|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  148 149 [150] 151 152   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
30.7.2013 15:02:47   
Daliyah92
IZVORNA PORUKA: chantal

A sad pitanje,imala sam user posted image 6 dana,juče samo poneka mrlja i sinoć se okupam,i odmah poslije kupanja se pojavi par svijetloružičastih flekica i ja legnem,međutim od jutros nema baš ništa,imala sam nijet danas postiti ali poslije tih par fleka misleći da ne mogu sam legla spavati,dal'' sad da postim?Nisam od jutros ništa jela,pila...ali ne znam dal'' se računam kao čista,ogasuljena??

I znam da treba pratiti bijeli iscijedak kao znak čistoće ali nikako da ga upratim..

Probaj upratiti bijeli iscjedak tako sto ces provjeriti maramicom "unutra" user posted image

Ti si mozda u toku noci postala "cista" i mogla si slobodno postiti danas, a da se okupas tek pred izlazak sunca (tj. da mozes na vrijeme klanjati sabah). Medjutim, tu ima jedan drugi problem. Koliko ja znam da bi post bio ispravan treba imati nijjet da ces postiti taj dan (negdje sam procitala prije spavanja, a neki kazu prije zore)

Ne znam sta da ti kazem user posted image Za svaki slucaj ja bih (na tvom mjestu) okupala se, nastavila postiti i opet napostila ovaj dan.

< Poruku je uredio Daliyah92 -- 30.7.2013 15:03:54 >

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 3726
30.7.2013 15:08:54   
Daliyah92
To je samo ono sto bih ja uradila, ne znaci da je ispravno. Ali ja se nadam da je tako inshaAllah ispravno user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 3727
30.7.2013 15:10:58   
chantal
S obzirom da i dalje nema ništa,ja postim,s tim da sam se okupala još jednom,pa ako mi post nije ispravan da makar namazi budu (mislim da ispunjavam uvjete za namaz) ... što se tiče nijeta,imala sam ga sinoć odn,jutros,tješim se Allah zna naše namjere,pa eto..

Neposredna veza do poruke: 3728
30.7.2013 15:18:44   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: chantal

S obzirom da i dalje nema ništa,ja postim,s tim da sam se okupala još jednom,pa ako mi post nije ispravan da makar namazi budu (mislim da ispunjavam uvjete za namaz) ... što se tiče nijeta,imala sam ga sinoć odn,jutros,tješim se Allah zna naše namjere,pa eto..

Namazi su inshaAllah ispravni, a i post ako si imala nijjet a kazes da jesi. user posted image

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 3729
2.8.2013 9:28:03   
damma
rodica mi se sinoc pokrila, imala je dovu u dzamiji i sad ne znam kojim rijecima da joj cestitam..prosvijetlite me user posted image

2004.
2008.

Neposredna veza do poruke: 3730
2.8.2013 9:44:42   
Medić*
IZVORNA PORUKA: damma

rodica mi se sinoc pokrila, imala je dovu u dzamiji i sad ne znam kojim rijecima da joj cestitam..prosvijetlite me user posted image

Mashalah user posted image user posted image

InshaAllah Allah da je nagradi za njenu odluku, poveca iman, ucvrsti njeno vjerovanje. Mozes joj tako reci :)

< Poruku je uredio medic slatki -- 2.8.2013 9:45:06 >

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 3731
2.8.2013 9:56:36   
shpagica

Je li ovo obicaj ili pravilo?

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 3732
2.8.2013 10:20:28   
damma
ne znam ti odgovorit..
znam da nije obaveza jer mnoge su se zene pokrile bez dove u dzamiji..
mozda sto je u ramazanu a i jos jedna zena s njom zajedno sinoc imala dovu..
od ove rodice sam to i ocekivala, samo je bilo pitanje vremena..i eto hB doslo i to vrijeme..
da nas sve dragi Allah uputi i ojaca..

2004.
2008.

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 3733
2.8.2013 11:09:19   
chantal

MašaAllah,da je Allah nagradi user posted image

Za čestitanje,i ja bih ovako ko medić

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 3734
31.8.2013 17:32:18   
shpagica
IZVORNA PORUKA: shpagica

Je li ovo obicaj ili pravilo?

Zna li mi neko nešto više reći, uputiti me? Sutra bi se trebala jedna moja user posted image  prekrasna curica iz porodice pokriti, i doći će mi...voljela bih da joj nečim priznam taj mubareč i da joj nešto poklonim,šta biste mi preporučile? I kakva dova se uči? Ja znam samo da joj od srca želim da joj dragi Allah dž.š. olakša na njenom hairli putu!

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 3735
31.8.2013 21:05:57   
dambolina
ja iskreno ne znam da takva dova postoji... mislim da je lijep bros ili mahrama divan poklon za takvu priliku. da joj Allah olaksa i ucvrsti na Istini

Z. veliki zvjerko 17.06.2003.
I. mala živča 04.11.2008.
L. mala palmica 15.01.2014.

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 3736
31.8.2013 22:23:21   
chantal
Ja mislim da su te dove na maramu,bradu,etc.prije običaj...a ne znam opet,ali koliko sam skontala u narodu se to smatra ako si "davala dovu" npr na maramu ne smiješ je više skinuti,ako nisi dala dovu manji ti je grijeh ako se opet nekad otkriješ itd. a nema tu manji-veći grijeh,znaju se propisi po pitanju svega,pa i nošnje. Ako griješim nek' me neko ispravi.

A opet je sasvim normalno da u svim prilikama upućujemo Allahu dž.š. dove,pa i prilikom stavljanaj hidžaba,da nas učvrsti,da olakša... ali tu dovu možeš sama i svojim riječima uputiti,bez neke specijalne ceremonije.

(odgovor članu dambolina)
Neposredna veza do poruke: 3737
3.9.2013 6:21:23   
sara123
Selam zene user posted image

Htjedoh vas upitati za vasa iskustva, kao pokrivenih zena, na porodu?
Je li vam mrsko podijeliti to sa mnom?
Ja sam pokrivena i planiram se poroditi u Sarajevu aBd.

Kako to sve funkcionise? Ja sam svjesna da ce me doktori poradjati i te neke neizbjezne stvari su mi OK, sta cu. user posted image
Ali od samog prijema u bolnicu, prije ulaska u operacionu salu, kako su se ponasali prema vama?
Spavacica koju dobijes od njih je pretpostavljam kratka do ispod koljena, imam li pravo obuci svoju duzu user posted image
Smijem li biti u marami?
Mozda ce nekom glupo zvucati, ali ja znam da ce me dr.dolje da izvinete pregledati, i neko ce reci, hajde kad te vidio dolje, nek te vidi i bez marame. Meni nije svejedno, ja bih voljela da mi se kosa ne vidi.

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 3738
3.9.2013 6:43:49   
ananas_ze
nije bas tema al da te upitam za ZM,termini su nam u 10ak dana user posted image
moja prijateljica je rodilatna CR,usla u salu s maramom,a na operaciji si gola do koze i kazu joj tako goloj da skine maramu a ona 'necu,ja sam pokrivena' a zapravo je bila gola,svi su se nasmijali i ona sama user posted image
i na prirodnom porodu mahrame nema koliko se sjecam,jedna teta mi pricala kako se njena kcerka pred porod sisala i farbala da pokaze da i zene s mahramom 'drze do sebe'user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu sara123)
Neposredna veza do poruke: 3739
3.9.2013 7:02:36   
sara123
A joj user posted image user posted image
Bas ce mi biti nezgodno...Pokrivena sam 9 godina, jednostavno ne mogu zamisliti da me neko vidi bez marame, kao da sam gola user posted image

A ZM znaci zadnja menstruacija? user posted image
Ako je to, odgovor je 18.6.
Prema UZ termin mi je aBd 29.3.

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 3740
3.9.2013 7:05:54   
ananas_ze

IZVORNA PORUKA: sara123

A joj user posted image user posted image
Bas ce mi biti nezgodno...Pokrivena sam 9 godina, jednostavno ne mogu zamisliti da me neko vidi bez marame, kao da sam gola user posted image

A ZM znaci zadnja menstruacija? user posted image
Ako je to, odgovor je 18.6.
Prema UZ termin mi je aBd 29.3.

ja sam 8 god pokrivena,ma nije svejedno daleko od toga,al da se aBd rodi zivo i zdravo,nit je meni do doktora nit je njima do mene
a moja ZM 25.06. termin prema UZ aBd 10.04. user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu sara123)
Neposredna veza do poruke: 3741
3.9.2013 9:14:58   
brzamala

IZVORNA PORUKA: sara123

Selam zene user posted image

Htjedoh vas upitati za vasa iskustva, kao pokrivenih zena, na porodu?
Je li vam mrsko podijeliti to sa mnom?
Ja sam pokrivena i planiram se poroditi u Sarajevu aBd.

Kako to sve funkcionise? Ja sam svjesna da ce me doktori poradjati i te neke neizbjezne stvari su mi OK, sta cu. user posted image
Ali od samog prijema u bolnicu, prije ulaska u operacionu salu, kako su se ponasali prema vama?
Spavacica koju dobijes od njih je pretpostavljam kratka do ispod koljena, imam li pravo obuci svoju duzu user posted image
Smijem li biti u marami?
Mozda ce nekom glupo zvucati, ali ja znam da ce me dr.dolje da izvinete pregledati, i neko ce reci, hajde kad te vidio dolje, nek te vidi i bez marame. Meni nije svejedno, ja bih voljela da mi se kosa ne vidi.

Ja imam iste brige kao i ti i planiram se poroditi u Opcoj bolnici pa sam se za nju i raspitala. Znaci kod njih mozes imati svoju spavacicu i biti sa maramom sve vrijeme. Na porod u salu ides također u svojoj spavacici i pokrivenea ako tako zelis. Inace su sve sale na onom zatvorenom odjelu, tako da niko od posjetilaca te ne moze vidjeti, osim naravno doktora. Sto se tice Jezera gore je druga situacija, ne mozes imati svoju spavacicu vec dobijes njihovu a koliko znam nema ni marame na glavi, ali to ce ti neko ko je bolje upoznat reci

(odgovor članu sara123)
Neposredna veza do poruke: 3742
3.9.2013 9:23:51   
canim
Na jezeru doduse prije 2 i po godine se je nosila svoja spavacica, u slucaju da nemas oni ti daju ali uglavnom su sve nosile svoju spavacicu, sestra trazi da marama bude iskljucivo u bijeloj boji, iako ova jedna zena je imala crnu tj nije joj suprug stigao donijeti drugu pa tako da je nosila i tu bez problema, samo ju je sestra par puta napomenula.

Za CR je sasvim normalno biti bez marame, pa radi se o operaciji, moraju imati pristup svim dijelovima tjela po potrebi.

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 3743
3.9.2013 9:26:49   
dambolina
ja cu na CR, u salu znam da idem ko od majke rodjena... zato se nadam da cu barem naci doktoricuuser posted image . Kazu da sestre na intenzivnoj daju da se stavi hidzab. Hajd, i to je nesto user posted image . Ne znam za prirodni porod...

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 3744
3.9.2013 9:27:38   
dambolina
Jah, zaboravih reci da se moj odgovor odnosi na jezero.

Neposredna veza do poruke: 3745
3.9.2013 9:31:22   
dambolina
eto jedino mislim da su oni dvodijelni ili jednodijeli hidzabi (kao za curice) prakticniji od obicne marame, jer se one kace il' iglicama il' onim bubicama. Da ne bi doslo do samo povrjedjivanjauser posted image

Neposredna veza do poruke: 3746
3.9.2013 9:35:17   
brzamala
ovaj moj odgovor gore se odnosio na prirodni porod a sto se tice carskog, u sali si, naravno gola i bez marame. Ja sam isla na operaciju jajnika i pred salu sam dosla pokrivena i u svome ogrtacu, tu to skinula, pokrili me platnom od brade pa nadolje, sestra vratila moju odjecu, takvu me na stolu uvukli u salu i uspavali. Kad sam se probudila opet sam tako bila pokrivena tim platnom, i takvu me odveli na odjel. Stvarno su postupali uz maksimum postovanja

Neposredna veza do poruke: 3747
3.9.2013 11:57:30   
sara123
Hvala vam zene na odgovorima. Nisam se jos odlucila gdje cu se poroditi.
Razmisljam o prirodnom, valjda sve bude uredu, ako dodje do toga da bude CR, onda mislim da nema iznimke, tamo moras biti bez odjece i mislim da je tako u svakoj bolnici.

dambolina slazem se za tu maramu, prakticnije je, mada ju ja ne nosim inace.

Ako ko ima skora iskustva u bilo kojoj bolnici u Sar. nek nam naoise, bit cu zahvalna.

user posted image

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 3748
3.9.2013 13:04:22   
brzamala
ja ti mogu prenijeti iskustvo od medic koja se porodila negdje prije mjesec i po, ali pretpostavljam da se sad ne moze javiti jer nije u Sa. Znaci na Jezeru nema marame, nema svoje spavacice vec dobijes njihovu koja je malo ispod koljena, kratkih rukava.

(odgovor članu sara123)
Neposredna veza do poruke: 3749
3.9.2013 13:32:20   
dambolina
dambolina slazem se za tu maramu, prakticnije je, mada ju ja ne nosim inace.

ne nosim ni je, al' za tu priliku planiram sasiti jednodjelni bijeli, jer su ovi u prodaji svi nekakvi kratki i uski.

(odgovor članu sara123)
Neposredna veza do poruke: 3750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  148 149 [150] 151 152   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  148 149 [150] 151 152   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Gripica i trudnoca
amaniamanic

Uhvatila me prehlada, grlo mi je katastrofa a temperaturu nemam...Vas savjet sta stavljat na grlo s obzirom da sam trudna..Pozdrav

odgovorite mi (98%)

odgovorite mi (2%)

Broj svih glasova: 49

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *