|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  436 437 [438] 439 440   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
27.6.2013 12:30:03   
Alannah
almondray crvenim se user posted image .
Mom ce 9 mjeseci iduce sedmice,svakakvih zitarica jede.Do 8 mjeseca jeo proso,amaranth,quinou,palentu,rizu. Sa 8 i po sam uvela gluten i od tada jede zobene pahuljice,psenicni griz i griz od pira plus sve one prethodno nabrojane. Ima trenutno dva obroka,obavezno jedan bude sa zitaricama,a cesto i drugi,osim ako u kasici nema krompira ili batata. Obicno za dorucak zitarice sa vocem,a rucak povrce ili povrce sa zitaricama ili sa mesom. Drugi obrok sam uvela sa 7 mjeseci i 20tak dana.Inace doji dnevno 100000 x putauser posted image .Cak i nakon kasice on bar malo da povuce mlijeka.
Lalali ja sve pravim sa vodom,bas zato sto doji i ok je,ukusno je.Kad je poceo tek sa kasicama,sa punih 6 mj, izdajala sam,pa skuham zitarice na vodi,pa pomijesam sa mlijekom,ali i to prve dvije sedmice dohrane.
Almondray, kus kus stalno pravim nama,beba jos nije probao.Skuhaj ga 5 minuta( neki samo preliju toplom vodom i ostave poklopljeno desetak minuta. Ponudi ga ili sa vocem ili sa povrcem,ili cak mesom.nama cak punim i paprike i tikvice sa kus kusom.
Sto se tice palente/ pure,zavolila sam je kako beba je jede.Citav zivot sam mislila da moze samo sa sirom i kajmakom se jesti.bebi pravim palentu sa svim vocem i povrcem,npr. jabuka,kruska,suhe marelice,suhe sljive,tikvice,mrkva,komorac,samo dajte masti na volju.

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 10926
27.6.2013 12:36:56   
Arminaa
U pravu si almondray, zaista sam te zamijenila sa nasom alannah - ona nam je tata-mata za dohranu beba.

Saljem vam objema veliki user posted image

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 10927
27.6.2013 17:33:56   
Full Moon
Evo da me malko prosvijetlite, iako mi nije prva bebauser posted image , sinoc dadoh tu kasicu s glutenom, i hB nije bilo reakcija, sad me zanima, da li je to dovoljno da znam da nije alergican, i da li ipak da cekam 8. mjesec starosti sa uvodjenjem glutena u redovnu ishranu, mislim znam da je odluka moja ali etouser posted image

(odgovor članu Arminaa)
Neposredna veza do poruke: 10928
27.6.2013 19:06:11   
Alannah
Full moon,koliko je stara beba?Doji li? Ti si tom kasicom uvela gluten.Prati stolicu danas,sutra,ali vjerovatno je sve ok.

(odgovor članu Full Moon)
Neposredna veza do poruke: 10929
27.6.2013 19:09:24   
Full Moon
Bebici je 6 i po mjeseci, doji, a stolica je bila uobicajena, ma ne zuri se meni samo me zanima je li opasno, ono ne daj boze kasnije da ima problema, celijakija etc., inace sam pocela sa dohranom nakon navrsenih 5 mjeseci pa sam malo 'u prednosti' u odnosu na neke tabeleuser posted image

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 10930
27.6.2013 20:02:03   
Alannah
Dojene bebe mogu ranije probati gluten,neki preporucuju i od 6-tog mjeseca,a bitno je da i u porodici nemate alergije niti celijaklije.

(odgovor članu Full Moon)
Neposredna veza do poruke: 10931
27.6.2013 21:53:17   
Marija13
Molim te šta je pir, vidim i na fb da ga svi pominju?
I sa čime bi najbolje bilo uvesti gluten? Kako pratiti stolicu, kakva treba/ne treba biti?

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 10932
27.6.2013 22:23:47   
almondray

IZVORNA PORUKA: Arminaa

U pravu si almondray, zaista sam te zamijenila sa nasom alannah - ona nam je tata-mata za dohranu beba.

Saljem vam objema veliki user posted image

Evo i tebi jedan user posted image
Alannah ti je prava vrijednica , pitaj kolko ima izdojenog mlijeka...
Trebala bi Alannah malo i na našu temu svratiti , da dijelimo zgode i ne zgode ove generacije user posted image a ne samo recepte.
Zobene pahuljice , jesul isto iz dm-a?U providnoj kesi , zgniječene?Ima li posebno za bebu?Jel se i ostale pahuljice tako pakuju?Ja nama uzimam muesli , al' predpostavljam da nije za bebu jer ima raznih dodataka.
Ja svom jutros skuhala prvi put griz, pomješala ga sa bananom.Njami...Nema reakcije.Moja dr. kaže da su reakcije na gluten burne a stolice pjenaste, prolivaste...
Juče oko 9h pola banane pojeo, posle dojio i začinio kašicom jabuka-kolač, za ručak palenta sa malo milerama (pojeo oko 10-tak kas.)onda dobio palentu sa jabukom , pojeo zdjelicu(cca hipp teglica) i večerao proso sa jabukom.Doji kad god mu zamiriše.
Danas banana-griz za doručak , užinao je malo keksolina sa jabukom , ručak mrkva-jabuka , i malo pred spavanje jabuke.Stolica mu se stvrdla pa ću dva dana jabuku forsirat.
Ja to njemu k'o velikom , do juče je imao 2 obroka i pored toga je dobio 150 gr za 20 dana user posted image zato mu sad dajem da jede kad hoće.

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu Arminaa)
Neposredna veza do poruke: 10933
27.6.2013 22:26:51   
almondray
I zaboravi reći (čudouser posted image ) nasa nova pedijhatrica mlada jako , savjetuje 7-mo mjesečnoj bebi dojenje samo ujutro i naveče , to je dovoljno.Mojoj koni rekla danas.A ja juče bila al' nismo o dohrani ni pričale.

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 10934
27.6.2013 22:56:11   
Lalali
I mene zanimaju ove pahuljice gledala sam po dm-u i samo se zbunilauser posted image
Prdijatrica je glavnauser posted image

Neposredna veza do poruke: 10935
28.6.2013 7:47:17   
Alannah
https://www.google.ba/search?q=hahne&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=SyLNUarsJs2v4QSmvYDgBA&biw=1280&bih=644&sei=byLNUfOmCM2v4QSmvYDgBA#facrc=_&imgdii=_&imgrc=2VVQR1qhYOWyVM%3A%3BXHgth56s9AsaWM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.phuketdeli.com%252F950-1079-large%252Fhahne-oats-small-leaf-500g.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.phuketdeli.com%252Fen%252Fbreakfast%252F950-hahne-oats-small-leaf-500g.html%3B300%3B300
evo ja sam ove zobene uvijek kupovala i sebi i sad malcu. Mislim da su ambalazu promijenili.U principu,sve je to isto,samo neka nema dodanih secera i slicno,ovo su zobene solo. Ta pedijatrica da cuje koliko moj 9mjesecni doji,upala bi sa stolice user posted image .
I otkud vam taaj smajli sa zagrljajem?? ja ga isto saljem vama,iako ga ne znam naciuser posted image

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 10936
28.6.2013 8:40:06   
Arminaa
Evo opet mene user posted image . Pitanje za Alannah i ostale iskusne mamice. Ja svoju bebu od samog pocetka hranim sa AD, prije 3 sedmice pokusala sam mu davati tikvicu, mrkvu, bananu i jabuku, ali nista od tog ne prihvata - valja po ustima dok jezikom ne izbaci i siri usta kao da ce povratiti. Kad iscijedim jabuku i mrkvu, jedva popije 30  ml - po pola sata mu to dajem. E sad, da li da istrajem da mu to dajem ili da napravim pauzu? Kad mu mogu dati nesto drugo poput pure, zitarica, pahuljica i slicno, vidim da je neko spominjao mileram i mlijecne proizvode - zar to moze user posted image ? Koje voce mu jos mogu ponuditi? Moj bebac ima 5 mjeseci i 10 dana nazdravlje.
Zahvaljujem se unaprijed na vasim odgovorima i nadam se da mi necete zamjeriti sto vas smaramuser posted image . Pozzz

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 10937
28.6.2013 9:13:05   
almondray
Arminaa vas dvoje možete probati : rižu , puru ( ja sam davala običnu našu) , proso , amaranth i quinoa (ovo dvoje nisam ni ja) ali po tabeli može.
Mileram sam ja spomenula , ubacila na vrhu kasičice ali mom je 8 mj masallah!
Krušku , marelice (ja sam i suhe šljive kuhala sa rižom) kad mu je bilo 6mj.
Svaka tabela ti je različita ima onih koji izmišljaju toplu vodu i bananu ne daju prije 10 ili čak 12 mj.Ja recimo ne kupujem kruške ali sam max iskoristila trešnje i višnje dok ih je bilo.Marelicu sam dala samo kupovnu kašicu ...
Lalali da znas da sam i u bolnici od sestara čula (rade bebi transfuziju krvi zbog željeza i savjetuju majku) jer mlijeko poništava djelovanje mesa recimo...A ko bi mu siku uskratiouser posted image
Alannah i moj ti je sisoljubac user posted image
Znači skuhaš ih sa vodom i dodaješ po želji ostalo.?
A smajli imas kad kliknes na "vise smješaka" ispod ovih ostalih smajlića.user posted image
Ja tebe sve hoću da pitam dobil ti rhogam?Ja moradoh , opet...al'' nisu mi odobrili povrat user posted image
Armina , kakvo smaranje za to i postoji ova tema...jesi li ti ikad pročitala onaj pp od mene?

< Poruku je uredio almondray -- 28.6.2013 9:14:26 >

(odgovor članu Arminaa)
Neposredna veza do poruke: 10938
28.6.2013 9:23:29   
Arminaa
IZVORNA PORUKA: almondray
Armina , kakvo smaranje za to i postoji ova tema...jesi li ti ikad pročitala onaj pp od mene?

Morala sam se sada vratiti na poruke da se podsjetim. Jao, jesam, ali sam zaboravila za fb, cim ja to odmah ne odradim to je gotovo, danas kad dodjem s posla javim ti se na fb user posted image .
Vidim da si pitala za Rogham, ja sam ga primila dva puta, jednom u trudnoci u 28. sedmici, a drugi put nakon poroda i oba puta sam dobila novac nazad (prvi put sam cekala 2 mjeseca, a nakon poroda nepune 3 sedmice). Ako su te odbili, ulozi zalbu.
Hvala ti na odgovoru za hranu user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 10939
28.6.2013 10:42:11   
Alannah
Arminaa,a mozda da jos malo sacekas.Mozda ti bebica porucuje da jos nije spremna za dohranu.
Lalali,sve kuham na vodi,eventualno na pari voce i povrce,mada sam tek sad pocela davati sirovo voce.
Da ne zachatavamo ovdje,roogham sam primila,ali nisam dobila povrat.

(odgovor članu Arminaa)
Neposredna veza do poruke: 10940
28.6.2013 13:07:50   
Lalali
Hvala Alanah
I ja kuham sve na vodi, voce vise ne kuham. Sto se tice pavlake ja dajem bebari,ali njoj je 8.5 mjeseci, bas je voli, tako da sto sam prije stavljala bananu u sve da bi pojela sad pavlakuuser posted image
Ja bas nadjoh neku stranicu na fb o dohrani, tablica im je grozna, meso tek u 8.mjesecu, banana tako nesto kasnije, uporedjujem, pa da se izjasnih lincovale bi meuser posted image
a sta rece mlijeko ponistava meso, odakle ti touser posted image eno sad ispade bacam pare na meso bezveze jer mi cura doji 8694 puta na danuser posted image

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 10941
28.6.2013 16:11:55   
Marija13
Sto se tice pavlake ja dajem bebari,ali njoj je 8.5 mjeseci, bas je voli, tako da sto sam prije stavljala bananu u sve da bi pojela sad pavlaku

Lalali kad ste prvi put probali pavlaku user posted image
i mi smo u fazi odbijanja povrca pa mu stavim malo banane ili jabuke da zamaskiram user posted image a voljela bih i sa pavlakom probati, u srijedu nam je 7 punih mjeseci user posted image

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 10942
28.6.2013 16:30:12   
Lalali
Prvi put smo je probali sa tacno 8 mjeseci, ali je moja prijateljica dala sa 7 jer je pocela sa dohanom u 4. Pa ili se strpite jos malo ili joj daj malo da lizne pa vidi reakciju. Sretno

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 10943
28.6.2013 16:49:23   
almondray
I ja sam mileram dala sa 7 mj.
I Bas kao što kaže Lalali , linčovale bi me , bas kao i onda kad sam rekla da bebi cijedim sok od narandže od njegovog 2 mj. života.A to mi je savjetovala nasa pedijatrica kojoj neizmjerno vjerujem .A ona je trenutno na godišnjem pa ne mogu da je pitam o stavu ove mlade i o dojenju.
Imamo u gradu i privatnog pedijatra a on opet savjetovao drugoj poznanici ovo: beba mlađa od mog 12 dana , doji xxx puta noću , napreduje i previše, daj joj mlijeko iz tetrapaka sa grizom pred spavanje.Ova poslušala al' nema efekta.
Meni tabele služe da se orijentišem ako svi kažu da jagoda ide posle prvog rođ , onda valjda ide tako.A znam i takvu koja je dala bebi od 6 mj jagode(iako joj je starija alergična) i 2 injekcije beba morala primit.
Mom je anemija otkrivena sa 2 mj , kad je samo dojio tako da user posted image , možda zato što sam i ja bila u user posted image anemična.

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 10944
29.6.2013 16:07:33   
Marija13
Moj D uopšte nije toliko zainteresovan za hranu user posted image posmatram ga, dok mi jedemo on nikakvu pažnju ne pridaje tome, niti pokazuje želju da jede našu hranu, a obično čujem suprotno, isto tako nije lud ni za svojom hranom, ako mu dam jede, ali da mu ne dam neće se buniti user posted image

Neposredna veza do poruke: 10945
29.6.2013 22:24:29   
vila_7

IZVORNA PORUKA: Marija13

Sto se tice pavlake ja dajem bebari,ali njoj je 8.5 mjeseci, bas je voli, tako da sto sam prije stavljala bananu u sve da bi pojela sad pavlaku

Lalali kad ste prvi put probali pavlaku user posted image
i mi smo u fazi odbijanja povrca pa mu stavim malo banane ili jabuke da zamaskiram user posted image a voljela bih i sa pavlakom probati, u srijedu nam je 7 punih mjeseci user posted image

joj ni ja svojoj jos uvijek nisam uspjela uvaliti slanu bez dodatka bresve ili banane ..... bas je neka user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 10946
30.6.2013 7:50:45   
Zlaatna
Dobro jutro zenice user posted image
Moze mala pomoc....eh ovako, mene zanima koliko mlijeka (AD) treba dnevno bebi od 7 mjeseci. Mi smo ranije krenuli sa cvrstom hranom i do sada smo probali svasta user posted image user posted image jer moja malena jede sve sto joj dodje do usta i Bogu hvala nista ne odbija. Mnogo je napredovala dok je bila na mom mlijeku, ali nam je mlijeka nestalo sa 5 mjeseci. Ona sada ima 7 mjeseci i 10 dana, 9 kg, duga je 72cm (masallah) i ja ne znam koliko cega joj je dovoljno. Ne bih da je pretrpavam, a kada bih je pustila da jede koliko zeli....pa tome ne bi bilo kraja user posted image user posted image user posted image
Pa pitanje za sve vas, kako hranite bebe, koliko cesto, koja kolicina, recimo ima dva cvrsta obroka i koliko mlijeka???? Hvala vam unaprijed svima user posted image user posted image

Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni i jos cudnije kako cesto bas to malo nedostaje...

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 10947
2.7.2013 8:28:46   
almondray
Alannah izvini ako si već objašnjavala , nisam utvrdila gradivo.Kupila sam alnaturine pahuljice od pira. Sad ne znam kako da ih pripremim.Našla sam neke tekstove gdje kažu da žitarice treba potopiti u vodi 6h prije kuhanja.Jel se to odnosi i na ove mljevene?
Kako ti to spremaš?Hvala i user posted image

(odgovor članu Zlaatna)
Neposredna veza do poruke: 10948
2.7.2013 9:03:02   
Marija13
Kupila sam alnaturine pahuljice od pira. Sad ne znam kako da ih pripremim.Našla sam neke tekstove gdje kažu da žitarice treba potopiti u vodi 6h prije kuhanja.Jel se to odnosi i na ove mljevene?

ja ih ne vidjeh, šta piše na kesi? i mene interesuje kako se prave.. user posted image

Neposredna veza do poruke: 10949
2.7.2013 10:37:37   
almondray

IZVORNA PORUKA: Marija13

Kupila sam alnaturine pahuljice od pira. Sad ne znam kako da ih pripremim.Našla sam neke tekstove gdje kažu da žitarice treba potopiti u vodi 6h prije kuhanja.Jel se to odnosi i na ove mljevene?

ja ih ne vidjeh, šta piše na kesi? i mene interesuje kako se prave.. user posted image

Dinkel flockenuser posted image

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 10950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  436 437 [438] 439 440   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  436 437 [438] 439 440   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Delimano posuđe
lepetetka

Da li je neko kupovao Delimano posuđe i kakvi su vaši utisci ako jeste? I interesuje me i sokovnik da li je neko kupovao?

Super je, vrijedi tih para (38%)

Kao i ostalo kvalitetnije posuđe (14%)

Nisam kupovala i ne mislim (48%)

Broj svih glasova: 143

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *