|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  433 434 [435] 436 437   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
11.6.2013 6:32:25   
bebaa
sinoć sam dobila par recepata pa kad isprobam javit ću vam....jedino me buni što piše tjestenina,zar bebe smiju jesti ovu što mi jedemo,zbog jaja....user posted image

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 10851
11.6.2013 8:12:16   
Alannah
Mislim da ne smije,jer u tjesteninu idu citava jaja,a do godine dana bi beba trebala probati samo zumance.Ne znam kakvi su recepti,probaj dodati neke zitarice koje je probala,umjesto tjestenine,ili postavi ipak za one mame koje su davale jaje.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 10852
11.6.2013 8:17:02   
bebaa
ma ja ni meni nema logike ili podrazumijevaju tjesteninu bez jaja....npr. moja sveki pravi tarhanu bez jaja i paradajza i ja to njemu redovno kuham.....

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 10853
11.6.2013 9:34:41   
chuci

IZVORNA PORUKA: bebaa

sinoć sam dobila par recepata pa kad isprobam javit ću vam....jedino me buni što piše tjestenina,zar bebe smiju jesti ovu što mi jedemo,zbog jaja....user posted image

imaš i u redovnoj prodaju tjesteninu bez jaja. vidi na sastavu samo brašno voda i so, koja je takođe upitna

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 10854
11.6.2013 10:18:37   
almondray

IZVORNA PORUKA: bebaa

Ja kad pravim supicu sa povrćem umjesto tjestenine ubacim proso(koji i ja obožavam) i dođe mi isto a puno zdravije od bilo koje tjestenine.

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 10855
11.6.2013 21:43:36   
Alannah
I ja proso najcesce pravim,cak i nama stavim u krem supe.

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 10856
12.6.2013 9:19:14   
Lalali
Mamice kad ste uvele ribu, koju ste dale na pocetku i kako ste je spremale?
Hvala

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 10857
12.6.2013 9:29:30   
Mir@H
Ja sam ribu uvela od 8. mjeseca,komadic orade sam skuhala zajedno sa mrkvom i krompirom i dala joj. Sad vec jede i pecenu ribu,s tim da je pecene u foliji ili na maslinovom ulju.

Nase sunce stiglo je 23.07.2012
Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 10858
12.6.2013 9:34:13   
Lalali
Taman, hvala puno.
Jos sam htjela pitati za kajsije, kad se smiju dati?

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 10859
12.6.2013 9:37:51   
Alannah
Kajsije i breskve mogu od 7 mjeseca.

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 10860
12.6.2013 9:53:10   
Lalali
super, ma ja kao da sam negdje bila procitala da mogu kajsije rano ali nisam bila sigurna.
Meni bas fali ideja oko kuhanja, posto joj sad miksam nekoliko namirnica vise ne znam sta da dajem a da se ne ponavljam.
Od povrca joj dajem krompir, mrkvu, brokulu, tikvicu, karfiol i uglavnom s mesom, ima li jos nesto sto bih mogla dati bebari je skoro 8 mjeseci.

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 10861
12.6.2013 10:05:20   
Alannah
evo mom je 8,5 mjeseci. do 8 mjeseca je jeo:mrkvu,krompir,tikvicu,bundevu,komorac,jabuke,kruske,suuhe sljive i marelice,tresnje,koprivu,blitvu tek ubranu,avokado,banane,paletnu,proso,amaranth,riza,batat.Kombinacija je milion,samo daj masti na volju i iznenadices se kako se neke namirnice super slazu.

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 10862
12.6.2013 12:13:15   
almondray
A smije li se bebama davati pečeni krompir , naravno unutrasnjost koja bude mekana?
I gdje ima orada da se kupi?

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 10863
12.6.2013 16:52:16   
Mir@H
Kada smo otisli kod pedijatra na kontrolu sa 9 punih mjeseci,rekao nam je da beba moze ejsti sve sem bjelanceta,morskih plodova i jakih zacina naravno. Ja sam se iznenadila i cak ga upitam za sumsko voce i jagode kaze moze i to,al sve naravno polako i postepeno uvoditi. Za peecni krompir ja mislim da smiej sredina ali ne previse,jer bude suh,ja sam jednom davala pire samo od kromira i ona to pocne pljuvati jer je onako suho previse,kad se doda mrkva vec je bolje. Doktor nam je rekao jos da dodajemo i paradaiz bez kozice,onako skuhat krompir,paradaiz i celer i to izgnjeciti pa dati bebi. Sto se orade tice ja ne znam gdje ima u bosni,mi je znamo nekad i upecati a svakako ima i u svakom marketu ovdje.

