|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  217 218 [219] 220 221   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
7.6.2013 11:03:34   
I love youu

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: I love youu

Nama je juce bilo 40 dana, I do sada smo u toku noci jeli oko 2-3h pa oko 6-7h, medjutim sinoc se nije budila oko 2-3h pa sam se ja probudila I uspjela joj dati da jede, al vise je nesto mrljala nego jela, I onda se tek probudila jutros u 7:15.Znaci nebi jela nikako da je ja nisam nisam budila oko 3h, al n7je nista jela kako zna jesti.Pa me zanima sta moze biti razlog za to, je li mozda to sto je bilo 40 dana pa se dijete mjenja ili? Kad se probudila jutros jela je 45min, a inace jede max 30min.

Sa 6 sedmica, tj. tih famoznih 40 dana dešava se drugi skok u razvoju. Možeš o tome više pročitati na temi pod nazivom Sokokovi u razvoju, ako već nisi. Da, bebe se tad mjenjaju, i mjenjaju se svakojako. propuste koji podoj pa onda traže sisati cijeli dan i noć. Poremeti se ritam spavanja, dojenja, trajanje podoja, trajanje spavanja ... To nije problem, to je znak da beba raste, da je zdrava i napreduje. Ako imate dosta podoja po danu, beba uredno piški i kaki nema potrebe da je budiš u noći.

Do sada smo sve imali uredno I piskila je I kakila, a jela je na svaka 2-3h preko dana.Znaci da je ne budim preko noci, ok necu onda, nekako mi malena pa mi zao da jede cijelu noc al ok.Citala sam skokove vec al sad cu jos malo.Hvala:)

28.04.2013.god. Moja princeza :))))

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5451
7.6.2013 12:17:43   
sabinos
citam post od I love you i kontam da onda ovo sto se desava kod nas zadnje 2 noci moze biti skok.budi se,vrti,doji pa bljuca,ma ne zna vise ni on sta bi htio.a i nama je proslo 40 dana...ja sam neispavana i nikakvauser posted image
preko dana je sve standardno ali eto u nocima je doslo do promjene.inace i dalje kaki po 3puta dnevno,piski i doji do bola,ja imam osjecaj da pretjera pa bljuca?mogu li bebe pretjeratiuser posted image

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu I love youu)
Neposredna veza do poruke: 5452
7.6.2013 12:27:22   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: sabinos

citam post od I love you i kontam da onda ovo sto se desava kod nas zadnje 2 noci moze biti skok.budi se,vrti,doji pa bljuca,ma ne zna vise ni on sta bi htio.a i nama je proslo 40 dana...ja sam neispavana i nikakvauser posted image
preko dana je sve standardno ali eto u nocima je doslo do promjene.inace i dalje kaki po 3puta dnevno,piski i doji do bola,ja imam osjecaj da pretjera pa bljuca?mogu li bebe pretjeratiuser posted image

Mogu, kad doje da bi se smirile. Ali to nikako nije razlog da im se podoj uskrati. Vjerovatno je skok. Skok se ne dešava tačno u dan, 3, 6, 9, sedmica i isto tako mjeseci su okvirne odrednice, a svako je dijete individua.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 5453
8.6.2013 7:43:45   
Alannah
Mame,imam jedan probelm.Naime,odledila sam sinoc bocicu svog mlijeka,a zaledila sam ga polovinom aprila.Medjutim,kad sam napravila kasicu sa bananom,imalo je cudan miris,pa sam probala,a u ustima je dugo ostao neki ruzan ukus.Sta mu se moglo desiti? Inace propisno zaledila i odledila.Sto je najgore imam oko 30 onih bocica od 75 ml mlijeka u zamrzivacu.user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5454
8.6.2013 11:11:42   
Lejla Ka
Je li ti to prva odmrznuta količina mlijeka?

Evo ti kopiram sa jednog portala mogući razlog:

"Zamrznuto mlijeko trebalo bi staviti u hladnjak na period od 24 sata kako bi se postupno odmrzlo. Nakon odmrzavanja, zagrijati ga treba kao i mlijeko koje je bilo pohranjeno u hladnjaku. Takvo odleđeno mlijeko ne smije se ponovo zaleđivati.

Specifična je situacija da neke žene primjećuju okus mlijeka koje kao da je pokvareno. To se događa kad je mlijeko puno lipaze (enzima koji razgrađuje mast u mlijeku), te ovisno o njegovoj količini, čudan žareći okus može se primjetiti i ako je kratko bilo pohranjeno u hladnjaku, a ponekad tek ako je bilo zamrznuto."

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 5455
8.6.2013 11:27:05   
Neca xxx

Nama je juce bilo 40 dana, I do sada smo u toku noci jeli oko 2-3h pa oko 6-7h, medjutim sinoc se nije budila oko 2-3h pa sam se ja probudila I uspjela joj dati da jede, al vise je nesto mrljala nego jela, I onda se tek probudila jutros u 7:15.Znaci nebi jela nikako da je ja nisam nisam budila oko 3h, al n7je nista jela kako zna jesti.Pa me zanima sta moze biti razlog za to, je li mozda to sto je bilo 40 dana pa se dijete mjenja ili? Kad se probudila jutros jela je 45min, a inace jede max 30min.

Sa 6 sedmica, tj. tih famoznih 40 dana dešava se drugi skok u razvoju. Možeš o tome više pročitati na temi pod nazivom Sokokovi u razvoju, ako već nisi. Da, bebe se tad mjenjaju, i mjenjaju se svakojako. propuste koji podoj pa onda traže sisati cijeli dan i noć. Poremeti se ritam spavanja, dojenja, trajanje podoja, trajanje spavanja ... To nije problem, to je znak da beba raste, da je zdrava i napreduje. Ako imate dosta podoja po danu, beba uredno piški i kaki nema potrebe da je budiš u noći.

Do sada smo sve imali uredno I piskila je I kakila, a jela je na svaka 2-3h preko dana.Znaci da je ne budim preko noci, ok necu onda, nekako mi malena pa mi zao da jede cijelu noc al ok.Citala sam skokove vec al sad cu jos malo.Hvala:)

E bas sam ovo htjela da pitam. Naime, moja mala je stara 15 dana. Uvece doji oko 22 sata i onda se budila oko 2, pa oko 5. Ponekad bi preskocila ovo budjenje u 5 i budila se tek oko 6.30. Međutim, preksinoc je spavala od 22 do 5, a jutros od 22.30 do 6.30. user posted image
Bez buđenja da doji. Da li je to previše za tako malu bebu. Od jutros traži da doji svaka 2 sata, s tim da i u danu ima jedno spavanje koje traje 4 sata.

Beba redovno piški, kaki često ali pomalo, nema žuticu i poprilično je velika i bude glasna kada je gladna.

Da li da je budim noću da doji? Pokušavala sam je nahraniti onako u polusnu, ali ne ide. Jedino je uspijem razbuditi ako je skinem, malo operm guzu i presvučem. Tada se rasplače i traži da jede. Super je što ovako fino spava, ali se plašim da ne jede dovoljno i da će nam se to pokazati na vaganju u vidu slabog dobijanja na težini. user posted image

“Samo sam htjela da imam nešto tvoje… Zauvijek…”
“Želiš nešto moje? Zauvijek? Da li bi prezime moglo da posluži?”

Neposredna veza do poruke: 5456
8.6.2013 11:32:50   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Neca xxx

E bas sam ovo htjela da pitam. Naime, moja mala je stara 15 dana. Uvece doji oko 22 sata i onda se budila oko 2, pa oko 5. Ponekad bi preskocila ovo budjenje u 5 i budila se tek oko 6.30. Međutim, preksinoc je spavala od 22 do 5, a jutros od 22.30 do 6.30. user posted image
Bez buđenja da doji. Da li je to previše za tako malu bebu. Od jutros traži da doji svaka 2 sata, s tim da i u danu ima jedno spavanje koje traje 4 sata.

Beba redovno piški, kaki često ali pomalo, nema žuticu i poprilično je velika i bude glasna kada je gladna.

Da li da je budim noću da doji? Pokušavala sam je nahraniti onako u polusnu, ali ne ide. Jedino je uspijem razbuditi ako je skinem, malo operm guzu i presvučem. Tada se rasplače i traži da jede. Super je što ovako fino spava, ali se plašim da ne jede dovoljno i da će nam se to pokazati na vaganju u vidu slabog dobijanja na težini. user posted image

Punjenje pelena i česti podoji tokom dana, ako beba nije uspavana i letargična, ako aktivno doji tokom dana ne moraš buditi. Možeš možda ponuditi podoj na 1,5 sat, pa da ubacite još koji podoj tokom dana.
Ako je kaka žuta to znači i da se dojke temeljito prazne, pa je i to znak da beba dobiva dovoljno hrane. Sad će vama prvi skok u 3. sedmici, spremi se na iznenađenja i odspavaj koju noć user posted image

Baš mi je drago da ide dobro user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 5457
8.6.2013 15:27:56   
Alannah

Je li ti to prva odmrznuta količina mlijeka?

Evo ti kopiram sa jednog portala mogući razlog:

"Zamrznuto mlijeko trebalo bi staviti u hladnjak na period od 24 sata kako bi se postupno odmrzlo. Nakon odmrzavanja, zagrijati ga treba kao i mlijeko koje je bilo pohranjeno u hladnjaku. Takvo odleđeno mlijeko ne smije se ponovo zaleđivati.

Specifična je situacija da neke žene primjećuju okus mlijeka koje kao da je pokvareno. To se događa kad je mlijeko puno lipaze (enzima koji razgrađuje mast u mlijeku), te ovisno o njegovoj količini, čudan žareći okus može se primjetiti i ako je kratko bilo pohranjeno u hladnjaku, a ponekad tek ako je bilo zamrznuto."

Hvala Lejla,bice da je u pitanju lipaza.Izvadila sam jos jednu bocicu da odmrznem,cisto da probam.Ako i ovo bude isto,znaci moram baciti sve? Ako nije problem,mozes li mi objasniti od cega ovisi kolicina lipaze i smeta li sta bebi?Nisam nigdje detaljno nasla o tome.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5458
8.6.2013 21:22:13   
Lejla Ka
Ako bebi ne smeta ukus nije nikakav problem da pojede to mlijeko.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 5459
10.6.2013 8:37:55   
I love youu
Dobila sam user posted image nakon 42 dana od poroda, a dojim.Moze li se desiti da beba u tim danima postane nervoznija I ljuta.Sinoc mi se desilo da vidim da je gladna, al tako mi je cupala siku I histericno vristala, jednom povuce pa izbaci bradavicu pa sve tako.Je li se okus mlijeka promjeni? Prepala sam se da odbija sikuuser posted image

28.04.2013.god. Moja princeza :))))

Neposredna veza do poruke: 5460
10.6.2013 9:20:48   
Lejla Ka
Ništa ne brini, sve što se dešava su prolazni problemčići koji će se vrlo brzo stabilizovati. Hormonalni status u PMS-u zbrčka neke stvari, ali to brzo prođe. Ne brini za bebu, ništa joj se neće desiti, ne smanjuje se proizvodnja toliko da fali, mlijeko možda malo promjeni ukus ali to vrlo brzo prođe. Samo strpljivo, umiri bebu i furajte dalje.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 5461
10.6.2013 11:24:41   
InLove
Ja ne znam stvarno sta se nama desava.. al sam van sebe..

Imamo 3 mj i 5 dana, i ona pocne da doji malo i okrene se pocne plakati .. da li imam dovoljno mlijeka??! Sve pocinjem da sumnjam.. prosle sedmice mi dosla prijateljica,ubila me pricom kako nemam mlijeka,kako su mi grudi mekane, trebaju biti tvrde, vidis kako ti ona vuce, nema mlijeka zato se ljuti.. ne mogu vise da izmognem sama sa sobom.. a opet ,zaista bi mi bilo zao da prestanemo sikiitii..

Malena je sa 3 mj imala 6kg.. inace nije placljiva,lijepo spava i ima bar 3-4 pelene koje budu bas teske.. redovnu stolicu.. nemam vise snage ni da je slusam kako place, bas sam na granici da kupim AD..

Lejla Ka nadam se da mi ti nesto mozes vise reci.. user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5462
11.6.2013 20:31:07   
senka 81
Dok se ne javi neko iskusniji, da ti kazem da to sto su dojke mekane, nije znak da nemas mlijeka, nego pokazatelj da se laktacija uspostavila, i da se proizvodi taman onoliko koliko bebi treba.  Kad su dojke mekane, beba lakše vuče, i manja je šansa od začepljenja kanalića. nama se isto dešavalo sa 2 mjeseca i prošlo je samo do sebe. Dešavalo se da neće da doji, beban je bio baš uznemiren i meni je padalo na pamet da nemam mlijeka, ali zahvaljujući podršci drugih mama, hB nismo odustali, i evo nas i danas dojimo, a imamo 7 mj.

Armann 30.01.2009.
Dani 10.11.2012.

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 5463
11.6.2013 21:22:07   
chuci

IZVORNA PORUKA: InLove

Ja ne znam stvarno sta se nama desava.. al sam van sebe..

Imamo 3 mj i 5 dana, i ona pocne da doji malo i okrene se pocne plakati .. da li imam dovoljno mlijeka??! Sve pocinjem da sumnjam.. prosle sedmice mi dosla prijateljica,ubila me pricom kako nemam mlijeka,kako su mi grudi mekane, trebaju biti tvrde, vidis kako ti ona vuce, nema mlijeka zato se ljuti.. ne mogu vise da izmognem sama sa sobom.. a opet ,zaista bi mi bilo zao da prestanemo sikiitii..

Malena je sa 3 mj imala 6kg.. inace nije placljiva,lijepo spava i ima bar 3-4 pelene koje budu bas teske.. redovnu stolicu.. nemam vise snage ni da je slusam kako place, bas sam na granici da kupim AD..

Lejla Ka nadam se da mi ti nesto mozes vise reci.. user posted image

da imaš vremena pročitati zadnjih par stranica vidjela bi da se ovo dešava svim bebama. samo ti vjeruj u sebe i u mlijeko.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 5464
11.6.2013 21:42:48   
Alannah
draga in love,dobro su ti cure napisale. Sve bebe ovo rade,moj je i sa dva i sa tri i sa cetiri mjeseca,place tako ne mozes ga smiriti.Normalno je da posumnjas u sebe,ali evo mi kao iskusnije ti pisemo da je i nama isto bilo.IMAS mlijeka,to ne sumnjaj.Drugarici reci da se malo informise( mislim nemoj,to iz protesta prema pametnicama kazem),kad se uspostavi ponuda i potraznja,kao sto je kod tebe,grudi vise nisu tvrde,kao na pocetku.Iako su mekane,imas mlijeka.Ja sam znala probati da izmuzem,ne izlazi ni kapi,a stavim bebu na sisu,vuce ima mlijeka.Vjeruj u sebe i u svoje dijete i uzivajte,brzo prodje ta faza user posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5465
   [Obrisana poruka]
13.6.2013 15:07:53   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Alannah)
  Neposredna veza do poruke: 5466
13.6.2013 15:34:35   
Lejla Ka
Frustrirajuće jest, al rješenje ti je u strpljenju i trudu. Nije to nikakav problem sa dojenjem. Beba je možda nervozna iz drugih razloga. Probajte neke trikove za opuštanje, ponudi dojenje u snu. Iman83, vjeruj mi sutra-prekosutra nestat će to kao da nije ni bilo.

P.S. Jesi li ti ono negdje odfurala na kratko i bebče ostavila kući? user posted image nemaš pojma kako su na to osjetljivi, čak i kad spavaju, a naročito kad su maleni.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 5467
   [Obrisana poruka]
13.6.2013 16:12:53   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 5468
13.6.2013 18:09:11   
ZuZuM
Imam jedan problemcic, iskljucivo dojim malenog koji je star 37 dana. Od jucer nije imao stolicu, iako je sve dosad to bilo uredno, nekad 3 nekad 4 stolice dnevno zlatnozute boje. Za mjesec dobio kilogram i porastao 4 cm.
Medjutim od jucer se muci i vidim da ga bas boli stomacic, ima vjetrove i sinoc mi je bas puno plakao. E sad da su grcevi ne vjerujem, uzimamo kapi za grceve i nije ih nikako imao. Sumnjam da je ovo zbog neobavljanja stolice. Znam i da dojene bebe mogu da nemaju stolicu i do 8 dana. Ali me interesuje da li ima nesto sto bih ja mogla uzimati kako bi olaksala bebi, jer bas mi se ne daje zasecerena kamilica kako su mi preporucili jer ce kao od toga bebi biti lakse i moci ce obaviti stolicu???
Napominjem da se u mojoj ishrani nista nije izmijenilo pa da sumnjam na to.

"Za život treba mnogo napora i za svaki napor nesrazmjerno mnogo hrabrosti."
Ivo Andric

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 5469
13.6.2013 18:14:34   
chuci
možeš mu malo masirati stomak. vjerovatno nije do tvoje ishrane, jednostavno takav dan naišao. biće ih još i boljih i gorih. ja ne bi davala kamilicu zašećerenu.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu ZuZuM)
Neposredna veza do poruke: 5470
13.6.2013 20:56:12   
InLove
Smijem li se pohvaliti.. valjda smijem i ne uprskam user posted image user posted image

Jucer i danas smo ok,manje place.. cak je i zaspala na siki danas, sto nije kako se rodilauser posted image

Hvala vam na savjetima

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

Neposredna veza do poruke: 5471
13.6.2013 22:55:12   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: ZuZuM

Imam jedan problemcic, iskljucivo dojim malenog koji je star 37 dana. Od jucer nije imao stolicu, iako je sve dosad to bilo uredno, nekad 3 nekad 4 stolice dnevno zlatnozute boje. Za mjesec dobio kilogram i porastao 4 cm.
Medjutim od jucer se muci i vidim da ga bas boli stomacic, ima vjetrove i sinoc mi je bas puno plakao. E sad da su grcevi ne vjerujem, uzimamo kapi za grceve i nije ih nikako imao. Sumnjam da je ovo zbog neobavljanja stolice. Znam i da dojene bebe mogu da nemaju stolicu i do 8 dana. Ali me interesuje da li ima nesto sto bih ja mogla uzimati kako bi olaksala bebi, jer bas mi se ne daje zasecerena kamilica kako su mi preporucili jer ce kao od toga bebi biti lakse i moci ce obaviti stolicu???
Napominjem da se u mojoj ishrani nista nije izmijenilo pa da sumnjam na to.

Masirati stomačić, toplu oblogu staviti (ugrijanu pamučnu krpicu), raditi vježbice nogicama tako da koljena savijete i stisnete uz stomak pa lagano vršite pritisak na stomak, onda opustite i ispravite noge, pa opet to ponavite par puta. Možete bebu staviti u tzv položaj za eliminaciju. Bebu okrenete prema sebi, i postavite je tako kao da vam čući u krilu, naravno uz pridržavanje ispod ruku tako da težina djeteta nije na nogama i kičmi, tj. da ne čući svom težinom. Nadam se da sam objasnila, nisam našla pogodnu sliku. I složila bih se sa chuci, vjerovatno se radi o prolaznoj pojavi. Pratite naravno, ako je stomačić tvrd, ako dijete neutješno plače, ne može misno da spava, odbija hranu potražite pedijatra obavezno.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu ZuZuM)
Neposredna veza do poruke: 5472
14.6.2013 10:26:38   
ada_
evo i nas u ovom klubu user posted image
beba mi ima 19 dana,do sada je jela na svaka 2-3 sata a od juce slabo jede,probudi se doji nekih 10-15 minuta i onda se ljuti mlati rukicama,mrsti kao da hoce da povrati kad joj nudim da jede,uredno piski,kaki(juce dvije stolice zuto-zelenkaste user posted image )jutros opet zuto-zlatna,ne place mirno spava,ne znam zasto je pocela tako malo da jede ili je to neka faza,bas mi zao da je gladna a mlijeka ima dovoljno,sta da radim

" U oluji,u buri,kraj nedaca svih,uz teske gubitke i tugu kletu,biti nasmijan,prirodan i tih,najveca je umjetnost na svijetu"

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5473
14.6.2013 11:46:38   
sabinos
kod nas je sve super bilo ali ova zadnja dva dana kaki samo jednom dnevno i to stolica proljevastauser posted image ono bas tecno,iscuri iz pelene?
nikako ne mogu skontati zasto,jer nista nismo mijenjali.jedino me tjesi sto se to desava jednom dnevno.jedni na sto mogu sumnjati je to sto meni izgleda dosla menstruacija,nije ona prava ali je bilo krvi ,pa da nije to bebi nesto poremetilo ili da se nije nahladio?inace je sve standardno...

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 5474
15.6.2013 20:31:48   
senka 81
IZVORNA PORUKA: sabinos

kod nas je sve super bilo ali ova zadnja dva dana kaki samo jednom dnevno i to stolica proljevastauser posted image ono bas tecno,iscuri iz pelene?
nikako ne mogu skontati zasto,jer nista nismo mijenjali.jedino me tjesi sto se to desava jednom dnevno.jedni na sto mogu sumnjati je to sto meni izgleda dosla menstruacija,nije ona prava ali je bilo krvi ,pa da nije to bebi nesto poremetilo ili da se nije nahladio?inace je sve standardno...

Sabinos, ja se ne bih toliko zamarala tim. I kod mog malca je stolica bila svakojaka, od uredne zute, do tecne, zelenkaste, ali ja sam jedino vodila racuna o tome da nije proliv u pitanju (vise stolica tecnih dnevno) i da nema ne daj Boze krvi i sluzi sto bi moglo upucivati na neku alergiju... On ima 7 mjeseci, i sve do danas, imali smo široku lepezu stolicauser posted image .. ne brini toliko..i da.. nakon sto je napunio 4 mjeseca, svakodnevne stolice su pocele izostajati i po nekoliko dana. kad smo uveli dohranu,poceo je da kaki jednom dnevno.. Ovako je bilo kod nas..

Armann 30.01.2009.
Dani 10.11.2012.

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 5475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  217 218 [219] 220 221   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  217 218 [219] 220 221   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *