Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: knjiga za citati-preporucite 3.6.2013 12:59:09
aazra
Gledala sam ovu starnicu na fb, uglavnom mi se cini da imaju strucnu literaturu
No, neka tih stranica u svakom slucaju
Ja skidam sa crowarez bosnawarez , mada sam malo tuzna jer od lani nisam kupila pravu knjigu, uvijek ima nesto prece...opet neka i ovih stranica za knjige u pdf-u
Planine su odjekivale vidim da sad ima i na trafikama ali skuplje nego u knjizarama , a ona trilogija nijansi na snizenjima
RE: knjiga za citati-preporucite 3.6.2013 16:16:35
Latinka
Ja isto skidam sa crowarez i super su! A 5 nijansi... Prije par dana sam napisala da po treći put se stavljam da je dovršim i evo, izgleda da ću i po treći put odustati Ne znam jesam li ikada do ove ostavljala knjigu nepročitanom, ali baš mi se ne da
RE: knjiga za citati-preporucite 3.6.2013 19:50:46
teacher75
IZVORNA PORUKA: Latinka
Ja isto skidam sa crowarez i super su! A 5 nijansi... Prije par dana sam napisala da po treći put se stavljam da je dovršim i evo, izgleda da ću i po treći put odustati Ne znam jesam li ikada do ove ostavljala knjigu nepročitanom, ali baš mi se ne da
i ja sam zapela na 2.dijelu i nemam namjeru da je citam, bezveze skroz
RE: knjiga za citati-preporucite 4.6.2013 12:12:16
aazra
I ja sam mislila da se necu navici...ali, napravis kaficu, fino sjednes za knjigu kao na forum i ako je interesantna prepustis se
Ima i to svojih prednosti...ja nemam bas prostora za biblioteku, knjige ne volim posuđivati jer ih rijetko dobijem nazad , pa tako kada npr. kupim knjigu i procitam, ona onda sluzi samo za stajanje u polici ili latici komode
RE: knjiga za citati-preporucite 4.6.2013 21:08:35
Galicia
Sinoc sam dobila ove knjige u pdf formatu pa ako je neko zainteresovan mogu poslati.
Crna Dusa- Ahmet Rahmanovic Price- Dario Dzamonja A planine su odjekivale - Hosseini Dvori od oraha- Miljenko Jergovic Historijska citanka- Miljenko Jergovic Pripovjetke- Miljenko Jergovic Sarajevski Marlboro -Miljenko Jergovic Mama Leone- Miljenko Jergovic Dama u plavom- Mir Jam Greh Njene majke- Mir Jam Ranjeni Orao -Mir Jam Samac u braku -Mir jam To je bilo jedne noci na Jadranu - Mir Jam U Slovenackim gorama -Mir Jam Nekrolog jednoj carsiji- Zuko Dzumhur
RE: knjiga za citati-preporucite 4.6.2013 21:20:56
megi
galicia sve su knjige odlicno Miljenko jergovic je jedan od mojih omiljenih pisaca i mislim da sam svaku od njgeovih knjiga procitala po nekoliko puta Dvori od oraha mi je omiljena
Moja preporuka Kkarlos Luis Safon - Senka vetra ne pamtim kad sam bolju knjigu procitala
takodjer Haruki Murakami, odlicne knjige, pomalo kako ja kazem, cudne, ali te tjaraju da citas bez prestanka
Skvo znaci Posljednji voz za Istanbul dobra, ganjam je u biblioteci mjesecima nikako da uganjam
RE: knjiga za citati-preporucite 5.6.2013 11:51:38
aazra
IZVORNA PORUKA: Galicia
Sinoc sam dobila ove knjige u pdf formatu pa ako je neko zainteresovan mogu poslati.
Crna Dusa- Ahmet Rahmanovic Price- Dario Dzamonja A planine su odjekivale - Hosseini Dvori od oraha- Miljenko Jergovic Historijska citanka- Miljenko Jergovic Pripovjetke- Miljenko Jergovic Sarajevski Marlboro -Miljenko Jergovic Mama Leone- Miljenko Jergovic Dama u plavom- Mir Jam Greh Njene majke- Mir Jam Ranjeni Orao -Mir Jam Samac u braku -Mir jam To je bilo jedne noci na Jadranu - Mir Jam U Slovenackim gorama -Mir Jam Nekrolog jednoj carsiji- Zuko Dzumhur
Mama Leone sam podebljala jer je imam kuci, citala sam je kad sam trudna bila, pa i u bolnicu je nosila
Ja sam zainteresovana za ovu najnoviju od Hosseinija...mozes li mi poslati mailom
RE: knjiga za citati-preporucite 5.6.2013 13:35:36
niki83
Procitah i ja "A planine odjeknuse"..dotukla me Dva dana sam je citala i plakala.. Ne znam jesam li ovo pod utiscima ali cini mi se boljom od prethodnih Mm kupio u knjizari, a ima ih posvuda. Moja je rezervisana sad za nekoliko citaca
RE: knjiga za citati-preporucite 5.6.2013 15:00:56
damma
IZVORNA PORUKA: niki83
Procitah i ja "A planine odjeknuse"..dotukla me Dva dana sam je citala i plakala.. Ne znam jesam li ovo pod utiscima ali cini mi se boljom od prethodnih Mm kupio u knjizari, a ima ih posvuda. Moja je rezervisana sad za nekoliko citaca
jutros je gledam na izlogu, kontam kupit, knjizara nije radila, kad podjem kuci svratit cu. koja joj je cijena?
RE: knjiga za citati-preporucite 5.6.2013 21:16:02
niki83
Eh i ja sam voljela tako je procitati..ali nema ne nadjoh, a iskreno jedva sam cekala da je se domognem.. Prethodne dvije smo mm i ja citali na engl.,a on kasnije sebi kupio i nasa izdanja..
RE: knjiga za citati-preporucite 5.6.2013 21:33:08
amra_sa
IZVORNA PORUKA: Galicia
Jaoooooooooo , super knjiga, ma super su joj sve, moraću je ponovo pročitati.
RE: knjiga za citati-preporucite 5.6.2013 21:45:51
Blue rose RR
amra_sa - jesi li gledala serije-filmove snimljene po romanima Mirjam :Greh njene mame i Ranjeni orao? Ako nisi traži da pregledaš - fenomenalne su. Nisu kao knjige, ali tako odmore.
RE: knjiga za citati-preporucite 5.6.2013 21:48:36
MicoTico
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR
amra_sa - jesi li gledala serije-filmove snimljene po romanima Mirjam :Greh njene mame i Ranjeni orao? Ako nisi traži da pregledaš - fenomenalne su. Nisu kao knjige, ali tako odmore.
RE: knjiga za citati-preporucite 5.6.2013 21:55:55
aazra
Za ovog pisca i za ovu knjigu kazu da je u rangu sa Hosseinijem:
Američki derviš, autor Ayad Akhtar.
I preporucujem Orhana Pamuka, ja sam citala Zovem se crvena, sadrzajno jako bogata knjiga, karakteristican po mjesavini zanrova, u jednoj knjizi i ljubavni roman i neka vrsta trilera, bogato opisima...vrijedi ga procitati svakako