Mamina maza 24.01.2015

Neposredna veza do poruke: 10864
12.6.2013 17:14:22   
almondray
i nasa pedijatrica isto tako nije stroga kao ve tabele , već nam je uvela meso ,i mozemo i zumance , možda još sutra da počnem.Dok po tabelama nebih još smjelauser posted image

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 10865
12.6.2013 17:35:26   
Alannah
Koliko razlicitih tabela,toliko i pedijatara.Nasa je bila za iskljucivo dojenje do 6 mjeseci i tek onda uvodjenje dohrane.Meso i riba od 8 mjeseca,zumance od 8-9,a bjelance sa godinu dana.Kako sam ja i planirala tek sa 6 krenuti sa dohranom,tako sam i izabala ovu pedijatricu,jer sam znala njno misljenje. BTW oradu sam vidjala u ribarnicama.

Neposredna veza do poruke: 10866
12.6.2013 17:48:15   
Mir@H
I nas pedijatar je za iskljucivo dojenje do 6.tog mjeseca,a onda hrana,ali bez slatkisa,sokova,smokica,monte-a i tako tih stvari. I ja ga slusam,moje dijete ne pije nikakv sok,samo caj bez secera i vodu. Njoj je mrkva omiljena poslastica,i to da jede sama svojim rukicama ni slucajno da joj neko drugi daje.

Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 10867
13.6.2013 0:54:04   
Dalia_88
Zanima me smijem li bebi dati kompota (soka samo). Kuhala sam sljive, visnje, jabuke, malo brusnica i grozdjica. Kontala sam da joj dam tog soka jer caj i vodu nece da pije. Inace joj pravim sok svaki dan. Kuham voce i izmikasam ga tako da dobije prirodni gusti sok. Samo i to slabo, ako je imalo kiselo onda nece user posted image

Ima 5 mj. i 8 dana. Jede kasice po malo vec od 4,5 mj.

05.01.2013 23:50 Moja Dalia
Znaš li milo moje da te volim najviše na svijetu, da dok dišem, tako će biti...
Kad posustajem i počnem gubiti nadu, pogled na tebe, na tvoj osmijeh vraća mi vjeru u bolje sutra..

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 10868
13.6.2013 1:20:26   
aida.

IZVORNA PORUKA: Dalia_88

Zanima me smijem li bebi dati kompota (soka samo). Kuhala sam sljive, visnje, jabuke, malo brusnica i grozdjica. Kontala sam da joj dam tog soka jer caj i vodu nece da pije. Inace joj pravim sok svaki dan. Kuham voce i izmikasam ga tako da dobije prirodni gusti sok. Samo i to slabo, ako je imalo kiselo onda nece user posted image

Ima 5 mj. i 8 dana. Jede kasice po malo vec od 4,5 mj.

Ja bih dala.. Jesi li secerila? Ako nisi, naravno bolje user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu Dalia_88)
Neposredna veza do poruke: 10869
13.6.2013 1:45:00   
Dalia_88
Nisam secerila. Odvojila njoj u flasicu pa onda nama malo posecerila..

Za svaki slucaj sam ostavila u frizider pa da vidim s vama. Kontam smiju i visnje, brusnica i grozdjice. Ne bi trebalo smetat nista, jos skuhano..

Kad posustajem i počnem gubiti nadu, pogled na tebe, na tvoj osmijeh vraća mi vjeru u bolje sutra..

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 10870
13.6.2013 10:48:48   
Lalali
Ja stalno kuham bebari kompot, do sad sam ga pravila od sljiva, jabuka, marelica i grozdjica. I moja bebara nije bas odusevljena vodom a caj nece nikako, zato kompota odmah popije punu flasicu.

(odgovor članu Dalia_88)
Neposredna veza do poruke: 10871
13.6.2013 11:05:37   
almondray
moram i ja ponekad skuhati , zaboravim da postoji kompot od kad nema zatvor

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 10872
13.6.2013 12:25:15   
Marija13
...a sljive se mogu iskoristiti za hapice, voce koje se iskuha, ispasirano moze cak i stajati u frizideru pa dodavati u hapice user posted image

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

Neposredna veza do poruke: 10873
14.6.2013 1:02:58   
Dalia_88
E kad to spomenu Marija, koliko duso cuvate domace hapice ili sok za bebu. Ja uvijek dajem svjeze nekad prenoci u frizideru.

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 10874
14.6.2013 7:20:40   
Alannah
Ja ih pravim svaki dan,u stvari dva puta dnevno.Ponekad ako zitarice same skuham,sto ostane u serpi ostavim u frizider pa ponudim sutradan.Maksimalno stoje 2-3 sata,ako negdje trebamo ili mu se trenutno ne jede,ali to je rijetko.Kad pocnem radii,bice manje vremena,pa cu morati i smrzavati,ali sad gledam da je svjeze uvijek.

(odgovor članu Dalia_88)
Neposredna veza do poruke: 10875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  433 434 [435] 436 437   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  433 434 [435] 436 437   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

vES
amaniamanic

Znate sta mi se desava crni-crveni veš kako god da operem nekako mi se osjeti..Isto kao na vlagu..Nema sta nisam probala ali nikako mi ne ide..Pomoc sta da radim..

odgovor (91%)

odgovor (9%)

Broj svih glasova: 64

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *