Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 9:43:19
idana1812
IZVORNA PORUKA: anandi
Mene je moja vec upozorila da je ne zovem nena kad se aBd porodim Mi i ne zivimo u istom gradu, a mm nema ni brata ni sestru, jedinac i sad kad dodem jednom u mjesecu na konak ona ocekuje da je zovem. Muz samo suti, ma mojoj je strani, al et kaze de molim te zeno jednom u mjesecu reci joj mati da me spasis svade i zbog mira u kuci. Zovnula sam je par puta i ona hoce da se skine s pameti od dragosti, znaci od Bajrama do Bajrama Moja mama nenu zove neno, a ne mati. Kaze nena sama rekla neka svako svoju mater zove mati, i nisam navikla.Hvala Bogu nemam nikakvih problema s mm, i ne zivim s njom pa cu pokusat zamislit svoju mamu i reci mati, to kad joj dodem samo zbog mm. Opet kad skontam ona je njega odgojila i lijepo vaspitala, ne pravi razliku izmedu nas i dala ga meni. A sta se moze ona je onaj stari tip svekrva, to je ono kad kolegice u firmi sjedu i podu glabat snahe a ona mene uvijek hvali, pa je sad spopadaju snaha nema postovanja.
Ne znam sta bih ti rekla. Ja sam mm prvi dan rekla, ja imam jednu mater, kao sto ja ne zelim da ti moju zoves mama, tako ne ocekuj od mene. Sjecam se situacije, rodica se mlada udala, ja sam bila sijete od 9 godina i jednom prilikom ona u mom prisustvu se obrati svekrvi sa mama. Ja sam je tad upitala pred svekrvom kome ona to, i to je napala, pa imas jednu mater ovo ti je svekrva. Mislim da njena svekrva poslije tog incidenta nije insistirala na tom mama, a ubrzo je doslo prvo unuce, pa je presko u nana.
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 10:28:29
škorpija
Ja sam zagriženi protivnik zvanja svekrve mama, ali kad pročitam post od ananadi nekako mi se čini da ne treba biti toliko zagrižen, sve zavisi od toga kakva je svekrva i ne treba biti poptuno isključiv, to je moje najnovije mišljenje
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 10:47:37
anandi
draga škorpija i ja sam zagrizeni protivnik, al kako moja mama kaze u jeziku nema kosti, bitno je da me postuje i netovari, jedina je zamjerka to zvanje. Dala sam joj do znanja da je jedna mama, a sad i kad je zovnem znat ce da je to reda radi.Sve zbog mog muzica Drzala bi se svog stava da je ona losa, al posto je dobra zamislit cu da je moja mama i zovnut cu je. M a mogu joj reci dvaput mjesecno
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 10:48:13
vjestica
nikada i ni u kojoj varijanti nek se uvrijedi ko hoće veća bi bila uvreda za moju mamu da drugu ženu zovnem tako pa žene drage zamislite da vaše kćerke jednog dana zovu drugu ženu mamom nema odgovarajućeg smajlija za ovo
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 10:53:41
ninuska
IZVORNA PORUKA: vjestica
nikada i ni u kojoj varijanti nek se uvrijedi ko hoće veća bi bila uvreda za moju mamu da drugu ženu zovnem tako pa žene drage zamislite da vaše kćerke jednog dana zovu drugu ženu mamom nema odgovarajućeg smajlija za ovo
Meni je neshvatljivo kako neko moze to zahtijevati, al haj, valjda zavisi od sredine i obicaja iste. Ne vidim svrhu zvanja " mama". , pa mozemo se voljeti i postovati i bez toga Ja svoju jos uvijek persiram jednostavno nekom starijem od sebe ne mogu reci TI, ali to sam ja, a nismo svi isti.
< Poruku je uredio ninuska -- 27.11.2013 10:54:37 >
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 10:56:51
vjestica
i ja svoju persiram nakon toliko godina i može neko zahtjevati šta hoće, ali ne mogu da shvatim kako neke, kojima to iskreno smeta, ipak pristanu na to zarad nečijeg hatra
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 11:01:44
MicoTico
Ma hajde, i neko se ibreti što ja svoju sveki zovem "baka", a nije mi baka Moja sveki bi umrla od šege kad bi joj ja rekla mama, pa ni sin je tako ne zove
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 11:05:18
ananas_ze
IZVORNA PORUKA: selebriti
Fakat zasto bi neko sveki zvao mama, svekra tata preludo
a punac i punac ostaju s imenima jednom ja pitam mm jel ga zvao Dz,a moja sveki Kooo?! reko moj babo Dz.on je njemu Dz ko ti meni H,kaze ona Aha
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 11:06:49
henna ze
draga škorpija i ja sam zagrizeni protivnik, al kako moja mama kaze u jeziku nema kosti, bitno je da me postuje i netovari, jedina je zamjerka to zvanje. Dala sam joj do znanja da je jedna mama, a sad i kad je zovnem znat ce da je to reda radi.Sve zbog mog muzica Drzala bi se svog stava da je ona losa, al posto je dobra zamislit cu da je moja mama i zovnut cu je. M a mogu joj reci dvaput mjesecno
i sjede tako mama i sveki kod tebe na kafi i ti zovneš mama...misleći na svekrvu i onda se tvoja mama okrene..kontajući nju zoveš...
pa da ti srce pukne..majke mi
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 11:09:21
selebriti
Ali zasto mama
Je li to od nada vjencanja ili se prije vjezba?
Je li obavezno se odnosi na zene koje je muz doveo u svoju kucu, pa je tu i sveki ili mogu i ove druge?
Salu na stranu to je fakat malo cudno. Imam ja u svom okruzenju jednu koja tako zove svoju sveki i nikad to nisam mogla da svarim. Iskreno bolesno mi malo. Oni su zivjeli u zajednici deserak godina. Sad su sami. Otisla ona iz svog grada, udala se u Sarajevo, pa mozda joj je nedostajala njena mama, ona sad upala u drugu familiju, na selo, pa to tako treba. Ne znam koji je tacan odgovor ali svakako meni nije uredu to.
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 11:23:12
anandi
IZVORNA PORUKA: henna ze
i sjede tako mama i sveki kod tebe na kafi i ti zovneš mama...misleći na svekrvu i onda se tvoja mama okrene..kontajući nju zoveš...
pa da ti srce pukne..majke mi
ahahahahahaha dobra ti je ova eeej moja selebriti ko ce ove nase svekrve skontat. I u mene snaha tetku moju zove mati, a ja padam od smijeha. I jos kad im odem oni su u zajednici podem zezat snajku, kakva mati, imas ti mater. a tetka hoce da poludi. I sad u zadnje vrijeme ne mogu sa snajkom ni minute provest sama, tetka odmah leti da ja ne bi snajku ubijedila. ma bolesno. A ja vecem nesto pricam da cu zvat a evo 5-ta godina kako je ne zovem, sve govorim kad budem spremna, a haman necu nikad biti dovoljno spremna Sad je trenutno ljuta na mene i ignorise me, a meni jos bolje jer sam se olaksala rekla joj sve sto mi smeta sad nek puse.
Sad ne smijem da se opterecujem, u ponedeljak idem na IUI pa valja piti hormone, i bolje sto se sad ljuti necemo komunicirati nikako, a mm ce s njom vec izgladit situaciju
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 11:23:23
Merylin
Nisam dugo u braku, ali svekra i svekrvu i dalje persiram i zovem ih imenom Moja mama je čak par puta natuknula kako bih trebala možda svekrvu zvati "majka", "mama" i to sve zbog, kako ona kaže, dobrih porodičnih odnosa Iskreno, ne znam da bih ikad svekrvu mogla tako zvati, a tu ostaje i pitanje kako onda zvati svekra, tata svakako ne Najgore što moj muž moje više ne persira i ponaša se prema njima kao prema svojim roditeljima, a onda ja ispadam tu nekako...čudna
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 11:26:16
Irisica
Jutro ili dan kako kome
Morala sam se ukljuciti u temu...necete mi vjerovati ali kod mene je situacija bogu plakat Juce je bilo 2 god kako sam u braku a ni sama ne znam kako se jos strucno izvlacim da ih ne zovnem direktno...nesto mi crno ni sama ne znam kako da ih zovnem...protiv toga sam da ih zovem mamom i tatom jer ja imam samo jednu mamu i jednog tatu a nesto mi bezveze zvati ih i imenom jer su malo stariji...tako da kada mi nesto treba a ja stanem ispred njih i direktno im se obratim sega ziva noge slomi hodajuci...e sad je dosao unuk pa mozda cu se uz njega prisljepati i zvati ih djedom i nenom, majkom kako vec...
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 11:28:04
bebaa
IZVORNA PORUKA: Irisica
Jutro ili dan kako kome
Morala sam se ukljuciti u temu...necete mi vjerovati ali kod mene je situacija bogu plakat Juce je bilo 2 god kako sam u braku a ni sama ne znam kako se jos strucno izvlacim da ih ne zovnem direktno...nesto mi crno ni sama ne znam kako da ih zovnem...protiv toga sam da ih zovem mamom i tatom jer ja imam samo jednu mamu i jednog tatu a nesto mi bezveze zvati ih i imenom jer su malo stariji...tako da kada mi nesto treba a ja stanem ispred njih i direktno im se obratim sega ziva noge slomi hodajuci...e sad je dosao unuk pa mozda cu se uz njega prisljepati i zvati ih djedom i nenom, majkom kako vec...
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 11:30:08
Irisica
IZVORNA PORUKA: bebaa
IZVORNA PORUKA: Irisica
Jutro ili dan kako kome
hejjj ti voda vri,ko će zalit,ja ili ti.........
Pa tako nekako dode hahaha...oni mene zvali snaho pa mi bilo bezz ja im rekla da me zovu imenom
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 11:33:51
vjestica
anandi ako ne želiš, nemoj je tako zvati i ko nisi spremna, još manje ćeš kasnije bolje da se ona ljzti, nego ti i sretno ti na IUI i aBd uspješno e tek onda nećeš moći zvati je tako imam i ja curicu iz IUI, nakon sve muke da je dobijem, srce bi mi puklo kad bi neku drugu ženu mamom zovnula
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 11:34:01
škorpija
ma sve to zavisi od sredine, moja mam je svoju svekrvu zvala mama dok se nisam rodila ja, od tada je majka, nije se to mojoj mami sviđalo, ali pretrpjela je iz poštovanja, a mislim da bi se moja sveki smrtno uvrijedila kad bi je ja zovnula mama , ali opet kažem kad je svekrva mila žena meni ne bi smetalo to toliko, meni je to sad u ovim godinam više kao inat neki i blaže gledam na to, a kad sam imala 25 govorila sam :ni mrtva joj ne bih rekla mama
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 27.11.2013 11:34:32
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: palachinken
viberom