Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 11:45:31
Irisica
IZVORNA PORUKA: škorpija
i iskreno meni je praaaaavo čudno kad neko persira svekra i svekrvu nakon 5-10 godina braka , pa pobogu to ti je familija, kakav god da je
Danas familija a sutra i ne mora biti ...to je mozda iz postovanja prema ljudima...jer ako ih pocnes od pocetka persirati tesko posle mozes preci na ti...zavisi i od osobe...mozda i njima godi da ih persiras ko ce ga znati...ima nas svakakvih
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 11:56:24
bebaa
ja svoje persirala sve dok mm nije reagovao.....njima je jako smetalo što ja njih persiram jer su smatrali da se ne osjećam dijelom njihove porodice,da sam stranac.......pa sam iz poštovanja prema njihovom mišljenju prestala persirati jer i nije tačno da sam se osjećala kao stranac......ali svekra zovem po imenu a svekrvu po raspoloženju...ako sam u elementu nano a ako nisam onda imenom.....nit se ko buni niti ima pravo.........mene zovu snaho svi redom.......možda im se ne sviđa moje ime....
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 12:02:30
bebaa
IZVORNA PORUKA: MicoTico
IZVORNA PORUKA: bebaa
mene zovu snaho svi redom.......možda im se ne sviđa moje ime....
Mene zovu "nevista", čak i mm-ov očuh koji je Svicarac
tipično krajiški...i meni tako u početku rekoše,reko šta vam znači ta riječ.....ja se napravila tuta..kaže pa snaha,mlada,nevjesta,.......aaaa reko pa zovite me snaho,neću vazda biti nevista...joj naziva...
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 12:05:33
škorpija
IZVORNA PORUKA: MicoTico
mene zovu snaho svi redom.......možda im se ne sviđa moje ime....
Mene zovu "nevista", čak i mm-ov očuh koji je Svicarac
tipično krajiški...i meni tako u početku rekoše,reko šta vam znači ta riječ.....ja se napravila tuta..kaže pa snaha,mlada,nevjesta,.......aaaa reko pa zovite me snaho,neću vazda biti nevista...joj naziva...
jest jest u krajini je nevista, mene je moj svekar zvao djevojko dok nisam ostala trudna
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 15:07:49
anandi
vjestica u pravu si bolje ona nego ja Jesil zabebila iz prve IUI? Meni je iduce sedmice druga po redu, pa sam sva nerozna, kud danas pado na ispitu, pa mi puce zub i sad mi valja na operaciju vilice u petak, a strah me jer pijem ove klomifene a iduce sedmice i ostali hormoni. Dr mi kaze da ne idem zubaru.
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 15:31:22
vjestica
IZVORNA PORUKA: anandi
vjestica u pravu si bolje ona nego ja Jesil zabebila iz prve IUI? Meni je iduce sedmice druga po redu, pa sam sva nerozna, kud danas pado na ispitu, pa mi puce zub i sad mi valja na operaciju vilice u petak, a strah me jer pijem ove klomifene a iduce sedmice i ostali hormoni. Dr mi kaze da ne idem zubaru.
iz druge i pba puta sam deverala sa zubima, pa i kod ove uspješne IUI liječila zub tokom postupka i nakon)
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 16:40:27
Ajlaaaa
Zovem jih imenom ma da se to njima nesvidja al ja nemogu preci preko toga da joj kazem mama ili babo / tata kako god..mislim da je to zvanje mamom vec ostario obicaj tj. nije to za nase generacije..oni mene zovu mlada il nevjesta a meni se to bas nesvidja al haj i njima se nesvidja da jih ja imenom zoveem.. ;)
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 22:32:20
aazra
i iskreno meni je praaaaavo čudno kad neko persira svekra i svekrvu nakon 5-10 godina braka , pa pobogu to ti je familija, kakav god da je
Zašto čudno? Ja roditelje od mog muza i volim i postujem i nedostaju mi kad ih dugo ne vidim ali ih persiram i nakon koliko ono...osam godina braka
I to sto sam rekla da ja niti svoju mamu niti mamu od mm ne bi zvala "nenom" ni "nanom" jer su one to samo mom djetetu ne znaci da me se tice ako to neke druge osobe rade niti na osnovu toga mogu donositi sud o njihovom medjusobnom odnosu.
Meni je fakat svejedno...voljela bi da moje dijete nadje sebi srodnu dusu u zivotu, nadam se da dovoljno inteligentnu da me uvazava i to je to, jadna bih bila kad bi occekivala da me necije tudje dijete zove majkom, ili to trazila..valjda su te zene zivjele u nekom drugom vremenu, tj. valjda su i same morale svekrve zvati majkama bez da ih je iko pitao slazu li se pa to sad ocekuju i od svoje djece...iskreno ih zalim.
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 22:43:40
Galicia
Ja sam roditelje od mm poznavala odavno i uvijek su mi bili cika M i teta O i persirala sam ih. Kad smo se poceli zabavljati prestala sam persirati, jer su oni to trazili, a meni nije bilo tesko. Bez obzira u kakvom smo odnosu oni su za mene stranci i njihove i moje titule se ne mijenjaju potpisivanjem nekog papira. Jer oni sa mojim zivotom apsolutno nemaju veze, kao ni ja sa njihovim.
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 22:47:05
aazra
IZVORNA PORUKA: Galicia
Ja sam roditelje od mm poznavala odavno i uvijek su mi bili cika M i teta O i persirala sam ih. Kad smo se poceli zabavljati prestala sam persirati, jer su oni to trazili, a meni nije bilo tesko. Bez obzira u kakvom smo odnosu oni su za mene stranci i njihove i moje titule se ne mijenjaju potpisivanjem nekog papira. Jer oni sa mojim zivotom apsolutno nemaju veze, kao ni ja sa njihovim.
Kod mene je čika R i teta Š... Ali ja svoje baš Gali, zao mi je sto je tako...ipak, to oduzima energiju ti zategnuti odnosi, ali vjerovatno imas razlog sto si morala tako...
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 23:50:08
aidana
Ja svekra nemam a svekrvu persiram jos uvijek i zovem je Vi Ona meni vec duze govori da prestanem sa persiranjem jer ima osjecaj kao da nismo porodica sto ja razumijem. Nekako je u pravu zena, ali ja se ne mogu navici na TI.
IZVORNA PORUKA: Ombra
ja sam svoju nene zvala majkom i iskreno krivo mi je zbog toga sad...jer jedna je majka i niko je ne moze zamjenit... moj muz svoju nenu zove majkom....da, jos je ziva lol...i sad fino sam mu rekla nasa kcerkcia ce nju zvati po imenu...a njegove roditelje dedo i nena....mada od muza mama se vec necka kad ja kazem idi neni...ona kaze ma ne neni...i onda kaze svoj nadimak...nema teorije da ce moje dijete zvati nenu MAJKOM....ja sad tek shvatam tezinu te rijeci....moja rodjena mama kaze....nemoj da me zove majkom, jedna je majka i niko je ne moze zamjenit....kad neko kaze to je samo rijec....evo ja odgovorno tvrdim da nije samo rijec....jedna moja nena je ziva....kao i da mi nije nena....kao dijete sam je zvala MAJKOM a nije zasluzila ni M od toga....zivimo u istom gradu a nismo se vidjeli godinama....
E ja ovo nikako ne razumijem ovdje hiljadu misljenja Ja sam imala cak 3 majke, djeca s kojom sam se ja kao djete igrala su svoje nane/nene zvali majka i danas moje dijete moju mamu zove majka, isti slucaj je i kod mojih tetki i ostale rodbine...Vjerujem da to ima neke veze sa podrucjem odakle je ko, kad sam se doselila u Sarajevo bas sam se zacudila sto tu toga nema. Meni je jedna mama, i nikog drugog ne zovem tim imenom a majke sam eto imala 3
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 28.11.2013 1:36:39
canim
A sta bi da si rodjena npr u Iranu, tamo bi I muza persirala one se sigurno ibrete po forumima ako neko nekoga ne persira bas su zanimljive te razlike u kulturi Recimo meni je isto zanimljivo sto u nekim djelovima bosne nanu/nenu zovu majka, mi smo ucili da je majka=mama Ali eto opet neke razlike u kulturi/obicaju/okruzenju a iz iste smo drzave