|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.6.2013 12:30:03
|
|
|
|
Alannah
|
almondray crvenim se . Mom ce 9 mjeseci iduce sedmice,svakakvih zitarica jede.Do 8 mjeseca jeo proso,amaranth,quinou,palentu,rizu. Sa 8 i po sam uvela gluten i od tada jede zobene pahuljice,psenicni griz i griz od pira plus sve one prethodno nabrojane. Ima trenutno dva obroka,obavezno jedan bude sa zitaricama,a cesto i drugi,osim ako u kasici nema krompira ili batata. Obicno za dorucak zitarice sa vocem,a rucak povrce ili povrce sa zitaricama ili sa mesom. Drugi obrok sam uvela sa 7 mjeseci i 20tak dana.Inace doji dnevno 100000 x puta .Cak i nakon kasice on bar malo da povuce mlijeka. Lalali ja sve pravim sa vodom,bas zato sto doji i ok je,ukusno je.Kad je poceo tek sa kasicama,sa punih 6 mj, izdajala sam,pa skuham zitarice na vodi,pa pomijesam sa mlijekom,ali i to prve dvije sedmice dohrane. Almondray, kus kus stalno pravim nama,beba jos nije probao.Skuhaj ga 5 minuta( neki samo preliju toplom vodom i ostave poklopljeno desetak minuta. Ponudi ga ili sa vocem ili sa povrcem,ili cak mesom.nama cak punim i paprike i tikvice sa kus kusom. Sto se tice palente/ pure,zavolila sam je kako beba je jede.Citav zivot sam mislila da moze samo sa sirom i kajmakom se jesti.bebi pravim palentu sa svim vocem i povrcem,npr. jabuka,kruska,suhe marelice,suhe sljive,tikvice,mrkva,komorac,samo dajte masti na volju.
|
|
|