|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  435 436 [437] 438 439   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
26.6.2013 13:27:37   
Alannah
Mogu se zamrznuti breskve bez problema,ili izmiksati pa zalediti ili polovice.Zimi se moze od njih praviti kompot ili pomijesati sa jogurtom ili kasice,ovisno od starosti bebe,Ja sam vec napunila zamrzivac koprivom,blitvom,visnjama,tresnjama i malinama.Polako docekujem i ostalo voce i povce i pomalo spremam.

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 10901
26.6.2013 13:46:28   
Arminaa
opet ja sa prosom. nemojte se smijati, a vjerovatno cete i pomisliti koja glupaca, ali vas moram pitati: u DM-u sam nasla neki proso koji kosta oko 4 KM, sjemenke su krupne i pise da sadrzi gluten. S obzirom da sam ja mislila da je to mljeveno, jel to taj proso koji vi kuhate, pa ga onda skuhanog pretvorite u kasicu ili ima neki drugi? Sta s tim sto pise da sadrzi gluten? Ima li neko sliku kako izgleda to pakovanje prosa koji dajete bebama? 
Zahvaljujem se na odgovoru, a pretpostavljam da ce to biti almondray user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 10902
26.6.2013 17:35:10   
ajla86
imamo 9 mj....sta od klope novo uvesti......

(odgovor članu Arminaa)
Neposredna veza do poruke: 10903
26.6.2013 17:37:31   
ajla86

IZVORNA PORUKA: Arminaa

opet ja sa prosom. nemojte se smijati, a vjerovatno cete i pomisliti koja glupaca, ali vas moram pitati: u DM-u sam nasla neki proso koji kosta oko 4 KM, sjemenke su krupne i pise da sadrzi gluten. S obzirom da sam ja mislila da je to mljeveno, jel to taj proso koji vi kuhate, pa ga onda skuhanog pretvorite u kasicu ili ima neki drugi? Sta s tim sto pise da sadrzi gluten? Ima li neko sliku kako izgleda to pakovanje prosa koji dajete bebama? 
Zahvaljujem se na odgovoru, a pretpostavljam da ce to biti almondray user posted image user posted image user posted image

ja sam uzimala alnaturin,hirse pise providna kesa.u zrnu.pisalo je da moze sadrzavati gluten.ali to nesadrzi proso vec trakama prolaze razne stvari u proizvodnji,tako su mi ovdje rekkli

(odgovor članu Arminaa)
Neposredna veza do poruke: 10904
26.6.2013 20:11:17   
Alannah
I ja kupujem taj Alnaturin,pise hirse i kosta oko 4 KM.Pise da moze sadrzavati gluten u tragovima,jer su to obavezni naglasiti,zbog ovog sto je ajla napisala.Beba ga jede od 6,tog mjeseca,a gluten smo uveli sa 8 i po oficijelno.

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 10905
26.6.2013 21:04:51   
Full Moon
Joj, ja se sad zeznuh, glupa sam, kupila kasicu za laku noc, griz-voce, i najelo se dijete i ja tek skontah da sadrzi glutenuser posted image , bas mi krivo...

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 10906
26.6.2013 21:11:09   
Marija13

IZVORNA PORUKA: Full Moon

Joj, ja se sad zeznuh, glupa sam, kupila kasicu za laku noc, griz-voce, i najelo se dijete i ja tek skontah da sadrzi glutenuser posted image , bas mi krivo...

Dojiš li ga? Kažu da dojene bebe mogu dosta ranije probati gluten, a i neće mu ništa biti od jedne kašice..

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu Full Moon)
Neposredna veza do poruke: 10907
26.6.2013 21:15:26   
Full Moon
Dojim, a evo nadjoh tekstove, kao ako se krene sa dohranom prije 6 mjeseci onda i gluten moze ici ranije, pa bum videluser posted image

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 10908
26.6.2013 21:21:48   
vila_7
fullmoon pa ako mu nije nista bilo - eto bar znas da mozes nastaviti davati. I ja sam svojoj dala kasiku plazma keksa samo da vidim za taj gluten. Inace pedijatrica mi je rekla da zapravo bebe koje su alergicne na gluten ispoljavaju i ranije probleme vezane za probavu a ne tek kad probaju gluten.

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

Neposredna veza do poruke: 10909
26.6.2013 21:23:03   
vila_7
P.S. Tako sam ja svojoj prvoj izbjegavala jaje dok ne dodje vrijeme (po tablici) i dam joj kod mame neke blage supice sa noklicama i tek kad se dijete najelo skontam da su noklice od jaja! user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 10910
26.6.2013 21:23:26   
vila_7
kada cete uvesti ili ste uvele drugi obrok?

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 10911
26.6.2013 21:28:45   
Full Moon
Vilo, pa ja svom dajem dva obroka, voce i povrce, da, btw danas sam dala i kasicu sa puretinom, aaaaaaaaaaaaaaa, jesam navalila, sve isti dan, a sve nove namirnice, groznaaaaaaaaaaaaa samuser posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 10912
26.6.2013 21:31:56   
bebaa
8 mj. i 26 dana....imamo tri čvrsta obroka i 2-3 puta mlijeko a ovo treće u toku dana je meggle....

"U laži su kratke noge ! "

Neposredna veza do poruke: 10913
26.6.2013 21:35:27   
Vinetu
Ja tek danas počela sa dohranom! Maleni puni 6 mjeseci za dva dana. Jeo je rižu sa mlijekom.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 10914
26.6.2013 21:36:32   
vila_7

IZVORNA PORUKA: Full Moon

Vilo, pa ja svom dajem dva obroka, voce i povrce, da, btw danas sam dala i kasicu sa puretinom, aaaaaaaaaaaaaaa, jesam navalila, sve isti dan, a sve nove namirnice, groznaaaaaaaaaaaaa samuser posted image

ma bjezi tamo , ti sve ko gdje smo mi pozuile a vidi nje! user posted image Ma ja nekako osjetim po svojoj - doji i dalje na 2 sata i imala je smao 1 obrok oko 10-11. I zadnjih par dana postane poslijepodne nervozna a nece ni da spava, ni da doji, ni da se igra....i ja jucer i danas dam joj i oko 4-5 kasicu i pojede i doji opet nakon sat i nije nervozna vise. Ba simam osjecaj da joj treba al reko da nisam pozurila.
Znaci ti meso uvela? Ja ni sama ne znam koje cu - najradije bih piletinu al nemam domace user posted image

Neposredna veza do poruke: 10915
26.6.2013 21:38:12   
vila_7
i da..... i dalje ne,a sanse za slanu papicu- ako skuham krompir-moram i voce ubaciti user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 10916
26.6.2013 21:42:10   
Marija13
Ja sam svom gotovo odmah uvela 2 obroka, jest da nam povrce ne ide bas pa taj drugi dodje vise kao neka uzinica...
Ja vise ne znam sta da radim user posted image ujutro pojede zitarice sa vocem super, ali poslijepodne mučenje, pravila cak pire sa mlijekom da probamo i to, nece user posted image
riza, mrkva, tikvica..ma nista mu se ne svidja, ako dodam banane onda jede pomalo..

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 10917
26.6.2013 21:42:27   
vila_7
kad pravite puru, jel pravite kao za odrasle ili ?

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 10918
26.6.2013 21:48:01   
Marija13
Stavim vise vode, i duze kuham, danas je rucao puru sa jabukom, jedino tako je voli user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 10919
26.6.2013 21:56:03   
bebaa
i ja sam prva dva puta skuhala s jabukom a posle sve sa sirom i kajmakom....i kuham normalno kao za sebe i bobu soli....stavi malo rižolina u to povrće pa vidi hoće li....

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 10920
26.6.2013 22:06:58   
vila_7
ma nisam ljubitelj keksolina,rizolina i tih.... tako da stavim u slanu pola banane ili breskvu i sve pojede , kaaze MM doci ce joj muka sto to dvoje mijesa user posted image

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 10921
26.6.2013 22:34:22   
almondray

IZVORNA PORUKA: Arminaa

Ma ti si mene zamjenila sa Alannah ona je ovdje glavna user posted image i sama joj se obraćam iako mi je ovo drugo dijete.Nikad kuharice od meneuser posted image
I ja uzimam taj oko 4km , alnaturin.Ne znam dali postoji mljevena verzijauser posted image
Dobro ga operi prije kuhanja i skuhaj u vodi , nije to bas tolko krupno da moras blendati.

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu Arminaa)
Neposredna veza do poruke: 10922
26.6.2013 22:44:15   
Lalali
Moja bebara nije htjela slanehapice ali sam ja to rijesila sa nestleovim kukuruzom i rizom, malo zamutim i dodam u hranu, ima lijep okus i sve pojede. Sad joj, doduse stavim i pavlakice i smaze sve, mada sam i ja u pocetku u sve stavljala bananuuser posted image

Neposredna veza do poruke: 10923
26.6.2013 22:45:57   
almondray
Vilo meni je cijeli mjesec trebao da skontam zasto mi je beba nervoznauser posted image ž
a ti odma...
FM ja ti tako danas dadoh bebi prvo neku hapicu , mama mu kupila ,jabuka piškota i kolači user posted image ako sam dobro zapamtila i onda kad smo se mi sladili sa kupovnim rolatom(ovo nisam nikad do sada uradila) dam i njemu malo (pa kad traži) i onda skontam da vjerovatno ima cijelih jaja tu.Ako nema reakcije jel to znači da nije alergičan?

E sad ozbiljno ;Za koji dan će mu 8 punih još nisam uvela gluten -oficijelno.Svekrva je probala (dala mu hljeb umočen u kamilicu) i osuo se.Doktorica kaže da nije zbog glutena jer su reakcije na gluten burnije , pjenaste stolice npr.
Kupila sam neki griz za bebe i sa čim se on pravi?I kako da dam žitarice a da nisu u obliku hljeba ? (i kolača) I kus-kus sam kupila , negdje pročita da može od 8-og.Šta s njim da radim?
Biću kuharica na kraju krajeva user posted image

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

Neposredna veza do poruke: 10924
26.6.2013 23:03:02   
Lalali
Koje zitarice dajete bebama? ja koristim onaj plavi griz, pravim ga sa vodom jer beba doji a ja ne mogu nista izdojiti.

Neposredna veza do poruke: 10925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  435 436 [437] 438 439   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  435 436 [437] 438 439   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

vrijeme
krofnica 2

Hoce li biti ljeta ove godine

da (80%)

ne (20%)

Broj svih glasova: 41

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *