ruski "borscht" . user posted image . Nakon toga planiram uzeti "Sandale" user posted image

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1238
16.4.2014 21:08:18   
R&T@

IZVORNA PORUKA: klemzi

Ovu bih voljela procitati...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1239
1.5.2014 22:30:26   
Latinka
IZVORNA PORUKA: Latinka
Sad citam "Sluzba, druzba, prosnja, ljubav, brak" Alice Munro. Na drugoj sam prici. Vidjecemo

Preporucujem user posted image
Trenutno citam "Tudjinka" - Diana Gabaldon. I ovo je jedan od serijala, na ex-yu jezicima za sad su prevedena tri dijela, koliko sam upratila, a ja samo imam prvi. Da imam vremena, sjela bih i procitala je u jednom dahu, sto se kaze:stalno se nesto desava i jako je zanimljiva.

< Poruku je uredio Latinka -- 1.5.2014 22:31:25 >

(odgovor članu Latinka)
Neposredna veza do poruke: 1240
5.5.2014 14:21:40   
Merylin
Elif Shafak - Čast, je li ko čitao???

18.02.2014. Mali Princ

I dva-tri osmijeha tiha i prosta... Sve je to ponekad tako malo, sve je to, vidjet ćeš, sasvim dosta :)

(odgovor članu Latinka)
Neposredna veza do poruke: 1241
2.6.2014 22:50:33   
Latinka
Razlicita - Verinica Roth. Moram priznati da za sad neodoljivo podsjeca na Igre gladi

(odgovor članu Merylin)
Neposredna veza do poruke: 1242
3.6.2014 0:14:14   
Adana
"Pečat u crvenom vosku" - Žaklina Kiš - Jocić user posted image

"Legenda o Lunu Levi" - Gordana Kuić

< Poruku je uredio Adana -- 3.6.2014 0:17:21 >

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1243
5.6.2014 16:16:07   
megi
znate li mozda koje je odjeljenje biblioteka sarajevo najopremljenije

ovo na dobrinji slabo ima novih knjiga dobije po jednu pa dok iscekas red nikad

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 1244
6.6.2014 22:56:54   
aazra

IZVORNA PORUKA: megi

znate li mozda koje je odjeljenje biblioteka sarajevo najopremljenije

ovo na dobrinji slabo ima novih knjiga dobije po jednu pa dok iscekas red nikad

Nedavno sam se učlanila, ali mislim da je najveći izbor u ovoj njihovoj glavnoj kod Fisa.

Takodjer je fino opremljena jedna na Otoci, u onim neboderima preko puta Merkura...ako znaš šta trazis konkretno, onda ti je lakse user posted image

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 1245
6.6.2014 22:58:21   
aazra

IZVORNA PORUKA: Adana

"Pečat u crvenom vosku" - Žaklina Kiš - Jocić user posted image

"Legenda o Lunu Levi" - Gordana Kuić

Vidim da si se snašla s kindleom user posted image

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 1246
15.7.2014 8:30:52   
Alverde
Drage moje da se i ja pridružim knjigoljupcima user posted image user posted image user posted image moje preporuke su sidney sheldon ( interesantna mi je bila svaka njegova, intrige, ljubav, borba za vlastiti opstanak, avanturističke prirode), nora roberts je nešto laganija, interesantna, puna nekih tajni, ljubavi i uglavnom happy endomuser posted image , sandra brown je po načinu pisanja slična nori, međutim, sandra voli u prvi plan staviti intrigu, borbu za opstanak porodice itd. Uglavnom sve laganije štivouser posted image . Knjiga koje me dojmila i koju trenutno završavam je Igra go- Shan Sa, pomalo se razlikuje od svega što sam do sad pročitala, priča govori o sukobima japana i kine 30-tih godina, u centru zbivanja su životi dvoje mladih kojih spaja tradicionalna kineska igra go, on je japanski vojnik ona kineska srednjoškolka...kratka opisivanja (jer ne volim kad preko 10 stranica opisuju jedan cvijet ili izlazak suncauser posted image , zato mi se ova i svidjela), jake emocije i vrlo interesantan splet događaja. ima je u sarajevskim bibliotekama. slijedeću njenu čitam Carica pa javim utiske. Nego ako neko ima nesto u pdf formatu da pošalje bilo suuuper jer u našim bibliotekama nema baš sve odavdje navedeno. Ispovijest iz harema na netu ne mogu da nađem user posted image pa ako je neko ima u pdf formatu nek proslijediuser posted image .

< Poruku je uredio Alverde -- 15.7.2014 8:33:18 >

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1247
30.7.2014 9:53:02   
Latinka
Alverde, Ispovjest iz harema sam ja citala na komp., mislim da sam je nasla na 4shared. Ne kažem da je ne čitaš, ali ja sam se ubila od dosade.
Čitam Fotografija - Penelopi Lajvi. Onako.

(odgovor članu Alverde)
Neposredna veza do poruke: 1248
30.7.2014 17:15:45   
Medić*
Cuvaj se od Edina Krehica

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Latinka)
Neposredna veza do poruke: 1249
30.7.2014 21:09:49   
zvončica
Bjekstvo iz harema - Darija Haron

Volim sve sto vole mladi :D

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *