Lejla Ka
|
IZVORNA PORUKA: Neca xxx IZVORNA PORUKA: I love youu IZVORNA PORUKA: Lejla Ka IZVORNA PORUKA: I love youu Nama je juce bilo 40 dana, I do sada smo u toku noci jeli oko 2-3h pa oko 6-7h, medjutim sinoc se nije budila oko 2-3h pa sam se ja probudila I uspjela joj dati da jede, al vise je nesto mrljala nego jela, I onda se tek probudila jutros u 7:15.Znaci nebi jela nikako da je ja nisam nisam budila oko 3h, al n7je nista jela kako zna jesti.Pa me zanima sta moze biti razlog za to, je li mozda to sto je bilo 40 dana pa se dijete mjenja ili? Kad se probudila jutros jela je 45min, a inace jede max 30min. Sa 6 sedmica, tj. tih famoznih 40 dana dešava se drugi skok u razvoju. Možeš o tome više pročitati na temi pod nazivom Sokokovi u razvoju, ako već nisi. Da, bebe se tad mjenjaju, i mjenjaju se svakojako. propuste koji podoj pa onda traže sisati cijeli dan i noć. Poremeti se ritam spavanja, dojenja, trajanje podoja, trajanje spavanja ... To nije problem, to je znak da beba raste, da je zdrava i napreduje. Ako imate dosta podoja po danu, beba uredno piški i kaki nema potrebe da je budiš u noći. Do sada smo sve imali uredno I piskila je I kakila, a jela je na svaka 2-3h preko dana.Znaci da je ne budim preko noci, ok necu onda, nekako mi malena pa mi zao da jede cijelu noc al ok.Citala sam skokove vec al sad cu jos malo.Hvala:) E bas sam ovo htjela da pitam. Naime, moja mala je stara 15 dana. Uvece doji oko 22 sata i onda se budila oko 2, pa oko 5. Ponekad bi preskocila ovo budjenje u 5 i budila se tek oko 6.30. Međutim, preksinoc je spavala od 22 do 5, a jutros od 22.30 do 6.30. Bez buđenja da doji. Da li je to previše za tako malu bebu. Od jutros traži da doji svaka 2 sata, s tim da i u danu ima jedno spavanje koje traje 4 sata. Beba redovno piški, kaki često ali pomalo, nema žuticu i poprilično je velika i bude glasna kada je gladna. Da li da je budim noću da doji? Pokušavala sam je nahraniti onako u polusnu, ali ne ide. Jedino je uspijem razbuditi ako je skinem, malo operm guzu i presvučem. Tada se rasplače i traži da jede. Super je što ovako fino spava, ali se plašim da ne jede dovoljno i da će nam se to pokazati na vaganju u vidu slabog dobijanja na težini. Punjenje pelena i česti podoji tokom dana, ako beba nije uspavana i letargična, ako aktivno doji tokom dana ne moraš buditi. Možeš možda ponuditi podoj na 1,5 sat, pa da ubacite još koji podoj tokom dana. Ako je kaka žuta to znači i da se dojke temeljito prazne, pa je i to znak da beba dobiva dovoljno hrane. Sad će vama prvi skok u 3. sedmici, spremi se na iznenađenja i odspavaj koju noć Baš mi je drago da ide dobro