|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
23.5.2013 16:07:25   
Amelaa RR
Mrvice, ja tek treba da krenem s protokolom i ako Bog da nadam se lijepom ishodu... A tebi i svim zenicama da sto prije postanemo trudnjace...

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu mrvica1986)
Neposredna veza do poruke: 1326
23.5.2013 16:57:12   
mrvica1986
Hvala ti draga AMELAA RR.Da akoBog da sve dodjemo do svog cilja i da nam se trud isplatiuser posted image user posted image
Sretno nam svima...user posted image .Gdje nam je ADRIA NE JAVLJA SE ....

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 1327
24.5.2013 15:44:48   
pahuljicamala
Djevojke, treba mi pomoc!
Ima li onih koje su nakon hiperstimulacije morale cekati na transfer? Ja sam trenutno na kontracepciji, treba da se javim prvi dan user posted image , pa me zanima procedura koju ste vi imale. Da li ste prije transfera morale nakon onog prvog pregleda u vrijeme krvarenja, ponovno ici na neku kontrolu ili vam je samo doktor rekao kada ce biti transfer i tada ste otisle? Koji dan ciklusa vam je doktor rekao da treba da bude transfer? Mene brine zbog posla..., ne mogu tako cesto izostajati...user posted image Koje lijekove ste koristile nekon transfera i koja im je cijena? Da se na vrijeme pripremim, kako se ne bih iznenadila. Do sada sam imala mnostvo nepredvidenih troskova za lijekove.... Unaprijed vam hvala na pomoci!
Adria mi mozda moze odgovoriti na neka pitanjauser posted image Kako si, draga? Javi nam seeeeee user posted image
Sretno svimaaaaauser posted image

Nada posljednja umire....

(odgovor članu mrvica1986)
Neposredna veza do poruke: 1328
24.5.2013 22:53:08   
White rose
Ja transfer nisam radila u Bahceciju, ne znam kakva je kod njih procedura, ali mogu ti reći svoje iskustvo.

Meni je ovulacije bila 13. dan, radila sam LH test (slično testu na trudnoću) pa sam tačno znala koji je dan, a pored toga sam išla na folikulometrije. Eh taj dan kad se desi ovulacija se broji kao nulti dan i onda ideš na transfer onaj dan koliko su stari embriji. AKo su blastice, onda ideš 5. dan nakon ovulacije. Bar je meni tako bilo... Od terapije sam imala samo neku bobu koju sam popila sat vremena prije transfera i pun mjehur. Nakon transfera sam primila injekciju beta chorionski gonadotropin, a i nakon 5 dana ide isto ta injekcija (koju sam morala kupiti). To je sve... Eh sad moguće je da je u Bahceciju skroz druga procedura.

(odgovor članu pahuljicamala)
Neposredna veza do poruke: 1329
25.5.2013 10:45:28   
nedzla.
Drage ženice user posted image

ne stižem upratiti dokle je ko stigao, ali svima vam od user posted image želim uspjeh

ja i moje male user posted image user posted image smo elhamdulillah dobro, napredujemo, rastemo, idemo redovno na kontrole i sve je hvala Dragom Allahu uredu user posted image

nek vas Dragi Allah što prije sve počasti ovom blagodati i da što prije sve zagrlimo svoje user posted image user posted image

mersudini i elici inšaAllah hairli porod jer su se one primakle terminima, još malo, još malo aBd user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sve vas ja i moje male user posted image user posted image
- trudilice
- user posted image
- mamice
&
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
puuuuuuno user posted image user posted image user posted image

Gospodaru Milostivi,
hvala Ti za ova 2 najljepša poklona u mom životu....
lijepi mamini blizanci A&A

(odgovor članu Velikaželja)
Neposredna veza do poruke: 1330
27.5.2013 12:54:17   
pahuljicamala
White rose Hvala sto si svoje iskustvo podijelila sa nama. Ti si isla i na folikulomatrije? Uh to bi mi bas bilo previse opet... Vjerovatno svaki drugi-treci dan? Pretpostavljam da procedura nije ista, jer znam da se od klinike do klinike bas prilicno razlikuje.... Nadam se da nece biti kao ta tvojauser posted image

Ponovo molim sve djevojke koje su poslije hiperstimulacije cekale iduci ciklus za transfer da se jave...
Ja sam trenutno na kontracepciji, treba da se javim prvi dan user posted image , pa me zanima procedura koju ste vi imale. Da li ste prije transfera morale nakon onog prvog pregleda u vrijeme krvarenja, ponovno ici na neku kontrolu ili vam je samo doktor rekao kada ce biti transfer i tada ste otisle? Koji dan ciklusa vam je doktor rekao da treba da bude transfer? Mene brine zbog posla..., ne mogu tako cesto izostajati... Koje lijekove ( injekcije, vaginalete, tablete, bilo sta...) ste koristile nekon transfera i koja im je cijena? Da se na vrijeme pripremim, kako se ne bih iznenadila. Do sada sam imala mnostvo nepredvidenih troskova za lijekove.... Unaprijed vam hvala na pomoci!

Svim trudnicama, i trudilicamama puuuuno sreceuser posted image

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 1331
27.5.2013 13:33:16   
Elica 5
Pahuljicamala Evo ovako ja nisam imala hiperstimulaciju ali, sam imala FET kao što ćeš abd,, imati i ti e sad da li ima neke razlike u lijekovima poslije hiperstimulacije stvarno neznam javi ti se valjda već neka žena ali ovo je moj protokol u Fet-u,,
prvi dan ciklusa se javljaš,,i povade ti est,, i progeteron naravno dokotr te pregleda bar je meni tako bilo je da nam je svima malo neprijatno to krvarenje i pregled ali šta možemo kad je tako,,,, ako je sve ok, Krećeš sa estrofemom tableticama dobiješ tabelu kako se piju i sve tako do 13 dana kad sam se javila na kontrolu a do tad sve se pije po jedan Aspirin i jedan Folacin,e od tog 13 dana kad je bila kontrola kreće sa utrogestanom 1x1 i nastavlja piti Estrofem sve do kraja i poslije transfera se Estrofem pije i onda sam bila još 17 dan na kontroli i tad mi je rekao da mi je transfer 19 dan,, što znači da sam bila kod njih 1 dan,, 13,, 17 i 19 kad je bio transfer e sad sve zavisi opet od žene do žene jer nemamo sve u isto vrijeme ovulaciju tebi će možda transf. Biti dosta ranije znači da je rijetko kome od nas u dan sve isto,,,, E to su ti bili moji lijekovi znači ništa posebno i skupo ti si sigurno na punkciji platila 4000 KM,,, tako da kad budeš išla na FET neplaćaš ništa jer si već platila tako nemoj da se zbuniš pa da ponovo platiš 2000 KM transfer,,,
Iskreno se nadam da sam ti bar malo pomogla,,,, i ja ti želim da nas što prije obraduješ lijepim vijestima kao što želim i ostalim ženicam koje su u postupku ili koje se pripremaju za postupak,,,

Nedžla user posted image user posted image
user posted image jedan veliki za tebe i tvoje mrve a meni se abd,,,, primaklo guramo lagano pravi smo user posted image user posted image user posted image

1.ICSI-2010-mis.ab. u 11.
4.Fet-2012, 2 blaste 19.10.2012.g. Beta 11 dan 452, 14 dan 2092,16 dan 4690
Adna mamina "Ceza" tajina "Kruškica"
16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3

Neposredna veza do poruke: 1332
27.5.2013 15:23:06   
pahuljicamala
Elica 5 puno hvala na detaljima. Ja se iskreno nadam da necu morati ici tako cesto kao ti user posted image Vec se brinem kako reci direktoru da opet moram izostajati.... Mozes li mi jos samo reci da li si bas prvi dan menstruacije bila na pregledu ili? To me malo zbunilo... Meni je prvi dan uzasan, bolovi nesnosljivi, a jos mi je i problem stici do njih odmah taj dan, sta ako se dogodi poslije podne?user posted image
Hvala jos jednom i sretno i tebiuser posted image

Sretno svim djevojkamauser posted image

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 1333
27.5.2013 15:40:32   
mrvica1986
Draga PAHULJICEAMELA kod nas je slucaj isti kao sto znas i ja sada pijem kontracepciju istu kao i ti.Meni je doktor rekao na kontroli da nazovem prvi dan ciklusa da se i jedna kao poja se pojavi u bilo koje odba broji kao prvi dan ,da me naruce na kontrolu da da ce mo strartati sa terapijom,e kako dalje tacno ne znam koliko sam ja svatila izmedzu 13tog i 19 tog dana je transfer.Sada i ja ne znam koliko su svi lijekovi koje ce mo trositi i koliko kostaju i koliko ce svi ti pregledi kostati.I mi smo se dosta vise istrosili nego planirano ali da se aBd bude hairli user posted image .
SRETNO NAM SVIMA....user posted image user posted image AKO jos neko nesto zna vzano ovoneka nas obavjesti....user posted image

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 1334
27.5.2013 16:57:08   
Elica 5

IZVORNA PORUKA: pahuljicamala

Elica 5 puno hvala na detaljima. Ja se iskreno nadam da necu morati ici tako cesto kao ti user posted image Vec se brinem kako reci direktoru da opet moram izostajati.... Mozes li mi jos samo reci da li si bas prvi dan menstruacije bila na pregledu ili? To me malo zbunilo... Meni je prvi dan uzasan, bolovi nesnosljivi, a jos mi je i problem stici do njih odmah taj dan, sta ako se dogodi poslije podne?user posted image
Hvala jos jednom i sretno i tebiuser posted image

Sretno svim djevojkamauser posted image

Nema na šta da se zahvaljuješ tu smo jedni za druge,,, evo našla sam svoj protokol i samo ću se ispraviti u jednom danu nisam išla prvi dan jer prvi dan sam ih nazvala i rekla da sam dobila i rekli su da dođem drugi dan i taj drugi dan me je doktor pregledao.... E sad nebih da te puno bunim ali vidi bez obzira što si ti možda ili ne imala hiperstimulaciju tebi je transfer odgođen i tvoji su mališani kako ja kažem zaleđeni,,, tako da ti radiš kao i ja postupak koji se zove FET jer i moj zadnji pokušaj je bio sa zaleđenim eskimima malim,,,, zato ti budi spremna za izostajanje i da ćeš ići isti broj pregleda kao i ja,, jer je isti postupak sad samo se može razlikovati u danima,,,

Što se tiče lijekova KM,, bar su tad toliko bili i Estrofem je koštao oko 15 KM,, folacin kupuješ koji ti godi čak se može i na recept dobit,, aspriin protekt i on je ono nešta neznam oko 5 KM možda i bubam,,, i to je to kod mene bilo e sad da li vama da nešto drugačije zbog hiperstimulacije stvarno neznam ali znam da je naša Mersudina27 koja treba da rodi svakog dana,, imala isti odgođen transfer kao i ti i imala je istu terapiju kao i ja e pa sad doktor opet zna naj bolje,,,,,,,

1.ICSI-2010-mis.ab. u 11.
4.Fet-2012, 2 blaste 19.10.2012.g. Beta 11 dan 452, 14 dan 2092,16 dan 4690
Adna mamina "Ceza" tajina "Kruškica"
16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3

Neposredna veza do poruke: 1335
28.5.2013 13:16:13   
pahuljicamala
Elica 5 hvala jos jednom na trudu i svemuuser posted image
Puno srece, od srca ti zelim!¨

Sretno svimauser posted image

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 1336
2.6.2013 12:36:50   
nedzla.
Drage moje, nadam se da ste sve dobro i zdravo user posted image

Ja i moje bebice smo mašaAllah user posted image user posted image

Želim da na ovoj našoj temi čestitam našoj mersudini27 na rođenju bebica, Allahmubareći nek su vam živi i zdravi duuugo godina vaši fudbaleri koje ste tako dugo čekali, šaljemo vam puuuuuno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ostale ženice user posted image

Gospodaru Milostivi,

Neposredna veza do poruke: 1337
2.6.2013 12:40:07   
nedzla.
Elice sad si ti na redu aBd user posted image sretno i s hajrom da bude, nek vas Dragi Allah čuvauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mersudina, dok stigneš malo nam se javi kako si prošla itd... jedva čekam da čujem utiskeuser posted image

Gospodaru Milostivi,

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 1338
3.6.2013 9:44:37   
pahuljicamala
Veeeeelika cestitka za mersudini27 i njenu porodicu! Neka su vam zivi i zdravi dugo dugo skupa sa vojim roditeljima!user posted image

Svim djevojkama zelim da sto prije osjete Allahovu milost, kojom je obasuo Mersudinu i njenu porodicuuser posted image

Svima velikiuser posted image

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 1339
3.6.2013 9:46:44   
pahuljicamala
Ponovo molim sve djevojke koje su poslije hiperstimulacije cekale iduci ciklus za transfer da se jave...
Ja sam trenutno na kontracepciji, treba da se javim prvi dan , pa me zanima procedura koju ste vi imale. Da li ste prije transfera morale nakon onog prvog pregleda u vrijeme krvarenja, ponovno ici na neku kontrolu ili vam je samo doktor rekao kada ce biti transfer i tada ste otisle? Koji dan ciklusa vam je doktor rekao da treba da bude transfer? Mene brine zbog posla..., ne mogu tako cesto izostajati... Koje lijekove ( injekcije, vaginalete, tablete, bilo sta...) ste koristile nekon transfera i koja im je cijena? Da se na vrijeme pripremim, kako se ne bih iznenadila. Do sada sam imala mnostvo nepredvidenih troskova za lijekove.... Unaprijed vam hvala na pomoci!

Svim trudnicama, i trudilicamama puuuuno sreceuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1340
3.6.2013 11:21:17   
Amelaa RR
Od srca sve cestitke mersudini27..nek su uvijek i zauvijek u zdravlju, sreci, rahatluku i bereketu s svojim najdrazim.

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

Neposredna veza do poruke: 1341
3.6.2013 17:26:27   
nesa
Sve najbolje mersuduni i njenim bebicama-:))

Neposredna veza do poruke: 1342
3.6.2013 19:17:32   
ena0002
Ja samo da zenicama koje su u postupku zazelim puuuuno srece i aBd trocifrene bete user posted image user posted image user posted image ,
a Mersudini iskrene cestitke neka su joj bebice zive i zdrave user posted image user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu nesa)
Neposredna veza do poruke: 1343
4.6.2013 14:29:00   
mersudina 27
Drage moje zenice evo i mene,hvala vam svima na iskrenim cestitkama.
Uspjela sam samo malo da ugrabim vremena dok moji momci spavaju da vam se javim.
Prvo da se zahvalim nasem dr. Ali Enveru i kompletnom timu iz nase drage klinike Bahceci,Volimo vas najvise na svijetu,vi ste nam promijenili zivot i ucinili nas naj sretnijim i naj ponosnijim roditeljima.
Moji momci su hvala Allahu masallah dobro i zdravo,rodjeni su sa 3,100 i 3,250kg,50 i 52cm,na CR.Uglavnom sve je se zavrsilo u najboljem redu.

Svim zenicama kojima se primaklo da ugledaju svoje sunce zelim mnogo srece,nasa Elice,ljubimo te i naravno tvoju princezicu.
Nedzla naravno i ti ces aBd insallah ubrzo,od srca mnogo srece,naravno vejike puse od nas svih tloje.
Nesa ljubi svog malenog djecaka.
Ostale zenice koje ste u bilo kojoj fazi postupka zelim mnogo srece.
Sve vas ljubimo i grlimo,a sad idem jer moje bebe upravo placu.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hvala ti Allahu za moje dvije mrvice.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1344
5.6.2013 1:04:50   
sabas
mersudina,najljepse cestitke za rodjenje malih buhtlica

Puse ostalim mamama, nasim trudnicama i trudilicama

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu mersudina 27)
Neposredna veza do poruke: 1345
5.6.2013 10:45:35   
malena27 RR
Mersudina, neka su vam zivi i zdravi bebaci!
user posted image user posted image user posted image
I neka vam je Bog na pomoci kad pocnu trcati user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 1346
6.6.2013 0:00:45   
nedzla.

IZVORNA PORUKA: mersudina 27

Moji momci su hvala Allahu masallah dobro i zdravo,rodjeni su sa 3,100 i 3,250kg,50 i 52cm,na CR.Uglavnom sve je se zavrsilo u najboljem redu.

Nedzla naravno i ti ces aBd insallah ubrzo,od srca mnogo srece,naravno vejike puse od nas svih tloje.

mašaAllah za momke, baš su napredni user posted image user posted image

i mi vas ljubimo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Gospodaru Milostivi,

(odgovor članu mersudina 27)
Neposredna veza do poruke: 1347
6.6.2013 22:03:50   
Velikaželja
Mersudina čestitam od srca, pratila sam te od početka i drago mi je da si uspjela i sada držiš svoje piliće u rukama!!!user posted image user posted image

Pahuljicemala, ti i ja smo izgleda u istoj situaciji, meni je isto odgođen transfer jer sam imala blagu HS, uvećane jajnike i doktor je onda rekao da ne bi rizikovao i da odgađa. Od sljedeće menst. sam i ja na kontracepciji, a tek kad dobijem onu drugu menst. trebam da se javim i tad ću doći na pregled drugi dan. Pitala sam šta ću koristiti od terapije rekao je samo neke tabletice ( vjerovatno za debljanje endomet. ) i ništa više, pitala sam ga i koliko puta ću morati doći jer je i meni nezgodno zbog posla, rekao je samo drugi dan mnest. i kad bude transfer, što znači samo dva puta!
Iskreno meni je i odgovaralo što mi je odgodio jer se nisam baš najbolje osjećala poslije punkcije, onda kontam puna sam hemije od stimulacije bolje da se malo organizam očisti pa onda transfer.
kako si ti, dokle si ti?
Pozdrav za sve ženice i puno sreće svima!
Malo nam je tema utihnula, ima li žena koje idu u Bahceci?

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 1348
7.6.2013 12:07:00   
Leva
Mashallah Mersudina nek su vam zivi i zdravi bucoline dvije drage user posted image U kojoj sedmici si rodila?
Nedzla misa mu nigdje te na temi blizanci, nemam s kim uporedjivati pupu i kg user posted image
Sretno svima u postupku!
Ja sam imala dosta js, prosla sam bez hipera Bogu hvala i imala ET u planirano vrijeme user posted image

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu Velikaželja)
Neposredna veza do poruke: 1349
8.6.2013 23:39:46   
nedzla.

IZVORNA PORUKA: Leva
Nedzla misa mu nigdje te na temi blizanci, nemam s kim uporedjivati pupu i kg user posted image

Levo user posted image

ma pisala sam je na temi "blizanci" o svojim slatim mukama, dobijenim kilicama itd.user posted image

bitno je da bebe dobro napreduju, a mame će valjda uz njih user posted image user posted image aBd brzo smršati user posted image

za tebe i tvoje male user posted image user posted image mahsuz user posted image user posted image user posted image user posted image

ostale ženice, šta drugo nego sretno vam od user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Gospodaru Milostivi,

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Poklon kad prvi put idete nekome u goste
Mya_81 RR

Kupujete li išta kad prvi put idete nekom u kuću? Tipa kafa, nešto drugo za piće ili tako nešto.

Kupujem (molim navedite šta) (97%)

Ne kupujem (3%)

Broj svih glasova: 138

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *