|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  432 433 [434] 435 436   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
2.6.2013 21:48:56   
bebaa
moj jede sve što mu daš-slatko,slano,kiselo....user posted image user posted image user posted image
ja nikad nisam davala samu tikvicu a i ne vidim kako bi se dijete od nje uopšte najelo i kilu da pojede....trava ko trava....ja je uvijek kuham uz krompir ili tarhanu....
ja danas baš gledala malo mljevenu plazmu i vidim da i ona sadrži orašaste plodove u tragovima....dakle ništa ni od nje....kao ni od keksolina,medolina,frutolina i ostalih lina....mali je alergičan na to....
a koji proso da kupim,jeli dm-ov....ona zuta kutija....kako se to sprema....user posted image

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 10826
2.6.2013 23:51:07   
Arminaa

IZVORNA PORUKA: bebaa

moj jede sve što mu daš-slatko,slano,kiselo....user posted image user posted image user posted image
ja nikad nisam davala samu tikvicu a i ne vidim kako bi se dijete od nje uopšte najelo i kilu da pojede....trava ko trava....ja je uvijek kuham uz krompir ili tarhanu....
ja danas baš gledala malo mljevenu plazmu i vidim da i ona sadrži orašaste plodove u tragovima....dakle ništa ni od nje....kao ni od keksolina,medolina,frutolina i ostalih lina....mali je alergičan na to....
a koji proso da kupim,jeli dm-ov....ona zuta kutija....kako se to sprema....user posted image

I ne ocekujem da se najede, bar ne na samom pocetku uvodjenja hrane, zelim samo da upozna nove okuse user posted image , ali kao sto rece Alannah, napravicu malu pauzu, pa krenuti ponovo sa brokulomuser posted image user posted image

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 10827
3.6.2013 7:08:48   
Alannah
Proso kupujem u DM-u,Alnaturin,kaoo i ostale zitarice.Budu jako dugo.U principu,na pocetku se beba upoznaje sa okusima,i ne mora se odmah najesti.MOj i dan danas zna pojesti nekoliko kasikica kasice,a desi se i da pojede citavu,pa opet trazi da doji.

(odgovor članu Arminaa)
Neposredna veza do poruke: 10828
3.6.2013 19:25:28   
visnjica1
Danas sam svojoj A.uvela vocne zitarice od Aptamil i bas joj se svijda po prvi put da ne pljuje user posted image a i mama je papala bas su ukusne

Moje Sunce 25.11.2012

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 10829
3.6.2013 22:26:29   
Full Moon
Danas u DM-u gledam taj proso, pise ima tragova glutena, i ljesnika..., pa ne kupih, a kukuruza nije bilouser posted image

(odgovor članu visnjica1)
Neposredna veza do poruke: 10830
3.6.2013 22:38:50   
Alannah
imas vec napisano za tragove glutena,oni to moraju napisati jer se sve pakujue na jednom mjestu.Uglavnom,sigurno je za kupiti bez obzira sto nisi uvela gluten.

(odgovor članu Full Moon)
Neposredna veza do poruke: 10831
3.6.2013 23:16:03   
Lalali
Maloprije nadjoh da u Njemackoj amarant ne preporucuju prije 2. godine. Molim ako ima neka mama iz Njemacke da nam kaze.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 10832
3.6.2013 23:49:45   
vila_7
IZVORNA PORUKA: Full Moon

Danas u DM-u gledam taj proso, pise ima tragova glutena, i ljesnika..., pa ne kupih, a kukuruza nije bilouser posted image

Ja ga kupila i dala - kazu da dok se doji bolje dati taj gluten dok je jos dojenje intenzivno . MA ko ce im vise znati-za pat godina reci ce nesto deset_o
Ispravak- nije Alnaturin nego je neki djeciji al svejedno pise da ima tragove glutena

< Poruku je uredio vila_7 -- 3.6.2013 23:50:34 >

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

Neposredna veza do poruke: 10833
4.6.2013 11:01:17   
visnjica1
Moja A je sve probala do sad sto god da sam ja jela i njoj sam dala da lizne i kajmak,zdenku, corbe,umake jer inace ne stavljam puno zacina niti soli tako da i njoj dajem sve sto ja jedem da osjeti okus

Moje Sunce 25.11.2012

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 10834
4.6.2013 11:03:54   
bebaa

eto znači ni proso ne smijemo....pa šta ću....davat ću mu samo čorbice domaće i tarhanu ubacivati da je sitije...dok ne smjedne jesti i malo hljeba....user posted image

Neposredna veza do poruke: 10835
4.6.2013 12:32:58   
Marija13
koji ste proso gledale, mi uzeli babylove, proso koji se ne kuha, pravi se sa mlijekom ili vodom, namjenjen bebama od 4.mjeseca, u instant obliku, bas naglaseno da je bez glutena, mi ga jedemo svako jutro sa vocem i odlicno je, beba sve pojede user posted image

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 10836
4.6.2013 12:36:44   
Marija13

eto znači ni proso ne smijemo....pa šta ću....davat ću mu samo čorbice domaće i tarhanu ubacivati da je sitije...dok ne smjedne jesti i malo hljeba....user posted image

zar nije tarhana isto sto i hljeb? user posted image

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 10837
4.6.2013 21:56:33   
bebaa

IZVORNA PORUKA: Marija13

zar nije tarhana isto sto i hljeb? user posted image

pa valjda....ali za tarhanu sam pitala pedijatricu smije li a za hljeb nisam još ....tarhana je domaća,sveki pravi bez paradjza i jaja....i super podnosi...a u drugu ruku,nisam ni razmišljala kao ti....fakat je i to pšenica s kvascem....
danas smo opet jeli griz na mlijeku i danas nema reakcija u smislu crvenila po licu i na pregibima...user posted image user posted image
probat ću opet sutra skuhati i dati....danas je jeo i malo jogurta običnog....super prihvatio...
joj jest ružna ova kašica što mu inače skuham ali danas prvi put koristila mladi krompir....ukus totalno drugačiji pa je čak i on mrljavio....user posted image

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 10838
5.6.2013 7:55:22   
Marija13
pa da, od kad jede tarhanu? znaci on vec puca gluten? user posted image

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 10839
5.6.2013 8:52:57   
chuci
bebaa pogledaj proso u onoj radnji zdrave hrane na 5 spratu bbi. kod njih je organski.
ovo što piše da ima tragova glutena i lješnika je posljedica pogona za proizvodnju, gdje se npr u istom pogonu proizvode proizvodi koji sadrže lješnike i gluten pa onda po zakonu moraju napisati da ih ima u tragovima. sam proso naravno nema lješnik niti sadrži gluten. i nemoj kupovati pahuljice jer su one prerađene nego kupi cijelo zrno i ono se fino raskuha i bude mekano kad skuhaš pa ga beba može jesti bez problema.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 10840
5.6.2013 17:18:22   
bebaa
ok primljeno k znanju....user posted image
a on jede tarhanu ima i 3 mjeseca odma s početka sam ja njemu dodavala po mrvicu u hapice a sad je jede samu sa mliječnim proizvodima.....
a eto danas dobila porodiljsku i reko da mu kupim sve što treba i zaboravim pogledati proso....ali ću onda ovaj iz bbi uzeti mada sam bila spremna i na ovaj....pa da vidim hoće li imati reakcija....

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 10841
5.6.2013 22:39:31   
Alannah
Mame,kako ste uvele gluten,koju namirnicu ste prvo ponudile?Da li se i namirnica sa glutenom uvodi po par dana? Bebi je 8 mjeseci i doji.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 10842
6.6.2013 16:02:14   
ajla86
moja ima 8 mj i 10 dana...
jede sve osim bjelanceta i citrusa....
hljeba sredine dan mrvicu umocen u pavlaku...
sutra aBd zumance dajem....
cekam zubice da ucimo zvakati...vise i tikvice i brokule i karfiola mi je na vrh glave...

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 10843
6.6.2013 16:06:33   
bebaa

IZVORNA PORUKA: ajla86

cekam zubice da ucimo zvakati...vise i tikvice i brokule i karfiola mi je na vrh glave...

pa kad je to beba rođena...i imi imamo 8 mj. i 7 dana....znači da i ja umočim hljeba u pavlaku....a koliko ti žumanceta daš....ofrlje....user posted image

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 10844
6.6.2013 16:13:30   
ajla86

IZVORNA PORUKA: ajla86

pa kad je to beba rođena...i imi imamo 8 mj. i 7 dana....znači da i ja umočim hljeba u pavlaku....a koliko ti žumanceta daš....ofrlje....user posted image
[/quot

pavlaku,vrhnje dodajem njenoj klopi malo rad ukusa pa umocim malo pavlake
zumansa samo malo sa pavlakom sutra postepeno se uvodi
jogurtom zalijemo ma ljepota....

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 10845
10.6.2013 7:53:43   
bebaa
probali smo i keksolino i hljeb....i nemamo problema....hvala bogu....

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 10846
10.6.2013 7:54:26   
bebaa
probali smo i keksolino i hljeb i nema problema ....hvala bogu......

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 10847
10.6.2013 15:45:51   
megi
bebba

zumance se daje prvo cetvrtina,
pa postepeno povecavas na polovinu i sve tako dok ne dodjes do cijelog zumanceta
nama je trebalo i dva mjeseca dok smo dosli do cijelog zumanceta
nismo zurili i nismo precesto davali

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 10848
10.6.2013 15:57:41   
bebaa
hej ja eto zaboravila da mu i to trebam uvesti...uh sutra ću probati...znači 1/4....

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 10849
10.6.2013 16:32:14   
Alannah
S koliko ste dale zumance?

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 10850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  432 433 [434] 435 436   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  432 433 [434] 435 436   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Zatrudnjenje
mila76

Kada ste poceli sa radom na bebi, posle koliko vremena ste ostali trudni?

Odmah (46%)

U roku od 6 meseci (19%)

U roku od godinu dana (16%)

U roku od tri godine (8%)

Jos uvek nista (11%)

Broj svih glasova: 113

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *