Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 7.1.2009 14:08:26
nikita
Onda nemam Mycoplasma hominis i Ureaplasma urealyticum al imam ovo drugo. Joj Boze dragi necu onda do ljeta moc u akciju na bebaca.Jos cekam papa test i hormone stitnjace pa cemo vidjet sta me ceka. Reci cu mu sutra da su mi tablete poispadale i da mi muza svrbi dole(jadnik pokupio od mene nesto) pa cemo vjerojatno morati obadvoje na neku terapiju.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 7.1.2009 14:09:45
Mika
Pozdrav ili dobro poslije podne medene i od mene!
Danas mi gužva na poslu pa se nisam stigla ranije javiti. Dobila sam ugovor na tri mjeseca i onda sve isponova U kakvoj državi mi živimo!
Elem, nikita nemam ti nija pojma o tim nalazima osim što je i meni pisalo samo negativno ili pozitivno. Jedino ti preostaje da pročačkaš internet i vidiš moćeš li tu naći tumačenje izoliran ili ne.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 7.1.2009 14:12:35
Mika
...i još nešto nikita ne se sikirati za vaginalete, ako se dovoljno ne rastope onda ispadaju. Da li stavljaš uvečer ili kad? I da li ih navlašiš vodom prije stavljanja?
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 7.1.2009 14:12:39
nikita
Hvala ti maslacak mnogo na linku...sad sam opet zbunjena. Ako znaci da-nije izlirano-nalaz uredan onda -izolirano-znaci da nalaz nije u redu.U ovome sto sam procitala saprofitna flora je nesto bezopasno ali meni je pise da je IZOLIRANA.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 7.1.2009 14:12:54
Malaja
Hej drugo opet 3 mjeseca... Pa stvarno.. Da je privatna firma-razumjela bih ali državna Nego nemoj sada radi toga da odgađaš narednu Nego jesi li ti trebala ovih dana na kontrolu ili sam ja malo pomiješala
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 7.1.2009 14:16:39
Mika
Ne sikiraj se za to, tako je bilo i kod mene. Ona se otopi i iscuri vanka. Bitno je samo duboko umetnuti a to ti radiš. Tako to treba, ne može sve ostati unutra. Ja sam uvijek stavljala veliki uložak kad sam stavljala vaginalete.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 7.1.2009 14:18:40
Mika
Ma drugo moja državne su ti gore od privatnika. Privatnik bar radi sa svoje pare a ovi ne rade za narod garant!
Ja sam ti još na terapiji za candidu i to ću završiti za nekih 4 dana. Onda bi trebala na kontrolu. Nakon sve neizvjestnosti pravu akciju spremamo u martu ABD! Ovo su sad samo pripreme
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 7.1.2009 14:20:28
maslačak82
saprofitna flora je nesto bezopasno ali meni je pise da je IZOLIRANA.
Upravo tako kako si napisala ona je nešto pozitivno i dobro je da je izolirana One bakterije nisu pozitivna stvar i dobro je da NISU izolirane, kužiš? Zdrava si ženo-to je najbitnije!!
< Poruku je uredio maslačak82 -- 7.1.2009 14:21:26 >
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 7.1.2009 14:21:44
Malaja
Eh pa draga moja i ja u Martu završavam sa kontracepcijom koju mi je dr dao. Vala mi u početku nije prijala nikako ali je sada ok. Ili je sve bilo u glavi Eh nakon toga u Martu aBd povadim sve nalaze i idemo u akciju. Tako da draga moja tu smo negdje.. Pa da zajedno aBd trudničimo
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 7.1.2009 14:23:12
Malaja
Nikita ne brini se toliko. Strpi se do dutra, sve će ti doktor objasniti. Evo hanumice ovde su ti rekle većinu toga. Znači da si ok i da je sve u redu što je najbitnije
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 7.1.2009 14:32:41
nikita
Hvala ti maslacak mnogo na objasnjenju,sta cu kad se ne razumjem u medicinu a u panici sam (bila). Hvala i vama ostalim drage moje,mnogo mi je lakse.Nadam se da cemo sve u ovoj godini imati svoje bebace,u stomaku ili u narucju!!!!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 8.1.2009 13:34:18
nikita
E drage moje, oni nalazi zbog kojih sam juce digla prasnu u redu su ali...kad sam podizala nalaze nisu mi dali za klamidiju ,tako da moram u Mostar sutra po nalaz.Hormoni stinjace su mi u redu. Jos papa test i klamidija!!! Ne volim ni ja snijeg tj volim ga gledat s prozora tople kuce jer ona bijelina mi je harmonicna ... A Malaja ja sam rodena u kolovozu i djevica sam...
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 8.1.2009 13:45:25
Malaja
Nikita drago mi je da je sve ok i drago mi je što si djevičica kao i ja A Mika drago mi je da si ti lavica kao i MM Eh nikita topla kuća.. kako kod koga. Meni hB još uvijek jeste a nadam se da će i ostati tako
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 8.1.2009 14:41:00
Mika
Čestitam na dobrim vijestima nikita!
A dobro ti kaže Malaja, topla kuća kako kod koga! Sreća pa se i moja mahala grije na mazut a ne na plin tako da smo još uvijek dobri samo ne znam dokle. Ma drago "špore' na drva"!!!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 9.1.2009 14:11:47
Aquarius
Pozdrav svima.
Mika izgleda da ću i ja u akciju u februaru. Jučer sam dobila nalaz PAPA testa. Hvala Bogu sve super. Imam malo gljivica, toliko da mi na nalazu piše kontrola za godinu dana. Ipak mi je dao neke vaginalete. Ono, za svaki slučaj. Još trebam početkom februara uraditi vaginalni bris, i ako bude sve kako treba i mi krećemo u akciju. Doduše još čekam da odem kod endokrinologa zbog štitne žlijezde. Ali mislim da će sve biti super. Sad se konačno i psihički osjećam spremno za sljedeću trudnoću, ako Bog da.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 12.1.2009 8:32:24
Malaja
Dobro jutro drage moje kako ste mi jutros na ovoj zimi? Joooj ja sam jutros bljak. Em što mrzim zimu em što mrzim ponedeljak.. Popodne će biti bolje. Od večeras krećem na fizičke aktivnosti. Ali ne sa MM nego na pilates Nikita drago mi je da su ti nalazi ok. Sada si mirna Ja sam u petak išla da vidim svoje kumče od mjesec i par dana. Kao med je.. Nisam je do petka uzela u naručje. Mogu vam reći da su mi tako pomješana osjećanja bila... Ne mogu ni sama da ih definišem. Ma ova 2009 je 100% naša Ljubim vas sve drage moje!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 12.1.2009 14:26:47
Mika
Dobro poslije podne medene!
Čestitam na nalazima nikita! Ja sam radila nalaze još u septembru i sve bilo čisto. Onda sam htjela sve ponoviti u decembru ali me nova doktorica pregledala i rekla da nema potrebe. Dala mi je terapiju za candidu jer mi se ona vratila i sad treba da zakažem novi pregled. Rekla mi je da ćemo uraditi samo bakteriološki bris grlića da vidimo ima li šta tj. jesam li šta nafatala za svaki slučaj i to je to. Zakažem termin za 7 do 10 dana i posavjetujem se s njom još jednom oko svih nalaza jer hoću da sam 100% sigurna da je sve čisto i sterilno Iako nije ugodna ova hladnoća meni je ovaj led puno draži od bljuzge Malaja ali slažem se...ponedjeljak...fuj! Kako izgleda sve se nekako spremamo na novu trudnoću za mjesec dva (Aquarius, nikita, Malaja...) tako da je 2009. naša il' ničija!!!
A bebe...uh...buraz ima pišulju od dvije godine i nemam riječi! Ipak mi je drago da me crnjaci ne hvataju kad se igramo s njom...
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 12.1.2009 14:35:39
Malaja
Nećem ja Mika jos za tri-četiri mjeseca. Tri minimum! Ne otvarala ja sezonu opet Čekam da neka od vas ovaj put to uradi I meni je drago što me ne hvataju crnjaci kada uzmem dijete u ruke. Jeste da imam onaj "neki" osjecaj koji možete samo vi drage moje da razumijete
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 12.1.2009 16:05:16
Malaja
IZVORNA PORUKA: Mika
Nema problema jaranice ja ću otvarati sezonu umjesto tebe!
Možeeee Nikita ja se slažem sa Mikom da je bolje da sačekaš još taj mjesec. Neka ti ja budem najbolji primjer brzopletosti. Ne žuri, kreni u akciju onda kada budeš 100% sigurna da je sve ok.. Hej medene odjavljujem se do sutra. Svima velika pusa
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 12.1.2009 19:34:14
Aquarius
IZVORNA PORUKA: Mika
Nego mislim da će Aquarius i nikita prije mene krenuti u akciju.
Ma mogu ja krenuti u akciju ali da li će biti kakve fajde to ćemo još da vidimo. Naime, zadnja mi je bila 6.11.2008. Znači ima više od dva mjeseca. Tako da ću morati piti dabroston da to sve malo pogura jer mi je nivo progesterona jako nizak. Tako sam isto radila i prije prošle trudnoće. Fali mi stalno progesterona.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 13.1.2009 10:15:04
mamin sin
Molim vas za informaciju....Da li pacijentica koja je lezala na Kosevu na odrzavanju trudnoce (nazalost izgubila bebu ) ima pravo zahtjevati da joj uz otpusno pismo daju i sve nalaze koje su joj gore radili?