|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  206 207 [208] 209 210   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
1.12.2013 14:13:06   
enastare
Draga moja HNF upravo to je i moj problem , strah da poludim da nešto sebi ne uradim , da ne poželim da uradim neku glupost , vjeruj , i nakon toga ide znojenje , drhtanje , plać i td

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5176
1.12.2013 14:16:39   
enastare
najgore od svega mi pada da mi djeca ne vide u kakvom sam stanju , oni misle da je njihova mama jaka žena koja se boji ničega , moram istać da neznam šta je ovo ,,, inače imam divan brak , dvoje djece , situirana sam , radimo i ja i muž , a vidi kako se osjećam .......... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5177
1.12.2013 14:19:58   
HNF
Pa i mene je to isto strah, eto vidis da nisi sama. ja rekoh da tablete nisam nikad pila, jesi li ti isla na psihoterapiju sta ti kaze psihijatar.Ja se tako trudim da ne razmisljam sta ako, sta ako ovo, sta ako ono, ne postavljam sebi pitanja na koja nemam odgovor, a tako i ti. Samo dragi Bog zna, sta ce biti sa nama . Zabavi se necim drugim, samo da ne misilis o tome, i upamti, da "ludilo" nije svejstan cin, ne mozes ti znati hoces li poludit ili nesto uradit, ti nemas zelju za tim, ti imas samo misli, a misli nikom nisu nastetile. Zamisli sad kazes joj ne smijem napolje STA AKO me auto udari, ili neku tako glupost, tako je i sa ovim mislima. Zapamti, da te misli nisu odraz onoga sta si ti, misli su tu samo zato sto izazivaju snaznu emocijonalnu reakciju kad ti se jave i kao tekve se lijepe za um,mozak, da drugacije ne kazem. Sto je ta emocionalna reakcija jaca na neku misao, ona se sve vise i vise udubljujue u nasu svijest. Zato kada ti se ta misoa javi, pusti nek pluta po tvojoj glavi, nemoj dozvolit da izaziva bilo kakve reakcije kod tebe, i vremenom ces vidjet da ce misao nestati, jer vise ne uspjeva da te preplasi :)

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5178
1.12.2013 14:21:47   
HNF
i procitaj PANIC AWAY, ne znam da li si citala.

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5179
1.12.2013 14:25:19   
enastare
Jesam , ljubice moja išla na psihoterapiju , nekih 5-6 puta , doktorica je bila protiv toga da uzmem tablete ali ja sam insistirala na njima , bila sam puno smršala a misli su pe trale dobra 3 mjeseca , nisam više mogla i ja sam je molima da mi da nešto da me pogura , sad vidim da sam pogriješila , da sam znala za ovaj forum možda bi izašla bez tbl.Vjeruj da sam pored ove svoje trenutne muke presretna što čujem da ti to obuzdavaš, da si hrabra user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5180
1.12.2013 14:28:22   
enastare
Draga HNF , hvala ti od srca , već se osjećam bolje , i molim sve koje imaju problem kao ovaj naš da pišu , VJERUJETE PUNO PUNO ZNAČI ...

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5181
1.12.2013 14:31:27   
HNF
Ma i ja se isplacem kao godina, pitam pa zasto bas ja, valjda se to svi pitaju. Imam posao, dijete, muza za pozelit, dusa moja on mi je najveca podrska, bas sad hvala bogu nemam nekih problema da bih bila anksiozna, ali valjda sam kroz zivot svasta prozivjela, a inace sam osjetljiva po prirodi, mnoge su me stvari pogadajale, i valjda taj stres mora nekad negdje izaci, a kod nas je izasao na anksioznost. Imam dana, kada budem bas nikakva, mislim da vise nemam snage da se borim, a onda se dignem hocu da uzivam s djetetom, muzem, necu da mi zivot tako prolazi. Ja imam srece sto mi je muz tolika podrska, on tolikooo prica samnom o svemu, podrzaje me,hrabri,takodje i moja mama, ali nekih pravih prijatelja kome bih se mogla pojadat nemam. Zato sam ja mislila opet otici kod svoje psihijatarice cisto da se ispricam s njom, jer pred njom sve "maske" mogu odbacit i pricat sve otvorene a da me ne shvati pogresno.

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5182
1.12.2013 14:33:03   
HNF
Ma nemoj da se zahvaljujes, tu smo da bodrimo jedni druge, kad god treba samo ti pisi , i meni bude lakse kad vidim da se javljaju sa istim problemima, vidi covjek da nije sam.

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5183
1.12.2013 14:36:57   
enastare
Moj muž je divan ali nije pričljiv , opsjednut je utakmicama i to znaš , nema baš onu žicu da pogodi koja bi me digla , što se tiče prijatelja i sama sam ti takva , nemam nikog ko bi me u ovome razumio i ko ne bi ovo moje stanje zloupotrijebio ,,,,,, u poslednje vrijeme čitajući ovaj forum voljela bi da mi oformimo svoju grupu gdje ćemo se družiti bar jednom u 15 dana , mislim da nam ne bi trebali ni psihijatri ni tablete ništa , razumijemo se......

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5184
1.12.2013 14:50:45   
HNF
Tesko je drugima razumjeti ovo nase stanje,ko nije dozivio taj i ne zna o cemu se radi kod nas. Ali na nama je da se borimo, izaci cemo i mi jedan dan iz ovoga akobogdauser posted image

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5185
1.12.2013 14:53:05   
enastare
user posted image user posted image user posted image user posted image uljepšala si mi ovaj dan , hvala ti puno , usput , evo ti moja email adresa enastare@yahoo.com. ljubim te i sve ostale članice ovog foruma .......

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5186
1.12.2013 15:10:19   
HNF
drago mi je da sam ti bar malo pomogla :)

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5187
2.12.2013 19:08:03   
enastare
Zenice ...danas sam ko bolja ...malo me sestra uznemirila inace slabo komuniciramo sjeti me se samo kad ima problem ..nazvala da pita eeee imam na poslu jednu lijeci se od panicnih napada i depresije da je vidis luda, ma ono znas ko ti sto si bila ....uzas

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5188
2.12.2013 21:29:11   
HNF
ma bjezi,nemoj bezveze da se crnjacis. nikad ti ne znas sta se u cijoj glavi krije,kakvo je kod nekog stanje,kroz sta ta osoba prolazi. NE USPOREDJUJ se s drugima, svi smo mi razliciti. Zato nemoj da se opterecujes glupostima, a sestri reci ako nema sta lijepo da ti kaze, nek ti ne govori ni tako ruzne stvari.Uostalom eto i sama ti je rekla da ta na poslu ima depresiju, kod nas nije depresija hvala bogu nego anksioznost, a ko danas nije anksiozan user posted image .

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5189
2.12.2013 21:54:17   
bebacha
Vece
Ja cesto dodjem ovdje.procitam vasa iskustva.vidim da su gotovo ista kao moja.onda mi bude lakse.al nikako da se usudim pisar nesto vise

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5190
2.12.2013 22:26:20   
dinaa

IZVORNA PORUKA: HNF

Tesko je drugima razumjeti ovo nase stanje,ko nije dozivio taj i ne zna o cemu se radi kod nas. Ali na nama je da se borimo, izaci cemo i mi jedan dan iz ovoga akobogdauser posted image

user posted image naravno,bravo za tebe,samo nastavi sa ovako pozitivnim stavom i brzo ce to biti iza tebeuser posted image

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5191
2.12.2013 22:31:02   
HNF
dinaa hvala punooo na podrsci, znam da se moram boriti, i svi mi, sve je u nasim glavama. ako se mi necemo boriti nece niko za nas user posted image

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 5192
2.12.2013 22:32:27   
HNF
bebacha pisi slobodno, lakse nam je svima kada vidimo da nas ima, a i tebi ce biti lakse kad se malo ispricas i rasteretis user posted image

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5193
2.12.2013 22:38:13   
dinaa

dinaa hvala punooo na podrsci, znam da se moram boriti, i svi mi, sve je u nasim glavama. ako se mi necemo boriti nece niko za nas user posted image

O znam,znam sve sam to prosla,odlicno vas sve razumijem zato sam se i javila,a ovaj tvoj post sto sam citirala je bas optimistican i sve dok tako razmisljas ides ka "oporavku".Samo hrabro naprijed i sretno.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5194
3.12.2013 16:39:51   
HNF
dinaa kako si se ti izlijecila od ovoga. Jesi li pila neke tablete, isla na psihoterapiju. Kakve si ti imala simptome anksioznosti, da li si imala prisilne misli. I ostale zene kako ste danas user posted image

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 5195
3.12.2013 17:10:39   
bebacha

dinaa kako si se ti izlijecila od ovoga. Jesi li pila neke tablete, isla na psihoterapiju. Kakve si ti imala simptome anksioznosti, da li si imala prisilne misli. I ostale zene kako ste danas user posted image

ja sam dva dana onako realno bolje
pred user posted image je bilo kriticno al et sad je ko bolje

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5196
3.12.2013 17:21:54   
koka i po
najvaznije od svega je prihvatiti sebe onakvu kakva jesi i ne stiditi se toga sto jesi .vecina ne shvata to stanje (ovo nazivam stanjem jer je prolazno i izljecivo) i na osobe koje pate od toga malo drugacije gledaju.
psihoterapije je po meni kljucna u izljecenju.medikamenti pomazu ali i produzuju agoniju.naravno...ponekad su neophodni ali ih treba uzimati sto rjedje,pogotovo one osobe kod kojih je aneksioznost manjeg intenziteta.
bebacho...neka si se javila...trebas cesce podijeliti svoje strahove sa onima koji ih razumiju.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5197
3.12.2013 17:30:07   
bebacha

IZVORNA PORUKA: koka i po

najvaznije od svega je prihvatiti sebe onakvu kakva jesi i ne stiditi se toga sto jesi .vecina ne shvata to stanje (ovo nazivam stanjem jer je prolazno i izljecivo) i na osobe koje pate od toga malo drugacije gledaju.
psihoterapije je po meni kljucna u izljecenju.medikamenti pomazu ali i produzuju agoniju.naravno...ponekad su neophodni ali ih treba uzimati sto rjedje,pogotovo one osobe kod kojih je aneksioznost manjeg intenziteta.
bebacho...neka si se javila...trebas cesce podijeliti svoje strahove sa onima koji ih razumiju.

ja kad s nekim prica o ovome,pa me razumije posavjetuje,ma ja se preporodim,tacno bude danima punoooo bolje
nazalost nemam bas nekog velikog broja ljudi s kojima mogu pricat o ovome
vecinom samo virtuelno

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 5198
3.12.2013 17:35:24   
koka i po
znamuser posted image
pomalo je i neugodno jeli tako?
ali virtualni svijet i prijatelji u njemu su jedno a stvarnost je drugo.
samo....nikada se nemoj stidjeti onoga sto jesi...ja jesam i napravila sam najvecu gresku.
znas....osobe koje pate od aneksioznosti nisu nista drugacije od ostalih...samo su malo vise osjetljivije.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5199
3.12.2013 17:42:31   
bebacha

IZVORNA PORUKA: koka i po

znamuser posted image
pomalo je i neugodno jeli tako?
ali virtualni svijet i prijatelji u njemu su jedno a stvarnost je drugo.
samo....nikada se nemoj stidjeti onoga sto jesi...ja jesam i napravila sam najvecu gresku.
znas....osobe koje pate od aneksioznosti nisu nista drugacije od ostalih...samo su malo vise osjetljivije.

znam i ja uopste ne smatram da je ovo bolest nego stanje koje ce proci,mora
ja se ne stidim samo me zaboli,bas zaboli kad to neko iskoristi u razgovoru u smislu podsmijavanja i zezanja
ja se borim,borim i znam da cu se izborit al treba vremena

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 5200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  206 207 [208] 209 210   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  206 207 [208] 209 210   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *