|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: knjiga za citati-preporucite
26.8.2013 18:53:36   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Alma_27

IZVORNA PORUKA: teacher75

ja jos uvijek cekam da malo padnu cijene pa da je kupim na engleskom, ne cita mi se prevod

gdje se moze kupiti na engleskom?

e bay

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1126
26.8.2013 19:02:17   
Amrino
Meni je, recimo Hanif Kureishi super. Za one koji nisu čitali prvo bi trebalo pročitati "Buda iz predgrađa" jer mu je to ipak napoznatija (po njoj je snimljena istoimena serija). "Intimnost" i "Tijelo" su mi takođe odlične a trenutno čitam "Da ti nešto kažem".
Ko nije čitao Harukija Murakamija- toooplo preporučujem Meni je njegov stil pisanja jednostavno čaroban i kada on piše nije toliko bitna ni radnja. "Južno od granice, zapadno od sunca" i "Norveška šuma" su mi možda i najbolje.
Za one koje ne znaju- ja radim u Biblioteci Sarajeva tako da ukoliko nekome nešto zatreba slobodno neka mi se obrati user posted image user posted image user posted image .

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1127
26.8.2013 19:26:36   
Marija13

IZVORNA PORUKA: Amrino

Meni je, recimo Hanif Kureishi super. Za one koji nisu čitali prvo bi trebalo pročitati "Buda iz predgrađa" jer mu je to ipak napoznatija (po njoj je snimljena istoimena serija). "Intimnost" i "Tijelo" su mi takođe odlične a trenutno čitam "Da ti nešto kažem".
Ko nije čitao Harukija Murakamija- toooplo preporučujem Meni je njegov stil pisanja jednostavno čaroban i kada on piše nije toliko bitna ni radnja. "Južno od granice, zapadno od sunca" i "Norveška šuma" su mi možda i najbolje.
Za one koje ne znaju- ja radim u Biblioteci Sarajeva tako da ukoliko nekome nešto zatreba slobodno neka mi se obrati user posted image user posted image user posted image .

Zavidim!!! user posted image

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 1128
29.8.2013 13:34:43   
aazra

IZVORNA PORUKA: Amrino

Amrino, hvala na ovim prijedlozima...vec mi je ponestalo ideja...user posted image

Takodjer znam da si tamo po stranici koju sam lajkovala na fb user posted image

Eh, sad nisam se uclanjivala, jednostavno ne volim one rokove za vracanje sjecam se kad sam u osnovnoj dobivala zbog toga opomene user posted image Ali, ima knjiga koje je tesko naci uprkos knjizarama, sajmovima, kao i pdf - izdanjima na netu..tako da super sto imamo nekoga tamo user posted image

Hosseinijeve "Planine" su me se bas jako dojmile, odusevljena sam njegovim stilom pisanja, dubinom likova, koji izgledaju vise nego stvarni, radnjom...user posted image

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 1129
29.8.2013 13:48:15   
leona81
procitala I planine su odjekivale, i odusevljena sam...divan kao i uvijek...

uzela sam jednu novu knjigu pa javim utiskeuser posted image

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1130
1.9.2013 13:05:39   
leona81
odusevljena sam
http://tisakmedia.hr/Artikl/Knjige-Beletristika-Bestseler-Celija-8.html?q=cGdcMzcscHJcMTI1NTc%3D

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1131
1.9.2013 13:22:15   
Lalali
amrino, zavidim ti. Hvala na ovim prijedlozima. moja preporuka Djavolja kraljica, Dzin Kalogridis. Odlicna knjiga

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1132
1.9.2013 14:23:20   
Neca xxx

IZVORNA PORUKA: leona81

odusevljena sam
http://tisakmedia.hr/Artikl/Knjige-Beletristika-Bestseler-Celija-8.html?q=cGdcMzcscHJcMTI1NTc%3D

Gdje si kupila ovu knjigu?

“Samo sam htjela da imam nešto tvoje… Zauvijek…”
“Želiš nešto moje? Zauvijek? Da li bi prezime moglo da posluži?”

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1133
1.9.2013 19:25:41   
sabinos
Lovac na zmajeve je meni tako tuzna.ja se isikirala ziva citajuciuser posted image

< Poruku je uredio sabinos -- 1.9.2013 19:26:21 >

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1134
1.9.2013 23:18:05   
Pikapolonica
Procitah na moru Brown-ov "Inferno". K'o i ove ostale njegove, "klasika" koja ce vjerovatno vrlo brzo biti ekranizovana.
I procitah dvije trecine "I planine su odjekivale". Ovu preostalu cu do sutra "posamarati" :)

The world is mine!
A. 21.08.2011.

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 1135
2.9.2013 8:20:38   
Mirkica
ja sma kupila neki dan Aleph od Paulo Coelho i od Lucinda Riley Dvoriste od Lavende (tako nekako ) pa cu vidjeti kako djeca dadnu vremena da se cita .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna veza do poruke: 1136
2.9.2013 12:39:35   
aazra

IZVORNA PORUKA: Pikapolonica

Procitah na moru Brown-ov "Inferno". K'o i ove ostale njegove, "klasika" koja ce vjerovatno vrlo brzo biti ekranizovana.

Ja sam čitala samo Anđele & Demone.. user posted image I mada mi je iz pocetka bila malo dosadna, poslije je nisam ispustala iz ruku, uz to se osjecam kao da sam proputovala Rim user posted image

Poslije mi je film bio pravo razocarenje user posted image

Neposredna veza do poruke: 1137
2.9.2013 12:46:03   
aazra
IZVORNA PORUKA: Mirkica

ja sma kupila neki dan Aleph od Paulo Coelho

Najbolja njegova knjiga, prvi put istinski biografska opisuje svoje poznanstvo s jednom djevojkom i putovanje u Sibir...user posted image

Za vas koje trazite Hosseinijeve Planine na engleskom ima je za kupiti u Bybooku, tacnije vidjela sam je u izlogu njihove knjizare u Kosevskoj, ne znam koja je cijena user posted image

< Poruku je uredio aazra -- 2.9.2013 12:49:29 >

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1138
2.9.2013 13:18:11   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: aazra

Najbolja njegova knjiga, prvi put istinski biografska opisuje svoje poznanstvo s jednom djevojkom i putovanje u Sibir...user posted image

Za vas koje trazite Hosseinijeve Planine na engleskom ima je za kupiti u Bybooku, tacnije vidjela sam je u izlogu njihove knjizare u Kosevskoj, ne znam koja je cijena user posted image

ozbiljnooo e bas mi je dragoo ja inace volim njegove knjige nacin kako pise obozvam :))) i bas mi je drago da je dobra knjiga

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1139
2.9.2013 13:50:00   
aazra
Mirkice, neces se sigurno pokajati sto si kupila Aleph...ja imam i njegovu knjigu Zahir, kao i Vjesticu od Portobella od ovih novijih i Aleph mi je ubjedljivo najbolja user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1140
2.9.2013 13:54:22   
Pikapolonica

IZVORNA PORUKA: Pikapolonica

Ja sam čitala samo Anđele & Demone.. user posted image I mada mi je iz pocetka bila malo dosadna, poslije je nisam ispustala iz ruku, uz to se osjecam kao da sam proputovala Rim user posted image

Poslije mi je film bio pravo razocarenje user posted image

Citala sam i ja Andje&Demone i jeste malo dosadna, dok se ne razvije radnja. Sto se filma tice, proklela sam sama sebe po sto puta sto sam ga uopste gledala. Ubistvo zivo!
Citala sam i Da Vincijev kod i gledala i film koji cak moze i proci.
A sto se Inferna tice s njim covjek upozna Firencu (i jednim dobrim dijelom Istanbul) i fakat se moze uziviti isto k'o da je tamo :)

The world is mine!
A. 21.08.2011.

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1141
11.9.2013 12:52:54   
daris
da li znate mozda da li negdje ima tema na forumu o literaturi o odgoju djece.Nesto za preporuciti

volim svog malog dečka!

Neposredna veza do poruke: 1142
11.9.2013 22:24:28   
ena23

IZVORNA PORUKA: sabinos

Lovac na zmajeve je meni tako tuzna.ja se isikirala ziva citajuciuser posted image

ja sam je citala u postporodjajnom periodu i ubila me toliko u pojam.. nisam mogla danima sebi da dodjem..

inace, zadnje sto sam procitala je HArry Potter, svih sedam knjiga, i jos uvjek sam odusevljena i ne cita mi se nista drugo

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 1143
12.9.2013 12:07:57   
leona81

IZVORNA PORUKA: Neca xxx

odusevljena sam

Gdje si kupila ovu knjigu?

ovo su one Konzumove knjige, nasla je u malom granapu kod Druge gimnazije, kod Dervoza:)

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 1144
12.9.2013 21:36:22   
teacher75

odlicnouser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1145
17.9.2013 13:54:55   
aazra
Teacherko, samo da se ispravim, to nije bybookova knjizara vec Sahinpasica, ali mislim da ces je u svakom slucaju prepoznati na vrhu je Kosevske, kod Ganićeve vile user posted image

U izlogu ima zaista dosta izdanja na engleskom, od Meše Selimovića do Hosseinija, nikada ne prođem tuda da ne zavirim bar kroz izlog sta ima novog ako zelis mogu pitati i za cijenu user posted image

Ja trenutno čitam jednu laganiju knjigu francuskog pisca Gijom Musoa s tim da veceras ocekujem da mi stigne E - book reader, i da uzivam citajuci u krevetu user posted image , sto je do sad bilo nemoguce a i oci su mi ispale citajuci preko laptopa user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1146
17.9.2013 14:15:39   
mimi_2in1
Evo jedna preporuka od mene :) sjena vjetra, carlos ruizzafon :) meni je odlicna, neobicna... Ima svega po malo ;)

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1147
17.9.2013 14:35:02   
damma

procitala I planine su odjekivale, i odusevljena sam...divan kao i uvijek...

uzela sam jednu novu knjigu pa javim utiskeuser posted image

ja je procitala na moru..
predobra knjiga..

2004.
2008.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1148
19.9.2013 13:21:17   
babybaby

Preporucjem clanak... čitati bar jednom mjesečno!

http://www.6yka.com/novost/44206/vedrana-rudan-kad-soba-utihne

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 1149
24.9.2013 20:30:55   
Amani12
Chevy Stevens - Nestala bez traga ,odlican triler ,preporucujem.

Trenutno citam Soba - Emma Donaghue ,neobicna,ali potresna knjiga...

Nema mi spavanja veceras...

< Poruku je uredio Amani12 -- 24.9.2013 20:32:22 >

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu babybaby)
Neposredna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *