|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  215 216 [217] 218 219   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
28.5.2013 17:53:35   
I love youu
E super user posted image onda cu je pustiti da spava.Mislim meni je super, 2x budjenje je odlicno s obzirom da je mala, al opet sam kontala da malo jede.Vidi se na njoj da fino napreduje, obrascici rastu li rastu mashalla user posted image Bas I mene zanima koliko je dobila kg.
Sto se tice bradavica, I dalje me malo boli al samo kad prvi put povuce, kasnije ne.Sad sam pocela I sjedeci da je dojim, a na pocetku sam samo lezeci, pa mozda ona malo bolje hvata bradavicu pa je situacija bolja.
Do kada ce mi sise biti teske I nabrekle al samo su preko noci takve? Nekad me probudi to preko noci koliko su teske. Preko dana je bolja situacija.

28.04.2013.god. Moja princeza :))))

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 5401
28.5.2013 22:59:58   
srećicaa
Dok ti se ne uspostavi ponuda i potražnja a to je prva 2-3 mjeseca, jer se njihov tempo ishrane najviše mijenja u tom periodu. Meni je već sada puno lakše, ali ipak i sada znaju biti malo nabrekle i tvrde naročito noći, što je i normalno, jer po danu moj i sada doji svako 2-3 sata, a noću je prva pauza 4-5 sati, a onda 3-4 druga, a one se pripremaju na ovaj režim 2-3 sata. Samo pazi da nema kvržica i da nisu baš neobično tvrde, ako to primijetiš ili ih odmah tuširaj što toplijom vodom pa malo ručno izvuci mlijeka ili izmasiraj i na izdajalicu izvuci tek toliko da malo omekšaju, a onda će bebica i dojiti i trebalo bi biti sve ok.

< Poruku je uredio srećicaa -- 28.5.2013 23:01:06 >

¨*..*°•. ¸.•°*°•. ¸.•°*°•..•°¨*
Imala sam puno toga u životu, ponekad i previše, ali niz godina nisam imala pravu sreću. Sada je mama sa tobom dobila sve što je ikada željela-život, sreću i ljubav-sve ostalo je prolazno.
16.03.2013.

(odgovor članu I love youu)
Neposredna veza do poruke: 5402
29.5.2013 10:54:10   
I love youu

IZVORNA PORUKA: srećicaa

Dok ti se ne uspostavi ponuda i potražnja a to je prva 2-3 mjeseca, jer se njihov tempo ishrane najviše mijenja u tom periodu. Meni je već sada puno lakše, ali ipak i sada znaju biti malo nabrekle i tvrde naročito noći, što je i normalno, jer po danu moj i sada doji svako 2-3 sata, a noću je prva pauza 4-5 sati, a onda 3-4 druga, a one se pripremaju na ovaj režim 2-3 sata. Samo pazi da nema kvržica i da nisu baš neobično tvrde, ako to primijetiš ili ih odmah tuširaj što toplijom vodom pa malo ručno izvuci mlijeka ili izmasiraj i na izdajalicu izvuci tek toliko da malo omekšaju, a onda će bebica i dojiti i trebalo bi biti sve ok.

Gdje mislis da nema kvrzica? Na bradavici ili siki? Ja I sad pomalo izmuzem, al sec, jer kad jede iz jedne sike, iz druge mi krene curiti, pa da nebi bilo svugdje mlijaka ja malo izmuzem.

Jutros bili na vakcini prvoj I vagali su je, dobila je 1kg, sto kaze pedijatrica da je sasvim ok kilaza.user posted image

(odgovor članu srećicaa)
Neposredna veza do poruke: 5403
29.5.2013 11:33:12   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: I love youu

Gdje mislis da nema kvrzica? Na bradavici ili siki? Ja I sad pomalo izmuzem, al sec, jer kad jede iz jedne sike, iz druge mi krene curiti, pa da nebi bilo svugdje mlijaka ja malo izmuzem.

Jutros bili na vakcini prvoj I vagali su je, dobila je 1kg, sto kaze pedijatrica da je sasvim ok kilaza.user posted image

Nije to OK kilaža, to je pokazatelj da mama "kuha" najbolje user posted image Sve je kako treba, furajte dalje na pravom putu.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 5404
29.5.2013 12:46:54   
srećicaa
Mislim na kvržice u dojci, pročitaj malo o mastitisu-meni su recimo dobri tekstovi na www.roda.hr
Kod mene su sve žene u porodici bile sklone mastitisu i ja sam se najviše toga bojala i prije poroda, ali evo hB ja za sada prođoh bez njega. Mislim da mi je jako korisno bilo to što sam puno vodila računa u kakvom su mi stanju grudi i šta je s mlijekom i da sam svaki put 5 do 12 odreagovala tim masažama i izvlačenjem mlijeka da ne dođe do njega.
A što se tiče toga da ti curi mlijeko, ja baš u tom slučaju ne bih koristila izdajalicu, nego onaj aventov šeširić (školjkicu), a kada nisi kući odlični su oni pamučni tuferi koji se peru. Ne bih ometala prirodni proces da malo i iscuri mlijeka.

Što se tiče kilaže meni je pedijatrica rekla da je prosjek 800 gr mjesečno, što znači da je mala postigla dobru kilažu. Moj A je prvih mjesec dana dobio 1500 gr ali on tako halapljivo ljede da imaš osjećaj kao da se plaši da će mu neko oteti siku. Valjda dijete požurilo da nadoknadi gramažu jer je rođen sitniji, a neće momak da bude sitan user posted image

Imala sam puno toga u životu, ponekad i previše, ali niz godina nisam imala pravu sreću. Sada je mama sa tobom dobila sve što je ikada željela-život, sreću i ljubav-sve ostalo je prolazno.
16.03.2013.

Neposredna veza do poruke: 5405
29.5.2013 13:04:32   
I love youu
Lejla Ka, sto me trzas, ja u prvi mah kad procitah sta si napisala, reko stvarno nije ok kilaza user posted image Ih mama kuha li kuha user posted image

Srecice, koristim ja pamucne tufere, al oni su stalno mokri, heh, pa sam sad pocela stavljati gaze, jer mi sva pidjama bude mokra pa mi bude hladno.Ma ja to samo sec izmuzem ali rukama ne sa spravicom, jer imam nekad osjecaj da ce bas sika puknuti.

Neposredna veza do poruke: 5406
29.5.2013 22:36:56   
malamacamaca
sabinos i i love you, vezano za osip i bol na pocetku dojenja...moja beba ima skoro 2 i pol mjeseca i mene jos uvijek boli ili vise blaga neugodnost na pocetku podoja, nemam nikakve ranice niti nesto na bradavicama, meni je sestra u bolnici rekla da je to normalno????! iako Lejla kaze da nije, sad sam i ja malo zbunjena, napominjem da je beba bila dva puta kod pedijatra na pregledu i ima bijelih naslaga u ustima i rekao je da je to ok i da nisu gljivice?Sto se tice osipa ne mora biti od jagoda, ja sam pitala ovdje ( zivim u drugoj zemlji i ovdje su pravila totalno drugacija od nasih...odnosno skoro sve je drugacije i jedva sam se navikla na to user posted image ) sve i svasta, mozes jesti sve bar su meni tako rekli, samo mi je jedna doktorica rekla da izbjegavam puno svjezeg luka, mladog luka i bijelog luka jer moze izazvati grceve kod bebe... ako majka nema alergija nekih posebnih na hranu najvjerovatnije da nece ni dijete.Doktor je rekao da beba moze da ima osip do kraja drugog mjeseca radi majcinih hormona i da to prolazi...tako je i bilo, moja je imala kozu kao pjesak i sad je to sve proslo.

I love you jel ti pomazu one blaznice za dojenje, chicove ili slicno? Meni nikad nije procurilo mlijeko uvece kad sam ih imala..mozda je meni manje curilo...sad nemam problema jer se ponuda potraznja uspostavila.

Moja najnjeznija svila 21.03.2013.

Neposredna veza do poruke: 5407
30.5.2013 1:00:57   
srećicaa
I love you kupi ove Aventovr šeširiće/školjkice meni su odlični. Mislim da su 30 KM i vrijede tih para, super su i ako namažeš bradavice kremom da ti se krema ne obriše grudnjakom ili potkošuljom-meni je to extra kombinacija čuvam bradavice i skuplja se to mlijeko. U pakovanju dođu 2 para-jedan je sa rupicama da prolazi zrak za ossobe koje baš imaju problema sa bradavicama, a jedan za skupljanje mlijeka. Meni je jedna poznanica nudila da mi proda nove nekorištene ove za skupljanje mlijeka jer ih ne koristi zato što su njoj trebali samo ovi kroz koje prolazi zrak-tražila je 10 KM za njih. Ako ti bude trebalo mogu te spojiti s njom.

16.03.2013.

(odgovor članu malamacamaca)
Neposredna veza do poruke: 5408
30.5.2013 13:22:27   
I love youu

IZVORNA PORUKA: malamacamaca

sabinos i i love you, vezano za osip i bol na pocetku dojenja...moja beba ima skoro 2 i pol mjeseca i mene jos uvijek boli ili vise blaga neugodnost na pocetku podoja, nemam nikakve ranice niti nesto na bradavicama, meni je sestra u bolnici rekla da je to normalno????! iako Lejla kaze da nije, sad sam i ja malo zbunjena, napominjem da je beba bila dva puta kod pedijatra na pregledu i ima bijelih naslaga u ustima i rekao je da je to ok i da nisu gljivice?Sto se tice osipa ne mora biti od jagoda, ja sam pitala ovdje ( zivim u drugoj zemlji i ovdje su pravila totalno drugacija od nasih...odnosno skoro sve je drugacije i jedva sam se navikla na to user posted image ) sve i svasta, mozes jesti sve bar su meni tako rekli, samo mi je jedna doktorica rekla da izbjegavam puno svjezeg luka, mladog luka i bijelog luka jer moze izazvati grceve kod bebe... ako majka nema alergija nekih posebnih na hranu najvjerovatnije da nece ni dijete.Doktor je rekao da beba moze da ima osip do kraja drugog mjeseca radi majcinih hormona i da to prolazi...tako je i bilo, moja je imala kozu kao pjesak i sad je to sve proslo.

I love you jel ti pomazu one blaznice za dojenje, chicove ili slicno? Meni nikad nije procurilo mlijeko uvece kad sam ih imala..mozda je meni manje curilo...sad nemam problema jer se ponuda potraznja uspostavila.

I moja ima bijele naslage na jeziku ali nisu gljivice pedijatrica mi rekla. Ma mene nekad zaboli na pocetku nekad ne, sve zavisi kako je beba gladna i kako zgrabi siku. Nekad me zagrize majko draga, kao da ce joj neko je ukrast pa je ona zgrabi user posted image user posted image
Sto se tice blaznica, ja imam od babysaurusa (sa foruma ovdje cura). Dobre su skroz, preko dana one upijaju, ja ih mjenjam i perem. Doduse i ne curi puno preko dana jer curica sve pojede. Al preko noci mi ne mogu pomoci, nego stavljam jos neki peskiric ili gazu jer mi inace bude i pidjama mokra i sve.

(odgovor članu malamacamaca)
Neposredna veza do poruke: 5409
30.5.2013 13:25:16   
I love youu

I love you kupi ove Aventovr šeširiće/školjkice meni su odlični. Mislim da su 30 KM i vrijede tih para, super su i ako namažeš bradavice kremom da ti se krema ne obriše grudnjakom ili potkošuljom-meni je to extra kombinacija čuvam bradavice i skuplja se to mlijeko. U pakovanju dođu 2 para-jedan je sa rupicama da prolazi zrak za ossobe koje baš imaju problema sa bradavicama, a jedan za skupljanje mlijeka. Meni je jedna poznanica nudila da mi proda nove nekorištene ove za skupljanje mlijeka jer ih ne koristi zato što su njoj trebali samo ovi kroz koje prolazi zrak-tražila je 10 KM za njih. Ako ti bude trebalo mogu te spojiti s njom.

Ja mazem bradavice sa babylove kremom i ostavim ih tako (kad sam sama u kuci) gole, pa tako stoji ta krema. Koliko moze tog mlijeka stati u te skoljkice? Cula sam za njih al ih nisam koristila. OKi ako se odlucim za te za sakupljanje mlijeka javim ti.

(odgovor članu srećicaa)
Neposredna veza do poruke: 5410
30.5.2013 13:40:16   
sabinos

eh ovo je meni najvise pomoglo(jos uvijek ih koristim).mazala sam aventovom kremom za bradavice,ali nije bilo nekog efekta,meni se samo cini da je beba i dobila ovaj osip po licu od te kreme,jer ja je nisam prala,samo malo obrisem i podojim.pise da se ne treba prati.
sad bradavice uopste ne bole,kao da ne dojim.i rijetko se desava,samo ujutro,da dojke budu tvrde i prepunjene.milsim da se to sve fino poslozilo,sad je dojenje prati merak.
ja planiram da vodim bebu ko dr,jer osip ne prolazi vec pet dana.kolegica mi rece da imaju dezurni pedijatri subotom u domu zdravlja na Otoci,pa taman cu tako sa muzem.ne mogu sama sa obojicom da idem.

< Poruku je uredio sabinos -- 30.5.2013 13:42:55 >

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu srećicaa)
Neposredna veza do poruke: 5411
30.5.2013 14:11:10   
Sedina 30
Sabinos, kako izgleda osip, moj je imao osip po glavi, licu, vratu, i rukama..kao to je seboreični dermatitis, prošlo samo preko noći, a trajao je skoro mjesec, a pomogla mu je i krema mustela. meni dermatolog rekao da je to od mojih hormona,dok se ne vrati sve kako je bilo.

< Poruku je uredio Sedina 30 -- 30.5.2013 14:12:36 >

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 5412
30.5.2013 14:20:29   
sabinos

IZVORNA PORUKA: Sedina 30

Sabinos, kako izgleda osip, moj je imao osip po glavi, licu, vratu, i rukama..kao to je seboreični dermatitis, prošlo samo preko noći, a trajao je skoro mjesec, a pomogla mu je i krema mustela. meni dermatolog rekao da je to od mojih hormona,dok se ne vrati sve kako je bilo.

kod mene slicno ovako.jesi li isla kod dermatologa i kod kojeg?sta ti je dao da koristis?
najvise ima po obrazima,bas onako hrapavo.ponegdje ima skroz sitne male bijele bubuljice,nekoliko njih.kad je miran i spava,meni se ucini da je manje.ali kad se unervozi ili place onda se bas zacrveniuser posted image

veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu Sedina 30)
Neposredna veza do poruke: 5413
30.5.2013 14:30:55   
Sedina 30
Jesam išla gore u gradu ima dermatolog, uzmeš uputnicu u domu zdravlja. Ništa kao to je seboreični dermatitis, rekla mi to za hormone, kao može i od vrućine, dalaneke kreme u apotekama nikad čuli za njih. I vratim se pedijatrici i ona mi dala mustelu, mom je prvo trajao osip 15 dana, a onda pored osipa po čelu počele krastice, kao to je tjemenica, kod nekog zna biti i po čelu, i rekla mi dr da čistim maslinovim, i ja tako radila i za dva dana prestalo. I mazala mustelom. I kod mog je bilo hrapavo, baš ruzno i crveno, nije imao počitavom tijelu. Glava, lice, vrat, ruke.

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 5414
30.5.2013 14:39:03   
sabinos
Sedina30 hajd pliz posalji pp,ja ne mogu prva poslati.da te jos nesto pitam,odosmo mi daleko od dojenja.

veliki A 2009
mali A 2013

Neposredna veza do poruke: 5415
30.5.2013 15:47:11   
Sedina 30
Ne znam jel ti došla por., pošalji na fb

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 5416
30.5.2013 16:05:08   
sabinos
IZVORNA PORUKA: Sedina 30

Ne znam jel ti došla por., pošalji na fb

nije.poslala sam ti na fbuser posted image

< Poruku je uredio sabinos -- 30.5.2013 16:15:44 >

veliki A 2009
mali A 2013

Neposredna veza do poruke: 5417
30.5.2013 16:29:33   
djoisa
Sedina ima li kakvog pomaka s dojenjem kod vas?

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 5418
30.5.2013 18:21:33   
srećicaa
Stane dosta mlijeka u školjkice, okvirno, pola šoljice za bijelu kafu.

16.03.2013.

Neposredna veza do poruke: 5419
31.5.2013 11:14:03   
I love youu
Sto se tice tog osipa, i moja N ima osip po glavi tj na potiljku. Pedijatrica kaze to se tijelo cisti i kao normalno je do kraja 2 mj, a mi imamo 1mj. Isto i po celu joj iskacu bubuljice crvenkaste i hrapavo. Ja joj umijem lice cesto sa kamilicom. I ponekad joj namazem lice sa kremom dr pasha.Sta mi jos prelazete da radim?
Je li taj dermatolog onaj gdje je za odrasle u onoj ulici gdje je Bata (prodavnica za cipele) bila? Ili?
Do kada se trebaju mazati bradavice kremom? Meni vise dosadilo da se mazuckam.

Neposredna veza do poruke: 5420
31.5.2013 11:19:18   
djoisa
mali i malo veci sisavci user posted image

http://www.najboljamamanasvetu.com/2013/05/dokaz-da-je-dojenje-fantasticno/?slider_slide=11

Neposredna veza do poruke: 5421
31.5.2013 11:39:46   
Lejla Ka

Mažeš samo ako imaš problema i treba ti pomoć. Bradavice imaju sistem sopstvenog podmazivanja, a t je i mlijeko. Pa ako nemaš ranica ni bolova ne moraš se ni mazati.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 5422
31.5.2013 12:19:01   
I love youu

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Mažeš samo ako imaš problema i treba ti pomoć. Bradavice imaju sistem sopstvenog podmazivanja, a t je i mlijeko. Pa ako nemaš ranica ni bolova ne moraš se ni mazati.

A trebam li bradavice prati sa mlakom vodom prije podoja? Ja vodim racuna o higijeni naravno al eto reko treba li ih prati svaki put?
Hvala puno Lejla Ka, malo sam dosadna, sorry, ali mi je stalo da dojim dugoooo svoju bebicu i nadam se aBd da cemo uspjeti.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5423
31.5.2013 12:27:51   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

A trebam li bradavice prati sa mlakom vodom prije podoja? Ja vodim racuna o higijeni naravno al eto reko treba li ih prati svaki put?
Hvala puno Lejla Ka, malo sam dosadna, sorry, ali mi je stalo da dojim dugoooo svoju bebicu i nadam se aBd da cemo uspjeti.

Nisi dosadna! Ne treba bradavice prati prije podoja, ako ne koristiš nešto na njima što treba prati. Dovoljno je da se dojke dovoljno zrače, da ako koristiš neke umetke za skupljanje mlijeka koje curi redovno ih mjenjaš i stavljaš čiste i suhe, i naravno ono normalno i za tebe uobičajeno održavanje higijene tijela. Čak se ne preporučuje pranje bradavica sapunom niti sredstvima za kupanje ili tuširanje jer isušuju kožu i odstranjuju prirodni zaštitni sloj.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 5424
31.5.2013 13:33:53   
adella88
je evo više ludim s dojenjem user posted image user posted image , na korak sam da odustanem, jer me je psihički slomilo.
mala jednostavno neće da sisa, i kad uspijem i dođe do prvog refleksa otpuštanja mlijeka, ona samo doji dok mlijeko ide i onda plače, a ja se slomi prebacujući s jedne sike na drugu. sinoć je bila prva noć da sam joj morala dati AD šta ću dijete plače izvraća se, ne mogu je pustiti gladnu. Prošle sedmice nam je išlo super, nisam ni jednom morala dati AD, ali ove katastrofa, još od jučer me boli kada ruke dignem, i sike su me počele malo boluckati, nije to bol jaka, više kao neka težina u njima, valjda kako ih ne izvuče dovoljno, ne znam ni sama. Da li da probam sa izdajanjem poslije dojenja???

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  215 216 [217] 218 219   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  215 216 [217] 218 219   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *