|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  218 219 [220] 221 222   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisana poruka]
20.6.2013 12:57:56   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu ada_)
  Neposredna veza do poruke: 5476
   [Obrisana poruka]
20.6.2013 13:01:09   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 5477
   RE: problemi sa dojenjem...
20.6.2013 17:03:33   
Neca xxx
Iman i kod nas je sličan ritam i raspored podoja. user posted image I ja sam se brinula zbog manjeg broja noćnih podoja, pa mi je naš veliki autoritet u dojenju Lejla Ka nekoliko stranica ranije rekla da nema potrebe buditi dijete koje u toku dana aktivno i često doji, nije letargično, ima dovoljan broj mokrih i pokakanih pelena s tim da pokušamo ubaciti još koji podoj u toku dana. Ja sam uvela jos jedan podoj oko 24 sata i tada je u polusnu nakacim na siku i uglavom tada doji, mada ponekad i nece (kao npr. sinoc).

Mozda da i ti pokusas ubaciti taj jos jedan podoj.

“Samo sam htjela da imam nešto tvoje… Zauvijek…”
“Želiš nešto moje? Zauvijek? Da li bi prezime moglo da posluži?”

Neposredna veza do poruke: 5478
   [Obrisana poruka]
20.6.2013 17:07:12   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Neca xxx)
  Neposredna veza do poruke: 5479
20.6.2013 22:36:09   
vila_7

IZVORNA PORUKA: Iman83

Elem imam i ja dilemu.
Naime, A. je od početka ''''uobročeni'''' sisavac- svojom voljom naravno(ako izuzmemo prvih par dana muke i navikavanja na dojenje, pa odbijanje dojenja). Doji na 2,5-3h, i jednom u danu se desi da u 3h traži da intenzivnije doji, a ostalo po gore navedenoj satnici.
Ono što mene muči jeste što navečer doji oko recimo 22h i do 3,4 ujutro se ne budi. Nakon te prve ture od 5-6h, opet je buđenje na 2,5-3h.
Je li to prevelik razmak za bebu od 17 dana? Trebam li je buditi prije, što zbog mlijeka, što zbog vrućina i dehidracije.
Znam da je noćno dojenje bitno u početku, zato i pitam. user posted image

Identicna situacija! user posted image Samo sto sam se ja prerano radovala, jer je nakon nekog vremena sama opet preokrenula i budi se svaka 2-3 sata jos uvijek- i vjerovatno dokle god budem dojila user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

Neposredna veza do poruke: 5480
30.6.2013 16:02:37   
Artemida84
Pozz drage moje. Vi ste mi zadnja nada. Imam djecaka od 9 dana. Dojila sam od pocetka ali sa silikonskim bradacicama jer su moje uvucene, samo sto ne znam da li tada pravilno dojim ne mogu mu staviti i areolu u usta jer onda padne beadavica. Imao je pad tezine oko 12% i za dva dana dobio 50g. Imao je i zuticu a u medjuvremenu ja nisam imala dovoljno mlijeka jer kada podojivobje dojke place neprestano. Sinoc sam mu morala dati dohranu jer smo 5 sati isli sa sike na siku ali plac i plac. Da li je izdajanje pravilno i mogu li bar tako pokusati da ga hranim? I pijem dosta tecnosti , stavljem obloge, radim kompresije itd a jos ni je i ragade napravio. Bojim se da cu mirat uvesti dohranu. I da nije kakio 3 dana a ima vjetrove stalnio. I bas mu cujem criijeva kada sve izdoji i onda mislim da je gladan. Jer kad je pojeo AD spavao 3,5 sati bez problema. Postoji li uopste rjesenje ako nema dovoljno mlijeka?

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 5481
1.7.2013 14:02:47   
sabinos
ja nemam dug dojenacki staz,tek 2,5 mjeseca ali cu pokusati pomoci.ako nista da ti dam podrsku.
najbolji savjet koji sam ja dobila jest da bebu sto cesce stavljam na dojku ali u pravilnom polozaju.jer jedino tako moze mlijeko da nadodje.zelim ti od srca da uspijesuser posted image

kod moje kolegice neki dan bila patronazna i tek tako joj rekla.ovdje nema dovoljno mlijekauser posted image a zena uspjesno dojila 15 dana samo sto sad ima probleme sa bradavicama(zaista uzasno izgleda) i boli je dok doji,pa je uvela dva obroka dohrane.ali ipak ne odustaje i polako se vraca na iskljucivo dojenje.

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu Artemida84)
Neposredna veza do poruke: 5482
2.7.2013 23:02:10   
adella88
možda je skok u razvoju.

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 5483
6.7.2013 20:58:36   
Sandrich
Drage moje imam jedno pitanje a ne znam gdje bih ga svrstala pa cu evo ovdje i nadam se da ce mi Lejla Ka ili neko ko zna odgovoriti user posted image Imam sina,sad ce mu 17mj.dojila ga skoro 15mj i prestali smo 5.5.Trudna sam 17 sedmica i od prije par dana imam problema sa grudima.Uzasno me bole,osjecam kao da su natecene,bradavice me peckaju,cak sam juce primjetila da se na njima na jednom manjem dijelu nesto kao i skorilo,zuto user posted image Pa me zanima jeli moguce da je sve to zbog toga sto se laktacija ponovo vraca,mislim da nije rano za to? il razlog moze biti nesto sasvim drugo nevezano za trudnocu i dojenje?

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu adella88)
Neposredna veza do poruke: 5484
6.7.2013 23:06:23   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: Iman83

Elem imam i ja dilemu.
Naime, A. je od početka ''''uobročeni'''' sisavac- svojom voljom naravno(ako izuzmemo prvih par dana muke i navikavanja na dojenje, pa odbijanje dojenja). Doji na 2,5-3h, i jednom u danu se desi da u 3h traži da intenzivnije doji, a ostalo po gore navedenoj satnici.
Ono što mene muči jeste što navečer doji oko recimo 22h i do 3,4 ujutro se ne budi. Nakon te prve ture od 5-6h, opet je buđenje na 2,5-3h.
Je li to prevelik razmak za bebu od 17 dana? Trebam li je buditi prije, što zbog mlijeka, što zbog vrućina i dehidracije.
Znam da je noćno dojenje bitno u početku, zato i pitam. user posted image

Isto bilo i kod nas, i kod prve i druge, i poslje me zezuse i povecase br podoja u toku noci na xxxx puta hehehe. ELem, bit ce to sve ok user posted image

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

Neposredna veza do poruke: 5485
6.7.2013 23:07:53   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: Artemida84

Pozz drage moje. Vi ste mi zadnja nada. Imam djecaka od 9 dana. Dojila sam od pocetka ali sa silikonskim bradacicama jer su moje uvucene, samo sto ne znam da li tada pravilno dojim ne mogu mu staviti i areolu u usta jer onda padne beadavica. Imao je pad tezine oko 12% i za dva dana dobio 50g. Imao je i zuticu a u medjuvremenu ja nisam imala dovoljno mlijeka jer kada podojivobje dojke place neprestano. Sinoc sam mu morala dati dohranu jer smo 5 sati isli sa sike na siku ali plac i plac. Da li je izdajanje pravilno i mogu li bar tako pokusati da ga hranim? I pijem dosta tecnosti , stavljem obloge, radim kompresije itd a jos ni je i ragade napravio. Bojim se da cu mirat uvesti dohranu. I da nije kakio 3 dana a ima vjetrove stalnio. I bas mu cujem criijeva kada sve izdoji i onda mislim da je gladan. Jer kad je pojeo AD spavao 3,5 sati bez problema. Postoji li uopste rjesenje ako nema dovoljno mlijeka?

Ja bih se na tvom mjestu rijesila "silikona", pustila bebu da izvuce bradavice (bit' ce bolno, mazi lanolin kremom i luftiraj sto vise dojke, iz iskustva) i davala sto cesce da doji.

Moja mladja je od 9og dana imala ta struganja kroz crijeva i gasove - bili grcevi, puno placa i svega, trajalo do 4 mjeseca.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

Neposredna veza do poruke: 5486
10.7.2013 14:21:00   
scarlett

IZVORNA PORUKA: Artemida84

Draga Artemida, ako sam dobro shvatila, djetetu je danas 19 dana, što znači da treba imati minimalno 10 - 12 podoja, ali da su kvalitetni. Kako to znati? Važno je da ima bar 3-4 pokakane pelene i 5-6 mokrih pelena. Pokakanim pelenama se smatra mrlja na peleni koja se može uporediti sa veličinom kovanice 2 KM, a popišanom pelenom, ona koja ima težinu kao da ste na nju izlili jednu -dvije kašike tečnosti. Da bi bili sigurni u ove parametre važno je da dijete samo doji, da mu ne dodajete vodu, čaj ... i ukoliko djete ovako prlja pelene, lijepo napreduje, veselo je i njegovo opće stanje ok, onda nema razloga za brigu. Naravno postoje i blaža odstupanja od navedenog, ali sve je u redu, dok je beba zdrava.

Za vas je važno da ukoliko ste već uočili da imate mlijeko, vjerujete u sposobnost svoga tijela da proizvede dovoljno za vaše djete. To ćete postići samo čestim i učinkovitim dojenjem. Koliko sam shvatila, vi imate uvučene bradavice, što naravno ometa učinkovito sisanje, kojim bi se povećala količina mlijeka, ukoliko su položaj i hvat dobri. Postoji tehnike da to sebi olakšate, ali je važno i da vjerujete da djete ne hrani bradavica, nego dojka, koja mora dobiti adekvatan impuls da bi proizvodila dovoljnu količinu mlijeka i odpuštala ga, a to je sisanje.

Da bi djete naučilo pravilno hvatati bradavicu, važno je da mu sada ne dajete dudu varalicu ili dodajete bilo šta (recimo svoje mlijeko) na flašicu, jer postoji mogućnost da dođe do konfuzije bradavice koja može da oteža pravilan hvat. Nije pravilo, ali bi bilo dobro da upotrebu toga ostavite za kasnije ( u slučaju potrebe!).
Svoje mlijeko možete davati sterilnom špricom, iz male šoljice, čašice ili nekim drugim putem.

Šeširići koje ste koristili mogu biti od pomoći, ali često odmažu u smislu da djete ne može da kvalitetno prazni dojku, osim toga kontakt kože na kožu je dodatni impuls za proizvodnju mlijeka, a nema ga kod upotrebe šeširića.

Da li vam je neko od dr. dijagnosticirao "uvučene bradavice"? Ravne bradavice su one koje se ne ispupče na podražaj, ili na hladnoći. Uvučene bradavice uvlače se čak i kada se podražuje areola (smeđi dio oko bradavice).
Da li se one ikada u bilo kojoj prilici izboče makar malo van, recimo prilikom upotrebe pumpice za izdajanje? Ukoliko se u određenim situacijama bradavice ipak bar malo izboče, bilo bi dobro da se ta situacija pokuša inscenirati prije podoja da bi se one izbočile.
nekim ženama pomaže da ih dodirnu kockicama leda.

Jedan od načina je i da u toku dana nosite školjkice. http://imageshack.us/a/img821/1298/3a15d58ecc7edb555864f93.png
Možete i na nekom starom grudnjaku napraviti rupice u dijelu gdje dolazi bradavica i tako ga nositi (bar u svom domu) - to može pomoći. Vježbanje rastezanja bradavice je također jedna od varijanti i treba je ponavljati 5 x dnevno: Stavite palce na korijen bradavice, jedan nasuprot drugome. Istovremeno čvrsto stisnite povlačeći palce jedan od drugoga. Kružite prstima oko korijena bradavice.

Neposredno pred podoj možete bradavice izvući pumpicom ili recimo sterilnom špricom kojoj odsiječete vrh i onaj unutrašnji dio šprice koji stvara vakuum umetnete na suprotnu stranu, a imate slikovit prikaz na http://i589.photobucket.com/albums/ss337/Tinkili/sprica.jpg

Kakogod, bez obzira na izgled i oblik bradavice, ako ste u udobnom položaju i djete pravilno hvata istu, zahvaćajući što više areole, bradavica ulazi duboko u grlo i djete će biti kvalitetno nahranjeno, a dojka kvalitetno pražnjena.

Naravno da možete i izdajati mlijeko, kap vašeg mlijeka je dragocjena, tako da što više uspijete to bolje, međutim, nema bolje izdajalice od samog djeteta. Često se ta količina mlijeka vremenom smanjuje ukoliko se izdaja (naravno, nije ni to pravilo), ali bi bilo dobro da prvo pokušate direktno dojiti, jer mnoge mame su uspjele i uživale u dojenju, a mnogo je jednostavnije i sigurnije i sterilnije od samog izdajanja.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

Neposredna veza do poruke: 5487
10.7.2013 14:31:04   
scarlett

IZVORNA PORUKA: Sandrich

Drage moje imam jedno pitanje a ne znam gdje bih ga svrstala pa cu evo ovdje i nadam se da ce mi Lejla Ka ili neko ko zna odgovoriti user posted image Imam sina,sad ce mu 17mj.dojila ga skoro 15mj i prestali smo 5.5.Trudna sam 17 sedmica i od prije par dana imam problema sa grudima.Uzasno me bole,osjecam kao da su natecene,bradavice me peckaju,cak sam juce primjetila da se na njima na jednom manjem dijelu nesto kao i skorilo,zuto user posted image Pa me zanima jeli moguce da je sve to zbog toga sto se laktacija ponovo vraca,mislim da nije rano za to? il razlog moze biti nesto sasvim drugo nevezano za trudnocu i dojenje?

Sandrich, obzirom da mlijeka bude još određeni period nakon prestanka dojenja, vrlo je moguće da ukoliko sada stisneš bradavicu, ono malo izađe. Naravno, nemoj to raditi!
Sasvim je normalno i da grudi bole, pod utjecajem hormonalnih promjena kroz koje trenutno prolazi tvoje tijelo. Kod nekih žena se jako rano počne stvarati mlijeko u trudnoći, a obzirom da ste vi i nedavno prestali sa dojenjem, mliječni kanalići su "protočni" i vrlo je moguće da ponešto izađe van i da se skori, naročito recimo u toku noći ukoliko malo "nagnječiš" dojku prilikom spavanja.
U svakom slučaju bilo bi dobro da ovo potvrdiš sa svojim ljekarom kada budeš išla na redovan pregled. Dotada možda bol svakako i prestane, ali ako primjetiš bilo šta dodatno zabrinjavajuće kontaktiraj dr. i ranije.
Međutim, vjerujem da sada trenutno nemaš razloga za brigu.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 5488
12.7.2013 11:23:40   
Artemida84
Scarlett hvala na iscrpnom postu i savjetima. Sve cu primijeniti i pokusavam ja i dalje i necu odustati. Hvala jos jednom, divna si :-* :-*

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 5489
14.7.2013 17:09:15   
sirnica
moja beba ima 27 dana, doji od prvog dana. Sinoć sam dobila visoku temperaturu i groznicu, nije mastitis, grudi su mehke, bezbolne i protočne. vjerovatno mi je pao imunitet od iscrpljenosti jer je on non-stop na grudima. pila sam paracetamol, danas je bilo dobro ali imam osjećaj da me ponovo hvata. koliko dugo smijem skidati temperaturu tuširanjem i paracetamolom i smijem li uključiti šta za imunitet?

sve mamino 17.3.2008. i 17.6.2013.

Neposredna veza do poruke: 5490
15.7.2013 10:47:12   
Lejla Ka
Za imunitet možeš uključiti svašta, najbolje na prirodnoj bazi, med, sveže voće i povrće, a svakako možeš dodati i neki mulitvitamniski preparat. Ako si u trudnoći uzimala neki i odgovarao ti je slobodno nastavi i sad.

Koliko visoko ide temperatura? Kako često beba doji, koliko dugo boravi na dojci, vidiš li kad guta?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 5491
15.7.2013 11:56:54   
sirnica
Temperatura je bila 39, 1. Od juče sam hvala Bogu dobro. Beba doji na zahtjev, nekada na 1, 5 -2 h, a nekada i svako pola sata. Guta, zvučno, kad završi podoj mlijeka su puna usta. Zadnjih dan-dva jako je često na dojci, traži je, ali dok doji čupa bradavicu, pa je opet traži. Mislim da imamo i prvi skok u razvoju. Malo se uznemiri kad treba da kaki, inače je zadovoljan, stolice su česte, pelene mokre.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5492
15.7.2013 12:05:39   
Almaa
Pozdrav, ja imam jedno pitanje i ne znam gdje da ga postavim pa cu na ovu temu, naime moja beba od 3 mjeseca uredno doji, ali prije par dana sam joj na rubu usnana s unutrašnje strane primjetila kao neku izraslinu, resicu, koja se sad malo i crveni i mene zanima moze li to biti kao zulj od dojenja?user posted image

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 5493
15.7.2013 12:14:45   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: sirnica

Temperatura je bila 39, 1. Od juče sam hvala Bogu dobro. Beba doji na zahtjev, nekada na 1, 5 -2 h, a nekada i svako pola sata. Guta, zvučno, kad završi podoj mlijeka su puna usta. Zadnjih dan-dva jako je često na dojci, traži je, ali dok doji čupa bradavicu, pa je opet traži. Mislim da imamo i prvi skok u razvoju. Malo se uznemiri kad treba da kaki, inače je zadovoljan, stolice su česte, pelene mokre.

Pripazi dojke, često ih prepipaj, masiraj ih malo dok beba doji. Bojim se da je ta temperatura možda ipak bila od nekog zastoja.

Almaa jel ta izraslina na donjoj ili gornjoj usni?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 5494
15.7.2013 12:39:30   
sirnica
Ma i ja se toga bojim, stalno pipkam, zasad nisam ništa detektovalauser posted image Hvala na odgovoru, javit ću se opet ako bude problema, a nadam se da ih neće bitiuser posted image
I da dopunim za ovo masiranje-dojke su mi bas velike tako da ih skroz izgnjecim dok namjestim bebu i bas moram dobro prstom podignuti i pridrzavati da mu ne zacepi nosic-valjda je to OKuser posted image

< Poruku je uredio sirnica -- 15.7.2013 12:42:52 >

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5495
15.7.2013 13:22:04   
ada_

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Za imunitet možeš uključiti svašta, najbolje na prirodnoj bazi, med, sveže voće i povrće, a svakako možeš dodati i neki mulitvitamniski preparat. Ako si u trudnoći uzimala neki i odgovarao ti je slobodno nastavi i sad.

Koliko visoko ide temperatura? Kako često beba doji, koliko dugo boravi na dojci, vidiš li kad guta?

mene zamo zanima da li med smijem jesti ako dojim bebu posto se bebama smije dati tek sa godinu dana user posted image ?

" U oluji,u buri,kraj nedaca svih,uz teske gubitke i tugu kletu,biti nasmijan,prirodan i tih,najveca je umjetnost na svijetu"

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5496
15.7.2013 13:25:11   
ada_

Ma i ja se toga bojim, stalno pipkam, zasad nisam ništa detektovalauser posted image Hvala na odgovoru, javit ću se opet ako bude problema, a nadam se da ih neće bitiuser posted image
I da dopunim za ovo masiranje-dojke su mi bas velike tako da ih skroz izgnjecim dok namjestim bebu i bas moram dobro prstom podignuti i pridrzavati da mu ne zacepi nosic-valjda je to OKuser posted image

uh i ja imam isti problem user posted image
moj sisavac ima punih 7 sedmica i stalno bi sisala pa onda pretjera pa povrati dok sisa,podignem je obrisem a ona se smjesi i hoce opet da sisa ja se istraumiram jel to ok ili je trebam voditi doktoru zbog tog povracanja?

" U oluji,u buri,kraj nedaca svih,uz teske gubitke i tugu kletu,biti nasmijan,prirodan i tih,najveca je umjetnost na svijetu"

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 5497
15.7.2013 13:30:29   
Almaa
Lejla, u uglu usana s unutrašnje strane, bas kao resica izgleda.

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 5498
15.7.2013 13:33:06   
Lejla Ka

Pokušaj bebu namjestiti tako da je na dojci koso u tom smislu da je nos odvojen, samo da vrhom dodiruje. Pogledaj ovo https://www.google.ba/search?hl=hr&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1680&bih=946&q=asimetrical+lach&oq=asimetrical+lach&gs_l=img.12...1275.9885.0.11376.16.10.0.6.3.0.194.1440.0j10.10.0....0...1ac.1.19.img.m--Q2ci1ZHQ#facrc=_&imgdii=_&imgrc=aTBMUpogH2ihKM%3A%3BckRqLPjyljt3oM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.snbsonline.net%252Fsitebuildercontent%252Fsitebuilderpictures%252Fasymet2.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.snbsonline.net%252Fid12.html%3B700%3B400
Tako bi ti bilo dobro da namjestiš bebu da nemaš potrebu pritiskat dojku da mu oslobodiš nos. Jer ti je većina izvoda na tom dijelu oko areole i kad tu nešto pritisneš vrlo lako napraviš blokadu.

ada_ u čemu je fol sa medom? Detalje pročitaj ovdje: http://www.pcelinjak.com/content/view/226 a ja bih samo izdvojila slijedeće:

U organizmu odraslih, prisustvo bacila u hrani nije opasno, jer kisela sredina u digestivnom sistemu ne dozvoljava njegov razvoj. Opasno je unošenje već gotovog toksina preko hrane čuvane u neodgovarajućim uslovima, ili neadekvatno pripremljene (konzerve). U crevima malih beba vlada niža kiselost, te ako bacil botulizma bude unesen hranom ili vodom, on bi mogao da se razvije i izluči toksin.

Tako da nema nikakve prepreke da majka uzima med, ona ga prerađuje u svojim crijevima i nema nikakve bojazni za dijete.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 5499
15.7.2013 13:44:45   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: ada_

uh i ja imam isti problem user posted image
moj sisavac ima punih 7 sedmica i stalno bi sisala pa onda pretjera pa povrati dok sisa,podignem je obrisem a ona se smjesi i hoce opet da sisa ja se istraumiram jel to ok ili je trebam voditi doktoru zbog tog povracanja?

Najnormalnije je da beba bljuca zato što joj je mišić koji zatvara želudac sa gornje strane nerazvijen. Najnormalnije je da beba želi stalno da bude na dojci i sisa jer je tako najugodnije, tako se osjeća sigurno i zaštićeno. Nema razloga da se brineš.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 5500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  218 219 [220] 221 222   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  218 219 [220] 221 222   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *