|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE
22.11.2013 13:28:42   
aazra
Takav je Hosseini, mada ja sam procitala samo "Planine odjeknuše" i isplakala se kao luda a jos sam procitala u komentarima na koricama da je baš u toj njegovoj knjizi vidljiv optimizam za razliku od ostalih...pa se pitam kakve su ostale...user posted image

Ko ne voli tuzne krajeve nek ne cita teske knjige, ja zaista izbjegavam knjige koje lice na jeftine ljubice koje sam citala u tinejdzerskim danima... user posted image i ako sam u zivotu procitala neku laganu pricicu s takvim krajem po pravilu je zaboravim kao da nikad nisam ni citala dok ove druge koje ono bas izazovu emociju citavog zivota pamtis user posted image

P.S. Je li bas nijedna od vas nije citala Elif Shafak, "Četrdeset_ pravila ljubavi", znam da je knjiga dosta trazena, mada zvuci onako "sladunjavo" rekla bih u Koeljovskom stilu, voljela bi je procitati user posted image

< Poruku je uredio aazra -- 22.11.2013 13:29:34 >

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1176
22.11.2013 13:47:59   
salmy
Volim u startu kad mi sjedne..ova nije,ali sam eto da vidim bit svega nastavila i nije me odusevila..samo se shebala
Uzecu Nuru Bazdulj "ljubav je sihiribaZ" seki kaze da je super...inace sam cula da njene knjige otkidaju

< Poruku je uredio salmy -- 22.11.2013 13:48:47 >

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1177
22.11.2013 16:12:54   
teacher75

IZVORNA PORUKA: salmy

Volim u startu kad mi sjedne..ova nije,ali sam eto da vidim bit svega nastavila i nije me odusevila..samo se shebala
Uzecu Nuru Bazdulj "ljubav je sihiribaZ" seki kaze da je super...inace sam cula da njene knjige otkidaju

divna knjiga ali isto jako tuzna posebno za nekoga ko je proveo rat ovdjeuser posted image mada mi se ne moze mjeriti sa hosseinijemuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1178
23.11.2013 1:28:54   
Latinka

IZVORNA PORUKA: teacher75

divna knjiga ali isto jako tuzna posebno za nekoga ko je proveo rat ovdjeuser posted image mada mi se ne moze mjeriti sa hosseinijemuser posted image

Mislim da sam vec pisala o ovoj knjizi ovdje i mozda se ponavljam: knjiga jest dobra, ali je mene toliko vratila u ratno vrijeme da sam vise od 3 mjeseca provela s mislima o ratu i ponovo prezivljavajuci sve one ratne dane

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1179
27.11.2013 14:41:10   
salmy

IZVORNA PORUKA: Latinka

Mislim da sam vec pisala o ovoj knjizi ovdje i mozda se ponavljam: knjiga jest dobra, ali je mene toliko vratila u ratno vrijeme da sam vise od 3 mjeseca provela s mislima o ratu i ponovo prezivljavajuci sve one ratne dane

Pocela sam je citati..istina ratna tematika ali je podnosljivo

(odgovor članu Latinka)
Neposredna veza do poruke: 1180
27.11.2013 14:41:57   
teacher75

vidjeces na krajuuser posted image user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1181
27.11.2013 22:36:14   
aazra
Sta je ovo nikoga ne zanima "40 pravila ljubavi", to mislite da sve znate...user posted image

Pa nista onda ja sam nabavila knjigu i pocet cu je citati kad se odmorim od "Inferna"...pa cu vam reci kakva je, ako vas zanima user posted image

Neposredna veza do poruke: 1182
28.11.2013 15:56:34   
salmy

Uvijek si bio moj sihirbaz,babo.Tvoja ruka odnijela je bol
Ostala je neka tuga koja vise ne boli
Sve je samo harmonija i sazvucje i savsren sklad
sve moje brige su nestale i sva moja strahovanja,
Samo mi ne pustaj ruku...
I nece iza mene ostati balav trag,kao iza puza,
zar ne babo?user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1183
28.11.2013 16:14:26   
Merylin
Iskreno, meni "A planine su odjekivale" i nije nešto, pogotovo u odnosu na njegove prethodne knjige. On je stvarno divan pisac, ali mislim da mu je ova knjiga malo precijenjena... ali etouser posted image
Nura ima divnih knjiga, čitljiva je, dosta sam njenih knjiga pročitala...
Moja najfriškija preporuka je Svjetlo između okeana, M.L. Stedman, predivna knjiga!!!!
Ako se još sjetim pisat ću, pošto samo čitam otkad sam na mirovanjuuser posted image

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1184
28.11.2013 23:40:20   
Latinka
Ja se uhvatila u kostac sa G.R.R.Martinom i Igrom prijestolja

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

(odgovor članu Merylin)
Neposredna veza do poruke: 1185
28.11.2013 23:46:37   
Hanady RR

Uvijek si bio moj sihirbaz,babo.Tvoja ruka odnijela je bol
Ostala je neka tuga koja vise ne boli
Sve je samo harmonija i sazvucje i savsren sklad
sve moje brige su nestale i sva moja strahovanja,
Samo mi ne pustaj ruku...
I nece iza mene ostati balav trag,kao iza puza,
zar ne babo?user posted image user posted image user posted image

Ljubav je sihirbaz. Pokreće život i u život vraća. Liječi, krijepi, oplemenjuje. Sve boli, jade, tuge, gorčine potire, ne zna za prepreke. Ne priznaje zakone, norme, regule. Jedino je ona moćna, moćnija i od vremena i od smrtiuser posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1186
29.11.2013 0:09:43   
saso
Toplo preporucujem knjige od Nure Bazdulj Hubijar,skoro sam sve procitala i svaka me na svoj nacin odusevila.
user posted image

"Najusamljenije mjesto na svijetu je ljudsko srce u kojem nema ljubavi."

Kikica - mamino malo pile :)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1187
15.12.2013 21:19:26   
Merylin
Moja preporuka: U dobru i zlu, Elizabeth Gilbert.
Super knjiga o braku, očekivanjima i iznenađenjima u braku, kulturalni i historijski aspekti braka. Knjga je napisana kao neka vrsta istraživanja, pri čemu su ubačena i lična iskustva autorice, primjeri iz života, priče drugih žena... Zanimljivo i poučno štivo. user posted image

http://www.buybook.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=115%3Agilbert1&catid=42%3Aaktuelno&Itemid=80&lang=ba

(odgovor članu saso)
Neposredna veza do poruke: 1188
15.12.2013 21:24:15   
Hanady RR
ja trenutno odmaram mozak uz laganicu
Pismo gopođe Vilme od Jelene Bačić Amipić...počastih se malo na sajmuuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Merylin)
Neposredna veza do poruke: 1189
15.12.2013 21:27:49   
bebaa

IZVORNA PORUKA: Merylin

Moja preporuka: U dobru i zlu, Elizabeth Gilbert.
Super knjiga o braku, očekivanjima i iznenađenjima u braku, kulturalni i historijski aspekti braka. Knjga je napisana kao neka vrsta istraživanja, pri čemu su ubačena i lična iskustva autorice, primjeri iz života, priče drugih žena... Zanimljivo i poučno štivo. user posted image

http://www.buybook.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=115%3Agilbert1&catid=42%3Aaktuelno&Itemid=80&lang=ba

ima i dio prije ovog....JEDI,MOLI,VOLI...........user posted image
u dobru i zlu je nastavak.....user posted image

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu Merylin)
Neposredna veza do poruke: 1190
15.12.2013 21:29:49   
Merylin
Čitala, super knjigauser posted image i film je dobar, usput rečenouser posted image

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 1191
15.12.2013 21:32:12   
bebaa

Čitala, super knjigauser posted image i film je dobar, usput rečenouser posted image

user posted image gledala sam ali nema onih sitnica koje mi tačno zatitraju pred očima dok čitam,znaš ono između redova........nikako ne mogu da si predočim da je to ista knjiga kao film.....jednostavno mi svašta nešta fali...............user posted image

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu Merylin)
Neposredna veza do poruke: 1192
16.12.2013 9:04:10   
chantal
Bebo,nikad film ne može biti bolji od knjige,samo lošiji ili tu negdje...ništa čudno,u knjizi jedan pogled je ponekad opisan preko pola stranice,a u filmu je to jedan tren user posted image itd.

Inače,topla preporuka,najsviježije što pročitah je ljubavno-historijski roman *Tragom mrtve princeze* koji govori o otomanskoj princezi Selmi,njenom životu na turskom dvoru,a zatim u progonstvu nakon pada casrtva...zanimljivo skroz!

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 1193
16.12.2013 11:05:16   
ena23

Ja se uhvatila u kostac sa G.R.R.Martinom i Igrom prijestolja

ja dosla da napisem isto. volim ovaj zanr.. ne dizem glavu s knjige user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Latinka)
Neposredna veza do poruke: 1194
16.12.2013 11:20:49   
Merylin

IZVORNA PORUKA: bebaa

user posted image gledala sam ali nema onih sitnica koje mi tačno zatitraju pred očima dok čitam,znaš ono između redova........nikako ne mogu da si predočim da je to ista knjiga kao film.....jednostavno mi svašta nešta fali...............user posted image

Slažem se u potpunosti, nikad film ne može nadmašiti knjigu! Ali meni je i film bio dobar, možda zato što sam ga pogledala par mjeseci nakon što sam pročitala knjigu, pa nisam obraćala puno pažnje na detalje koji fale.
Sve u svemu, mislim da vrijedi pročitati obje knjige i pogledati film (ako neko ne voli čitatiuser posted image )

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 1195
16.12.2013 11:29:32   
ziki

IZVORNA PORUKA: chantal

Bebo,nikad film ne može biti bolji od knjige,samo lošiji ili tu negdje...ništa čudno,u knjizi jedan pogled je ponekad opisan preko pola stranice,a u filmu je to jedan tren user posted image itd.

Inače,topla preporuka,najsviježije što pročitah je ljubavno-historijski roman *Tragom mrtve princeze* koji govori o otomanskoj princezi Selmi,njenom životu na turskom dvoru,a zatim u progonstvu nakon pada casrtva...zanimljivo skroz!

Dobra knjiga al nastavak Badalpurski vrt uzas user posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 1196
16.12.2013 11:33:36   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: ziki

IZVORNA PORUKA: chantal

Dobra knjiga al nastavak Badalpurski vrt uzas user posted image

Ziki, slazem se.

(odgovor članu ziki)
  Neposredna veza do poruke: 1197
   [Obrisana poruka]
16.12.2013 11:57:36   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu chantal)
  Neposredna veza do poruke: 1198
16.12.2013 12:08:01   
Anoniman
Iman, ja sam svoje knjige, ove ''Tragom mrtve princeze'' i ''B. vrtovi'' kupila u TC Tuš. Ko''d kasa ima neka otvorena knjizara...Davno je to bilo. Ima sigurno i 3 godine. Izdav. kuca je Rubikon, ako ti ista pomaze.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 1199
   [Obrisana poruka]
16.12.2013 12:08:55   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *