|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
19.8.2013 9:11:41   
pahuljicamala
Drage zenice, ja sam prezivjela sok kada sam u petak dosla na kliniku na dogovoreni pregled i bas tada saznala da je doktor Ali Enver Kurt napustio kliniku i da ce me pregledati novi doktor koji je prvi dan tu! user posted image Noge su mi se odsjekle, suze krenule, a ostala sam bez teksta.... Ne znam sta se dogodilo da ovako od jednom dode do izmjene, ali smatram da je totalno neozbiljno od klinike... Mislim da su pacijentima duzni objasnjenje, jer ono zbog cega su pacijenti bas na njihovoj klinici je ZIVOT! Ne radi se ovdje o prodavnici mjesovite robe koja je promijenila trgovca... Svi pacijenti su se na neki nacin vezali za dr.Envera i imali povjerenje bas u njega....
Sto se tice novog doktora, meni se ucinio sasvim OK... Obzirom da je tek preuzeo duznost i da sam ja bila medu njegovim prvim pacijentima njegov prvi radni dan, ne moze mu se zamjeriti ni na cemu... Moram vas ohrabritiuser posted image dosta je slican dr.Enveru, kada se radi o pristupu pacijentu. Naravno, trebat ce nam svima dosta vremena da se priviknemo, ali mislim da Bahceci klinika iz Istanbula ne bi bilo koga poslala da radi u BiH user posted image Moj savjet vam je da pri prvom odlasku na kliniku ponesete sve ranije nalaze, jer se potrebno ponovno upoznavati sa doktorom...user posted image
Ja sam pocela sa pripremama za novi transferuser posted image Moje smrzlice me cekaju, a nadam se da ce mi novi doktor donijeti srecuuser posted image
Veliki pozdrav svima!

Nada posljednja umire....

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 1426
19.8.2013 10:29:20   
Layla78
Drage moje, ja sam 13og bila na redovnom pregledu, kada nam je bilo 11+5. Nakon sto je detaljan pregled prosao, nakon sto su obje bebice imale dobre parametre na svim mjerenjima, odlazim kod dr. Envera i nastavljamo razgovor, u vidu promjene terapije i slicno. Tada mi saopstava da je moja kontrola za mjesec, ali da on najvjerojatnije nece biti tu, obzirom da prestaje sa radom u klinici...nisam tip koji ostaje bez teksta, ali obzirom da ga smatram jednim od nabitnijih karika u cijelom lancu, koje su dovele da napokon dozivim ovu srecu i budem "buduca mama blizanaca" zaista ostadoh bez teksta...pitala sam zasto, odgovorio je da klinika razmatra da li da nastavi saradnju s njim i da on najvjerojatnije odlazi u petak i da ce ga zamjeniti drugi doktor...to bi bilo ukratko...kao sto sam vec vise puta pisala, ja za kliniku opcenito imam samo rijeci hvale, od osoblja, doktora, okruzenja, nacina na koje rade i ophode se sa pacijenticama, ali doktor je ipak najjaca veza koju stvorite i kome bezuvjetno vjerujete, nakon svega sto prodjete...u ovom momentu, mene licno vise nista ne veze za kliniku, i kad vec moram promjeniti ginekologa, onda odlucih da ce to biti neko blizi za odlaske...u ovom momentu ne preferiram nikoga, obzirom da mi je ionako dovoljno "tesko" sto uopce moram da mijenjam....svakako zivot ide dalje....zenama u postupku zelim sve najbolje i smatram da odlazak doktora ne moze uticati na tehnologiju, nacin i sve ono dobro sto klinika radi (i zbog cega, naglasavam, se osjecam presretno nakon tolikih godina), a zenicama u trudnoci takodjer zelim ugodne i presretne trudnicke dane...veliki pozdrav za sve vas user posted image

(odgovor članu pahuljicamala)
Neposredna veza do poruke: 1427
19.8.2013 21:15:41   
Mia
pahuljicamala neka ti ovaj novi dr.donese srecu i da ti aBd uspije FET user posted image I meni je dr. Enver prirastao srcu, ali vjerujem da je novi dr. barem jednako dobra kao i on, jer sve drugo mi ne bi imalo nikakvog smisla. I ja sam iz pouzdanih izvora cula da je novi dr. slican Enveru. Koliko god da zasluge za svaku ostvarenu trudnocu pripadaju dr. enver ne smijemo zaboraviti i vaznu ulogu koju ima embriolog, pa i ostalo osoblje. Hocud a kazem da uspjeh klinike ne moze i ne smije lezati samo na jednom covjeku.

Layla mashallah za blizanceke user posted image user posted image Slazem se s tobom ... dr. koji te je znao "u dusu" je otisao tako da je sasvim logicno da ces sada traziti nekog drugog da ti vodi trudnocu. I naravno zelim ti ugodan ostatak trudnoce, lagan porod i zivu i zdravu djecicu user posted image

(odgovor članu Layla78)
Neposredna veza do poruke: 1428
20.8.2013 8:05:14   
pahuljicamala
Mia od srca hvala na lijepim rijecima i zeljamauser posted image Kada si spomenula embriologa, on zapravo odradi najvazniji dio posla! Ja, na zalost, nisam imala priliku upoznati ga, a znajuci da svi na klinici imaju strasno mnogo posla, nisam se usudila niti traziti da ga upoznam. Sve sto znam je da se zove Serkan Yaylauser posted image
Ja sam ubijedena da ce i novi doktor uciniti mnogo, mada smo se svi vezali za doktora koji je od pocetka bio sa nama... Klinika je postovana, uspjesna i mi cemo uspjeti skupa sa njomuser posted image
Layla tebi cestitam od srcauser posted image Sve najbolje vam zelim i dug i sretan zivotuser posted image
Svim zenicama mnogo sreceuser posted image

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1429
23.8.2013 13:39:35   
škorpija
Drage žene, ntreba mi info, a ne znam gdje da pitam, evo ovako:

Moja kolegica je pristala da prvoj rodici donira jajnu ćeliju, ali interesiraje je da li će morati uzimati neku hormonalnu terapiju u toku postupku

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

Neposredna veza do poruke: 1430
2.9.2013 14:27:32   
Cupcake
Drage moje. MM i ja smo slijedeci mjesec u postupku za ISCI. S obzirom da su lijekovi jedan od bitnih faktora, zelim vam saopstiti cijene koje sam pronasla u Mariboru. U Sarajevu bi nas sve kostalo preko 2600 KM, a mi smo sve lijekove uspjeli nabaviti za 1300 KM. Pa, evo vam cijene tih lijekova:
Puregon 300 140 KM
Cetrotide 74,30 KM
Menopur 39 KM
Ovitrelle 39 KM

Primjetit cete da je razlika u cijeni znacajna. Pa, eto, drage moje, ako imate nacina, nabavite lijekove u Sloveniji, a isplati se i otici po njih. :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1431
6.9.2013 17:40:51   
anka30
Pozdrav svima, ja i suprug smo u 7.mjesecu bili u Bahceci na ICSI ali nažalost nije bio uspješan. 9 zrelih jajnih stanica, dobivena 4 embrija, 3.dan od punkcije sam imala transfer 2 embrija ali nažalost beta je bila negativna (prokrvarila 2 dana prije testa!). Ovaj mjesec idem na FET sa preostala 2 embrija. Ja sam lijekove potrebne za stimulaciju bila kupila u Zagrebu i isto je bilo dosta povoljnije nego na klinici.
Da li postoji neka stopa uspješnosti od bahceci? Vidim da uvijek imaju gužvu i puno parova se odlučilo za njih, ali zanima me koja je uspješnost? Druge klinike je objavljuju. Sretno svima i nadam se da ću ubrzo i ja imati sretne vijesti :-)

(odgovor članu Cupcake)
Neposredna veza do poruke: 1432
6.9.2013 17:47:07   
Mia
Draga anka30 dobro dosla na forum user posted image

Ni ja nisam naisla na taj podatak, ali mislim da u klinici mozes traziti taj podatak. Ja sam hvala Bogu ostala trudna uz pomoc ove klinike, a ima jos zenica na ovom forumu koje su, takodjer, ostvarile svoj san uz pomoc Bahceci. Ja sam nedavno cula da kod dr. Divanovica (privatnog ginekologa) ima jako puno tudnica iz Bahceci koje sada dolaze njemu na vodjenje trudnoce.

Zao mi je sto tvoj prvi postupak nije bio uspjesan, ali zato sada navijam da FET bude uspjesan i da nas obradujes sa lijepim vijestima user posted image Sretno!

P.S. I ja sam FET trudnica user posted image

(odgovor članu anka30)
Neposredna veza do poruke: 1433
6.9.2013 18:02:45   
anka30
Mia, hvala na odgovoru. Iskreno se nadam da ću i ja biti FET trudnica:-) sad sam smirenija nego prvi put, sad ipak nema stimulacije, punkcije, imam neko iskustvo..jedino me strah kako će se razvijat embriji nakon odmrzavanja. Također, ciklusi mi variraju od 28-32 dana pa ne znam koliko ću puta morat ići na pregled da se odredi datum transfera. Obzirom da nisam iz Sarajeva nije mi zgodno tako često dolazit. Ali sve u svemu, zadovoljna sam s Bahceci, dosad su učinili više od ijedne druge klinike. Pozdrav user posted image

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1434
6.9.2013 22:00:25   
Mia
anka kada je u pitanju FET kontrole nisu tako ceste. Ja sam otisla 2 DC i tada mi je uradjen UZV i dat protokol za terapiju (estrofem, aspirin, folacin, kasnije utrogestan i jos neke tabletice). Onda sam dosla za neke 2 sedmice na kotrolu UZV i uradila sam nalaze krvi. Tada mi je receno kada ce odlediti embrije i kada ce biti FET. Tako da, kod mene su bila ukupno 3 odlaska, ukljucujuci i FET. Samo hrabro i pozitivno i zelim ti pozitivan ishod user posted image

(odgovor članu anka30)
Neposredna veza do poruke: 1435
10.9.2013 9:33:15   
pahuljicamala
Drage saborke, evo i ja da se javim nakon vise od dvije sedmice... Na zalost, moja terapija za FET je prekinutauser posted image Sedmicu dana od samog pocetka doslo je do nekog poremecaja u organizmu, a doktori ne iskljucuju niti mogucnost loseg utjecaja svih lijekova koje sam koristila. Naime, doslo je do "pada sistema", kratko receno. Temperatura 39,5 i nikako se ne moze sniziti, dnevno do 15 proliva uz uzasne bolove i preznajanje, povracanje, dehidracija..., te sam zavrsila u bolnici 11 dana. Nisu ustanovili tacan uzrok, a sumnja je ostala na burnu reakciju organizma na hormonsku terapiju i sve ostale lijekove, trovanje hranom, mada bakterija nije pronadena, a receno mi je da sam mozda u suvise kratkom vremenskom periodu uradila i stimulaciju i jedan FET, pa zapocela drugi.... Iako mi je u Bahceciju receno da je dovoljno izmedu dva FET-a napraviti pauzu od jednog ciklusa, doktori sumnjaju da sam pretjerala... Osim toga, po protokolu doktora Umita, treci dan cuklusa je bilo kasno za pregled i pocetak terapije, te mi je od tog treceg dana dao da pijem po dva Estrofema dnevno, kako bih kao nadoknadila izgubljeno. Obzirom da su mi u bolnici skrenuli paznju na to,ja sada sumnjam da mi je to bio nagli pocetak sa Estrofemom i da sam vrlo kratku pauzu pravila izmedu svih tih pokusajauser posted image U aprilu sam imala punkciju, pa jedan FET, pa prije tri sedmice jos jedan pocetak terapije i dogodilo mi se ovo.... Dobro sam se ispatila, imala uzasne bolove, sva bila u hematomima, jer su vene konstantno pucale zbog dehidracije i nije bilo moguce uvasti bronilu, kako bi mi dali infuziju.... Svega se plasim i sumnjam u sve, iako mi nista nije potvrdeno, i doktori samo sumnjaju....Sada imam 55 kilograma na svoju visinu od 169cm... Ne mogu opisati kako se osjecam..., cijeli svijet mi se srusio... Zeljela sam samo u ovoj godini stici do ciljauser posted image A, sada nisam sigurna kada cu skupiti hrabrosti za novi pokusaj....
Uz sve to, malo sam razocarana u kliniku... Sa doktorom licno sam razgovarala kada sam pocela da povracam sve lijekove koje sam uzimala, a on nije pridavao vaznost mom stanju, vec mi je rekao da nabavim Estrofem u trakicamam i zalijepim na kozu i da dodem na dogovoreni pregled za dva dana.. Ja sam u meduvremenu hospitalizovana i opet pronasla snage da javim da necu moci doci na dogovoreni tremin za pregled ( samo sa ciljem da taj tremin mogu iskorisiti za neku drugu pacijenticu), a sestra mi je poslije samo javila da je doktor rekao da cu menstruaciju dobiti malo ranije, jer sam prekinula treapiju i da trebam cekati jedan ciklus za novi pokusaj. Niko se nije udostojio da pita za moje stanje i da li sam uopste ziva, a situacija je bila ozbiljnauser posted image
Drage zenice, drago mi je da vas opet mogu pratiti i radovati se i tugovati sa vama. Zelim vam svima samo zdravlje, uspjeh i srecu. Samo naprijed i, mislite najprije na svoje zdravlje, jer, djetetu trebaju zdravi roditeljiuser posted image
Saljem vam veeeelikiuser posted image

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1436
10.9.2013 13:18:55   
Mia
pahuljicamala bas mi je zao sto ti se to sve tako iskomplikovalo user posted image Ne znam sta da ti kazem ... mozda su nasi dr.upravu kad kazu da si pretjerala sa stimulacijama i hormonima, a mozda su jedva docekali da kazes kroz sta si sve prosla pa da nadju "krivca" za tvoje stanje user posted image Bas me zanima sta bi nasli kao uzrok tvom stanju da im nisi rekla sa IVFuser posted image Ali, sad je gotovo, sta je tu je ... ja se nadam da si ti bolje. Vjerujem ti da ti se svijet srusio ... ipak nije malo izgubiti nekoliko mjeseci, da ne kazem godinu u borbi za user posted image Sve to covjeka frustrira!

Ne znam kakav je protokol kod tog novog dr. ali ja sam kod dr. Envera, cini mi se od 3 ili 4 dc pocela sa 1 tabletom estrofema, pa onda svaka tri dana povecavala za 1 tabletu. Mozda to sve zavisi i od stanja na UZV ... ne znam sta da ti kazem. Ja nekako zelim da vjerujem da i taj novi dr. zna sta radi! A to da si se razocarala u kliniku i to razumijem, ali ja koliko vidim kod njih je postala luda kuca od pacijenata tako da vise nemaju vremena za saosjecanje i ljudskost u slucajevima kao sto je kod tebe user posted image Jednostavno, pretvorili su se u finansijsku instituciju, ali eto, ja kazem, sve dok ima uspjeha, moze im se i oprostiti. Znam da te ovo nece utjesiti, ali eto pokusaj se malo odmoriti i fizicki i psihicki, pa onda povadi sve nalaze i, naravno, idi po svoju user posted image Ja ti od srca zelim da se prije svega u potpunosti oporavis i da sto prije pocnes sa pripremama za FET. Ne zaboravi da te tvoje bebice cekaju user posted image

Neposredna veza do poruke: 1437
10.9.2013 19:32:11   
anka30
pahuljicemala, iskreno mi je žao zbog svega što prolaziš. Sad moraš mislit na sebe da ozdraviš, a sve ostalo će doći. Ja sam u 7.mjesecu bila na stimulaciji i imala transfer, i sad nakon jedne menstruacije krećem u FET. Bila sam jučer kod doktora (2dc) i meni je propisao 4 dana po 1 estrofem, naredna 4 po 2 estrofema i onda zadnja 4 dana po 3 estrofema. Mislim da je ovo standardni protokol, već imaju pripremljene obrasce.

Moram se složit da je u klinici prevelika gužva, i zbog toga ne mogu imati osobniji pristup. S doktorom Enverom sam rijetko komunicirala, informacije su išle preko sestara i to me malo smetalo, obzirom na cijenu koju plaćamo i važnost cijelog procesa. Ali ipak kod punkcije i transfera mi se doktor zbilja posvetio. Ovaj drugi doktor mi se čini ok, vidjet ćemo.

Pozdrav
user posted image

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1438
11.9.2013 14:02:13   
pahuljicamala
Drage zenice, od srca vam hvala na podrsci. Znala sam da cu ovdje pronaci utjehu i prijateljice koje me razumiju...
Draga anka30, ja sam kod novog doktora dosla 3. dan ciklusa, a njemu je to bio prvi dan na klinici. Samim tim, ja sam mu bila medu prvim pacijentima i on nije radio po protokolu koji je imao dr.Enver. Zbog toga mi je rekao da sam trebala od prvog dana ciklusa poceti uzimati po jedan Estrofem, kako bi se to nadoknadilouser posted image Cula sam da je nekim zenama rekao da im ne treba Femara, pa da su neke prvih par dana primale po 200 i vise jedinica poregona... Sve nam je to cudno....Vjerovatno je sada i on sam promijenio misljenje, pa nastavio po ustaljenom protokolu. Tebi zelim puno srece i da nas uskoro obradujes lijepim vijestimauser posted image

(odgovor članu anka30)
Neposredna veza do poruke: 1439
14.9.2013 15:46:03   
željanna
Drage moje,prvi put sam na forumu.Zvala sam Bahceci 10 puta od prošle sedmice i niko se ne javlja,a zvala sam na broj sa njihove stranice033/420-194.Htjela sam se naručiti na konsultacije za IVF po prvi put,ali nije mi jasno zašto se niko ne javlja.Molim vas ako neko zna na koji brij ću nazvati?
Unaprijed hvala

Neposredna veza do poruke: 1440
14.9.2013 19:27:24   
Mia
željanna dobro dosla na forum user posted image To je jedini broj koji i ja imam i ja sam uvijek kontaktirala na ovaj tel. Nije mi jasno kako se niko ne javlja 10 dana user posted image Pokusaj poslati mail koji je na njihovoj stranici. Sretno i da uskoro dogovoris IVF user posted image

(odgovor članu željanna)
Neposredna veza do poruke: 1441
15.9.2013 11:48:13   
anka30
Pozdrav svima, meni su od prošlog stimuliranog postupka u Bahceci ostale 1 Puregon 300IU i 1 Cetrotide. Lijekovi su kupljeni u 7.mjesecu u Hrvatskoj i Puregon sam platila 807 HRK (210 KM), a Cetrotide 310 HRK (80 KM). Na klinici je Puregon 300 KM, a Cetrotide 170 KM (tako su mi bar rekli u administraciji). Rok trajanja je 04-2014. Račun dostavljam na uvid. Ako je tko zainteresiran za lijekove neka mi se javi (može na privatni), ja sam sljedeći vikend u Sarajevu.
Iskreno se nadamo da će nam sad FET biti uspješan, a ako ne bude onda nisam sigurna kad ćemo ponovno u puni stimulirani proces (naravno, zbog financijskih razloga). Pozdrav i sretno svimauser posted image

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1442
15.9.2013 11:50:42   
anka30
Bok,to je dobar broj.Često je linija zauzeta ali nakon par pokušaja ih uvjek dobijem.

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1443
15.9.2013 21:17:55   
White rose
Trudilice, i meni je ostalo lijekova pa ako je neko zainteresovan može se javiti. Ostala su mi 4 Menopura (kom 40 KM); 4 komada Puregona od 50 jedinica ( kom 40 KM); 1 pakovanje Femare (70 KM) i 1 Cetrotide (85 KM). Lijekovi su kupljeni u Srbiji, sve je svježe i u frižideru , jer sam ja imala punkciju prije 4 dana user posted image Da Bog da nikome ne trebalo, ali eto ako zatreba, javite se, lako ćemo se organizovati user posted image

(odgovor članu anka30)
Neposredna veza do poruke: 1444
16.9.2013 17:53:40   
nedzla.
Drage ženice,

da se javim na ovoj temi pošto samo u Bahceciju radili ICSI

rodila sam prekrasnu djevojčicuuser posted image user posted image i dječaka user posted image user posted image

svima vam od srca user posted image želim puuuuuno uspjeha, ne odustajte

za tim iz Bahcecija mahsuz selam user posted image

Gospodaru Milostivi,
hvala Ti za ova 2 najljepša poklona u mom životu....
lijepi mamini blizanci A&A

(odgovor članu White rose)
Neposredna veza do poruke: 1445
16.9.2013 18:15:42   
anka30
Čestitam!!!! user posted image user posted image Nadam se da ćemo imati još ovako lijepih vijesti!user posted image

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 1446
17.9.2013 19:04:33   
Velikaželja
Drage moje...nisam odavno bila na ovoj, a ni na drugim temama jer sam se dosta razočarala. U maju mjesecu sam radila punkciju iz koje smo dobili 10 jajnih ćelija. Tad nismo radili ET jer sam imala hiperstimulaciju ( što nije ništa čudno za Bahceci ) iz koje su mi zaledili 7 embriona. Jedan mjesec sam odmorila, a onda u julu radila FET ( vraćena 2 embrija ), ostalo 5.
Ono što mi se ne svidja kod njih je da ništa ne vidiš i ništa ne znaš, da nikakve slike embrija nema, da nema nikakvog papira, da doktor uopšte ne zna koliko ih imam zaledjenih, prvo je govorio 8, a meni su tad rekli da su zaledili samo 7,kad sam ga ja napomenula, onda je govorio 7, tad u FET-u su mi vratili dva i rekli da će mi javiti sutradan šta je sa ostalim. Medjutim, sutra me niko nije nazvao, pa sam ja nazvala prekosutra, gdje nisu imali uopste informaciju ni koliko mi je ostalo i da li je ista prezivjelo da se zaledi, pa su rekli nazvati poslije, pa opet niko nije nazvao, kad sam ja nazvala drugi put samo mi je hladno receno da nista nije prezivjelo....??? Hello ovdje se radi o nasim zivotima, da ne govorim koliko para me je sve doslo, a za mene nemaju ni jedne riječi objašnjenja...???? Poslije je suprug zvao doktora kojeg je tek dobio negdje iz trećeg puta, on je zaista bio ljubazan, ali naravno nije mogao reci zbog čega se sve desilo. Jer ono što je prvo pitanje bilo je ( tvrdili su maltene da ne znaju koje embrije bi izabrali jer su svi vrhunske kvalitete ) kako da nije niti jedan opstao? I kako da se nadam da će uspjeti ova dva koja su u tom momentu meni bila vraćena ? On je samo govorio da sad čekamo i da će sve biti uredu. Naravno iz svega ovoga gore možete zakljuciti da nam nije FET uspio i da vise nemamo zaledjenih embrija...
Da vam kazem da je nas ovo sve u Bahceciju doslo preko 7000 KM.
Sve ovo sam napisala cisto da bi se izvukla neka statistika, ako neko prati. Mi se sad oporovljamo najvise psihicki, a onda i finansijski, jer ne moram vam govoriti da cu sve ovo gore otplacivati narednih 5 godina ( kredit ) i da sad i krenem opet negdje nisam sigurna da bi to bio Bahceci. Sve je dobro bilo dok se pare nisu uzele, onda smo im postali samo jos jedan par u nizu neuspjeha koji im kvari prosjek. Na kraju nisam dobila nikakv papir osim onog na kojem pise da su mi vracena 2 embija. Niti koliko ih je bilo niti koliko stanični su bili, niti kojeg kvaliteta, a kamoli da sve sto mi je ostalo nije prezivjelo....
Ne zelim da ovaj post u nekome izazove ruzan osjecaj ili tako nesto, samo sam skupila nakon 2 mjeseca snage da ovo napisem i olaksam svoju dusu.
Oprostite što je predug,

Lp

(odgovor članu anka30)
Neposredna veza do poruke: 1447
17.9.2013 19:23:06   
riba78
Velika željo jako mi je žao user posted image user posted image user posted image zaista ne kontam zašto nisu ponudili neko objašnjenje ,ja nisam pacijent u bahcehiju pa i ne znam kako funkcionišu ,u Mariboru sam uvijek dobila slikicu embrija koje vrate .

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu Velikaželja)
Neposredna veza do poruke: 1448
17.9.2013 19:34:26   
Velikaželja
e draga ma nije samo to do slike, oni su stvarno imali super pristup do tog momenta kad su se poceli petljati oko broja embriona i na kraju mi nije jasno da nista nije prezivjelo, a kometar je stvarno bio leden i kratak...
Ono sto je za nas u BIH problem sto mi stvarno nemamo izbora klinika i sto nam je i radno vrijeme i poslodavci takvi da si prinudjen uzeti ono sto se nudi..Znam da druge klinike po svijetu daju dosta detaljan izvjestaj oko svega sto se radi i tako i treba. Mi na kraju nismo znali ni sta nas je snaslo, a vec je sve bilo gotovo..

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 1449
17.9.2013 19:35:33   
Zelimo_bebu
Velika zeljo zaista mi je zao zbog ruznog iskustva,,,svaki par ima svoje iskustvo sa nekom klinikom neki dobro neki lose....ja nisam imala doticaja sa tim klinikama, ali ce mi trebati u neko skorije vrijeme i vjeruj mi da pomno pratim svaku pricu i jako se tesko odluciti kome pokloniti svoje povjerenje a i novac.....

Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...?
06.11.test pozitivan
07.11.beta 111,78
Nasa najveca zelja je uslisena...da nam sretno dodjes bebo nasa...
13.07.2017.stigao nas princ

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 1450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Vakcina, da ili ne?
Rabi

Da li nastavljate sa redovnim vaksinisanjem, posle ovih losih ishoda koji su se izdesavali u zadnje vrijeme?

Da, ne razmisljam negativno; (61%)

Ne, ne nastavljamo sa vakcinama; (39%)

Broj svih glasova: 133

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *