|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  146 147 [148] 149 150   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
27.6.2013 15:56:05   
jasminah
Mi smo na sajmu ispred bbi kupili super knjigu. 361 dan sa Bozijm Poslanikom. Bas je prilagodjena djeci, moj A je odusevljen

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 3676
27.6.2013 22:07:07   
chuci

IZVORNA PORUKA: Misty_mama

Selam drage moje.. Vidim, nije pretjerano aktivna ova tema, ali valjda će mi neko odgovoriti... user posted image

Da li neka od vas ima preporučiti neku privatnu plažu, ili neko zavučenije mjesto gdje bih mogla da budem na miru, daleko od očiju.. Ma nisam ja nešto za morem, ali mm voli, a i malenom bi dobro došlo, pa bih voljela da ako neko ima iskustva podijeli sa mnom.. Hvala vam..

ja što sam iskopala jeste da neki idu na more u hrvatsku na otoke, jer je tamo dosta zabačenih plažica.
konkretno znam da na mljetu, na onom gore najudaljenijem dijelu ima kao staza koja ide uz more i odvajaju se putići prema moru, pa neko zauzme takvu plažicu i ostavi majicu ili nešto kao znak da je zauzeto na početku putića pa niko drugi ne silazi. dalje znam jendog čovjeka koji kad ode na more, isto uvijek na neki otok, iznajmi onaj mali čamac od nekoga i onda potrpa ženu i dvije kćerke i furaju blizu obale dok ne nađu plažicu, on kaže da nije teško naći.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Misty_mama)
Neposredna veza do poruke: 3677
30.6.2013 23:50:46   
Tuzlanka_
Selam drage mojeuser posted image

Bliži nam se Ramazan hvala Bogu,a meni posebno važan jer sam odlučila da stavim hidžab.Dugooo o tome razmišljam,mogu slobodno reći,godinama i sad hvala Allahu imam jaku želju. E sad,voljela bih čuti vaša iskustva,kako je to kod vas izgledalo,kako su reagovali vaši bližnji,kako oni na poslu(ako ste zaposleni),jeste li možda prije nagovjestili da ćete se pokriti ili ste to samo "uradili" i sve ih iznenadili? Jeste li unaprijed kupili odjeću i potrebne stvari ili ste to postepeno nakon pokrivanja?Pišite mi sve što bi mi moglo biti od pomoći....da vas Allah dz.š nagradi aBd...

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 3678
1.7.2013 10:12:41   
jasminah
Samo se ti pokrij a sve ostalo ce doci samo po sebi, vidjet ces kako to Allah uredi. Jedan hidzab stavis, a drugi otkrijes. Kazu da kada se zena pokrije Allah dz.š, izmedju sebe i te zene skloni "hidzab". Sredina ce da reaguje dobro,bolje nego se ti nadasuser posted image

(odgovor članu Tuzlanka_)
Neposredna veza do poruke: 3679
1.7.2013 13:29:18   
dambolina
ja sam se pokriva drugi dan ramazana jedne godine :) bila sam tada na GO, a sefici sam poslala mail sa novom slikom. Ona je bila odusevljena. Ocu sam otisala u radnju i pitala ga je li zadovoljan kako mi stoji hidzab. On je bio zatecen i nije nista rekao, ali su mu oci bile pune suza. Kasnije mi seka kaze da ju je pitao: a hoce li ona sad dobiti otkaz? :) Uglavnom, kad odlucis uraditi nesto u ime Allaha, On ti Uzviseni to i olaksa. Molim Ga Uzvisenog da ti otvori srce i da stavis hidzab radi Njegovog zadooljstva :)

(odgovor članu jasminah)
Neposredna veza do poruke: 3680
1.7.2013 14:36:30   
Almuccia
Ja sam se prosle godine pokrila. Kad sam prvi put izasla na ulicu pokrivena gledala sam reakcije ljudi koje bi inace svakodnevno sretala. Bilo je smijesnih reakcija. Porodica je to prihvatila tad koliko toliko dobro dok sad vec odlicno prihvata. U tom pocetnom periodu neki ljudi su se odaljuili od mene a ljude za koje sam mislila da to nece cijeniti niti prihvatiti sam su postali odjednom moja najveca podrska. Znaci ne znas nikad ko sta u srcu nosi i ko ce ti biti oslonac. Neki moji poznanici su davali neumjesne komentare al to me nije ranilo nego jos vise ojacalo. Sto se tice odjece tad sam imala jednu suknju i 2 marame i to mi je za pocetak bilo sasvim dovoljno. Ja ti zelim puno sabura i da istrajes u svom nijetu.

(odgovor članu dambolina)
Neposredna veza do poruke: 3681
1.7.2013 18:01:15   
Tuzlanka_
Hvala vam drage moje na podršci....Baš sam uzbuđena,kao da sve ovo sanjamuser posted image Danas sa rekla svom direktoru,sasvim spontano,i bio je iznenađujuće oduševljen.Hvala Allahu dragom....

(odgovor članu jasminah)
Neposredna veza do poruke: 3682
4.7.2013 9:57:08   
canim
user posted image zanimljiva tema https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rjnOI_1360c

(odgovor članu Tuzlanka_)
Neposredna veza do poruke: 3683
12.7.2013 23:08:59   
chantal
Mene zanima da li ima smetnje ako dijete od 4-5 god stoji u safu između odraslih dok se obavlja namaz?Je li ispravnije da bude na kraju safa ili je uredu oboje?
Ako neko zna odgovor,bila bih zahvalna.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3684
12.7.2013 23:16:17   
Medić*
Sigurno bi namaz bio ispravan i u jednom i u drugom slučaju. Medjutim ipak je cini mi se ljepse i bolje pridrzavati se rasporeda klanjaca u dzematu u dzamiji tako da odrasli budu u prvim safovima a djeca iza. Negdke sam citala da je najbolje djecu privikavati na namaz u kući ili stanu, a kada postanu svjesna namaza i načina ponašanja u namazu (nakon 7 god ), onda ih treba početi dovoditi u džemat.
MM cesto vodi malenog sa sobom, bude pored njega u safu sa odraslima, ne remeti nikome, ali svakako budu negdje po strani.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 3685
12.7.2013 23:41:48   
chantal
Ma ni ne vodim ih da ih privikavam,idem radi sebe :D a njih (dvije djevojčice) nemam gdje ostaviti,tako da ih moram povesti,voljela bih makar ikindiju džematile klanjati,bar za vrijeme ramazana,ostali klanjači se ne bune,čak što više,podržavaju njihov dolazak,i one budu mirne,ali ih razdvojim za svaki slučaj,jedna kraj mene sa strane a druga s drugog kraja safa,i bude samo taj jedan saf,nažalost,a ne mogu ih ostaviti iza nas same,bojim se da bi to ipak bio dar-mar...e sad obje bi rado uz mene,a ja ne znam jel uredu tako,znači da jedna bude između mene i žene do mene?

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 3686
12.7.2013 23:44:17   
Medić*
IZVORNA PORUKA: chantal

Ma ni ne vodim ih da ih privikavam,idem radi sebe :D a njih (dvije djevojčice) nemam gdje ostaviti,tako da ih moram povesti,voljela bih makar ikindiju džematile klanjati,bar za vrijeme ramazana,ostali klanjači se ne bune,čak što više,podržavaju njihov dolazak,i one budu mirne,ali ih razdvojim za svaki slučaj,jedna kraj mene sa strane a druga s drugog kraja safa,i bude samo taj jedan saf,nažalost,a ne mogu ih ostaviti iza nas same,bojim se da bi to ipak bio dar-mar...e sad obje bi rado uz mene,a ja ne znam jel uredu tako,znači da jedna bude između mene i žene do mene?

Cim ne ometaju druge u redu je :) I moj bude pored muza i drugog dzematlije.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 3687
13.7.2013 8:53:17   
Alma_27

Mene zanima da li ima smetnje ako dijete od 4-5 god stoji u safu između odraslih dok se obavlja namaz?Je li ispravnije da bude na kraju safa ili je uredu oboje?

kod nas kad zene dovedu djecu koja znaju klanjati (pa barem pratiti) budu uz njih u safu. to su obicno djevojcice do 10 godina. i prodje bez smetnji za ostale zene. mala djeca koja ne znaju klanjati obicno cekaju u dijelu gdje se ne klanja. malo ono sa strane. i slusaju user posted image

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 3688
13.7.2013 8:59:13   
Alma_27
zene, da vas pitam sad da ne bih kasnije kad mi se desi hitno postavljala pitanje user posted image

e ovako, ja krajem iduce sedmice trebam dobiti menstruaciju. e sad posto imam spiralu meni se cesto desi da 2-3 dana na maramici kad se brisem prijetim malo krvi kao nit konca. dr. kaze da to nije menstruacija nego neko predmenstrualno krvarenje. isto tako i poslije menstruacije jedno 2 dana. nista ne ostane na vesu. nadam se, znat ce ove zene sto imaju spiralu o cemu pricam. samo znaci to malo. moram li se omrsiti taj dan kad primjetim? jel to znaci da sam dzunup?

prosle godine nisam postila te dane pa tamo na kalendaru gdje biljezim koji dan nisam postila sam imala 10 dana menstruacije a zapravo nije sva bila menstr.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 3689
13.7.2013 11:17:16   
chantal
I ja imam spiralu i te dane prošle godine nisam postila,pa sam imala sveukupno 8 dana...i obično ni ne klanjam kad primijetim to tačkasto krvarenje a možda bih trebala? baš bih voljela da se neko javi ko je upućeniji

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 3690
13.7.2013 12:29:18   
Daliyah92
Alma, kad sam procitala tvoje pitanje i ja sam se zapitala kako treba postupiti u tom slucaju, i evo vec pola sata trazim po netu ali nisam nista konkretno nasla. Mozda ako ima puno krvi da to kvari post, a kako si ti objasnila da nista ne ostane na vesu mozda to ne kvari post. Mozda je kao i krvarenje iz zuba user posted image

A sto se tice namaza, ta krv (pa makar i malo krvi) kvari abdest i treba uzeti abdest ponovo (ako ces klanjati). Nije potreban gusul (kupanje). Jer to nije hajz niti nifas (menstruacija i krvarenje poslije poroda).

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 3691
13.7.2013 12:32:28   
Daliyah92
Evo ti jedna stranica pa ako hoces postavi im pitanje:

http://www.dzemat-sabah.com/ -gore na "kontakt" i "postavi pitanje".

Trazi da ti sto prije odgovore. Meni daju odgovor u roku od par dana. user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 3692
13.7.2013 12:59:27   
Alma_27
Hvala puno Daliyah92 user posted image Postavila sam pitanje na stranici pa cu javiti kad dobijem odgovor.
Vidim da i jos neke zenice muci isto pitanje

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 3693
13.7.2013 13:19:04   
damma

moji idu s nama svaki dan na ikindiju, i dobri su..
h je doduse veliki i on klanja a dz onako stoji u safu pored mm i kao da klanja, nije uopste nemiran..
ja smatram da je to u redu..jer zaista ne volim kad neko povede djecu u dzamiju pa se djeca ganjaju kao sto ima jeda zena koja vodi curicu i ona cijelo vrijeme juri po dzamiji..

2004.
2008.

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 3694
13.7.2013 23:29:00   
chantal
I moje su mirne,starija klanja s nama,a mlađa presjedi svo vrijeme uz mene,ne vidim tu nikakve smetnje da se djeca dovode u džamiju,drugo je da trčkaraju i sl. ja samo pitam jel ok da stoji,tj.sjedi između dva klanjača,s obzirom da znamo koliko je bitno zbijanje safova...

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 3695
13.7.2013 23:39:26   
salmy
Ja mislim da to ne smeta
Moj momak recimo stane u saf..pa se smije...cucne pa proseta malo i opet se vrati...
neki dan je jeo kiflu pa malo klanjo...
ipak su oni mali,ne bi trebalo da je grijeh

U dzamiju ga nisam jos vodila,nekako mi je mali jos uvijek

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 3696
16.7.2013 2:58:51   
Alma_27
Dobila sam odgovor vezano za krvarenje prije menstruacije kod nas sa spiralom.
evo ga:
"PREPORUCIO BI TI SLJEDECI LINK: http://minber.ba/fetve/index.php?option=com_content&task=category§ionid=12&id=42&Itemid=60 - NA KOJEM CES NACI ODGOVOR UZ ALLAHOVU POMOC, A I OSTALA PITANJA VEZANA ZA ZENE I CISTOCU.

- OVDJE TI SAMO MOGU RECI, AKO JE DOKTOR POTVRDIO DA TO NIJE HAJZ - MENSTRAUCIJA, ONDA JE NA TEBI DA POSTIS - A ALLAH NAJBOLJE ZNA - OSIM AKO BUDE DRUGACIJE, I BUDES 100% SIGURNA U TO. SELAM ALEJKUM - NADAM SE DA CE TI OVO BITI OD KORISTI - AKO NE.JAVI!"

na linku http://minber.ba/fetve/index.php?option=com_content&task=view&id=1273&Itemid=60 nadjem ovaj odgovor (podudara se s ovim sto mi je receno):
copy/paste:
Problemi sa ''spiralom''? PDF Ispis E-mail
Pitanje: Prije otprilike godinu dana stavila sam ‘’spiralu’’. Prije nego što dobijem hajz, na 3-4 dana, pojavi mi se krv koju ne znam u šta da ubrajam, ne znam da li da klanjam ili ne, zapravo to jeste krv hajza, ali ta krv ne teče i ima je vrlo malo, i ona samo stoji tako u meni, i samo je primijetim na toalet papiru kad idem u nužnik. I nakon ta 3-4 dana počne mi teći krv i poslije toga bude isto (ta krv koja stoji u meni) ono što mi je bilo prije pojave krvi hajza. Ta krv nija toliko tamna, niti ima mirisa. Allah vas nagradio na odgovoru!

Odgovor: Ono što mi se čini iz vašeg pitanje jeste da se spomenuta situacije ne može smatrati hajzom. Hajz je krv koja teče i koju žene poznaju kada im se pojavi. Ukoliko bi se desilo da krv počne teći, pa pakar i slabo, a žena osjeti i zna da joj je to početak hajza, po bolovima, osjećaju i sl., onda se u toj situaciji smatra hajzom, a Allah najbolje zna!
(Fetava el-Meretil-Muslime, 1/272, Risaletu fi dimai, 75)

Odgovorio: Hfz. Dževad ef. Gološ

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 3697
16.7.2013 12:12:29   
Daliyah92
Tako sam nekako i mislila, ali nisam smjela napamet pisati nista user posted image I ja bih na tvom mjestu u tim danima postila. Jer, s obzirom da to nije menstruacija, ti ne spadas niti u jednu grupu onih koji ne moraju\ne smiju postiti. user posted image

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 3698
21.7.2013 0:28:01   
Đulica
selam :))) zna li neko mozda gdje u sarajevu ima kupiti ona potkapa s kalupom za luk,da ljepse stoji i da se ne pomijera na vjetru? nadam se da ste me shvatile :DD

(odgovor članu jasminah)
Neposredna veza do poruke: 3699
24.7.2013 21:48:25   
damma
e ovako..imala sam menzes, pet dana je trajao i ja se okupala predvece jer danas vec nista nema..medjutim poslije kupanja mi se pojavi nije krv nego nesto smedje..
sad nemam pojma dal mogu klanjati, postiti?

2004.
2008.

(odgovor članu Đulica)
Neposredna veza do poruke: 3700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  146 147 [148] 149 150   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  146 147 [148] 149 150   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

da li
malena.

vasem muzu smeta i da li vam je ikad prigovorio jer vam nije bio prvi...mislim na sex

da (37%)

ne (36%)

bio mi je prvi (28%)

Broj svih glasova: 138

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *