Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.6.2013 14:13:18
bebaa
IZVORNA PORUKA: ajla86
ako je beba na ad-u a super prihvati klopu zanima me koliko ml ili obroka mora imati ad-a. 8,5 mj joj je
i moj ima 8mj i 20 dana i ima dva obroka AD ujutro i uveče po cca 200 ml...ja ne bi davala maline dok im ne bude po tablicama vrijeme...ja sam svom juče i danas davala oguljene trešnje....i nektarinu....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.6.2013 21:40:24
ajla86
IZVORNA PORUKA: Lady26
ako je beba na ad-u a super prihvati klopu zanima me koliko ml ili obroka mora imati ad-a. 8,5 mj joj je
Minimalno 3x ali ti mora pisati na kutiji AD-a Do godinu dana mlijeko im je osnovna hrana... Vodi se tim...
hvala puno...
a za grasak i buraniju su mi rekkle iskusnije mame da je tesko probavljiv zbog opne narucito kao i dojiljama se nesavjetuje ista sa opnom jesti zbog stomacica...moja Ajša ima problema sa stomakom pa cemo odgoditi iste
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.6.2013 13:14:29
chuci
jel rano za maline,ima 8,5 mj?
ja sam našla na internetu da je u redu malina da ide sa 8 mj. to je voće koje raste na našem podneblju i nije čest alergen. ja sam ajši davala ono ljeto kad je imala nepunu godinu (ona je rođena u septembru) a i ahmed je jeo domaćih odleđenih nekad sa 8-9 mj
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.6.2013 9:21:13
maxus svratila
da se umijesam u vas razgovor. nazalost nemam djece, ali imam bratisnu, pa vas pratim ponekad. mo girl moja mama je sacuvala breskve ovako.
ogulila ih i u tegle, napunila vodom do vrha, stavila u jednu vecu serpu tih tegli, na dnu serpe krpu da ne popucaju tegle, i kuhati tako. sad ne bih znala kolko se kuha, i kad se zavrsi sa kuhanjem okrenut tegle na poklomac, pokriti nekom dekom i ostavit tako da se ohladi. nista im nece bit, vjerujte. tako je pravila kompote od svakakog voce.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.6.2013 9:29:46
bebaa
IZVORNA PORUKA: maxus svratila
da se umijesam u vas razgovor. nazalost nemam djece, ali imam bratisnu, pa vas pratim ponekad. mo girl moja mama je sacuvala breskve ovako.
ogulila ih i u tegle, napunila vodom do vrha, stavila u jednu vecu serpu tih tegli, na dnu serpe krpu da ne popucaju tegle, i kuhati tako. sad ne bih znala kolko se kuha, i kad se zavrsi sa kuhanjem okrenut tegle na poklomac, pokriti nekom dekom i ostavit tako da se ohladi. nista im nece bit, vjerujte. tako je pravila kompote od svakakog voce.
mislim da ovdje fali šećer jer i moja sveki to isto pravi....ne znam kažem možda ...a evo sad je i pitam kaže 6 kašika šećera na jednu teglu ,zatvori i prokuha teglu u loncu .....i okrene na poklopac....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.6.2013 9:42:48
bebaa
IZVORNA PORUKA: maxus svratila
pa da, mama je stavljala secer za nas, ali ja sad ne znam jel moze bez secera, i jel se daje secer bebama.
ja imam bebu od 8 mj i 26 dana i ne jede ništa u čemu ima ovog industrijskog šećera....dajem voće ili kuhano ili svježe....ne dodajem u kuhano ništa.....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.6.2013 9:46:18
palachinken
IZVORNA PORUKA: mo girl
ja sam dobila puno domacih bresaka pa me zanima mogu li ih izmiksati i zamrznuti jer mi je zao da propadnu
Nemoj miksati, nego ih operi, oguli i nareži na kriške. Tako ih poredaj odvojene na tacnu i tu tacnu stavi u zamrzivač. Kad se zalede, onda ih pakuj u kesice
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.6.2013 10:52:06
almondray
E bas sam i ja na taj kompot mislila , morat ću potražit može li bez šećera.Ni ja svom ne dajem pošećereno.A šta fali za zimu ostavit i zaleđenog voća i kompota. Baš nešto razmišljam da lovim sezonsko voće i povrće i ostavljam za zimu , da beban papa.Do sad nikad nisam mada imam starijeg al' on ionako ne jede ništa pa žali bože truda.