|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  150 151 [152] 153 154   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
9.9.2013 22:46:39   
Tuzlanka_

IZVORNA PORUKA: Hannan

IZVORNA PORUKA: Tuzlanka_

selam mile moje.

Što se tiče Tuzle i pokrivanja mi smo hvala Allahu rješili taj problem. Obzirom da kod nas ne dozvoljavaju unošenje naših spavaćica obično smo svi dobijali neke njihove pocjepane ili bez dugmića no sada zahvaljujući uspješnom projektu Asocijacije žena UKC Tuzla je dobio sašivene spavaćice i mahrame za GAK za sve trudnice i porodilje sa hidžabom....Ja sam se pokrila za ovaj Ramazan elhamdullilah pa me posebno veseli ova vijest.user posted image user posted image

Što se tiče sunećenja i nama je doktor došao kući i sve bilo sterilno i super prošlouser posted image

Ja sam jednu isprobala :) Allah ih nagradio, predivne su.

Eto ma ša Allah. Amin da Allah nagradi sve one koji su učestvovali. Nego,reci mi kako su se odnosili gore prema tebi?Mislim zbog hidžaba konkretno?

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 3776
10.9.2013 14:45:20   
Hannan

IZVORNA PORUKA: Hannan

selam mile moje.

Što se tiče Tuzle i pokrivanja mi smo hvala Allahu rješili taj problem. Obzirom da kod nas ne dozvoljavaju unošenje naših spavaćica obično smo svi dobijali neke njihove pocjepane ili bez dugmića no sada zahvaljujući uspješnom projektu Asocijacije žena UKC Tuzla je dobio sašivene spavaćice i mahrame za GAK za sve trudnice i porodilje sa hidžabom....Ja sam se pokrila za ovaj Ramazan elhamdullilah pa me posebno veseli ova vijest.user posted image user posted image

Što se tiče sunećenja i nama je doktor došao kući i sve bilo sterilno i super prošlouser posted image

Ja sam jednu isprobala :) Allah ih nagradio, predivne su.

Eto ma ša Allah. Amin da Allah nagradi sve one koji su učestvovali. Nego,reci mi kako su se odnosili gore prema tebi?Mislim zbog hidžaba konkretno?

dva PUTA sam rodila gore i mogu reci da su vise nego fer i korektni. prvi put na prijemu je bio neki dr. i kad su trebali da mi urade klistir rekao je da sacekaju min-dva da nesto zavrsi pa da izadje. takodje sam trazila zenskog dr. i kad je doslo vrijeme da rodim pitali su da li da zovu dr. od kuce ili pristajem i na dr. muskarca, ja sam pristala jer sam se bojala da bi cekanje stetilo bebi ili meni, nakon 10 min sam rodila. ovaj put su sve bile zene, vikend pa nisam imala spec zelje.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu Tuzlanka_)
Neposredna veza do poruke: 3777
19.9.2013 8:39:42   
dambolina
recite mi gdje cu u sarajevu traziti dugu trudnicku suknju? Treba mi jedna crna, pa ako neko ima ideju, da ne lutam. Bila sam u onom butiku Sara, nemaju. To mi je jedino bilo usput. Ima li na pijacama ne znam? Svaka informacija dobrodosla user posted image

Z. veliki zvjerko 17.06.2003.
I. mala živča 04.11.2008.
L. mala palmica 15.01.2014.

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 3778
19.9.2013 9:56:42   
mikyca1
dambolina bilo je kod Azemine na otvorenoj (kvadrant) pijaci na Otoci,ne znam da li ih još nabavlja pa provjeri,baš su lijepe bile,pravo duge,crna boja,i naravno gore onaj dio rastezljivi za stomačić :)

(odgovor članu dambolina)
Neposredna veza do poruke: 3779
19.9.2013 10:12:25   
dambolina
e to, to mi treba, samo cekaj - koja je sad azemina? Jel to ona sto ima onaj veliki stand, odmah pored nje je i ona neka bebi oprema? Ili je to ona druga ispod nje? E jesam sad ovo spetljala user posted image

(odgovor članu mikyca1)
Neposredna veza do poruke: 3780
19.9.2013 10:31:27   
SdZ
Koliko je ispravno obavljanje hadzdza za drugu osobu, zivu ili mrtvu?
Postoji li ajet ili hadis kojim se to dozvoljava?

Meni nema logike jer kako neko za mene ne moze izgovarai sehadet, kljanjati, postiti niti zekat davati tako ne moze ni hadzdz obaviti. Mozda i grijesim. user posted image

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu Tuzlanka_)
Neposredna veza do poruke: 3781
19.9.2013 10:56:01   
DM
http://www.rijaset.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=7694:obaveznost-hada-i-propisi-o-bedeluku-&catid=85&Itemid=222

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 3782
19.9.2013 11:09:39   
Medi_87

IZVORNA PORUKA: dambolina

e to, to mi treba, samo cekaj - koja je sad azemina? Jel to ona sto ima onaj veliki stand, odmah pored nje je i ona neka bebi oprema? Ili je to ona druga ispod nje? E jesam sad ovo spetljala user posted image

ona sto je pored nje baby opremauser posted image

Neposredna veza do poruke: 3783
19.9.2013 18:04:06   
sara123

IZVORNA PORUKA: SdZ

Koliko je ispravno obavljanje hadzdza za drugu osobu, zivu ili mrtvu?
Postoji li ajet ili hadis kojim se to dozvoljava?

Meni nema logike jer kako neko za mene ne moze izgovarai sehadet, kljanjati, postiti niti zekat davati tako ne moze ni hadzdz obaviti. Mozda i grijesim. user posted image

Ispravno je i za zivu i za mrtvu osobu obaviti hadz.
Evo DM ti je stavila link sa rijasetove stranice.

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 3784
20.9.2013 9:36:34   
dambolina
e super hvala puno na odgovoru. Moracu svratiti ovih dana. Ja te zene na pijaci vazda mijenjam,

IZVORNA PORUKA: Medi_87

ona sto je pored nje baby opremauser posted image

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 3785
20.9.2013 10:05:36   
mikyca1
Ma samo pitaj za Azeminu,i uputit će te svi,mada možeš pogledati i kod ostalih,od viška glava ne boli user posted image

Neposredna veza do poruke: 3786
20.9.2013 10:15:07   
mamina princeza

IZVORNA PORUKA: Bebica11

bebice, koliko je meni poznato i djevojcicama se glava brije. Mi smo svojoj prvo skinuli masinicom, a onda fino obicnim brijacem. Doduse, kupili smo neki malo bolji, skuplji da je ne bi ne daj Boze posjekli. Malo pokvasili i nasapunjali i islo je bez problema. Ma to je bilo tako malo kosice, stavili u komad folije i onako izvagali na neku vagu. Mislim da nije bas ni bilo precizno, mozda smo 20 ili 30 gr izvagali. Ako hoces bas precizno, jedino da odneses negdje da ti se izvaga tipa zlatare ili onih sto otkupljuju zlato, jer oni imaju te precizne vage. Mi smo ovo radili kad joj je bilo 7 dana, tad je i ime dobila

Ovo sam cula da u zlatarama raja to radi pa ako je neko isao u neku i da su mu izasli u susret voljela bih da napise da se pripremimo ins:)

Mi curi nismo brijali glavu jer iscitavajuci literaturu nasli smo da se samo djecacima brije a da je curicama cak POKUDJENO brijati, a Allah najbolje zna, pa nismouser posted image Doduse ja sam bila 15 dana u bolnici sa malom zbog komplikacija pa smo i akiku tek 3. mjesec klali i sl. Sad insaAllah sve planiramo "u vakAT" pa na hajruser posted image

Muz cak hoce da sunetimo dijete sedmi danuser posted image al ja ne znam dal ce ko od dr pristati da to rade po poliklinikama? A ne bih kucnu varijantu ipak bih da bude u sterilnim uvjetimauser posted image user posted image user posted image

Ja isto koliko znam glava se brije samo djecacicma... mi nismo curici - istina tad nismo znali ni da je djecacima potrebno al mislim d ane bi sad isto curici jer sam i ja citala da je pokudjeno. al treba to dobro razmotriti... djecaku smo osisali obrijali glavu 14 dan nakon rodjenja , imao je dosta kosice u novinu stavili i odnijeli smo u zlataru na vagu. onako u neku prvu zlataru ne znam ni koja je bila. i prema tome sto je zlatar rekao udjelili sadaku.
imam kuci zlatarsku vagu al ne znam je koristiti :)

a sto se suneta tice mi smo se prosle godine isto sunetili kod skake , on nam je i komsija i tako smo odlucili. po meni je sve maksimalno sterilno i kod njega imam samo rjeci pohvale za to. mi smo se sunetili bas mali imao je 3 mjeseca i niko drugi nije htio tada tako malog da suneti a ja sam htjela da se to sto prije obavi dok je lakse s njim manjim. pa zato mozda nismo ni razmisljali o dugim opcijama.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3787
20.9.2013 10:18:30   
mamina princeza
sto se tice suneta 7 dan ja mislim da je to bas sunet ...7,14 dan. meni je to bilo prerano mada kazu da je to receno da je najlaksi oporavak da bukvalo zaraste za dan- tako sam cini mis e i citala i bas na m je Skaka cini mis e to pricao . mada on preferira sunecenje 3-6 mjeseci kaze tad je najlakse izvesti a i za djete po njemu.

i cini mi se u kataru ili negdje drugo djecu sunete odmah u porodilistu pa prema tome mogu i tako mali. mene je bilo strah jer nisam znala apsolutno nikog koje to tako rano zavrsio

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 3788
20.9.2013 12:00:10   
dambolina
nali ni da je djecacima potrebno al mislim d ane bi sad isto curici jer sam i ja citala da je pokudjeno. al treba to dobro razmotriti...

licno sam slusala predavnje dr. safeta kuduzovica gdje je jasno rekao da nema NIKAKVE razlike u brijanju glave novorodjencetu, bilo musko ili zensko. Rekao je treba uzeti dobar brijac, kvalitetetan i obrijati djetetu glavu. To sam znaci licno cula a ima i na ovoj stranici odgovor mr. zijada ljakica (pitanje br. 4) sa jasno navedenim dokazima o brijanju glave kako muskom tako i zenskom djetetu, pa bujrum user posted image
http://www.n-um.com/?q=node/3807

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 3789
24.9.2013 12:11:22   
SdZ
Sto se tice nadjevanja imena djetetu, zanima me da li je po islamu najbitnije znacenje tog imena ili ono mora biti arapskog, turskog ili perzijskog porijekla.

user posted image

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 3790
24.9.2013 14:05:29   
animagical

IZVORNA PORUKA: SdZ

Sto se tice nadjevanja imena djetetu, zanima me da li je po islamu najbitnije znacenje tog imena ili ono mora biti arapskog, turskog ili perzijskog porijekla.

user posted image

da ima lijepo znacenje... a sto pitas??user posted image

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 3791
2.10.2013 8:58:28   
ena23
pitanje vezano za kurban bajram:
dok smo zivjeli u Bosni muz je klao kurban, sada smo u holandiji i nemam pojma kako da to rjesimo? znate li mozda ima li rjeseno sta u rijasetu za uplatu kurbana pa da oni sve zavrse?? evo pokusavam naci info na netu ali mi slabo ide...

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3792
2.10.2013 9:35:24   
dambolina
Evo pogledaj ovu ponudu : http://kurbani.org/web/index.php

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 3793
2.10.2013 9:38:23   
ena23
e super je ova stranica! samo mi nije jasno, u RIZ sam procitala da je kurban ove godine 180 eura, a ovdje pise 125.. a nsala sam i stranicu medrese u travniku i preko njih se moze uplatiti pa oni sve zavrse.. ima cak i IZ u Rotterdamu, to nisam ni znala, pise da se kod njih moze uplatiti u prostorijama dzemata... pa cu da vidim kad mm dodje s posla sta cemo.
hvala za info u svakom slucaju!

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

Neposredna veza do poruke: 3794
2.10.2013 11:03:10   
dambolina
Mislim da ova organizacija ne ide preko Rijaseta pa zato i razlika u cijeni.

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 3795
2.10.2013 13:50:35   
sara123
ena, mozes uplatiti u bilo koju medresu, oni sve zavrse.

Neposredna veza do poruke: 3796
13.10.2013 21:00:50   
jasmin
Sutra inšaallah je dan Arefata.

Ebu Katada, radijallahu anhu, veli da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Post dana Arefata iskupljuje grijehe počinjene prethodne godine i grijehe koje će počiniti iduće godine, a post dana ašure iskupljuje grijehe počinjene prethodne godine." (Bilježe ga autori El-Kutubus-sitte, osim Buharije i Tirmizije)

http://minber.ba/index.php/component/content/article/58-ostalo/aktuelno/1174-odlike-dana-arefata?Itemid=57

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu sara123)
Neposredna veza do poruke: 3797
14.10.2013 10:19:10   
chantal
Jasmin,da te Allah nagradi za "napominjanje" user posted image

Ja sam imala nijet,međutim u hajzu sam...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3798
3.11.2013 9:17:46   
frozenheart
Es-Selamu Alejkum sestre drage :) dugo pratim ovu temu i odlučih i ja da vam pišem :) možda je malo čudno pitanje... po islamu suprug je dužan da izdržava ženu i djecu, trebala bih se uskoro udati inšaAllah. Eh sad pitanje za one sestre koje su u braku - kako takav brak u kojem je samo suprug zaposlen funkcioniše?! :) Šta rade te hanume kući (dok djeca ne dođu), je li im dosadno?! :D Kakav je dogovor oko finansija i sl.?

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 3799
3.11.2013 11:41:17   
jasmin

IZVORNA PORUKA: frozenheart

Es-Selamu Alejkum sestre drage :) dugo pratim ovu temu i odlučih i ja da vam pišem :) možda je malo čudno pitanje... po islamu suprug je dužan da izdržava ženu i djecu, trebala bih se uskoro udati inšaAllah. Eh sad pitanje za one sestre koje su u braku - kako takav brak u kojem je samo suprug zaposlen funkcioniše?! :) Šta rade te hanume kući (dok djeca ne dođu), je li im dosadno?! :D Kakav je dogovor oko finansija i sl.?

We alejkumu sselam draga moja. Čestitam najprije,a što se tiče toga šta radiš doma.....prvo,do djece ima najmanje 9 mjeseci user posted image ,a do tada možeš puno toga da uradiš. Ako nisi zaposlena,onda radiš neke druge stvari koje te ispunjavaju,uključuješ se u aktivnosti koje voliš,valjda imaš i drugarice,pa i s njima provodiš vrijeme. Meni nije nikada dosadno. Nije mi bilo ni prije djece,jer sam uvijek imala s kim provoditi vrijeme onako kako ja to želim. A dogovor oko finansija je apsolutno individualan. To odmah završi s tm.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu frozenheart)
Neposredna veza do poruke: 3800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  150 151 [152] 153 154   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  150 151 [152] 153 154   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Grijeh
Galicia

Rijec grijeh je ogranicavanje.

Da (48%)

Ne (52%)

Broj svih glasova: 119

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *