Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 21.12.2008 13:06:35
nensy
Ćao medene!!! redovno čitam vaše postove al jednostavno nemam ni vremena a ponekad ni volje da išta napišem. Ako ništa drugo smatram da sam Vam bar dužna prenijeti informaciju koja je došla sa patoliogije nakon više od 3 mjeseca. U detaljnom iskazu patologa koji je radio obdukciju na mom fetusu piše : UKRATKO ggenetski nepostoje nikakve maloformacije kod ploda a razlog uginuća ploda navodi kao jaku infekciju koja se najviše odrazila na plodove ovojke i uzrokovalo prsnuće vodenjaka. Što bi se reklo definitivno profesor kerim begić je kriv jer nije na vrijeme reagova s obzirom da sam cijelu trudnoću imala jako visoke leukocite. ON JEDNOSTAVNO NIJE IMAO VREMENA ZA MENE I MOJU BEBU. Žali Bože moje i bebine patnje jer PATOLOG JE NAPISAO DA JE PLOD JAKO PATIO ZBOG TE INFEKCIJE usljed čega je i ... nemogu ni da napišem.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 22.12.2008 8:52:03
Malaja
IZVORNA PORUKA: nensy Što bi se reklo definitivno profesor kerim begić je kriv jer nije na vrijeme reagova s obzirom da sam cijelu trudnoću imala jako visoke leukocite. ON JEDNOSTAVNO NIJE IMAO VREMENA ZA MENE I MOJU BEBU. Žali Bože moje i bebine patnje jer PATOLOG JE NAPISAO DA JE PLOD JAKO PATIO ZBOG TE INFEKCIJE
Pa ja stvarno ne znam više da li su naši doktori normalni?? Šta rade oni?? Za šta ih plaćaju/plaćamo?? Katastrofa! Pa da li će im ikada iko stati u kraj! Tako mi je žao nensy što si sve to preživjela Ne mogu ni da zamislim koliko ti je teško bilo kada si vidjela to sa patologije Šta god pomislim da ti napišem zvuči isuviše glupo. Znaš da smo tu za tebe Nadam se da su ostale medene danas dobro! Svima velika pusa
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 22.12.2008 10:47:40
Mika
Dobro jutro medene i od mene konačno!
Užasno mi je pročitati šta se desilo s tvojoj bebom nensy! Ali ni nije neobično jer i sama sa deverala sa kretenima sa GAK-a da Bog da im za lijeka trebalo!!! Nikad u životu nisam nikog klela ali kunem ih sad i nadam se da će ih moja kletva stići!!!¨
Ja sam vam u velikom poslu bila tako da nisam stigla ni forum otvoriti a kamo li se javiti. Konačno sam saznala da nikad neću dobiti ugovor na neodređeno vrijeme u ovoj bajnoj državnoj instituciji te je nas 30 po hitnom postupku poslato na godišnji do kraja godine i kraja ugovora pa onda sa se vratimo na posao 7.1. pa će nam dati ugovore na tri mjeseca itd. itd...u glavnom državna institucija ispade k'o i privatnik, radi ko šta hoće i šta je kome ćeif! Tako vam ja odoh sutra na godišnji pa ću biti redovnija na forumu .
Malaja drugo moja vidim ja da si ti opet vodeća bez obzira na sve što ti se desilo i samo ti mogu reći Ipak mislim da bi trebala malo ohanuti od obaveza koliko god ti one gode da ne misliš na loše stvari. Tvome tijelu treba odmora! Bar se vikendom malo smiri ako ne možeš radnim danima!
Eto toliko vam od mene za danas a od sutra sam vjerovatno stalna na forumu
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 22.12.2008 13:58:59
Malaja
Aaaa vidi Mike. Živa žena Hajde draga moja nemoj se sekirati, bar ćeš se odmoriti ako ništa. Ja ću se za novogodišnje praznike odmoriti. Idemo MM i ja malo južnije. Ja nisam bila za to, bila sam za varijantu pidžame i tv-a ali mi MM nije dao. Kaže ne smiješ to sebi raditi... Tako da ću provesti 4 dana na moru. Lagano šetnjica, izležavanje.. A vidim ja Mika da mi nikako ne prija da se umaram. Odmah me počne stomak boljeti Definitivno moram da usporim. Sutra mi je kontrola, imam pripremljena pitanja za doktora
< Poruku je uredio Malaja -- 22.12.2008 13:59:31 >
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 22.12.2008 14:18:13
Mika
IZVORNA PORUKA: Malaja
Ja nisam bila za to, bila sam za varijantu pidžame i tv-a ali mi MM nije dao. Kaže ne smiješ to sebi raditi... Tako da ću provesti 4 dana na moru. Lagano šetnjica, izležavanje..
Svaka čast za TM
Mi se još nismo odlučili gdje ćemo i šta ćemo. Bilo je brdo varijanti od kojih su otpadale sve jedna po jedna i onda smo ostali na ništa! Pošto ja ne radim a mislim da neće ni MM, novogodišnja noć možda i bude lagana ali sljedeća nebi trebala biti
Sretno kod dr, ti si sad kod Hadžiomerovića , ja ću na kontrolu tek u januaru a mislim da ćemo na trudnoći poraditi tek u martu. Sad kad znam šta me čeka na poslu skontali smo se i kada početi sa akcijom , mada su kod nas vježbe uveliko u toku
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 22.12.2008 16:53:00
Malaja
Ne stioh ranije da odgovorim-frka na poslu... Ma da kod Hadžiomerovića sam sada-do daljnjeg (čitaj dok se OPET ne razočaram-nadam se da neću!) Joooj da je meni probati malo tih vježbi za akciju Moram pitati doktora kada smijem početi sa vježbama. A što se tiče slijedeće akcije neću najmanje narednih 6 mjeseci. Bilo mi je fakat previše!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 22.12.2008 19:43:46
nikita
Hej drage moje, ja nikako da se javim,ne znam kud gonim danas. Draga Nensy citala sam o tvom gubitku na drugim temama,jako mi je zao,jedva sam se nosila s spontanim u 9tj tako da ne znam kako bih to podnijela,nadam se da ce Bog dati i tebi i meni i svim ostalim trudilicama jednog malog zdravog bebaca.A o doktorima i njihovoj nemarnosti i igranju s tudim zivotima nemam komentara... Mika taj produzeni vikenend iskoristi za veliki odmor duse i tijela i slazem se s tobom da bi Malaja trebala prebacit u prvu, jos ovaj mraz,samo jos fali da joj oslabi imunitet i da gripu dobije.Svaka cast Malaja jer si hrabra i ne das duhu da se srusi al svakako bi te trebalo malo za krevet i daljinski zaljepit. Sretno ti kod gin-a sutra.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 22.12.2008 20:22:11
nensy
Hvala Vam ženice moje vi ste mi i bile jedina utjeha. Jučer sam bila na cijeli svijet. Al danas sam ok. Nalaz je još pogledao DR.Puzić iz vojne bolnice i rekao da dođem samo da uradim papu i briseve, nalaze krvi i urina pa kaže onda nije problem može odmah u akciju. A ja više nisam ni sigurna da li sam spremna za razliku od Malaje ja sam prava kukavica. Tako mislim da ću saćekati bar još 4-5 mjeseci. Ma vidjet ćemo. Možda me neka od vas potakne na . Mika il neko dr.??????????????
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 23.12.2008 8:27:09
Malaja
Dobro jutro drage moje Kako ste mi jutros? Ja sam vala uspavana vjerovatno radi vremena A Mika garant sada spava-zavidim ti ženo U 10 ću na kontrolu i hvala vam na lijepim željama Draga nensy što se tiče slijedeće to uradi kada budeš spremna. I fizički i psihički. Mislim da se prvo čovjek treba rasteretiti skroz da bi mogao krenuti dalje. Daj svojoj duši i tijelu vremena da se oporave. Kao što je već rečeno biće aBd za sve nas A kukavica ne smiješ ni pod razno da budeš. Moraš misliti pozitivno, tako će se pozitivne stvari i dešavati.. Svima jedna pusa, javljam se sa izvještajem sa kontrole P.S. Obećavam ovaj vikend ću se odmarati maximalno, da me više ne ružite
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 23.12.2008 10:54:08
Sladjusna
Dobro jutro zenice,
Kako ste? malena131 vidim da si tu, šta ima sa tobom (listerijom)? Jesi bila kod doktora, i zanima me kakav je tvoj nalaz bio IgG i Igm? Nadam se da razumijes sta te pitam...
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 23.12.2008 12:03:12
Malaja
Eh evo me drage moje Bila i kaže doktor sve se super očistilo Nema packe! Dao mi je tri mjeseca da pijem kontracepciju da ne bih slučajno opet ostala Kaže neka ti se odmori organizam a i duša (kao da je mene citirao ) Eh kaže kada popiješ treću kutiju, dođi pa ćemo uraditi sve moguće nalaze pa krenuti dalje polako. Taman kako sam i planirala. Dokotr mi je za sada super.. Ali nikada se ne zna. Tako da sam vam medene moje jako sretna što je sve ok i što doktor razmišlja kao i ja. A možda sam i samo malo pukla
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 23.12.2008 13:41:12
nikita
Drage dame kako ste mi,ja samo dobro,nocas sam dokasno zujala po RR-u i jutros ustala oko 11. Malaja drago mi je da dobro proslo kod gin-a i da je sve ocistio.Taman ces se za 3 mj odmorit i povadit sve nalaze pa cemo aBd sve biti trudnjace do 6mj(meni najdrazeg mjeseca jer pocinje ljeto i nije previse vruce). Odo se bacat na kolacice. Pusa vam svima velika
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 23.12.2008 15:03:29
Mika
Gdje ste medene moje!?
Ja kasnim pravo ali ne zbog spavanja do kasno kako Malaja misli Eh ženo to spavanje će počekati malo. Sad sam se bacila na spremanje kuće, danas sam se slomila, prozori, zavjese itd. Odoh sad ručak praviti ali reko da prvo vidim šta medene rade. Ima još tu posla ali najveći dio sam završila i od sutra ide peglanje one kamare sjećaš se Malaja Pravo mi je drago da si konačno naišla na insana od doktora mada te razumijem kad kažeš nikad više nikome nećeš 100% vjerovati. Sad ti je vakat da se posvetiš malo sebi. Ja planiram prvo kuću srediti pa onda se onda posvetiti sebi Jedva čekam ! Vidim da je kod nikite uveliko pripremanje za Božić samo mi nije jasno je li jedeš ili spremaš kolače !
I na kraju nensy moja draga, kad si preživjela ono što si preživjela ne možeš se nazvati kukavicom! Niti jedna od nas nije kukavica jer da jeste nebi sada bile ovdje u raznim fazama pripremanja za novu Ako smo se dovele do toga da samo i pomislimo da ćemo opet biti trudne ABD to nije nikakav kukavičluk! Za sve treba vremena pa tako i za preživljavanje traume a samo zato što nekom treba duže ne znači da je kukavica.
Eto medene moje, odoh vam ja ručak praviti, valja muža dočekati s posla Pusa svima i ako do kraja dana ne uhvatim vremena da se javim tipkamo se sutra.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 23.12.2008 19:15:34
Aquarius
Pozdrav svima. Kao što znate počela sam polako raditi nalaze. Prvi na spisku su bili PAPA test i nalazi hormona. Rezultate PAPA testa još čekam ali sam dobila nalaze hormona. Baš sam se nasekirala. Nalaz pokazuje povišen TSH ( hormon štitnjače ). Ovaj hormon često dovodi do spontanog pobačaja. Da li sam ovo našla uzrok svojim spontanim pobačajima??? Odmah sam zvala doktora, primit će me sutra navečer. Prolaktin mi je dobar a kažu da su ta dva hormona često povezana. Ostali hormoni štitnjače ( T3 i T4) su uredni.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 23.12.2008 19:34:59
nikita
Draga Aquarius, vazno je da si nasla sto nije u redu da mozes sto prije pocet s terapijom.E sad dal je to bio uzrok spontanih tko zna?Sutra ce ti dr objasnit sve.Ja cu poslije ovih blagdana pocet vaditi sve nalaze,voljela bih da nesto otkrijem pa da izljecim a ne da mi se ponovo isto dogodi iz Bog zna kakvih razoga.Jedva cekam kad cemo sve dobiti svoje bebače i nadam se da ce nam ih nova godina donijet u narucje.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.12.2008 10:13:46
Malaja
Dobro jutro drage moje Kako ste mi danas? Ja vala i nisam nešto.. Tek me je juče uhvatilo, valjda kada je šok popustio. Juče sam cijeli dan plakala a nisam ni danas puno bolja Nisam dobra samoj sebi a kamoli nekome drugom.. Ne bih dalje da vas crnjačim, nadam ste da ste mi sve ok. Ljubim vas
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.12.2008 11:30:29
Sladjusna
IZVORNA PORUKA: Aquarius
Pozdrav svima. Kao što znate počela sam polako raditi nalaze. Prvi na spisku su bili PAPA test i nalazi hormona. Rezultate PAPA testa još čekam ali sam dobila nalaze hormona. Baš sam se nasekirala. Nalaz pokazuje povišen TSH ( hormon štitnjače ). Ovaj hormon često dovodi do spontanog pobačaja. Da li sam ovo našla uzrok svojim spontanim pobačajima??? Odmah sam zvala doktora, primit će me sutra navečer. Prolaktin mi je dobar a kažu da su ta dva hormona često povezana. Ostali hormoni štitnjače ( T3 i T4) su uredni.
POzdrav Aquarius, Zanima me kolika ti je vrijednost Tsh hormona bila?
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.12.2008 13:46:57
malena131
Pozdrav dragae moje, evo i ja malo vremena da uhvatim da se javim. Bila sam na infektivnom zbog Listerije kod nekog doktora Pinje i usput jako sam se iznervirala. Covjek mi nista nije rekao pogledao nalaz prepisao ga i dao mi da vadim jos neku bruku nalaza. Malao mi poslusao pulca i srce, zbog cega nemam pojma, pregleda stomak i to je to. Kaze ne moze mi nista jos reci. Izasla sam sva izbezumljenea. Nemam pojma sta da radim... Na pola sam luda od ovi doktora.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.12.2008 13:58:27
Sladjusna
malena131, vjeruj mi i meni je ISTO bilo, otišla gore i ništa mi ne rekoše...Debili! Zato sam potražila još jedno mišljenje i još ću i treće tražiti, da se osiguram za svaki slučaj. Ja bih voljela, kada bi mi mogla napisati kakav je tvoj nalaz Ja sam na Igm - negativna, a na jednom Igg - u pozitivna.
Koliko sam upućena - kada je IgM pozitivan onda imaš trenutno akutnu bakteriju u sebi. A kada je IgG pozitivan znači da si je nekada imala. Nadam se da kontaš šta hoću reći? Kakav je tvoj nalaz?
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.12.2008 14:12:23
malena131
A dao mi je jos da vadim SE, CRP, KKS, DKS, ŠUK, urea, kreatin, Bil., AST, ALT, LDH, PROTEINOGRAM I elektroforezu proteina, fibrinogen, APTT, INR, urin, kontrolni test aglutinacije i IFT na Listeriu, EHo abdomena. POla nemam pojma sta znaci
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.12.2008 14:14:18
Sladjusna
IZVORNA PORUKA: malena131
E ovako glasi moj nalaz Vrsta pretrage: aglutinacioni test na listeria monocitogenese1:H = negativan 1:O = 1:160 pozitivan4b:H= negativan 4b:O= 1:80 pozitivanVrsta pretrage:seroloski IFT na Listeria monocytogeneseIgG 1/2a = 1:320 pozitivan IgM 1/2a = negativanIgG 4b = negativan IgM 4b= negativan
Slušaj me sada... Ovo gore što si navela - zanemari 1:0 4b:H to se ne gleda (ne znam ti tačno objasniti, nije ni važno) IgM si negativna kao i ja i na jednomIgG - u si pozitivna, kao i ja, samo je kod mene 1:100 pozitivan, a kod tebe je 1:320
Moj savjet, prijateljski, idi traži drugo mišljenje. Slični su nam nalazi, meni rečeno da je sve ok a tebi da nije !!!! Listeriju si imala nekada, trenutno je nemaš i ne kontam ove doktore!!!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.12.2008 14:18:41
malena131
E hvala ti puno na ovom tumacenju ja sam mislila da ovo gore nesto znaci. Evo napisala sam ti sve sta mi je dao da vadim zasto nemam pojma. Sto je najgore ne zam gdje i kome vise da se obratim da mi pogleda nalaz. Zvala sam neke privatne poliklinike ali niko to ne radi...Dodje mi da se ubijem