pahuljicamala
|
Drage saborke, evo i ja da se javim nakon vise od dvije sedmice... Na zalost, moja terapija za FET je prekinuta Sedmicu dana od samog pocetka doslo je do nekog poremecaja u organizmu, a doktori ne iskljucuju niti mogucnost loseg utjecaja svih lijekova koje sam koristila. Naime, doslo je do "pada sistema", kratko receno. Temperatura 39,5 i nikako se ne moze sniziti, dnevno do 15 proliva uz uzasne bolove i preznajanje, povracanje, dehidracija..., te sam zavrsila u bolnici 11 dana. Nisu ustanovili tacan uzrok, a sumnja je ostala na burnu reakciju organizma na hormonsku terapiju i sve ostale lijekove, trovanje hranom, mada bakterija nije pronadena, a receno mi je da sam mozda u suvise kratkom vremenskom periodu uradila i stimulaciju i jedan FET, pa zapocela drugi.... Iako mi je u Bahceciju receno da je dovoljno izmedu dva FET-a napraviti pauzu od jednog ciklusa, doktori sumnjaju da sam pretjerala... Osim toga, po protokolu doktora Umita, treci dan cuklusa je bilo kasno za pregled i pocetak terapije, te mi je od tog treceg dana dao da pijem po dva Estrofema dnevno, kako bih kao nadoknadila izgubljeno. Obzirom da su mi u bolnici skrenuli paznju na to,ja sada sumnjam da mi je to bio nagli pocetak sa Estrofemom i da sam vrlo kratku pauzu pravila izmedu svih tih pokusaja U aprilu sam imala punkciju, pa jedan FET, pa prije tri sedmice jos jedan pocetak terapije i dogodilo mi se ovo.... Dobro sam se ispatila, imala uzasne bolove, sva bila u hematomima, jer su vene konstantno pucale zbog dehidracije i nije bilo moguce uvasti bronilu, kako bi mi dali infuziju.... Svega se plasim i sumnjam u sve, iako mi nista nije potvrdeno, i doktori samo sumnjaju....Sada imam 55 kilograma na svoju visinu od 169cm... Ne mogu opisati kako se osjecam..., cijeli svijet mi se srusio... Zeljela sam samo u ovoj godini stici do cilja A, sada nisam sigurna kada cu skupiti hrabrosti za novi pokusaj.... Uz sve to, malo sam razocarana u kliniku... Sa doktorom licno sam razgovarala kada sam pocela da povracam sve lijekove koje sam uzimala, a on nije pridavao vaznost mom stanju, vec mi je rekao da nabavim Estrofem u trakicamam i zalijepim na kozu i da dodem na dogovoreni pregled za dva dana.. Ja sam u meduvremenu hospitalizovana i opet pronasla snage da javim da necu moci doci na dogovoreni tremin za pregled ( samo sa ciljem da taj tremin mogu iskorisiti za neku drugu pacijenticu), a sestra mi je poslije samo javila da je doktor rekao da cu menstruaciju dobiti malo ranije, jer sam prekinula treapiju i da trebam cekati jedan ciklus za novi pokusaj. Niko se nije udostojio da pita za moje stanje i da li sam uopste ziva, a situacija je bila ozbiljna Drage zenice, drago mi je da vas opet mogu pratiti i radovati se i tugovati sa vama. Zelim vam svima samo zdravlje, uspjeh i srecu. Samo naprijed i, mislite najprije na svoje zdravlje, jer, djetetu trebaju zdravi roditelji Saljem vam veeeeliki