|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako zovete svekrvu i svekra?
26.11.2013 7:18:06   
berni
Jedna je majka, i svi ostali stariji od mene su na Vi cisto iz postovanja. Kad dodju djeeca .mogu im biti nane i dede.
Muka mi je kad cujem da snaha svekrvu zove mama, a poslije o njoj drvlje i kamenje..
Za 3 godine braka nisu mi rekli da im smeta, a i moj mm se isto ponasa prema mojoj mami i nemamo problema.

10.5.2013 dvije crtice
20.6.2013 srculence kuca
16.1. 2014. stigla sultanija Ismihan

(odgovor članu Chilli)
Neposredna veza do poruke: 501
26.11.2013 7:20:14   
ananas_ze
ma hajde de, jedna je majka i ovo i ono, kad mm moju mamu bude zvao mama i ja cu njegovu

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu berni)
Neposredna veza do poruke: 502
26.11.2013 8:09:13   
dambolina
moja mama je preselila prije 10 godina i ja stvarno ne mogu zamisliti okolnosti pod kojima bih neku drugu - bilo koju - zenu zvala mama. Svekrvu pogotovu. Ona je dobra zena, ali iz postovanja prema svojoj majci tu titulu ne bih mogla nikome drugom pripisati.

Z. veliki zvjerko 17.06.2003.
I. mala živča 04.11.2008.
L. mala palmica 15.01.2014.

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 503
26.11.2013 8:48:38   
MicoTico
Ni ja ne mogu zamisliti da svekrvu zovem mama. Mislim da bi i ona umrla od šege kad bi je tako nazvala, jer je ni mm ne zove "mama" nego imenom.
Ja je zovem "baka", od kada se M. rodila, a  do tada teta V.
Svekra sam zvala "deda".

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu dambolina)
Neposredna veza do poruke: 504
26.11.2013 9:21:32   
SREĆNA

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

ma hajde de, jedna je majka i ovo i ono, kad mm moju mamu bude zvao mama i ja cu njegovu

Bogami neću ni tada

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 505
26.11.2013 10:20:58   
Galicia
Odkako ih vise ne zovem nikako, zivot mi je krenuo na bolje. user posted image

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 506
26.11.2013 10:36:43   
Chilli
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: Galicia

Odkako ih vise ne zovem nikako, zivot mi je krenuo na bolje. user posted image

Mamin čupa čups - dala si mom životu smisao.
20.07.2014.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 507
26.11.2013 10:38:09   
bebaa
ja inače telefonom.......user posted image

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu Chilli)
Neposredna veza do poruke: 508
26.11.2013 10:46:49   
shej
Ja svekrvu zovem imenom, do nedavno sam je persirala ali sada vise ne, glupo mi jer smo u istoj kuci user posted image

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 509
26.11.2013 12:11:17   
ananas_ze

IZVORNA PORUKA: SREĆNA

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

Bogami neću ni tada

to kazem jer ce to biti Nikada user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 510
26.11.2013 12:13:34   
aazra

IZVORNA PORUKA: bebaa

ja inače telefonom.......user posted image

user posted image

Ja svoju pozeljela sinoc je bas iscmakala nisam je dugo vidjela nesto mi valjda doslo user posted image

A inace ih zovem imenom..i jos persiram user posted image

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 511
26.11.2013 12:23:55   
dandi84
Čika S. i Teta V i još + persiram i nikako ne bih mogla drugačije...user posted image

Život nam vraća ono što mi drugima dajemo....

15.07.2012. god -missed ab. (8 ned+4)

28.12.2013. god -ugledali smo user posted image

29.08. 2014. god. - rođen N, mamino žuto pile...

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 512
26.11.2013 12:28:13   
ljiljo
na pocetku sam ih persirala, kada se rodio A svekrvu sam pocela zvati imenom a svekra dedo i imenom

20.01.2009 ispunile sve naše želje

02.11.2013 - 8 sedmica - vanmatericna

(odgovor članu dandi84)
Neposredna veza do poruke: 513
26.11.2013 12:59:58   
aazra

IZVORNA PORUKA: ljiljo

na pocetku sam ih persirala, kada se rodio A svekrvu sam pocela zvati imenom a svekra dedo i imenom

Meni ovo bas nije ok, to izbjegavam, ako su dedo i nana mom djetetu nisu meni...mozda to nekome i ne smeta, ali ja izbjegavam, posebno je ruzno kad djeca svoje vlastite roditelje pocnu zvati "dedo i nana"..ali, to je sve do odgoja i kulture...

(odgovor članu ljiljo)
Neposredna veza do poruke: 514
26.11.2013 13:09:59   
sara09
ja svoje ne zovem nikako,oni sami dodjuuser posted image

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 515
26.11.2013 13:12:26   
niki83
Azra izvini..ali kakve veze odgoj ima s tim da i svoje roditelje zovemo nenama i dedama ako su to postali user posted image Pa nekima je to jedna od najljepsih titula koju su za zivota stekli! I na kraju krajeva sta bi rekla "djeci" koja i svoje roditelje zovu imenom..sve je to stvar izbora ili mozda sredine u kojoj zivimo!

N&N

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 516
26.11.2013 14:09:55   
idana_85
Ja sam svojima prvi dan rekla da ih ne mogu zvati mama i babo, jer ja imam mamu i tatu i tesko mi je nekog drugo tako zvati i da bih osjecala da mi je mm brat,ako bi nam bili isti mama i babo. Njima je bilo svejedno, i sami su rekli zovi ti nas imenom i mi cemo tebe. Na pocetku sam ih persirala, ali je svekar insistirao da prestanem i s njim sam vrlo brzo bila na ti,a svekrvu sam persirala sve do poroda. Nakon sto je prisustvovala mom porodu bilo mi je vise glupo da joj govorim vi, ipak sve je vidjela :)
Nekad kazem nani ili deda, ako nesto govorimo o R, u sustini ih zovem imenom. Mene svekar uglavnom zove nevjesta ili imenom,a svekrva imenom.

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 517
26.11.2013 14:11:39   
MicoTico
IZVORNA PORUKA: niki83

Azra izvini..ali kakve veze odgoj ima s tim da i svoje roditelje zovemo nenama i dedama ako su to postali user posted image Pa nekima je to jedna od najljepsih titula koju su za zivota stekli! I na kraju krajeva sta bi rekla "djeci" koja i svoje roditelje zovu imenom..sve je to stvar izbora ili mozda sredine u kojoj zivimo!

da potpišemuser posted image

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 518
26.11.2013 14:11:43   
aazra

Moji to ne vole...ni ja tako ne bih zvala roditelje od muza sve i da njima ne smeta. Sta ja znam , to je tako. Recimo, tetka mi je pricala da ju je majka (moja nana rahmetli) bas "naruzila" kad ju je zovnula nanom..i da joj rekla "Nana sam tvojoj djeci, a ne tebi, tebe sam rodila" i od tad se to prenosi s generacije na generaciju...user posted image

P.S. Nemam nista ni protiv cijeg i bas me briga ali meni je ruzno i ne dozivjela da me vlastito dijete zove "nanom" user posted image

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 519
26.11.2013 14:12:59   
MicoTico
IZVORNA PORUKA: aazra

Moji to ne vole...ni ja tako ne bih zvala roditelje od muza sve i da njima ne smeta. Sta ja znam , to je tako. Recimo, tetka mi je pricala da ju je majka (moja nana rahmetli) bas "naruzila" kad ju je zovnula nanom..i da joj rekla "Nana sam tvojoj djeci, a ne tebi, tebe sam rodila" i od tad se to prenosi s generacije na generaciju...user posted image

P.S. Nemam nista ni protiv cijeg i bas me briga ali meni je ruzno i ne dozivjela da me vlastito dijete zove "nanom" user posted image

Pa dobro tebi je ružno, ali nije nekulturno. Ili možda jesteuser posted image
Ja bih voljela da dočekam da jednog dana postanem baka, pa neka me zovu kako god hoćeuser posted image  

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 520
26.11.2013 14:22:20   
aazra

IZVORNA PORUKA: MicoTico
Pa dobro tebi je ružno, ali nije nekulturno. Ili možda jesteuser posted image
Ja bih voljela da dočekam da jednog dana postanem baka, pa neka me zovu kako god hoćeuser posted image  

Da se ispravim...naravno da to nije najvaznije.

No ja sam iz cudne porodice, tj. muhanate, svi imaju svojih nekih musica pa se prenijelo i na mene valjda...user posted image

Ali, naravno, ostajem pritom da me niko nece zvati "nanom" osim unuceta ako ga budem imala, a ko zna kakva su vremena ne zivim u pretjeranoj nadi da cu ga docekati user posted image

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 521
26.11.2013 17:37:54   
bebaa

IZVORNA PORUKA: sara09

ja svoje ne zovem nikako,oni sami dodjuuser posted image

ovaj mi je do sad najbolji.......user posted image user posted image user posted image

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu sara09)
Neposredna veza do poruke: 522
27.11.2013 8:43:18   
anandi
svekra nemam,a svekrvu i ne zovem evo 5-ta godina cekam da se pogledi susretnu user posted image Zahtjeva da je zovem mama, zato sto je ona mene prihvatila ko da sam joj kcerka,a ja ne mogu preko jezika da si pita user posted image bez obzira sto je ona dobra zene.
I da kako da je zovem kad sam vec 5-ta god u braku a meni moja sveki nije nikad dosla, ne zna ni gje joj sin zivi. To je postovanje prema nasem braku.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 523
27.11.2013 9:11:09   
idana1812

IZVORNA PORUKA: anandi

svekra nemam,a svekrvu i ne zovem evo 5-ta godina cekam da se pogledi susretnu user posted image Zahtjeva da je zovem mama, zato sto je ona mene prihvatila ko da sam joj kcerka,a ja ne mogu preko jezika da si pita user posted image bez obzira sto je ona dobra zene.
I da kako da je zovem kad sam vec 5-ta god u braku a meni moja sveki nije nikad dosla, ne zna ni gje joj sin zivi. To je postovanje prema nasem braku.

Ne nerviraj se oko ovoga, zaista nije vrijedno. Bitno ti je da svom muzu objasnis da ti ne zelis da je zoves mamom, da je ona njegova majka i da ces je zvati imenom. Ja sam tako u startu napravila. Oni, i svekar i svekrva, zovu imenom, kad me zezaju zna biti ono snajka, ja tad vratim u javnosti svekrvo i na tome ostane. Sad kako je dijete rodjeno, znam reci dido i nana jer tako ih dijete zove. To sto ti nije dosla, sta ces. To je jos manje vrijedno. Pokusaj ne nervirati ni sebe, ni muza, a ni nju oko toga. Uzivaj u zivotu.

Majke ruke svoje djece drže kratko, ali njihova srca zauvijek..

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 524
27.11.2013 9:22:22   
anandi
Mene je moja vec upozorila da je ne zovem nena kad se aBd porodim user posted image
Mi i ne zivimo u istom gradu, a mm nema ni brata ni sestru, jedinac i sad kad dodem jednom u mjesecu na konak ona ocekuje da je zovem. Muz samo suti, ma mojoj je strani, al et kaze de molim te zeno jednom u mjesecu reci joj mati da me spasis svade i zbog mira u kuci. Zovnula sam je par puta i ona hoce da se skine s pameti od dragosti, znaci od Bajrama do Bajrama user posted image
Moja mama nenu zove neno, a ne mati. Kaze nena sama rekla neka svako svoju mater zove mati, i nisam navikla.Hvala Bogu nemam nikakvih problema s mm, i ne zivim s njom pa cu pokusat zamislit svoju mamu i reci mati, to kad joj dodem samo zbog mm. Opet kad skontam ona je njega odgojila i lijepo vaspitala, ne pravi razliku izmedu nas i dala ga meni. A sta se moze ona je onaj stari tip svekrva, to je ono kad kolegice u firmi sjedu i podu glabat snahe a ona mene uvijek hvali, pa je sad spopadaju snaha nema postovanja.

(odgovor članu idana1812)
Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *