|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako zovete svekrvu i svekra?
28.6.2012 14:45:23   
felix

IZVORNA PORUKA: salmy

Moja mama je "nana"  mom sinu(njenom unucetu) a meni je "mama"

Svekar je        "dedo"  mom sinu(njegovom unucetu) a meni je svekar,a mm otac

E to je moje misljenje,i nikako svoju mamu nemogu zvati nanauser posted image  

potpisujem te i kod mene je tako ja bi se sama sebi smijala kad bi rekla naneeee user posted image nemogu ..... nece preko jezika meni je mama anelu je nena ....

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 476
28.6.2012 14:48:42   
veeseelaa
ma kontam ja to, ali ima ovdje zena koje svekrvu tako zovu jer je ne zele zvati mama, a za drugo nemaju petlju ili podrsku nj.m. E to mi je bezvz. Kontas ti mene?user posted image

da ovo im je ko blaža varijanta, nećeš mi biti majka al nana možeš user posted image
moja je mama mojoj sveki govorila kako sam ja brižna kći, i kako je stalno obilazim i sl
a moja sveki kaže ma dok ne dobije djecu user posted image user posted image
ja kad dobih dijete više visim kod mame nego prijeuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 477
28.6.2012 15:04:54   
sabinos
ja koliko god pokusavam skontati opet mi nije jasno kako se to postovanje prema sveki iskazuje ako je zoves mamauser posted image kako se onda iskazuje postovanje drugim ljudima,koja je rijec adekvatna?

pa jarane nisam ja siroce,imam svoje roditelje...

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 478
28.6.2012 15:07:37   
veeseelaa
seljačka posla sabinos, od davnina se i na ovaj način tlači žena
bez ljutnje svima onima koje tako zovu
al udajom dobiti pored muža i majku mi je bolesno

Moj mozak to ne može da svari, ja nisam odavle

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 479
28.6.2012 15:17:08   
sretna_mama
Svekra nažalost nemam, ali svekrvu sam persirala dok smo govorile..Nisam htjela..niti bi ona dozvolila da je ne persiram..

Otkako je pukla tikva..niti ja zovem nju, niti ona mene..Jednostavno...kao da ne postojimo jedna za drugu..
Žalosno..ali šta se može..

Neposredna veza do poruke: 480
28.6.2012 15:20:10   
veeseelaa
ah joj sretna mama pa ne valja tako
nazovi je, ako nije nešto zabermedetuser posted image
mladja si, budi dobra

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu sretna_mama)
Neposredna veza do poruke: 481
28.6.2012 15:23:20   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

user posted image

Meni je najsmjesnije da zvanje svekrve i svekra babo mama pokazuje koliko snaha njih postuje, a iza ledja jedni drugima sve na kamaru.

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

Neposredna veza do poruke: 482
28.6.2012 15:23:44   
Blue rose RR
Vesela, šta to tebe hormoni tresu u trdunoći pa si na svekrivnoj strani user posted image

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

Neposredna veza do poruke: 483
28.6.2012 15:27:26   
sabinos
IZVORNA PORUKA: *pcelica*

user posted image

Meni je najsmjesnije da zvanje svekrve i svekra babo mama pokazuje koliko snaha njih postuje, a iza ledja jedni drugima sve na kamaru.

ama sve ti je to samo zbog pokazivanja i komsiluka,da sveki pokaze kako je snahu utjerala u sisu.a zaboravila da je i ona nekad bila snaha i garant joj je smetalo...
da me neko ne shvati pogresno,(nije mi namjera da provociram)-bez obzira sto ovdje ima zena kojima je to normalno,i koje nas uvjeravaju da je to njihova volja-ja ne vjerujem i tackauser posted image jednostavno nije prirodno

< Poruku je uredio sabinos -- 28.6.2012 15:28:32 >

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 484
28.6.2012 15:29:31   
sretna_mama

ah joj sretna mama pa ne valja tako
nazovi je, ako nije nešto zabermedetuser posted image
mladja si, budi dobra

Mene je moja sveki..pred mm amidžom..4x nazvala kujomuser posted image ...poslije čega sam je 5-6 puta pozdravila, nakon čega ne bih dobila odgovor, user posted image ..

MM govorila kako smo nas dvoje isti, ne valjamo nijedno...i tako to..(sve zbog sebičnosti, i zbog toga što želi da u sve trpa prste..)..

Za mene od tada, ona je završila sve,,za sva vremena..

Neposredna veza do poruke: 485
28.6.2012 15:31:41   
veeseelaa
ja ne kužim sretna mama kako do toga dodje, ono razumijem ako je osoba poremećena, bolesna i sl al takvim ne treba zamjeriti

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 486
28.6.2012 15:31:42   
*pcelica*
Ma ja sam bila jednom kod prijateljice. Druzile se jos od osnovne i ona se udala ja otisla prvi put da cestitam i odnesem poklon. Kad ona svekrvu zove mama (a ni svoju nije tako zvala) Ja je pitam sto je tako zove kaze ona iz postovanja. Nakon mozda mjesec ili dva mi ponovo sjedimo ona za svoju svekrvu drvlje i kamenje. Prica kakve joj je strahote ova radila. Ja svoju postujem na drugi nacin ali da je zovem mamom radi nekog njenog ceifa ili komsiluka ne pada mi na pamet. Ako hoce snahu zbog komsiluka nek trazi drugu

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 487
28.6.2012 15:32:46   
magdalenaa
ja svoju sveki zovem imenom,nema potrebe da ju zovem sveki ili mama ,imala sam mamu,umrla je i smatram da nitko (svaka čast svakome)nije dostojan da ga ja zovem mamom,uz veliko poštovanje,ali takva sam.........jednom davno prije svatova prika me zezao pred svekijem kao sad ću nju zvat mamom ja se ustala, ispričala se ,objasnila kako neću,i odbrusila mu da ni on svoju punicu ne zove mama nego stara vješticauser posted image ,,,,,,,,,,,user posted image user posted image

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 488
28.6.2012 15:36:02   
sretna_mama

ja ne kužim sretna mama kako do toga dodje, ono razumijem ako je osoba poremećena, bolesna i sl al takvim ne treba zamjeriti

Vjeruj mi..da je sve IDEALNO bilo dok joj nismo spomenuli brak..Od svadbe..ona se nahorozila..To smo mi tek pooslije shvatili..

Sebična je da gore ne može..Eto..od poroda smo mi u ZE..i vjeruj da mm mrzi ako 1 noć zbog posla mora u stanu prespavati bez nas.. kad mu je lakše da iz ZE ide na posao...vjeruj..

Njoj samo da je pare,,da joj cijelu platu da..da nas kontroliše gdje, kad, kako...i da ona ima lufta za hodanje..Ne daj Bože da koga ugosti, samo da je njoj u šigic..

Oko E .. NE BI HTJELA ni prstom mrdnuti..a kad je neko na tel. nazove..cici-mici..rekao bi ne odvaja se od njega..

Neposredna veza do poruke: 489
28.6.2012 15:38:33   
veeseelaa
e pa svašta

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 490
28.6.2012 15:54:08   
ziki
Pa nije bas blaži oblik od mama nana. Mojoj svekrvi je smetalo kad je zovem teta S,kd sam rodila prvo dijete zamolila me da prelomim i zovem nana. Imenom je ne bih mogla zvat nikako jer sam tako vaspitana da satrije imenom nikad ne zovem. MM moju mamu zove bika od kako je došlo prvi dijete do tad je i ona bila teta Š. Moj rahnetli otac je moju biku, njegovu punicu zvao bika ko i mi. Ja u ovom ne vidim nista loše.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 491
28.6.2012 16:18:48   
cinceza
zakuhalo se ovdje pravo user posted image ,
evo ja bih i po cijenu linca nesto ispricala. Prosli mjesec iz svicarske dosla moja rodica u nase krajeve sa svojim momkom. on svabo. njeni su roditelji rastavljeni, dakle u bosnu dolazi kod oceve familije (koju vidja jako rijetko). momka vidjamo svi po prvi put. on dusa od covjeka, ne razumiju moji njega puno a ni on njih ali momak zove amidja kako zove rodica mog oca, mamu zove tetke. Mislim moja mama nije ni mojoj rodici nista (po krvi ako se gleda), ali eto kako je i problem u komunikaciji taj njegov gest je reako vise od 1000 rijeci. Momak je time poslao signal kako bi i on volio da ga se prihvati kao svog, sto i jesmo zaista ali ne vjestacki nego bas od srca jer je to bilo tako sipmaticno.
Niko ga nije htio omalovaziti, niti je neko od mojih rekao slusaj, ja sa tetka za tebe mali user posted image . Momak je uz divan osmjeh tus-muc to izgovarao. sta je prdukt tako jednostavnog gesta. Upoznali smo momka prvi put i cesto smo u kontaktu, smijemo se zajedno imamo planove i njih posjetiti.
sa druge strane moja mala mog tatu zove po nadimku a ne dedo i njemu srce ogromno jer je ona to uspjela izgovoriti.
poenta price je da su vazni odnosi, ako se nekom nesto naredi nije prirodno i usiljeno je i necu te nikako zvati. ako nesto osjecas prirodno zasto to ne bi i uradili.
Jos jedan primjer je nova snaha kod nas kojoj je receno da svekrvu niposto ne zove mama vec teta R. Posljedica ovoga je da se teta R. ignorise kao da je Bog nije ni stvorio sto je po meni i zasluzila. Ono kako ce te neko zvati se ne naredjuje, to se ili zasluzi ili ne i kraj price. Mogu ja pricati zovi me kraljica elizabeta ali koje fajde od toga? nema tu nikakvih odnosa vise. Zaci neko sa svojom nametljivoscu (tvrdoglavoscu) upropasti medjufamilijarne odnose, zbog toga kako ce se ko zvati. Nije mi to jasno stvarno?!
Ja svkre i svkrvu zovem, mama i (dedo slatko mi i nemu oci sjaje kad ga tako zvonem jer je ponosni dedo). eto tako mi prirodno bilo, nije me niko silio (ne bi ni moglu da su htjeli), ne bih se udavala za covjeka sa takvikm roditeljima. Odmah bi i on imao naredbodavne osobine (jer za bolje ne zna). dakle, sasvim mi je prirodno zvati moje mama i dedo, kao sto svoje roditelje zovem mama i tata. Moj muz moje isto tako zove. istona, oni se ne bi ljutili da ih zovemo i krompir i papuca sve dok su nam odnosi ok.
Sto se tice raznih strahova o razvodima i odnosima tipa sta bi bilo kad bi bilo, time se nezmaram zaista. cemu trositi energiju na nesto se jos nije desilo a mozda nece nikad. Ako se pak dogodi onda vazi parola kako dosli tako prosli (ima jos mama sa sinovima user posted image ).
Malo me bas rastuzila ova tema moram priznati, zar zena mora sebi da stvara neprijatelje u roditeljima svog voljenog da bi bila postovana i da bi se tako osjecala?
Sto ne moze sva fino ljudski, nego mora se odmah ko u zivotinjskom svijetu nametnuti dominacija da sacuvas integritet. ja ne volim da mi se nesto naredjuje bilo npr. teta bilo mama, nisam maloumna zvacu te kako ja hocu ili te krizam sa spiska(sto je svakako bolja opcija od da je pojedem za rucakuser posted image ).

Neposredna veza do poruke: 492
28.6.2012 16:31:45   
*pcelica*
Pa ok ako zena zeli da tako zove roditelje od mm. Ti si tako osjetila da trebas zvati nisu te prisilili i super. Alči zamisli da tebi dodje sveki i kaze da ti nju Moras zvati mama i ti pristanes , e meni to nije ok i nije mi normalno user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu cinceza)
Neposredna veza do poruke: 493
28.6.2012 17:02:08   
selebriti

user posted image user posted image

Ni moj... kakvo crno poštovanje... glupost čista user posted image

Life begins at the end of your comfort zone

Neposredna veza do poruke: 494
29.6.2012 8:27:10   
cinceza

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Pa ok ako zena zeli da tako zove roditelje od mm. Ti si tako osjetila da trebas zvati nisu te prisilili i super. Alči zamisli da tebi dodje sveki i kaze da ti nju Moras zvati mama i ti pristanes , e meni to nije ok i nije mi normalno user posted image

ma ja iskreno nisam o tome ni razmisljala, na pocetku sam se nesto ustrucavala da ih ikako zovem (ne zivimo u istim gradovima i vidjamo se mozda 3 puta godisnje), nego onako pitam direktno kad pogled uhvatim user posted image . kad sam se porodila zana mi je bila od velike pomoci, ostavila je svoje obaveze i dosla meni da pomogne. taj period smo se zblizile i kako je muz zvao krenem i ja, da se ne derem kroz stan svekrvooooo (mislim hvala joj sto je dosla pomoci a nije duzna uopste, prema meni se ponasala kao da sam joj kcerka i ja osjetila da je tako mogu onda i zvati). da se razumijemo moji mamu ne moze niko zamjeniti i to ne pokazujem eksluzivnim imenom nego ponasanjem user posted image .
Priznajem da mi je neko pokusao nesto nametnuti ne bi postojali za mene uopste.

Neposredna veza do poruke: 495
1.7.2012 0:34:24   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: ziki

Pa nije bas blaži oblik od mama nana. Mojoj svekrvi je smetalo kad je zovem teta S,kd sam rodila prvo dijete zamolila me da prelomim i zovem nana. Imenom je ne bih mogla zvat nikako jer sam tako vaspitana da satrije imenom nikad ne zovem. MM moju mamu zove bika od kako je došlo prvi dijete do tad je i ona bila teta Š. Moj rahnetli otac je moju biku, njegovu punicu zvao bika ko i mi. Ja u ovom ne vidim nista loše.

isto , bas nekulturno

(odgovor članu ziki)
  Neposredna veza do poruke: 496
1.7.2012 19:55:14   
Emina F.
Ja kad sam se udala, odmah sam rascistila to sa svekrvom. Mama je samo jedna. Svekrvu zovem po imenu, a za svekra imam i simpatican nadimak, jer mi je fkt drag a i njemu simpa. Nekad me zovne Snahooo iz sale, inace po imenu.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 497
23.7.2012 11:44:17   
Ombra
eh evo ja dobila curicu i normalno moji roditelji vec govore dodji dedi, dodji neni itd....moja mama je kod svoje unucadi nena ili nensi....tako je zovu...ja sam svoju nene zvala majkom i iskreno krivo mi je zbog toga sad...jer jedna je majka i niko je ne moze zamjenit...
moj muz svoju nenu zove majkom....da, jos je ziva lol...i sad fino sam mu rekla nasa kcerkcia ce nju zvati po imenu...a njegove roditelje dedo i nena....mada od muza mama se vec necka kad ja kazem idi neni...ona kaze ma ne neni...i onda kaze svoj nadimak...nema teorije da ce moje dijete zvati nenu MAJKOM....ja sad tek shvatam tezinu te rijeci....moja rodjena mama kaze....nemoj da me zove majkom, jedna je majka i niko je ne moze zamjenit....kad neko kaze to je samo rijec....evo ja odgovorno tvrdim da nije samo rijec....jedna moja nena je ziva....kao i da mi nije nena....kao dijete sam je zvala MAJKOM a nije zasluzila ni M od toga....zivimo u istom gradu a nismo se vidjeli godinama....
zato kazem jedna je MAJKA i to je to...
svekra i svekrvu zovem po imenu...pa nek se ljuti ko hoce...nisu m ikao roditelji niti ikome ikad mogu biti....sto je razumljivo....

da se razumijemo ja sa svekrom i svekrvom imam super odnos....ima stvari u kojima se ne slazemo ali ja otvoreno kazem svojoj sveki sta mislim i obrnuto...

puno znaci i podrska muza i odnos po tom pitanju izmedju muza i zene...moj muz i ja iskreno ne damo ni mojim ni njegovim da se plekaju...niti dozvoljavamo da nam se "bacaju bubice"...kad to fercera onda mogu svekar i svekrva biti monstrumi dzaba im...

Neposredna veza do poruke: 498
26.11.2013 1:28:25   
tuga u ocima
zovem babo i mati al iskreno od srca jr su za pozelit ljudi,za 10 godina braka nisu mi rekli ni po ruzne rijeci i bolji su mi nego moji

(odgovor članu Ombra)
Neposredna veza do poruke: 499
26.11.2013 4:35:20   
Chilli
Ovo nazalost potpisujem!!
Ne zovem ih mama i tata, persiram ih, mada mi govore da to ne radim, al sta cu, to je jace od mene!
IZVORNA PORUKA: tuga u ocima

bolji su mi nego moji

Mamin čupa čups - dala si mom životu smisao.
20.07.2014.

(odgovor članu tuga u ocima)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *