|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako zovete svekrvu i svekra?
28.6.2012 9:51:38   
mama75
Mala opaska na moj prethodni post: kada sam napisala da ne persiram roditelje svojih prijatelja mislila sam na bas bliske prijatelje, njih par, s kojima sam odrasla, isla u skolu, na ljude kod kojih sam provodila dosta vremena skupa, a ne opcenito. Meni je persiranje odraz postovanja, ali isto tako stvara odredjenu distancu medju ljudima. A svekar i svekrva su mi ipak porodica, zar ne? Ja svoje amidze, tetke i sl ne persiram iako su stariji od mene, jer su mi porodica. A to ne znaci da ih ne postujem.
Kada su odnosi medju ljudima normalni, onda je svejedno kako se zovemo. A ako ne stima - onda se vala necemo zvati nikako! Sto je jednom rekao moj prijatelj, na zajedljivi komentar kako ga djeca ne zovu babo nego tata: ma nek me zove lonac, samo nek me ne razbije user posted image

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 451
28.6.2012 10:05:07   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: selebriti

I dalje niko nije objasnio zasto zove nekog sekrvu mama user posted image Kad se udaš ona je sad tvoja mama ili user posted image Svekar ti tata user posted image

Ispadose muz i zena ko brat i sestra user posted image

Ne zamjerite, al moram se malo ibretiti user posted image user posted image

NI ja ovo ne kontam,ja ni svoju mamu ne zovem mama nego ZiZiuser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 452
28.6.2012 10:16:34   
mama75

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

I dalje niko nije objasnio zasto zove nekog sekrvu mama user posted image Kad se udaš ona je sad tvoja mama ili user posted image Svekar ti tata user posted image

Ja pretpostavljam da to zato sto npr ne mozes zvati imenom, nekako ti nezgodno bude odmah na pocetku, pa onda "teta" i "ciko" je onako ... prehladno, i onda dodje to mama i tata. Ja sam vec pisala kako sam ja jedva cekala da se rodi moje prvo dijete jer je tada svekrva i mani postala "nana" (do tada sam je zvala imenom i bas mi nekako bilo beza).

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 453
28.6.2012 10:21:13   
Lady26
Cika Z. i teta V. user posted image user posted image
Moji bi se odvalili smijat i rekli da nisam normalna....
Slazem se mama75, sad su mi baka i deda...kao Lani...i sve 5 ali ih persiram i dalje...nekad manje nekad vise user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 454
28.6.2012 10:28:45   
mama75
Moja mama je tako zezala mm, kao nisam ja tebi nena user posted image On se unezgodio pravo. To je isto uradila i starijem zetu ali on se snasao: to ti je najbolja titula koju si ikad dobila, zato te svi od sada tako zovemo user posted image
U mojoj porodici je taj odnos totalno opusten- mm i zet normalno komuniciraju sa mojim roditeljima kao da su njihovi, ako sta treba zet da uradi moji zovu njega a ne komuniciraju preko mene, njih dvojica kazu da najsladje zaspu poslije rucka kod nene i dede, cak znaju otici kod njih sami, bez mene i sestre. Ja sam presretna sto je to tako.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 455
28.6.2012 10:33:32   
idana_85
IZVORNA PORUKA: shpagica

IZVORNA PORUKA: idana_85

meni su moji rekli kako ti hoces, nama je svejedno, ja sam im fino rekla izvinite, meni su roditelji jedni i malo mi je bolesno da vas zovem mama i babo,bilo bi to kao da sam se za brata udala i oni su to prihvatili. dugo sam ih persirala,svekar me stalno opominjao pa sam nakon par mjeseci prestala. a svekrvu sam persirala sve dok se nisam porodila. mislim,zena bila samnom na porodu,vidjela me u tom izdanju,bilo mi glupo da ostanemo na "vi" nakon takve intimnosti user posted image user posted image

Svekrva zdravstveni radnik, radi gore, nego sta,bolje nego da oni mesari rade od mene sta hoce.

OMG zar i ovov ima, da svekrva bude na porodu???????? Hajd da i ovo cujem!

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 456
28.6.2012 11:01:00   
Hannan
IZVORNA PORUKA: mama75

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Ja pretpostavljam da to zato sto npr ne mozes zvati imenom, nekako ti nezgodno bude odmah na pocetku, pa onda "teta" i "ciko" je onako ... prehladno, i onda dodje to mama i tata. Ja sam vec pisala kako sam ja jedva cekala da se rodi moje prvo dijete jer je tada svekrva i mani postala "nana" (do tada sam je zvala imenom i bas mi nekako bilo beza).

Ja mislim da je to dio nekadasnjeg vakta kad je zena bila sve samo ne zena i supruga.Trebalo je dobro pritisnuti i njen identitet ukinuti, pa otuda muzeve roditelje zove ocem i majkom, pa otuda ona vise Zehra nego je Mujinica i milion nekih drugih primjera, jer ona pripada toj kuci i zasto da ima veze sa svojom rodjenom kucom i familijom.

Ja svog svekra i svekrvu zovem kako stignem, nekad ih zovem djede i neno, nekad imenima, nekad mati i babo ( s tim da svoje nikad nisam zvala tako nego mama i baba )nekad i svekre i svekrvo , ne persiram ih...oni mene opet nekad imenom, nekad snajka, nekad nadimkom...puno nam je vaznije da imamo slogu, da se postujemo i cijenimo od toga kako cemo se zvati jer hvala Bogu imamo jedan jako fin i opusten odnos i ti ljudi su mi tako dragi, ma sigurno jedni od najboljih SiS na svijetu.

< Poruku je uredio Hannan -- 28.6.2012 11:02:11 >

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 457
28.6.2012 11:42:02   
veeseelaa
da, to je ukidanje ženinog identiteta
Ti više nisi ti, ti sada imaš novo prezime, nove roditelje
Ti si sada naša a ne njihova, treba ti i rodni list promijeniti

Za sve što ne valja ti si kriva a za sve što valja mi smo zaslužni, muž i novi roditelji

I krvu grupu ti treba promijeniti, jer tvoja nije begovska ko naša

Ti nisi ti više, ti što mi je najbolnije, nikom na svijetu kao meni nije user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 28.6.2012 11:49:23 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 458
28.6.2012 11:44:14   
veeseelaa
a vec kad smo se vjencali kaze muz da ih tako zovem,i meni nije problem

kaže muž

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 459
28.6.2012 11:47:23   
pocahontas

IZVORNA PORUKA: shpagica

meni su moji rekli kako ti hoces, nama je svejedno, ja sam im fino rekla izvinite, meni su roditelji jedni i malo mi je bolesno da vas zovem mama i babo,bilo bi to kao da sam se za brata udala i oni su to prihvatili. dugo sam ih persirala,svekar me stalno opominjao pa sam nakon par mjeseci prestala. a svekrvu sam persirala sve dok se nisam porodila. mislim,zena bila samnom na porodu,vidjela me u tom izdanju,bilo mi glupo da ostanemo na "vi" nakon takve intimnosti user posted image user posted image

Svekrva zdravstveni radnik, radi gore, nego sta,bolje nego da oni mesari rade od mene sta hoce.

OMG zar i ovov ima, da svekrva bude na porodu???????? Hajd da i ovo cujem!

ma sve je to superiška dok se sveki ne porađa user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 460
28.6.2012 11:50:31   
veeseelaa
ma sve je to superiška dok se sveki ne porađa

možda bi se neke prije porodile uz prisustvo sveki user posted image
kad bi ona navalila TISKAJ, moj sin bi bolje tiskao user posted image
a mlada da se pokaže uuuuuuuuuuu user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 461
28.6.2012 12:33:00   
sretna sam jako
user posted image I sasvim je logicno na koga ce user posted image licit!

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 462
28.6.2012 12:50:03   
salmy
A nista mi nema gore kad nana i dedo(sveki/svekar) dobiju unuce,pa svi ih redom pocnu zvat nana i dedo....
oni su nana i dedo unicima,nisu snahi i zetu i kcerki i sinu
masu puta cujem,da djete svoju rodjenu majku/oca oslovljava sa nana/dedouser posted image
odvratno....  

(odgovor članu sretna sam jako)
Neposredna veza do poruke: 463
28.6.2012 14:03:03   
ini89
ja imam svekrvu samo,svekar je umro davno...nisam ga upoznala...ja svoju svekrvu zovem mama jer to je ipak neki obicaj i za nju je to vid postovanja kao kad nekog persirate...kad ona mene moze prihvatiti kao svoje dijete zasto ja nju nebih zvala mamom...svi mi znamo ko nam je praava mama i volimo je najvise na svijetu....al ime ili naziv mame ne mjenja tvoje osjecaje pa zasto je onda nebih mogla usreciti i zvati je mamom..to je najmanje sto mogu uciniti za nju......meni je to sasvim ok!

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 464
28.6.2012 14:05:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: salmy

A nista mi nema gore kad nana i dedo(sveki/svekar) dobiju unuce,pa svi ih redom pocnu zvat nana i dedo....
masu puta cujem,da djete svoju rodjenu majku/oca oslovljava sa nana/dedouser posted image
odvratno....  

I meni je ovo bas bezz kad se svekrve, svekri, punice i punci zovu nanama, bakama, dedama. Ja svojim zetovima necu dati da me tako zovu aBd. Ta nisam njima nana,imam ime, mada je i punana sweetuser posted image

< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 28.6.2012 14:06:46 >

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 465
28.6.2012 14:09:15   
veeseelaa
kad ona mene moze prihvatiti kao svoje dijete zasto ja nju nebih zvala mamom.

kako se dodje do ovog zaključka?user posted image

misliš li da bi ostali u kontaktu kao majka i kći da se razvedeš ne do Bog s njenim sinom?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ini89)
Neposredna veza do poruke: 466
28.6.2012 14:11:19   
veeseelaa
to je najmanje sto mogu uciniti za nju

da je zoveš mama?
pa je najmanje od svega što se može učiniti
ja smatram da je bitnije da si ti dobra supruga njenom sinu i dobra majka njenim unucima, da vaš zajednički život bude neovistan , pun ljubavi, razumijevanja, da je ne opterećujete sa svojim problemima bilo koje vrste, no može se samo i reći mama svekrvi? zašto da ne

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ini89)
Neposredna veza do poruke: 467
28.6.2012 14:12:15   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

kad ona mene moze prihvatiti kao svoje dijete zasto ja nju nebih zvala mamom.

kako se dodje do ovog zaključka?user posted image

misliš li da bi ostali u kontaktu kao majka i kći da se razvedeš ne do Bog s njenim sinom?

Vidis da je mlada, '89 godiste. Nadoce ona u 'voznji' he he he(Ingi, nemoj se ljutiti, skontaces sta je pisac htio da kaze vremenomuser posted image )

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 468
28.6.2012 14:13:47   
Bebica11

odvratno....  

cccc

sta je odvratno tu??? odvratno je kako se komentarise odvratno na neciji izbor

moji roditelji (nakon moje 2 neuspjesne trudn) UZIVAJU u unucetu i uzivaju sto se zovu dedo i nanauser posted image

i kako ih "ne zvati" dedom i nanom? sta kazes djetetu "eno zove te....." pa imenom jel??? ja fino curici kazem "hajde nani", cak se i oni medjusobno oslovljavaju "nana" i "dedo"

meni je bolesno i odvratno kad se neko stidi sto je postao nana il dedo pa se ne daju tako oslovljavati

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 469
28.6.2012 14:18:44   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Bebica11

odvratno....  

cccc

moji roditelji (nakon moje 2 neuspjesne trudn) UZIVAJU u unucetu i uzivaju sto se zovu dedo i nanauser posted image

i kako ih "ne zvati" dedom i nanom? sta kazes djetetu "eno zove te....." pa imenom jel??? ja fino curici kazem "hajde nani", cak se i oni medjusobno oslovljavaju "nana" i "dedo"

meni je bolesno i odvratno kad se neko stidi sto je postao nana il dedo pa se ne daju tako oslovljavati

Odvratno necu komentarisatiuser posted image a ovo drugo hocu. Moji roditelji su preponosni na svoju unucad, vole ih, maze, paze ugadjaju...cak po mojim nekim mjerilima i previse, ali mislim da je bezveze da sad moj muz kaze mom ocu dedo. Druga stvar je kada se zajedno s djetetom obraca mom ocu. Moj otac nije dedo mm i licno mene bi vrijedjalo da ga tako oslovljava.

< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 28.6.2012 14:20:19 >

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 470
28.6.2012 14:19:40   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: ini89

ja imam svekrvu samo,svekar je umro davno...nisam ga upoznala...ja svoju svekrvu zovem mama jer to je ipak neki obicaj i za nju je to vid postovanja kao kad nekog persirate...kad ona mene moze prihvatiti kao svoje dijete zasto ja nju nebih zvala mamom...svi mi znamo ko nam je praava mama i volimo je najvise na svijetu....al ime ili naziv mame ne mjenja tvoje osjecaje pa zasto je onda nebih mogla usreciti i zvati je mamom..to je najmanje sto mogu uciniti za nju......meni je to sasvim ok!

ma furaj svoj fazon

ako je zena ok prema tebi i imate korektan odnos i tebi ne smeta da je zoves mama sta fali zovi je mama to je tvoj izbor

btw mene muz zove "mamaaa" a ja njega "babuka" jel sad (po nekima koji to shvataju doslovno) ja njega smatram svojim ocem a on mene majkom??? NE mi od milja zovemo jedno drugo tako a i bebica je u fazi ucenja znacenja rijeci pa se tako oslovljavamo od milja

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu ini89)
Neposredna veza do poruke: 471
28.6.2012 14:21:51   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

odvratno....  

cccc

Odvratno necu komentarisatiuser posted image a ovo drugo hocu. Moji roditelji su preponosni na svoju unucad, vole ih, maze, paze ugadjaju...cak po mojim nekim mjerilima i previse, ali mislim da je bezveze da sad moj muz kaze mom ocu dedo. Druga stvar je kada se zajedno s djetetom obraca mom ocu. Moj otac nije dedo mm i licno mene bi vrijedjalo da ga tako oslovljava.

pa i ja kad smo nasamo ne zovem ih dedo nana vec mama i babo/Tajo jedne i druge, a i kad ih zovnem nano/dedo to za njih NIJE UVREDA kontasuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 472
28.6.2012 14:27:12   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

odvratno....  

cccc

pa i ja kad smo nasamo ne zovem ih dedo nana vec mama i babo/Tajo jedne i druge, a i kad ih zovnem nano/dedo to za njih NIJE UVREDA kontasuser posted image

ma kontam ja to, ali ima ovdje zena koje svekrvu tako zovu jer je ne zele zvati mama, a za drugo nemaju petlju ili podrsku nj.m. E to mi je bezvz. Kontas ti mene?user posted image

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 473
28.6.2012 14:32:21   
salmy
Moja mama je "nana"  mom sinu(njenom unucetu) a meni je "mama"

Svekar je        "dedo"  mom sinu(njegovom unucetu) a meni je svekar,a mm otac

E to je moje misljenje,i nikako svoju mamu nemogu zvati nanauser posted image  

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 474
28.6.2012 14:38:56   
bellla
ja kontam da ce nekima kad postanu svekrve,pa kad ih necije tudje djete zovne "mama"biti totalno cudno,koliko god one glumatale da nije,i valjda ce uvidjeti da svekrva ne gleda svoje i tudje djete na isti nacin,mozda tek tada shvate da su se olako razbacivale tom divnom rijeci moja mama

Be happy,it drives people crazy!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *