|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  216 217 [218] 219 220   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
31.5.2013 14:12:31   
Lejla Ka
adella poslala sam ti pp

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu adella88)
Neposredna veza do poruke: 5426
31.5.2013 23:39:57   
Dalia_88
Ima li veze ishrana majke sa kaloricnoscu mlijeka.

Moja beba je za manje mjesec dana dobila 1200g. Za 5 dana joj je 5 mjeseci. Vagali smo je prije 2 dana ima 7100g. Doktorica kaze da je dobila malo vise nego sto treba ali da je to uredu zato sto doji.
Eto mene onako zanima ima li to veze s tim sto ja jedem dosta slatko user posted image

05.01.2013 23:50 Moja Dalia
Znaš li milo moje da te volim najviše na svijetu, da dok dišem, tako će biti...
Kad posustajem i počnem gubiti nadu, pogled na tebe, na tvoj osmijeh vraća mi vjeru u bolje sutra..

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5427
1.6.2013 0:21:35   
malamacamaca
sa dojenjem nikad ne mozes pretjerati...to sto je beba dobila vise nego sto je trebala je odlicno ako je iskljucivo dojenje, nemoj samo jesti "smece", ostalo je sve dozovljeno.Samo tako nastavi i moja beba je tako dobila u prvom mjesecu i doktor rekao "fenomenalno" :)

Moja najnjeznija svila 21.03.2013.

(odgovor članu Dalia_88)
Neposredna veza do poruke: 5428
1.6.2013 0:30:34   
Alannah
Ne brini,majcino mlijeko nema negativnih kalorija,pa beba ne moze biti predebela. Moj bebac je sa 5 mjeseci imao 7,70 kg,iskljucivo dojena beba.Iako smo poceli uveliko sa dohranom,sika je i dalje no.1. Sad pristize svakakvo voce,pa i zbog sebe probaj smanjiti slatko,a zamijeni ga necim zdavijim. eh,da sad sa 8 mjeseci ima 8 i 600.

(odgovor članu malamacamaca)
Neposredna veza do poruke: 5429
1.6.2013 0:53:47   
srećicaa
Šta bi onda ta doktorica rekla za mog A koji je prvi mjesec dobio 1500 gr-ne računajući još i povrat izgubljene kilaže nakon poroda. Nama doktorica rekla svaka čast, vi ste primjer idealne majke i vaša beba to svima pokazuje.

¨*..*°•. ¸.•°*°•. ¸.•°*°•..•°¨*
Imala sam puno toga u životu, ponekad i previše, ali niz godina nisam imala pravu sreću. Sada je mama sa tobom dobila sve što je ikada željela-život, sreću i ljubav-sve ostalo je prolazno.
16.03.2013.

(odgovor članu Dalia_88)
Neposredna veza do poruke: 5430
1.6.2013 2:22:18   
Dalia_88
Ona je sad zadnji mjesec dobila 1200g, znaci od 4. do 5. mjeseca, kad bi trebalo da dobije oko 600g. Ono poslije 3. mjeseca kao dobijaju bebe po nekih 500g.
Nije Dr. nista rekla ni da je debala nego onako kaze jest malo vise nego sto treba ali doji pa je to ok.
Nego ja onako pitam sto me zanima ima li to veze sa ishranom..
Samo se informisem user posted image

05.01.2013 23:50 Moja Dalia
Znaš li milo moje da te volim najviše na svijetu, da dok dišem, tako će biti...
Kad posustajem i počnem gubiti nadu, pogled na tebe, na tvoj osmijeh vraća mi vjeru u bolje sutra..

(odgovor članu srećicaa)
Neposredna veza do poruke: 5431
1.6.2013 13:47:50   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Dalia_88
Eto mene onako zanima ima li to veze s tim sto ja jedem dosta slatko user posted image

Slatko će samo uticati na zalihe tvoje energije, i skladištiti se u masnim ćelijama. Slatko niti nadoknađuje ono što ide u mlijeko, niti je potrebno za proizvodnju. Slatko je samo naš ženski grijeh. Za mlijeko ti treba dosta vode, ostalo će se uzeti iz tvojih rezervi vitamina, minerala, proteina i ugljikohidrata. Ti ishranom trebaš nadoknaditi ono šta ode u mlijeko. Ti hraniš sebe, a miljeko će uvijek biti kako treba. I u svemu tome slatko i šećeri ti ni za šta ne trebaju.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Dalia_88)
Neposredna veza do poruke: 5432
1.6.2013 13:53:11   
sabinos
da se nadovezem...
ja jedem kao i prije,znaci sto se tice kolicine.samo mi je kompot malo cesci nego inace.eh sad jos uvijek ne jedem grah,kupus,grasak,mahune,citruse pa me zanima do kad da se "cuvam"?strah me da beba ne dobije grceve...

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5433
1.6.2013 14:09:29   
Lejla Ka
Ako će imati grčeve, grah ih neće ni uzrokovati, niti će ih spriječiti to što ga ne jedeš. Dijete od tvoje ishrane može imati kratkotrajne prolazne smetnje. Kad nešto pojedeš, nakon 4-5 sati i nakon podoja primjetiš da beba ima neke probavne smetnje možeš posumnjati da mu je nešto u hrani smetalo. Kolike, oni pravi grčevi uz vrištanje i redovne napade ne mogu se dovesti u vezu sa majčinom prehranom. Ljekari smatraju da je za njih zaslužna nedovoljno razvijena probava, i da to zavisi od svakog djeteta ponaosob. Izbjegavanje nekih namirnica prave kolike zna nekad malo ublažiti, ali to sve nije ništa značajno u tolikoj mjeri da se preporuči izbjegavanje nekih namirnica.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 5434
5.6.2013 9:49:25   
malamimica
drage moje, trebam opet savjetuser posted image
dojim svoju bebu, ali vidim da joj je malo, dok doji nekih 5 min i dok vidim da guta uredu je, poslije je ljuta nemirna, stenje dok doji, vrti glavu ono bas bas je nervozna. ja kad pritisnem dojku iz nekih 4 rupice izlaze kapljice a iz jedne rupice pravo sprica mlaz mlijeka. da li to znaci da su mi zacepljeni mlijecni kanali i ako jesu kako da ih procepim :D
bebici je sada 27 dana, jos ne znam koliko je dobila na kilazi, to cemo vidjeti u petak, tada smo naruceni pedijatru
dok mi je bila manja dojila bi i kad ne bude mlijeka to ju dojenje uspava, a sada je pravo razdrazljivauser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5435
5.6.2013 10:05:10   
chuci
to ti je sve normalno. to što izlazi mlijeko znači da imaš mlijeka dovoljno i da nisu začepljeni kanalići. ako osjetiš bol u nekom dijelu dojke, i vidiš izrazito crvenilo na tom dijelu to znači da je tu vjerovatno došlo do začepljenja.
to što beba postane nervozna kada završi otpuštanje mlijeka sasvim je normalno i dešava se većini djece. neke majke tu posumnjaju i počnu davati flašicu, onda beba mirnije jede jer joj cijelo vrijeme teče mlijeko. ja sam svojima prekidala podoj u takvim slučajevima, amlo pronosam, zabavim dok se smire i malo zaborave pa opet ponudim da doji.
kod mene je parola ako neće da doji znači da nije gladno. nekoj djeci, kao što su moja 5 minuta je dovoljno a nekada i puno da podoji.
beba kako raste sve je više interesuje sve oko nje, a sve manje spava i to je u redu.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu malamimica)
Neposredna veza do poruke: 5436
5.6.2013 12:16:38   
srećicaa
U krajnjem slučaju možeš ponuditi i drugu dojku, ali mislim da je upravo ovo što ke chuci navela nakon refleksa otpuštanja ona je ljuta i nervozna što više ne curi nego ona mora vući, a velika glad je prošla tim prvim podojem, pa malo zanovijeta. Ili je smiri tako što je pronosaš pa ponovo ponudi ili joj daj drugu siku, pa nakon 1-2 minute pokušaj vratiti na tu prvu,

Imala sam puno toga u životu, ponekad i previše, ali niz godina nisam imala pravu sreću. Sada je mama sa tobom dobila sve što je ikada željela-život, sreću i ljubav-sve ostalo je prolazno.
16.03.2013.

Neposredna veza do poruke: 5437
5.6.2013 13:25:43   
malamimica
hvala drage, probat cuuser posted image

(odgovor članu srećicaa)
Neposredna veza do poruke: 5438
5.6.2013 16:10:32   
adella88
malamimica i ja imam taj problem, i to traje više od mjesec dana. Samo što ja mislim da je meni zbog upotrebe flašice, beba je normalno dojila jedno tri mjeseca a ujedno sam joj davala i čaj u flašici. Sad sam joj flašicu izbacila, i borim se da istrajem sa dojenjem, nadam se da će ubrzo proći. Jedino joj znam ponekad naveče dati flašicu sa AD, šta ću razbudi se i onda odvali plakati probudi sve ukućane.
Po dani se borim na sve načine i nekako izguramo dan bez AD-a.
Chuci koliko je trajala kod tebe ta situacija?

Neposredna veza do poruke: 5439
5.6.2013 22:40:41   
leki_4you
I ja vec odavno imam isti problem i borim se nekako, nakon sto smo na savjet patronazne poceli s dohranom pa je uspjeli izbaciti saznali smo da nase sunc ima refluks sto nam je stvorilo dodatne probleme user posted image ali eto ustrajali smo u dojenju s tim sto ja u posljednje vrijeme mislim da nemam dovoljno mlijeka koliko joj treba pa sam u napasti da joj dam AD bar jednom dnevno jer inace slabo napreduje user posted image imamo tri mjeseca i sedam dana i jeva cekam da pocnemo s dohranom cini mi se da bi mi tad lakse bilo, sve me strah da nije gladna user posted image

(odgovor članu adella88)
Neposredna veza do poruke: 5440
5.6.2013 23:53:11   
srećicaa
leki ne daji dohranu nipošto, stavljaj je češće na siku i povećati će se i mlijeko. Budi sretna i ponosna što daješ svojoj bebi ono što je najbolje. Ako beba redovno piški i kaki i ako ne plače po čitav dan sve je ok. Ako je bebi 3 mjeseca valjda ste imali 2 pregleda do sada-kako su prošli? A treba biti svjestan da naša djeca nisu fabrička proizvodnja pa da su svi po istom kalupu.

adella88mislim da što prije trebaš izbaciti i te noćne flašice, a i puno je lakše dati samo siku nego pripremati flašice. Probaj da joj prvo daš jednu siku, možeš raditi i kompresije da joj je lakše vući, pa kada postane nervozna onda sve isto sa drugom sikom, a možda samo prva 2-3 dana tek na kraju flašicu ako je baš baš nervozna. počni krajem sedmice tako, pa će vas uhvatiti vikend, a onda mogu i ukućani malo vikendom pretrpiti, a valjda i oni žele samo najbolje za bebicu, pa će imati dovoljno strpljenja.

16.03.2013.

(odgovor članu leki_4you)
Neposredna veza do poruke: 5441
6.6.2013 12:05:30   
chuci

IZVORNA PORUKA: adella88

malamimica i ja imam taj problem, i to traje više od mjesec dana. Samo što ja mislim da je meni zbog upotrebe flašice, beba je normalno dojila jedno tri mjeseca a ujedno sam joj davala i čaj u flašici. Sad sam joj flašicu izbacila, i borim se da istrajem sa dojenjem, nadam se da će ubrzo proći. Jedino joj znam ponekad naveče dati flašicu sa AD, šta ću razbudi se i onda odvali plakati probudi sve ukućane.
Po dani se borim na sve načine i nekako izguramo dan bez AD-a.
Chuci koliko je trajala kod tebe ta situacija?

nije ni prestalo. dešava se i sada povremeno. ali ja ne srkletim. nećeš više, ne moraš, dojit će kasnije. i tako sam i kad mu je bilo 20 dana a i sada sa godinom.
hB ja sam poprilično opuštena oko količine koju pojede, vremena dojenja i toga. i prva curica je uglavnom kratko dojila a napredovala je a i ovaj mali. kod mene je standardni podoj kad mu je bilo 2-6 mjeseci bio 4-5 minuta i to je to. uglavnom je pio mlijeko koje se otpusti poslije prvog refleksa, možda da je jednom ili dva puta pokrenuo i drugi refleks otpuštanja.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu adella88)
Neposredna veza do poruke: 5442
6.6.2013 12:08:56   
chuci

IZVORNA PORUKA: leki_4you

I ja vec odavno imam isti problem i borim se nekako, nakon sto smo na savjet patronazne poceli s dohranom pa je uspjeli izbaciti saznali smo da nase sunc ima refluks sto nam je stvorilo dodatne probleme user posted image ali eto ustrajali smo u dojenju s tim sto ja u posljednje vrijeme mislim da nemam dovoljno mlijeka koliko joj treba pa sam u napasti da joj dam AD bar jednom dnevno jer inace slabo napreduje user posted image imamo tri mjeseca i sedam dana i jeva cekam da pocnemo s dohranom cini mi se da bi mi tad lakse bilo, sve me strah da nije gladna user posted image

i s dohranom će ti biti isto.ona pojede jedan dan manje nego inače, ti se usikiraš, pojede za ručak manje nego za doručak ti kontaš šta je, pa si u napasti da poslije ručka dadneš smoki, plazmu ili čokoladicu jer možda će to htjeti a nekako je malo ručka pojela. i sve tako. neće ti to nikada prestati, ona se uda i dođe sa djecom a ti kontaš jel gladna pa je peglaš ko nas mame jesil jela, šta si jela, slabo ti to nešto...

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu leki_4you)
Neposredna veza do poruke: 5443
6.6.2013 12:30:50   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: chuci

IZVORNA PORUKA: leki_4you

i s dohranom će ti biti isto.ona pojede jedan dan manje nego inače, ti se usikiraš, pojede za ručak manje nego za doručak ti kontaš šta je, pa si u napasti da poslije ručka dadneš smoki, plazmu ili čokoladicu jer možda će to htjeti a nekako je malo ručka pojela. i sve tako. neće ti to nikada prestati, ona se uda i dođe sa djecom a ti kontaš jel gladna pa je peglaš ko nas mame jesil jela, šta si jela, slabo ti to nešto...

Legendarno!

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5444
6.6.2013 14:38:02   
sabinos
samo da potvrdimo da mama definitvno najbolje "kuha"user posted image .juce bili na vakcini i vaganju.mali je za 40 dana vratio porođajnu tezinu i dobio jos 1,2 kg.sad ima 5,8 kg...meni je ovo nekako bila potvrda da je dojenje uspjesno mada ja i sama vidim da je bebi sve potaman.dojke bole vrlo malo a i bradavice su ok.ja sam bas sretnauser posted image

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5445
6.6.2013 16:11:48   
adella88
I kod mene isto tako, doji samo mlijeko koje se otpusti od prvog refleksa, i onda je podignem. Ne plače naredna 2,5 do 3 sata, znači da joj je dovoljno, ali eto samo što dok i to podoji mene slomi, ali znam da je vrijedno truda.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5446
6.6.2013 16:16:00   
adella88
srećicaa evo probala sam ovo sa kompresijom i išlo nam je super, vidjet ćemo kod slijedećeg dojenja da li će biti isto. user posted image
IZVORNA PORUKA: srećicaa

adella88mislim da što prije trebaš izbaciti i te noćne flašice, a i puno je lakše dati samo siku nego pripremati flašice. Probaj da joj prvo daš jednu siku, možeš raditi i kompresije da joj je lakše vući, pa kada postane nervozna onda sve isto sa drugom sikom, a možda samo prva 2-3 dana tek na kraju flašicu ako je baš baš nervozna. počni krajem sedmice tako, pa će vas uhvatiti vikend, a onda mogu i ukućani malo vikendom pretrpiti, a valjda i oni žele samo najbolje za bebicu, pa će imati dovoljno strpljenja.

(odgovor članu srećicaa)
Neposredna veza do poruke: 5447
7.6.2013 1:38:36   
srećicaa
adella88 user posted image user posted image baš mi je drago, samo naprijed.

16.03.2013.

(odgovor članu adella88)
Neposredna veza do poruke: 5448
7.6.2013 8:30:10   
I love youu
Nama je juce bilo 40 dana, I do sada smo u toku noci jeli oko 2-3h pa oko 6-7h, medjutim sinoc se nije budila oko 2-3h pa sam se ja probudila I uspjela joj dati da jede, al vise je nesto mrljala nego jela, I onda se tek probudila jutros u 7:15.Znaci nebi jela nikako da je ja nisam nisam budila oko 3h, al n7je nista jela kako zna jesti.Pa me zanima sta moze biti razlog za to, je li mozda to sto je bilo 40 dana pa se dijete mjenja ili? Kad se probudila jutros jela je 45min, a inace jede max 30min.

28.04.2013.god. Moja princeza :))))

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5449
7.6.2013 10:42:06   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: I love youu

Nama je juce bilo 40 dana, I do sada smo u toku noci jeli oko 2-3h pa oko 6-7h, medjutim sinoc se nije budila oko 2-3h pa sam se ja probudila I uspjela joj dati da jede, al vise je nesto mrljala nego jela, I onda se tek probudila jutros u 7:15.Znaci nebi jela nikako da je ja nisam nisam budila oko 3h, al n7je nista jela kako zna jesti.Pa me zanima sta moze biti razlog za to, je li mozda to sto je bilo 40 dana pa se dijete mjenja ili? Kad se probudila jutros jela je 45min, a inace jede max 30min.

Sa 6 sedmica, tj. tih famoznih 40 dana dešava se drugi skok u razvoju. Možeš o tome više pročitati na temi pod nazivom Sokokovi u razvoju, ako već nisi. Da, bebe se tad mjenjaju, i mjenjaju se svakojako. propuste koji podoj pa onda traže sisati cijeli dan i noć. Poremeti se ritam spavanja, dojenja, trajanje podoja, trajanje spavanja ... To nije problem, to je znak da beba raste, da je zdrava i napreduje. Ako imate dosta podoja po danu, beba uredno piški i kaki nema potrebe da je budiš u noći.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu I love youu)
Neposredna veza do poruke: 5450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  216 217 [218] 219 220   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  216 217 [218] 219 220   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *