|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  147 148 [149] 150 151   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
25.7.2013 7:53:39   
Misty_mama
Znate li ima li igdje kupiti gotovih (dugih) podsuknji? Sad ovih haljina i suknji lijepih na svakom koraku, ali haman svaka providna, pa ništa bez podsuknje.. Ne ide mi se krojačici, pa rekoh, da niste to gdje zraknule user posted image

28.05.2011, Jedan i jedan su jedan :)
05.07.2012. Dva i jedan su opet jedan. A. :)

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 3701
25.7.2013 7:55:54   
ananas_ze
meni mama kupila u fisu user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu Misty_mama)
Neposredna veza do poruke: 3702
25.7.2013 8:25:43   
Almuccia
Upravu si, zaista ovog ljeta predivnih suknji i haljina za kupiti. Pretezno im podsuknje budu do ili iznad koljena pa i ja ih prekrojim. Imam gotovih podsuknji koje su skidane sa starih suknji ali mi neke ne odgovaraju jer im je materijal krut, neke imaju lastiku na sebi pa su prenabrane i preglomazne. Ima li igdje jos osim fisa? Ovdje kod mene nema fisa.

Loading... neki pametan potpis ali nikako da skontam sta :P

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 3703
25.7.2013 9:43:36   
Misty_mama
Je li FIS u Vitezu, ili ima i u ovom gdje je bila Škafa? Nisam bila, ne znam kakav mu je obim, a to bi mi tako trebalo. Al' znajući mene, ljeto će proći dok se nakanim otići i pogledati user posted image

28.05.2011, Jedan i jedan su jedan :)
05.07.2012. Dva i jedan su opet jedan. A. :)

(odgovor članu Almuccia)
Neposredna veza do poruke: 3704
25.7.2013 11:00:06   
Daliyah92
IZVORNA PORUKA: damma

e ovako..imala sam menzes, pet dana je trajao i ja se okupala predvece jer danas vec nista nema..medjutim poslije kupanja mi se pojavi nije krv nego nesto smedje..
sad nemam pojma dal mogu klanjati, postiti?

Slicno sam pitanje pitala jasmin. Ako je zavrsio menzes i tako ti se pojavi mislim da mozes postiti a i klanjati s tim da ces uzeti abdest kad vidis nesto da ima. Znaci i ako se vise puta pojavi i kad vidis uzmes abdest. Nadam se da je razumljivo sto je napisano user posted image

Ako nisi zapostila danas iskreno ne znam sta da kazem, da samo otpocnes sad i da kasnije napostis (ja bih ovako) ili da ne postis. Ali mislim da je ispravnije prvo, tj. "postiti" do kraja dana te napostiti isti.

user posted image user posted image

< Poruku je uredio Daliyah92 -- 25.7.2013 11:01:19 >

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 3705
25.7.2013 11:07:50   
damma
IZVORNA PORUKA: Daliyah92

IZVORNA PORUKA: damma

e ovako..imala sam menzes, pet dana je trajao i ja se okupala predvece jer danas vec nista nema..medjutim poslije kupanja mi se pojavi nije krv nego nesto smedje..
sad nemam pojma dal mogu klanjati, postiti?

Slicno sam pitanje pitala jasmin. Ako je zavrsio menzes i tako ti se pojavi mislim da mozes postiti a i klanjati s tim da ces uzeti abdest kad vidis nesto da ima. Znaci i ako se vise puta pojavi i kad vidis uzmes abdest. Nadam se da je razumljivo sto je napisano user posted image

Ako nisi zapostila danas iskreno ne znam sta da kazem, da samo otpocnes sad i da kasnije napostis (ja bih ovako) ili da ne postis. Ali mislim da je ispravnije prvo, tj. "postiti" do kraja dana te napostiti isti.

user posted image user posted image

ovako sam i postupila..zapostila sam danas, a nije se ni pojavljivalo vise nista od sinoc..
znam da inace tako radim kad je u pitanju redovan namaz, al mi je sad zbog posta, nisam bila najsigurnija sta i kako..
da dragi Allah ukabuli i post i namaze, svima nama..

2004.
2008.

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 3706
25.7.2013 11:14:37   
Hannica
Kad vec spominjete jasmin....primjetila sam da je nema nikako, sta je s njom?

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 3707
25.7.2013 11:20:04   
damma
renovira stan, javila se nedavno brzinski..

2004.
2008.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 3708
27.7.2013 10:59:04   
DM
Heeelp
HITNO
Znate li gdje imakupiti onij lijepih haljina za djevojčice(za namaza) i koje su im cijene(trebalo bi mi još danas)-za djevojčicu od 10 godina
http://www.google.ba/imgres?start=153&client=firefox-a&hs=p7g&sa=X&rls=org.mozilla:en-US:official&tbm=isch&tbnid=Ni8N1fji86AxuM:&imgrefurl=http://3d-pictures.feedio.net/dubai-abaya-burka-abaya-designs-abaya-trend-muslim-women-abaya-abaya/&docid=1UNyvdPGxX-wRM&imgurl=http://i01.i.aliimg.com/photo/v0/245351449/abaya_girls_robe_hijab.jpg&w=800&h=1067&ei=EYvzUd_TM6vb4QSVtID4CQ&zoom=1&ved=1t:3588,r:80,s:100,i:244&iact=rc&page=7&tbnh=178&tbnw=127&ndsp=28&tx=71&ty=25&biw=1016&bih=611
Poput ove

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 3709
27.7.2013 11:09:24   
Medić*
Draga da pogledas ispred fahdove dzamije. Ili na pijaci imas one neke standove za pokrivene. Za djevojcice nisam vidjala ali eto mozda neki manji brojeva ima. Najprije bih pred fah dzamijom pogledala.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 3710
27.7.2013 12:22:25   
leona81
moguce da ima na carsiji

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 3711
27.7.2013 21:13:01   
m.i.n.a.
Mene zanima moze li se farbati tokom posta,tj.da li farbanje kvari post?
Ja mislimm da ne kvari ali da upitam opet?

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 3712
27.7.2013 23:33:26   
jasminah
Farbanjem se ne kvari post.

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 3713
28.7.2013 4:09:58   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: chantal

I moje su mirne,starija klanja s nama,a mlađa presjedi svo vrijeme uz mene,ne vidim tu nikakve smetnje da se djeca dovode u džamiju,drugo je da trčkaraju i sl. ja samo pitam jel ok da stoji,tj.sjedi između dva klanjača,s obzirom da znamo koliko je bitno zbijanje safova...

Damma i chantal zanima me kad ste djecu pocele voditi u dzamiju? Moja cura ima 20mj pa ne moze mirno presjediti namaz I ja je ne vodim niti idem. Ponekad se dogovorim s mm pa se zamijenimo. Zanima me od koje dobi se moze dijete voditi da ocekujem insuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 3714
28.7.2013 4:12:42   
Bebica11
Potsuknju se bezveze zaputiti mshsuzile negdje kad ima krojacica haman u svakoj mahali. Joj sad se ne sjecam. Mislim sa je s njenim materijalom oko sest km potsuknja. A nekad kad mi nije pri ruci ja onu na gumu suknju neku tanju pod providniju haljinu I rahatuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3715
28.7.2013 8:28:31   
Medić*

IZVORNA PORUKA: Bebica11

Potsuknju se bezveze zaputiti mshsuzile negdje kad ima krojacica haman u svakoj mahali. Joj sad se ne sjecam. Mislim sa je s njenim materijalom oko sest km potsuknja. A nekad kad mi nije pri ruci ja onu na gumu suknju neku tanju pod providniju haljinu I rahatuser posted image

I ja sam sasila tri pa mijenjamuser posted image
A maleni je poceo nekada sa 2,5 po malo sa muzem ici u dzamiju, sa 3 je isao na bajram namaz. Uglavnom muz kad god ima priliku vodi ga, slusa, pored njega bude u safu, ne remeti. Svakako gledaju da budu negdje pozadi, u zadnjim redovima.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3716
28.7.2013 13:36:50   
mum82
i mi smo poceli vrlo rano u dzamiju,dok je jos B bio beba,al kod nas malo ljudi bude na namazu,nazalost,i svi se poznajemo pa i ne zamijeraju ako malo budu nemirni,al sa S smo samo isli na aksame ponekad i to prije ramazana,ko djeca igraju se,ganjaju pa makar na aksam da odem,inace ne bi vidjela dzamiije,
al ima ljudi,posebno starijih kojima smetaju djeca u dzamiji,al ne zamijeram,svako ima pravo na misljenje...jednom prilikom nam je jedan djed rekao kako ne treba djecu vodit dok ne nauce da sjede mirno i ne micu se,kaze mm pa mi onda dugo u dzamiju ne bi dosliuser posted image

B -20.11.2010
S -7.7.2012
"Money is numbers and numbers never end.If it takes money to be happy,your search for happiness will never end"

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 3717
29.7.2013 0:42:41   
Bebica11
Meni licno ne smetaju tudja djeca u namazu jer hB mogu odrzati koncentraciju ALI ima ljudi kojima smeta. Nije lijepo da zbog mog namaza koja nisam obavezna u dzamiji ljudi muskarci koji su obavezni imaju problem bilo mladi ili stari. Evo mm mlad covjek njemu remeti koncentraciju jer mozak mu prebrzo radi moze na milion stvari I detalja da se fokusira dok ja kad se iskljucim mogu sama sjediti s nekim u sobi I da me doziva a da ne cujemuser posted image

Nije lijepo da se bas ganjaju djeca I zapinju za klanjace ili da klanjacima izmicu stolice (meni se to desilo) to je vec BIHUZUR.

N ima tek god I pol malo vise od toga I eto nadam se za godinu sa 2, 5aBd da ce joj se moci dogovoriti kao djecaku od Medic. Do tad naizmjenice ja I mm cemo ici doduse on cesce jer je obavezniji pa na hajruser posted image

(odgovor članu mum82)
Neposredna veza do poruke: 3718
29.7.2013 1:08:34   
DM
http://www.rijaset.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=11769:dijete-i-namaz-u-dematu&catid=160&Itemid=521

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3719
29.7.2013 8:53:11   
mum82
sve stoji,naravno da nije lijepo kad ti dijete ometa namaz, al ako je na namazu troje ljudi,tj mm,imam i ja onda ne vidim zasto se ne bi vodila i mala djeca,mi imamo dr problem,porodice nam nisu klanjaci pa nam djeca jedino tako ,i kod kuce naravno, imaju priliku za vidjet namaz,a jos ih ja nemam kome ostavit,nene nam u dr mjestu pa gdje god naumim moram ih vodituser posted image , a brate pozelim i dzamije...

B -20.11.2010
S -7.7.2012
"Money is numbers and numbers never end.If it takes money to be happy,your search for happiness will never end"

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 3720
29.7.2013 9:32:49   
canim
Slazem se sa Bebicom, manju djecu koja nisu u mogucnosti da se koncentrisu na namaz ne treba voditi kad se obavlja namaz u Dzematu a drugo je recimo ako se svrati u Dzamiju da se obavi neki namaz mimo vremena kad se klanja u Dzematu, tad nemaju kome smetati osim meni jeli user posted image

(odgovor članu mum82)
Neposredna veza do poruke: 3721
30.7.2013 10:51:19   
chantal

IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: chantal

I moje su mirne,starija klanja s nama,a mlađa presjedi svo vrijeme uz mene,ne vidim tu nikakve smetnje da se djeca dovode u džamiju,drugo je da trčkaraju i sl. ja samo pitam jel ok da stoji,tj.sjedi između dva klanjača,s obzirom da znamo koliko je bitno zbijanje safova...

Damma i chantal zanima me kad ste djecu pocele voditi u dzamiju? Moja cura ima 20mj pa ne moze mirno presjediti namaz I ja je ne vodim niti idem. Ponekad se dogovorim s mm pa se zamijenimo. Zanima me od koje dobi se moze dijete voditi da ocekujem insuser posted image

Mi smo tek ove godine prvi put krenuli na namaze u džamiju,iako je mojoj starijoj skoro 6 a mlađoj 4.5god ali mala je razlika i nisam se prije usuđivala user posted image a i sad ispočetka dok sam ih stavljala jednu pored druge da sjede bile su nemirne,šaputaju,smjehulje se,zveckaju tespihima pa onda čak ustanu i odu do ograde(žene klanjaju na spratu) pa meni presjedne od straha da koja ne padne,e onda sam ih razdvojila,mlađu kod sebe,a stariju na drugi kraj safa i sad smo rahat i svi ih hvale kako su mirne i dobre,a one cvijetaju user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3722
30.7.2013 10:59:36   
chantal
A sad pitanje,imala sam user posted image 6 dana,juče samo poneka mrlja i sinoć se okupam,i odmah poslije kupanja se pojavi par svijetloružičastih flekica i ja legnem,međutim od jutros nema baš ništa,imala sam nijet danas postiti ali poslije tih par fleka misleći da ne mogu sam legla spavati,dal' sad da postim?Nisam od jutros ništa jela,pila...ali ne znam dal' se računam kao čista,ogasuljena??

I znam da treba pratiti bijeli iscijedak kao znak čistoće ali nikako da ga upratim..

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 3723
30.7.2013 12:00:05   
chantal
Niko ništa?

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 3724
   [Obrisana poruka]
30.7.2013 14:50:08   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu chantal)
  Neposredna veza do poruke: 3725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  147 148 [149] 150 151   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  147 148 [149] 150 151   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

koliko vam muz pomaze u domacinstvu
mamaibabo

moj dragi mm meni pomaze pegla ves,usisava ,ponekad i kuha ...ali oko djeteta -ne izgovor -strah da je on nepovrijedi hm

cesto (58%)

malo (27%)

nimalo (14%)

Broj svih glasova: 84

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *