|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  149 150 [151] 152 153   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
3.9.2013 13:44:08   
Almuccia
Ja sam kontala nesto ovakvo
user posted image

ili eventualno ovako
user posted image

Sto se tice spavacica imam sa dugim rukavom i posto sam sitna dodu mi do clanaka. Moram se bas raspitati kakva je politika bolnice ovdje.

Loading... neki pametan potpis ali nikako da skontam sta :P

(odgovor članu dambolina)
Neposredna veza do poruke: 3751
3.9.2013 14:26:14   
brzamala
meni su zene koje su prosle kroz to savjetovale da uzmem upravo te jednodijelne hidžabe jer su najprakticniji, bez iglica i kacenja. A ima ih kupiti ispred Kralja Fahda, i duzih i kracih.

(odgovor članu Almuccia)
Neposredna veza do poruke: 3752
9.9.2013 0:54:52   
sara123
Sad sam u dilemi. Mislila sam na Jezero, ali vidi...

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 3753
9.9.2013 4:43:18   
Bebica11
Esselamu alejkum seke

Eh imam jedno pitanje za mame djecaka

Kad se rodi braco trebalo bi glavu obrijati I podijeliti sadake u srebru u tezini kosice. KAKO TO PRAKTICNO IZVESTI? Jeste li vagale kosicu? Gdje I kako?

Eh a za hidzabe kad sam radjala curu nosila sam jednodijelni onaj za curice bijeli hidzab na porodu I bio je praktican.

NA JEZERU TRAZE BIJELI HIDZAB ruze ponekad ako budu tamnije boje tako da znate da izbjegnete neugodnosti.

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu sara123)
Neposredna veza do poruke: 3754
9.9.2013 4:47:29   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: brzamala

ja ti mogu prenijeti iskustvo od medic koja se porodila negdje prije mjesec i po, ali pretpostavljam da se sad ne moze javiti jer nije u Sa. Znaci na Jezeru nema marame, nema svoje spavacice vec dobijes njihovu koja je malo ispod koljena, kratkih rukava.

Nije tacno da nema marame vec se vecina svojevoljno poskida. Ako moras njihovu spavacicu mozes ogrtac do sale da koristis u dogovoru sa sestricama. A hidzab sam imala svo vrijeme na porodu. A moja se drugarica koja se poradjala u isto vrijeme sva skinula. Sve je stvar izbora. Ako moram jedan dio tijela otkriti ne moram I glavu. To je moj stav a svako zna kako ce.

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 3755
9.9.2013 4:50:46   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: sara123

Sad sam u dilemi. Mislila sam na Jezero, ali vidi...

Vjeruj da zene koje zele to I doktori pripaze. Nije se jednom desilo I da cak paravan stave ako je zena pod nikabom u pitanju. Zaista su susretljivi

Traze samo BIJELI hidzab. Moguce da prave problem kod tamnijih. Jedna moja poznanica nije imala bijeli pa su joj dali 2-3 one kape za salu da stavi na glavu. Zaista ko hoce da se pokrije izadju u susret.

(odgovor članu sara123)
Neposredna veza do poruke: 3756
9.9.2013 8:54:54   
brzamala

IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: brzamala

ja ti mogu prenijeti iskustvo od medic koja se porodila negdje prije mjesec i po, ali pretpostavljam da se sad ne moze javiti jer nije u Sa. Znaci na Jezeru nema marame, nema svoje spavacice vec dobijes njihovu koja je malo ispod koljena, kratkih rukava.

Nije tacno da nema marame vec se vecina svojevoljno poskida. Ako moras njihovu spavacicu mozes ogrtac do sale da koristis u dogovoru sa sestricama. A hidzab sam imala svo vrijeme na porodu. A moja se drugarica koja se poradjala u isto vrijeme sva skinula. Sve je stvar izbora. Ako moram jedan dio tijela otkriti ne moram I glavu. To je moj stav a svako zna kako ce.

Bebice govoris o svojoj situaciji od skoro prije 2. godine a ja ti pricam kako sam cula o novom stanju. I cuj, pokrivena zena zeli da se skine onako sama od sebe...hm..user posted image
ali eto hajde, ne bih da se raspravljam

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3757
9.9.2013 9:31:11   
chantal
Htjedoh vas upitati za vasa iskustva, kao pokrivenih zena, na porodu?

Nisam nosila maramu na porodu...imala sam sreću da mi se oba puta potrefila ženska dr. user posted image a i mimo toga porodilište je naravno zatvorenog tipa,pa sam cijelo vrijeme bila otkrivena,osim kada bih izlazila u sobu za posjete.A nekako mi bilo bezveze,npr ujutru za vrijeme vizite dole sve na izvol'te a gore hidžab,meni lično to nije išlo jedno s drugim... ali poštujem i znam da nismo svi istog stava,i vjerujem,kao što bebica napisa,da su i dr. većinom susretljivi,i da se može na lijep način postići dogovor.

Neposredna veza do poruke: 3758
9.9.2013 9:32:57   
Bebica11
brzamala, vjeruj da smo se nas 23 porodile isti dan, i od toga 3-4 pokrivene, tek iduci dan sam skontala ko je pokriven, a da ne kazem da su i na porodjajnom bile otkrivene i tek kad izadju pokriju seuser posted image vjeruj da ni ja ne kontam AL PRVA MOJA DRUGARICA porodila se 2 h poslije mene na istom stolu jos kod doktora otkrila se prije poroda dok sam ja kod svoje doktorice i cijelo vrijem sam imala hidzab nisam ga ni skidala

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 3759
9.9.2013 9:35:49   
Bebica11
Ja otkrivam samo NUZNO, znaci ako moram dolje niko me nije "razrijesio" obaveze da pokrijem ono goreuser posted image To je isto kao sto sam se ja npr lijecila 2 godine kod dr Godinjaka Zulfe poslije dvije izgubljene trudnoce, i odem mu npr privatno na pregled i skinem mahramu jer "eto vidi mi ono dole sto da ne vidi ono gore", pa ako sam vec prinudjena da mu pokazem dole ne moram i gore, tako ja to rezonujem...

al da ne ode u raspravu....

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3760
9.9.2013 9:41:10   
chantal
I cuj, pokrivena zena zeli da se skine onako sama od sebe

Ja sam upravo iznijela svoje iskustvo,s obzirom da sam u bolnicu stigla pokrivena i da dr koja me primila ni riječi nije rekla direktno vezano za moj hidžab,znači ostalo je na meni da odlučim... i ja uradih onako kako sam smatrala da je ispravno i najbolje.

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 3761
9.9.2013 10:08:34   
dambolina
bebice, koliko je meni poznato i djevojcicama se glava brije. Mi smo svojoj prvo skinuli masinicom, a onda fino obicnim brijacem. Doduse, kupili smo neki malo bolji, skuplji da je ne bi ne daj Boze posjekli. Malo pokvasili i nasapunjali i islo je bez problema. Ma to je bilo tako malo kosice, stavili u komad folije i onako izvagali na neku vagu. Mislim da nije bas ni bilo precizno, mozda smo 20 ili 30 gr izvagali. Ako hoces bas precizno, jedino da odneses negdje da ti se izvaga tipa zlatare ili onih sto otkupljuju zlato, jer oni imaju te precizne vage. Mi smo ovo radili kad joj je bilo 7 dana, tad je i ime dobila

Z. veliki zvjerko 17.06.2003.
I. mala živča 04.11.2008.
L. mala palmica 15.01.2014.

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 3762
9.9.2013 10:15:01   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: dambolina

bebice, koliko je meni poznato i djevojcicama se glava brije. Mi smo svojoj prvo skinuli masinicom, a onda fino obicnim brijacem. Doduse, kupili smo neki malo bolji, skuplji da je ne bi ne daj Boze posjekli. Malo pokvasili i nasapunjali i islo je bez problema. Ma to je bilo tako malo kosice, stavili u komad folije i onako izvagali na neku vagu. Mislim da nije bas ni bilo precizno, mozda smo 20 ili 30 gr izvagali. Ako hoces bas precizno, jedino da odneses negdje da ti se izvaga tipa zlatare ili onih sto otkupljuju zlato, jer oni imaju te precizne vage. Mi smo ovo radili kad joj je bilo 7 dana, tad je i ime dobila

Ovo sam cula da u zlatarama raja to radi pa ako je neko isao u neku i da su mu izasli u susret voljela bih da napise da se pripremimo ins:)

Mi curi nismo brijali glavu jer iscitavajuci literaturu nasli smo da se samo djecacima brije a da je curicama cak POKUDJENO brijati, a Allah najbolje zna, pa nismouser posted image Doduse ja sam bila 15 dana u bolnici sa malom zbog komplikacija pa smo i akiku tek 3. mjesec klali i sl. Sad insaAllah sve planiramo "u vakAT" pa na hajruser posted image

Muz cak hoce da sunetimo dijete sedmi danuser posted image al ja ne znam dal ce ko od dr pristati da to rade po poliklinikama? A ne bih kucnu varijantu ipak bih da bude u sterilnim uvjetimauser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 3763
9.9.2013 10:34:23   
dambolina
Ne znam, ja sam bas prosli utorak bila na dersu Safeta Kuduzovica i spomenuto je i to pitanje i bas je rekao da pravilo vrijedi i za musko i za zensko. A Allah najbolje zna.

Mi smo sina u Sanasi sunetili sa 3,5 mjeseca iz istog razloga - muza bilo strah :) Ne bih rekla da na klinikama rade tako rano, jedino privatno...

Z. veliki zvjerko 17.06.2003.
I. mala živča 04.11.2008.
L. mala palmica 15.01.2014.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3764
9.9.2013 10:48:28   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: dambolina

Ne znam, ja sam bas prosli utorak bila na dersu Safeta Kuduzovica i spomenuto je i to pitanje i bas je rekao da pravilo vrijedi i za musko i za zensko. A Allah najbolje zna.

Mi smo sina u Sanasi sunetili sa 3,5 mjeseca iz istog razloga - muza bilo strah :) Ne bih rekla da na klinikama rade tako rano, jedino privatno...

na hajr eto, mozda smo i pogrijesili, ne znamuser posted image

A i nasi prijatelji su malog osunetili sa 3mj ja mislim bas u Sanasi. Mm hoce da dovede Skaku kuciuser posted image a meni to nekako, znam da je pretjeran strah al stvasta mi se komplikovalo oko zdravlja mog pa ja bih da sve bude u sterilnim koliko je moguce uvjetima. A sad mi glupo da odlazem zbog mog straha kad je to generacijama tako radjenouser posted image a opet se ne mogu opustitiuser posted image

Ja bih najvise voljela da postoji mogucnost da u bolnici to odrade kao u Turskoj, al daleko smo mi od togauser posted image

Neposredna veza do poruke: 3765
9.9.2013 11:21:24   
mamaajna
od mm sestra prije mjesec sunetila sina kuci,skaka joj dolazio,kaze sve donio sterilisano i cak mu je kopcice stavio na ranu nije mu sioi,ona prezadovoljna.nema cjenu,nego koliko mozes halaliti

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3766
9.9.2013 11:25:54   
mum82
ja obojicu sunetila kuci,imali su oko 3-4 mjeseca obojica,po meni bolje dok je beba mala,dr donio sve sterilno,bilo je i savova naravno al nikakvih prob hB nismo imali...par dana mazala kremama i davala paracetamol,i to je to,,,kod nas u bolnici sunete djecu tek od dvije godine,a nama bilo puno da cekamo a sem toga u bolnici je opsta anestezija sto je po meni potpuno nepotrebno,ovako lokalna a bebica nema pojma ni sta se desilo,,kod nas su puno teze sve podnijele nene nego djecauser posted image

B -20.11.2010
S -7.7.2012
"Money is numbers and numbers never end.If it takes money to be happy,your search for happiness will never end"

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 3767
9.9.2013 14:31:11   
Bebica11
hvala vam na podijeljenim iskustvima, Allah vas nagradiouser posted image

(odgovor članu mum82)
Neposredna veza do poruke: 3768
9.9.2013 14:57:28   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: mum82

ja obojicu sunetila kuci,imali su oko 3-4 mjeseca obojica,po meni bolje dok je beba mala,dr donio sve sterilno,bilo je i savova naravno al nikakvih prob hB nismo imali...par dana mazala kremama i davala paracetamol,i to je to,,,kod nas u bolnici sunete djecu tek od dvije godine,a nama bilo puno da cekamo a sem toga u bolnici je opsta anestezija sto je po meni potpuno nepotrebno,ovako lokalna a bebica nema pojma ni sta se desilo,,kod nas su puno teze sve podnijele nene nego djecauser posted image

Mi smo svog vodili kod nekog privatnog dr. (nije u BiH), tu je inace i svekrva vodila djecu da ih suneti a i ostali od mm familije. Beba je imala 2 mj., i u putu do dr. je zaspao, pa kad smo stigli nije se dijete ni probudilo kako treba a on je vec poceo user posted image user posted image I jako puno je plakao. Od anestezije ni rijeci. Nisam ja ni znala da se moze tako, pa nisam nikom ni spominjala.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu mum82)
Neposredna veza do poruke: 3769
9.9.2013 15:02:36   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

IZVORNA PORUKA: mum82

Mi smo svog vodili kod nekog privatnog dr. (nije u BiH), tu je inace i svekrva vodila djecu da ih suneti a i ostali od mm familije. Beba je imala 2 mj., i u putu do dr. je zaspao, pa kad smo stigli nije se dijete ni probudilo kako treba a on je vec poceo user posted image user posted image I jako puno je plakao. Od anestezije ni rijeci. Nisam ja ni znala da se moze tako, pa nisam nikom ni spominjala.

I ja sam kontala lokalnu, al ne bih opstu anesteziju, to je prevelik sok za organizam i nikad ne znate kako dijete moze reagovati na opstu.

Ja sam prije 4 god imala alergijski sok na opstoj anesteziji jedva me vratili, tako da....ne bih se igrala s tim ako nije pod moranje. Dok lokalnu i ja super podnosimuser posted image

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 3770
9.9.2013 15:24:31   
Daliyah92
Sto se tice otkrivanja marame u bolnici, ni ja nisam za to. Meni je cijelu trudnocu vodila doktorica, ali sam jednom pred kraj morala na pregled kod doktora (na UZ) i tad sam otkrila samo stomak a na glavi sam imala nikab user posted image I nije mi padalo na pamet da bih mogla nikab podignuti. A nakon poroda bila sam u apartmanu sama sa mm, a muskarci nisu imali pristupa. Medjutim nisam znala kad su vizite pa su me samo iznenadili user posted image Dosla mi sestrica i kaze mi na engleskom, a ja nisam dobro razumjela, mislila da kaze da dr. hoce da udje...kad ono 2 muska i 2-3 zenske dr. Nisam imala maramu ali sam imala onu prozirnu kapu. Znam da to nije ispravno, ali ja tad nisam imala u blizini nista da se s tim pokrijem, a nisam mogla ni ustajati. Potrefilo se da mm nije bio tu. Ali sad da se opet porodim pa makar i prirodno, imala bih maramu.

I da, kad sam ulazila u salu isto sam imala samo tu prozirnu kapu, a bila sam obucena u dugu spavacicu sa dugim rukavima. Ali je posao obavljala doktorica.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

Neposredna veza do poruke: 3771
9.9.2013 15:26:55   
Daliyah92
maja78 RR nadgleda odozgo, da se ne bi sta zakuhalo user posted image

Neposredna veza do poruke: 3772
9.9.2013 15:35:37   
DM
Imamo temu o sunećenju, što ovdjeuser posted image

http://www.ringeraja.ba/forum/sunet--cirkumcizija/m_1981/mpage_112/tm.htm#1889995

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

Neposredna veza do poruke: 3773
9.9.2013 20:47:16   
Tuzlanka_
selam mile moje.

Što se tiče Tuzle i pokrivanja mi smo hvala Allahu rješili taj problem. Obzirom da kod nas ne dozvoljavaju unošenje naših spavaćica obično smo svi dobijali neke njihove pocjepane ili bez dugmića no sada zahvaljujući uspješnom projektu Asocijacije žena UKC Tuzla je dobio sašivene spavaćice i mahrame za GAK za sve trudnice i porodilje sa hidžabom....Ja sam se pokrila za ovaj Ramazan elhamdullilah pa me posebno veseli ova vijest.user posted image user posted image

Što se tiče sunećenja i nama je doktor došao kući i sve bilo sterilno i super prošlouser posted image

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 3774
9.9.2013 22:28:18   
Hannan

IZVORNA PORUKA: Tuzlanka_

selam mile moje.

Što se tiče Tuzle i pokrivanja mi smo hvala Allahu rješili taj problem. Obzirom da kod nas ne dozvoljavaju unošenje naših spavaćica obično smo svi dobijali neke njihove pocjepane ili bez dugmića no sada zahvaljujući uspješnom projektu Asocijacije žena UKC Tuzla je dobio sašivene spavaćice i mahrame za GAK za sve trudnice i porodilje sa hidžabom....Ja sam se pokrila za ovaj Ramazan elhamdullilah pa me posebno veseli ova vijest.user posted image user posted image

Što se tiče sunećenja i nama je doktor došao kući i sve bilo sterilno i super prošlouser posted image

Ja sam jednu isprobala :) Allah ih nagradio, predivne su.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu Tuzlanka_)
Neposredna veza do poruke: 3775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  149 150 [151] 152 153   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  149 150 [151] 152 153   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Muz
almai

Dali vam nekad muz ide toliko na zivce da bih da najrade ispalili na drugu planetu , da ga necujete i nevidite bar mj. dana???

Da (58%)

Ne (23%)

Ponekad (19%)

Broj svih glasova: 125

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *