|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako zovete svekrvu i svekra?
27.11.2013 9:39:54   
rose
sada ih zovem nana i dedo user posted image a ranije imenom

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 526
27.11.2013 9:43:19   
idana1812

IZVORNA PORUKA: anandi

Mene je moja vec upozorila da je ne zovem nena kad se aBd porodim user posted image
Mi i ne zivimo u istom gradu, a mm nema ni brata ni sestru, jedinac i sad kad dodem jednom u mjesecu na konak ona ocekuje da je zovem. Muz samo suti, ma mojoj je strani, al et kaze de molim te zeno jednom u mjesecu reci joj mati da me spasis svade i zbog mira u kuci. Zovnula sam je par puta i ona hoce da se skine s pameti od dragosti, znaci od Bajrama do Bajrama user posted image
Moja mama nenu zove neno, a ne mati. Kaze nena sama rekla neka svako svoju mater zove mati, i nisam navikla.Hvala Bogu nemam nikakvih problema s mm, i ne zivim s njom pa cu pokusat zamislit svoju mamu i reci mati, to kad joj dodem samo zbog mm. Opet kad skontam ona je njega odgojila i lijepo vaspitala, ne pravi razliku izmedu nas i dala ga meni. A sta se moze ona je onaj stari tip svekrva, to je ono kad kolegice u firmi sjedu i podu glabat snahe a ona mene uvijek hvali, pa je sad spopadaju snaha nema postovanja.

Ne znam sta bih ti rekla. Ja sam mm prvi dan rekla, ja imam jednu mater, kao sto ja ne zelim da ti moju zoves mama, tako ne ocekuj od mene. Sjecam se situacije, rodica se mlada udala, ja sam bila sijete od 9 godina i jednom prilikom ona u mom prisustvu se obrati svekrvi sa mama. Ja sam je tad upitala pred svekrvom kome ona to, i to je napala, pa imas jednu mater ovo ti je svekrva. Mislim da njena svekrva poslije tog incidenta nije insistirala na tom mama, a ubrzo je doslo prvo unuce, pa je presko u nana.

Majke ruke svoje djece drže kratko, ali njihova srca zauvijek..

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 527
27.11.2013 10:28:29   
škorpija
Ja sam zagriženi protivnik zvanja svekrve mama, ali kad pročitam post od ananadi nekako mi se čini da ne treba biti toliko zagrižen, sve zavisi od toga kakva je svekrva i ne treba biti poptuno isključiv, to je moje najnovije mišljenje user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu idana1812)
Neposredna veza do poruke: 528
27.11.2013 10:47:37   
anandi
draga škorpija i ja sam zagrizeni protivnik, al kako moja mama kaze u jeziku nema kosti, bitno je da me postuje i netovari, jedina je zamjerka to zvanje. Dala sam joj do znanja da je jedna mama, a sad i kad je zovnem znat ce da je to reda radi.Sve zbog mog muzica user posted image Drzala bi se svog stava da je ona losa, al posto je dobra zamislit cu da je moja mama i zovnut cu je. M a mogu joj reci dvaput mjesecno

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 529
27.11.2013 10:48:13   
vjestica
nikada i ni u kojoj varijanti
nek se uvrijedi ko hoće
veća bi bila uvreda za moju mamu da drugu ženu zovnem tako
pa žene drage zamislite da vaše kćerke jednog dana zovu drugu ženu mamom
nema odgovarajućeg smajlija za ovo

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 530
27.11.2013 10:53:41   
ninuska
IZVORNA PORUKA: vjestica

nikada i ni u kojoj varijanti
nek se uvrijedi ko hoće
veća bi bila uvreda za moju mamu da drugu ženu zovnem tako
pa žene drage zamislite da vaše kćerke jednog dana zovu drugu ženu mamom
nema odgovarajućeg smajlija za ovo

user posted image
Meni je neshvatljivo kako neko moze to zahtijevati, al haj, valjda zavisi od sredine i obicaja iste. Ne vidim svrhu zvanja " mama". , pa mozemo se voljeti i postovati i bez toga
Ja svoju jos uvijek persiram jednostavno nekom starijem od sebe ne mogu reci TI, ali to sam ja, a nismo svi isti.

< Poruku je uredio ninuska -- 27.11.2013 10:54:37 >

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 531
27.11.2013 10:56:51   
vjestica
i ja svoju persiram nakon toliko godina
i može neko zahtjevati šta hoće, ali ne mogu da shvatim kako neke, kojima to iskreno smeta, ipak pristanu na to zarad nečijeg hatra user posted image user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 532
27.11.2013 10:57:29   
selebriti
Fakat zasto bi neko sveki zvao mama, svekra tatauser posted image preludo user posted image user posted image

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 533
27.11.2013 11:01:44   
MicoTico
Ma hajde, i neko se ibreti što ja svoju sveki zovem "baka", a nije mi bakauser posted image
Moja sveki bi umrla od šege kad bi joj ja rekla mama, pa ni sin je tako ne zoveuser posted image

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 534
27.11.2013 11:05:18   
ananas_ze

IZVORNA PORUKA: selebriti

Fakat zasto bi neko sveki zvao mama, svekra tatauser posted image preludo user posted image user posted image

a punac i punac ostaju s imenima user posted image
jednom ja pitam mm jel ga zvao Dz,a moja sveki Kooo?! reko moj babo Dz.on je njemu Dz ko ti meni H,kaze ona Aha user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

Neposredna veza do poruke: 535
27.11.2013 11:06:49   
henna ze

draga škorpija i ja sam zagrizeni protivnik, al kako moja mama kaze u jeziku nema kosti, bitno je da me postuje i netovari, jedina je zamjerka to zvanje. Dala sam joj do znanja da je jedna mama, a sad i kad je zovnem znat ce da je to reda radi.Sve zbog mog muzica user posted image Drzala bi se svog stava da je ona losa, al posto je dobra zamislit cu da je moja mama i zovnut cu je. M a mogu joj reci dvaput mjesecno

i sjede tako mama i sveki kod tebe na kafi i ti zovneš mama...misleći na svekrvu i onda se tvoja mama okrene..kontajući nju zoveš...

pa da ti srce pukne..majke mi

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 536
27.11.2013 11:09:21   
selebriti
Ali zasto mama user posted image

Je li to od nada vjencanja ili se prije vjezba?

Je li obavezno se odnosi na zene koje je muz doveo u svoju kucu, pa je tu i sveki ili mogu i ove druge?

Salu na stranu to je fakat malo cudno.
Imam ja u svom okruzenju jednu koja tako zove svoju sveki i nikad to nisam mogla da svarim. Iskreno bolesno mi malo. Oni su zivjeli u zajednici deserak godina. Sad su sami. Otisla ona iz svog grada, udala se u Sarajevo, pa mozda joj je nedostajala njena mama, ona sad upala u drugu familiju, na selo, pa to tako treba. Ne znam koji je tacan odgovor user posted image ali svakako meni nije uredu to.

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 537
27.11.2013 11:13:50   
palachinken
viberom user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 538
27.11.2013 11:14:55   
selebriti

IZVORNA PORUKA: palachinken

Sad ti orginalna, jel user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 539
27.11.2013 11:19:20   
bebaa

ovaj još bolji........user posted image user posted image user posted image legendoooooo....

"U laži su kratke noge ! "

Neposredna veza do poruke: 540
27.11.2013 11:23:12   
anandi

IZVORNA PORUKA: henna ze

i sjede tako mama i sveki kod tebe na kafi i ti zovneš mama...misleći na svekrvu i onda se tvoja mama okrene..kontajući nju zoveš...

pa da ti srce pukne..majke mi

ahahahahahaha dobra ti je ova user posted image user posted image
eeej moja selebriti ko ce ove nase svekrve skontat. I u mene snaha tetku moju zove mati, a ja padam od smijeha. I jos kad im odem oni su u zajednici podem zezat snajku, kakva mati, imas ti mater. a tetka hoce da poludi. I sad u zadnje vrijeme ne mogu sa snajkom ni minute provest sama, tetka odmah leti da ja ne bi snajku ubijedila. ma bolesno.
A ja vecem nesto pricam da cu zvat a evo 5-ta godina kako je ne zovem, sve govorim kad budem spremna, a haman necu nikad biti dovoljno spremna user posted image Sad je trenutno ljuta na mene i ignorise me, a meni jos bolje jer sam se olaksala rekla joj sve sto mi smeta sad nek puse.

Sad ne smijem da se opterecujem, u ponedeljak idem na IUI pa valja piti hormone, i bolje sto se sad ljuti necemo komunicirati nikako, a mm ce s njom vec izgladit situaciju

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 541
27.11.2013 11:23:23   
Merylin
Nisam dugo u braku, ali svekra i svekrvu i dalje persiram i zovem ih imenomuser posted image
Moja mama je čak par puta natuknula kako bih trebala možda svekrvu zvati "majka", "mama" i to sve zbog, kako ona kaže, dobrih porodičnih odnosauser posted image
Iskreno, ne znam da bih ikad svekrvu mogla tako zvati, a tu ostaje i pitanje kako onda zvati svekra, tata svakako ne user posted image user posted image
Najgore što moj muž moje više ne persira i ponaša se prema njima kao prema svojim roditeljima, a onda ja ispadam tu nekako...čudnauser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 542
27.11.2013 11:24:43   
palachinken

IZVORNA PORUKA: selebriti

Sad ti orginalna, jel user posted image

Ne, nego mi sveki moderna, zna za viber user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 543
27.11.2013 11:26:16   
Irisica
Jutro ili dan kako kome user posted image user posted image

Morala sam se ukljuciti u temu...necete mi vjerovati ali kod mene je situacija bogu plakat user posted image user posted image user posted image
Juce je bilo 2 god kako sam u braku a ni sama ne znam kako se jos strucno izvlacim da ih ne zovnem direktno...nesto mi crno ni sama ne znam kako da ih zovnem...protiv toga sam da ih zovem mamom i tatom jer ja imam samo jednu mamu i jednog tatu a nesto mi bezveze zvati ih i imenom jer su malo stariji...tako da kada mi nesto treba a ja stanem ispred njih i direktno im se obratim user posted image user posted image sega ziva noge slomi hodajuci...e sad je dosao unuk pa mozda cu se uz njega prisljepati i zvati ih djedom i nenom, majkom kako vec...user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 544
27.11.2013 11:28:04   
bebaa

IZVORNA PORUKA: Irisica

Morala sam se ukljuciti u temu...necete mi vjerovati ali kod mene je situacija bogu plakat user posted image user posted image user posted image
Juce je bilo 2 god kako sam u braku a ni sama ne znam kako se jos strucno izvlacim da ih ne zovnem direktno...nesto mi crno ni sama ne znam kako da ih zovnem...protiv toga sam da ih zovem mamom i tatom jer ja imam samo jednu mamu i jednog tatu a nesto mi bezveze zvati ih i imenom jer su malo stariji...tako da kada mi nesto treba a ja stanem ispred njih i direktno im se obratim user posted image user posted image sega ziva noge slomi hodajuci...e sad je dosao unuk pa mozda cu se uz njega prisljepati i zvati ih djedom i nenom, majkom kako vec...user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image hejjj ti voda vri,ko će zalit,ja ili ti.........

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu Irisica)
Neposredna veza do poruke: 545
27.11.2013 11:30:08   
Irisica

IZVORNA PORUKA: bebaa

IZVORNA PORUKA: Irisica

user posted image user posted image user posted image user posted image hejjj ti voda vri,ko će zalit,ja ili ti.........

Pa tako nekako dode hahaha...oni mene zvali snaho pa mi bilo bezz ja im rekla da me zovu imenom user posted image user posted image

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 546
27.11.2013 11:33:51   
vjestica
anandi ako ne želiš, nemoj je tako zvati
i ko nisi spremna, još manje ćeš kasnije
bolje da se ona ljzti, nego ti
i sretno ti na IUI user posted image user posted image i aBd uspješnouser posted image user posted image
e tek onda nećeš moći zvati je tako
imam i ja curicu iz IUI, nakon sve muke da je dobijem, srce bi mi puklo kad bi neku drugu ženu mamom zovnula

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 547
27.11.2013 11:34:01   
škorpija
ma sve to zavisi od sredine, moja mam je svoju svekrvu zvala mama dok se nisam rodila ja, od tada je majka, nije se to mojoj mami sviđalo, ali pretrpjela je iz poštovanja, a mislim da bi se moja sveki smrtno uvrijedila kad bi je ja zovnula mamauser posted image , ali opet kažem kad je svekrva mila žena meni ne bi smetalo to toliko, meni je to sad u ovim godinam više kao inat neki i blaže gledam na to, a kad sam imala 25 govorila sam :ni mrtva joj ne bih rekla mama

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Irisica)
Neposredna veza do poruke: 548
27.11.2013 11:34:32   
Hanady RR

user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 549
27.11.2013 11:38:49   
palachinken
Irisice, ja te razumijem :) Imam tako neke ljude s kojima nisam načisto, ne znam da li bi ih persirala ili ne, pa sve nešto izbjegavam i uvrćem user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *