|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vaše porođajna priča
29.4.2013 22:10:29   
lady_bubamara

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Moj drugi porod
I ovaj put prenesena trudnoća. Za boga milog, sve žene trudne 9 mj, samo ja u 10. mj ulazim. Javljam se na termin u naše jedino porodilište. Dr me pregleda, kaže neće sigurno još 7 dana, upisuje famozni 10 mj u nalaz i šalje me kući, da dođem konrolu za 2 dana.
ja se po kući razletim, vrijeme lijepo, pa perem prozore.
Na dan kontrole ja se lijepo spremim, našminkam, malo điđa oko vrata, ponesem račune od telefona da platim, pa da popijem sa svojim curama u banci koju kaficu. Povela svog tatu sa sobom i poslala ga na kafu da me čeka dok me pregledaju.
Primila me divna dr. kaže OK je to, otvorena 3 prsta,idemo te poroditi. Čuj idemo, gdje idemo, moram račune platitiuser posted image
Elem, odvedoše me u pripremnu sobu. Klistir, tuširanje, oblačenje njihove spavaćice (ja ništa sa sobom ponijela nisamuser posted image ).
Tati javim da me ne čeka, mm-u da me vode u rađaonu, ali da se ne trza nešto jer nema šanse da se ubrzo porodim.
11 sati je prije podne.Probili mi vodenjak, uključili drip. U to dolazi hrpa studenata. kontam , samo mi još oni fale. Sjede tu, smijure se, ništa ne vide naravno jer sam pokrivena čaršafom.
Čekaju da mi krenu bolovi, ali ništa. Oko sat "nebolova" kaže dr da idu oni, da ja neću ubrzo, te da će ih zvati kad porod krene.
Odoše oni i ja tek tad osjeti nekakav bol, kao menstrualni, niđe veze. Tek poslije 15 min još jedan isto takav, ma jedva da sam osjetila.
Ogroman je sat preko puta mene, gledam ga , mjerim, na 15 minuta su bolovi. I tad osjeti jedan baš jak, onaj pravi porođajni bol. 12:25 je na satu. Mob mi zvoni, ne prestaje. Sweet Home Alabama ječi kroz porodilište. Dr dotrča, kaže skroz otvorena. Babica me malo sjecnu.
Jedan napon, drugi, treći, gotovo. Babica drži mog dječaka, lijepog, crne kosice, sav je čist, ni krvi ni ničega. On sjajan, rumen, lijep, prelijep,...3.860 g, 54 cm. Daju mi ga , on prestaje da plače i gleda me, gleda me u oči nekako nevjerovatno prkosno škiljeći, kao da mi kaže: onako je kako ja hoću...uz pjesmu , u inat studentima koji negdje tamo tamane mastan burekuser posted image
Gledam na veliki sat - 12:30.

sugrađanko moja lijepa, ja se rasplaka na ovu rečenicu , i samo razmišljam o tom trenutku o tom prvom pogledu mene i mog dječaka ako Bog da, tu ljubav na prvi pogled.... uh ! NEKA TI JE ŽIV I ZDRAV ! A porod si imala za poželiti , da i meni hoće tako dva tri napona i HOP user posted image

a sad ko te porodio de mi reci user posted image

Misli koje smo izabrali su boje kojima slikamo sliku svog života !!

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 1901
29.4.2013 22:21:18   
MicoTico
Ninulina, babica me je porodila. jedna mlada, lijepa, plavuša. Zovu je Ceca, pretpostavljam Svjetlana da se pravo zove.
Dr me primila, pregledal i više nekako nadgledala porod. Dr je Rosanda Jevtović, bila nekako baš fina, jednostavna, kulturna.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu lady_bubamara)
Neposredna veza do poruke: 1902
29.4.2013 22:24:13   
lady_bubamara

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Ninulina, babica me je porodila. jedna mlada, lijepa, plavuša. Zovu je Ceca, pretpostavljam Svjetlana da se pravo zove.
Dr me primila, pregledal i više nekako nadgledala porod. Dr je Rosanda Jevtović, bila nekako baš fina, jednostavna, kulturna.

aaaaaaa dr.Rosanda znam , što bi jedna teta sa sela za nju rekla ROSALINDA user posted image

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 1903
29.4.2013 23:22:18   
sunce27
Evo i moje druge porodjajne price

Mojoj djevojcici je bilo 10 mjeseci kada sam saznala da sam opet trudna, bila sam u soku, hiljadu misli mi se motalo kroz glavu najteze mi je bilo sto moramo prekinuti dojenje bila je luda za maminom sis kako je ona zvala, ali sve se nekako predeveralo. Trudnoca je bila poprilicno lagana.
Termin rodjenja mog djecaka je bio 3.10 i potajno sam prizeljkivala da se rodi taj dan jer je i mome muzu taj dan rodjendan, ali moj mali deckic je odlucio da ne zeli tada izaci.
Nakon sto sam presla termin svako 2 dan sam isla na kontrole i to me bas smaralo, molila sam Boga da vise krene, jer nisam imala snage ali mom malom bebanu se nije zurilo. Dva dana prije poroda dr. mi je uradio UZ i pita me je li znam da je beba jako velika, kazem da mi do sada niko nije rekao, kaze da se ja pitam ovo bi bilo za CR, nisam se uplasila jer se i moja djevojcica rodila krupna u sali mu govorim bice na sestru buco.
Noc prije sljedece kontrole mazim se sa mojom princezom a ona miluje pupu i kaze dodji batale tako je zvala svoga brata a ja sam se rasplakala jer se nikada od nje nisam odvajala, ona je zaspala a ja sam cekala muza da dodje iz 2 smjene, dosao je i legao, vec je bilo 01:00 a ja nisam mogla da spavam nece san na oci, sjedila sam i gledala tv oko 03:00 h osjetim lagane bolove, budim muza sva sretna i govorim nesto se desava a on skace iz sna i govori hajde idemo u bolnicu, smirujem ga i kazem da je tek pocelo a on i dalje navaljuje da zovemo moje roditelje da dodju da spavaju sa mojom curicom a da mi idemo. Nikada se brze u zivot nije obukao, bio mi je sav smijesan kao da se on poradja.Govorim mu da jos necu da budim roditelje jer nije to velika bol, on i dalje navaljuje oko 06:00 zove moje roditelje i govori da dodju , pricam sa mamom i govorim joj ne zurite jer ja mogu jos cekati a on sav uspanicen stoji pored mene i govori sto prije dodjite . Oni su dosli sat kasnije, ja sam se spremila i krenuli smo. U bolnicu sam dosla u periodu kada se smjene mijenjaju, na vratima me docekala babica koja me porodila prvi put i zeza me pa ti rece da neces vise nikada ovdje doci a vidi kako si se ti nama brzo vratila. Ulazim u sobu za preglede cekam da dodje dr. a njega nema set_am, set_am i samo molim Boga da se pojavi da kaze kakvo je stanje. Nakon 10 min ulazi dr. pregledao me kaze 5 cm otvorena, tu me klistirase i kazu ides sada u pripremnu sobu, bilo je negdje oko 09h kada sam dosla u pripremnu sobu i legla , odmah su dosle dvije specijalizantice i kazu da me moraju pregledati, jedna kaze otvorena 5 a ova druga kaze 6 i tako svako malo su ulazile u sobu i pregledale me, to mi je vise islo na zivce i pitala sam pa je li morate tako cesto dolaziti i jesam li vise spremna za poroda. Dolazi dr. Puzic i govori da mi je beba visoko i pita da li zelim drip jer ce ga to podstaci da se pocne spustati, odbijam i kazem ako bas prigusti tada cu prihvatiti, on kaze na tebi je da biras, nakon 15 min odlucim da mi ukljuce jer me bilo strah da se bebiju sta ne desi, eh kako su tada krenuli bolovi ja sam vristala kao luda, babica je svako malo dolazila i tjesila me, bila je divna prema meni, meni su se ti trenuci cinili kao cijela vjecnost a trajalo je svega pola sata, dosao je dr. i pregledao me kaze napipao sam bebinu glavu idemo u radjaonu. U radjaoni ceka nekoliko specijalizanata, penjem se na onaj sto i ucim, molim Boga da se sto prije rodi, dr. me pita da li sam dobila napone a ja govorim da sam spremna da tiskam, vise i ne znam koliko sam napona imala a beban nece pa nece vani, nemam vise snage , dr. mi se tada naslonio na stomak a ja sam opet smogla snage i krenula tiskati i u tom trenu se rodio moj mali bebec moja druga radost, vidim vagaju ga i mjere a meni dr. kaze svaka ti cas_t rodila si jednog djecaka koji moze odmah u skolu. Neko zove na telefon u radjaoni, cujem govore rodila je djecaka teskog 4.900 i 57 dugog, bila je to moja draga forumasica m.i.n.a.
Dosla sam u sobu i odmah zovem da vidim sta radi moja velika srecica, slusa li nanu a ona govori gdje je beba.Nakon par sati su mi donijeli mog mirisljivog zamotuljka, gledala sam ga i pricala mu da je isti kao seka i da ga ona ceka da joj sto prije dodje. Cijelu noc nisam u bolnici mogla zaspati, jedva sam cekala jutro da dodju moje malene nogice po brata. Na vratima me docekala moja mala dusica zagrlila sam je i ljubila kao da je nisam vidjela 100 godina, gledala je u bebu i cudila se, napokon smo bili kod kuce a onda su nastali problemi oko njene ljubomore. Sada je braci skoro 7 mjeseci a seka ga i dalje zove batale neizmjerno sam sretna sto imam moja dva pileta, moje dvije velike ljubavi.

< Poruku je uredio sunce27 -- 29.4.2013 23:23:41 >

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

Neposredna veza do poruke: 1904
29.4.2013 23:34:55   
mala_sa
Sunce divna prica user posted image user posted image masAllah za djecaka bas je krupan bio user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 1905
29.4.2013 23:49:50   
lady_bubamara

IZVORNA PORUKA: sunce27

Evo i moje druge porodjajne price

Mojoj djevojcici je bilo 10 mjeseci kada sam saznala da sam opet trudna, bila sam u soku, hiljadu misli mi se motalo kroz glavu najteze mi je bilo sto moramo prekinuti dojenje bila je luda za maminom sis kako je ona zvala, ali sve se nekako predeveralo. Trudnoca je bila poprilicno lagana.
Termin rodjenja mog djecaka je bio 3.10 i potajno sam prizeljkivala da se rodi taj dan jer je i mome muzu taj dan rodjendan, ali moj mali deckic je odlucio da ne zeli tada izaci.
Nakon sto sam presla termin svako 2 dan sam isla na kontrole i to me bas smaralo, molila sam Boga da vise krene, jer nisam imala snage ali mom malom bebanu se nije zurilo. Dva dana prije poroda dr. mi je uradio UZ i pita me je li znam da je beba jako velika, kazem da mi do sada niko nije rekao, kaze da se ja pitam ovo bi bilo za CR, nisam se uplasila jer se i moja djevojcica rodila krupna u sali mu govorim bice na sestru buco.
Noc prije sljedece kontrole mazim se sa mojom princezom a ona miluje pupu i kaze dodji batale tako je zvala svoga brata a ja sam se rasplakala jer se nikada od nje nisam odvajala, ona je zaspala a ja sam cekala muza da dodje iz 2 smjene, dosao je i legao, vec je bilo 01:00 a ja nisam mogla da spavam nece san na oci, sjedila sam i gledala tv oko 03:00 h osjetim lagane bolove, budim muza sva sretna i govorim nesto se desava a on skace iz sna i govori hajde idemo u bolnicu, smirujem ga i kazem da je tek pocelo a on i dalje navaljuje da zovemo moje roditelje da dodju da spavaju sa mojom curicom a da mi idemo. Nikada se brze u zivot nije obukao, bio mi je sav smijesan kao da se on poradja.Govorim mu da jos necu da budim roditelje jer nije to velika bol, on i dalje navaljuje oko 06:00 zove moje roditelje i govori da dodju , pricam sa mamom i govorim joj ne zurite jer ja mogu jos cekati a on sav uspanicen stoji pored mene i govori sto prije dodjite . Oni su dosli sat kasnije, ja sam se spremila i krenuli smo. U bolnicu sam dosla u periodu kada se smjene mijenjaju, na vratima me docekala babica koja me porodila prvi put i zeza me pa ti rece da neces vise nikada ovdje doci a vidi kako si se ti nama brzo vratila. Ulazim u sobu za preglede cekam da dodje dr. a njega nema set_am, set_am i samo molim Boga da se pojavi da kaze kakvo je stanje. Nakon 10 min ulazi dr. pregledao me kaze 5 cm otvorena, tu me klistirase i kazu ides sada u pripremnu sobu, bilo je negdje oko 09h kada sam dosla u pripremnu sobu i legla , odmah su dosle dvije specijalizantice i kazu da me moraju pregledati, jedna kaze otvorena 5 a ova druga kaze 6 i tako svako malo su ulazile u sobu i pregledale me, to mi je vise islo na zivce i pitala sam pa je li morate tako cesto dolaziti i jesam li vise spremna za poroda. Dolazi dr. Puzic i govori da mi je beba visoko i pita da li zelim drip jer ce ga to podstaci da se pocne spustati, odbijam i kazem ako bas prigusti tada cu prihvatiti, on kaze na tebi je da biras, nakon 15 min odlucim da mi ukljuce jer me bilo strah da se bebiju sta ne desi, eh kako su tada krenuli bolovi ja sam vristala kao luda, babica je svako malo dolazila i tjesila me, bila je divna prema meni, meni su se ti trenuci cinili kao cijela vjecnost a trajalo je svega pola sata, dosao je dr. i pregledao me kaze napipao sam bebinu glavu idemo u radjaonu. U radjaoni ceka nekoliko specijalizanata, penjem se na onaj sto i ucim, molim Boga da se sto prije rodi, dr. me pita da li sam dobila napone a ja govorim da sam spremna da tiskam, vise i ne znam koliko sam napona imala a beban nece pa nece vani, nemam vise snage , dr. mi se tada naslonio na stomak a ja sam opet smogla snage i krenula tiskati i u tom trenu se rodio moj mali bebec moja druga radost, vidim vagaju ga i mjere a meni dr. kaze svaka ti cas_t rodila si jednog djecaka koji moze odmah u skolu. Neko zove na telefon u radjaoni, cujem govore rodila je djecaka teskog 4.900 i 57 dugog, bila je to moja draga forumasica m.i.n.a.
Dosla sam u sobu i odmah zovem da vidim sta radi moja velika srecica, slusa li nanu a ona govori gdje je beba.Nakon par sati su mi donijeli mog mirisljivog zamotuljka, gledala sam ga i pricala mu da je isti kao seka i da ga ona ceka da joj sto prije dodje. Cijelu noc nisam u bolnici mogla zaspati, jedva sam cekala jutro da dodju moje malene nogice po brata. Na vratima me docekala moja mala dusica zagrlila sam je i ljubila kao da je nisam vidjela 100 godina, gledala je u bebu i cudila se, napokon smo bili kod kuce a onda su nastali problemi oko njene ljubomore. Sada je braci skoro 7 mjeseci a seka ga i dalje zove batale neizmjerno sam sretna sto imam moja dva pileta, moje dvije velike ljubavi.

draga divna priča i neka su ti oboje živi i zdravi , user posted image

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 1906
30.4.2013 0:03:57   
sunce27
mala_sa i ninulina hvala vam, da i vi sto lakse rodite svoje bebareuser posted image

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

Neposredna veza do poruke: 1907
30.4.2013 14:26:23   
amilacha
prvi i jedini porod:)

termin mi bio 12.06. Noc na 11.06. malo sam spavala jer su me boljela krsta kao kad mi je prvi dan menstruacije. Ujutru s MM i svekrvom odem u vojnu kod dr.Puzica koji me i vodio da me pregleda a ja se sva prepala kontam to je to, porodicu se. Medjutim kad me pregledao samo rekao da necu do sutra sigurno da sam tek 1 prst otvorena i da je sve u redu "dolje":) pa da idem kuci da me bezveze ne odstavlja u bolnici, da ne slusam druge zene kako se pate...
Tako i uradimo, odem kuci i malo odspavam. Poslije hodala u krug kao kakv ludjak po garazi, rekoh nece odmoci jer sam cula da je dobro hodati:)Tu noc nisam skoro oka sklopila idalje me boljela krsta, ma nista nije pomagalo kako god se namjestim ne valja. Hodala po dnevnoj sobi od 5 do 6 i ona kraju probudim MM da idemo u bolnicu. I on uzbudjen, hoce da mu opisem kako se osjecam a ne moze mi nikako pomoci:)Dodjem u bolnicu, sestra u pripremnoj mi izmjeri kukove, uradi klistir i ctg. Udjem u pripremnu sobu dok ne dodje doktor Puzic jer su imali onaj jutarnji sastanak. Prije njega dodje doktor Beciragic koji je izuzetno bio grub i pregleda me, kaze 4 prsta otvorena. Ja kontam valja jos cekati. Dodje neka specijalizantkinja koja je bila izuzetno njezna i ona me pregleda. Kasnije dr.Puzic dodje kaze 5 prstiju otvorena. Poslije sam malo hodala po hodniku i on onda dodje oko 10:15 i pregleda me i odluci mi ukljuciti drip. Ma samo sto je jedna kap dripa pala u cijev, ja sam se sva saznojila. Boli brate bas jako. Boljeli me misici lijeve ruke koliko sam stiskala ormaric pored kreveta:)Glavna sestra Zema mi kaze da je zovem kad osjetim kao da cu kakiti,ma nije proslo od toga 5 min ja je zovem. Ona zovne Puzica on me pregleda kaze 9 prsitju +, hajmo u salu. Meni svanulo:) Legnem na stol i pocnem gurati a Puzic se nagnuo da stomak odzdo a Zema dolje. Ma nisam osjetila ni rezanje ni ista, nakon nekog vremena (jer sam izgubila pojam o vremenu) moj bebac samo skliznu iz mene. Ja presretna kao da se nista nije desilo,nema nikakvih bolova, ma niceg. Mjere ga tamo, kazu 3750g i 54cm dug, ma pravi momcinauser posted image Hajd hvala Allahu sve se dobro svrsilo, i ja onda lezala na krevetu i telefonirala dok mi ga nisu donijeli da doji. Ja sam svog sincica uzela na sebe a on me pogledao onim malim ocima a ja pomislih bas lici na babuuser posted image

zivot je neshvatljivo cudo, jer se neprestano trosi i osipa, a ipak traje i stoji cvrsto kao na Drini cuprija...
A 12.06.2012.

Neposredna veza do poruke: 1908
1.5.2013 11:12:49   
malena sharena
U iscekivanju drugog poroda, u glavi premotavam film svog prvog iskustva.
Avgust, pocinjao je ramazan, meni ostalo jos sedamnaest dana do termina. Nakon nekoliko rasprava s muzem, odlucim da cu postiti, jer sam se dobro osjecala. To jutro ustali smo na sehur, vratili se u krevet i ujutro oko pola sedam su me probudili slabi bolovi. Jos mi nije bio termin, imala sam lazne trudove vec petnaestak dana, bolovi nisu bili u jednakim intrevalima, vec na svakih 7, pa 15, pa 10 minuta, tako da nisam ni pomislila da je ustvari poceo porod, mislila sam, opet laznjaci. Kako se bol ipak povecavala odlucila sam da oko 8 probudim muza da idemo u bolnicu da vidim sta me boli user posted image I dalje ne kontam da se ustvari poradjam, MM kroz san odgovara, hajd ti popij apaurin i lezi pored mene, nije to to. Ustajem da promijenim ves jer osjecam da sam mokra, mislila sam da je vaginaleta koju sam stavila iscurila i u wc-u skontam da mi je pukao vodenjak. E sad MM definitivno ustaje, on sav pospan i zbunjen, a ja u strahu i grcu, zovemo moju mamu da dodje po nas autom. On pakuje jos neke stvari, utom dolazi mama, sva presretna, nasmijana i pozitivna i prenosi na nas oboje to dobro raspolozenje, njih dvoje me stalno nesto zadirkivaju, a ja se smijem, kad naidje trud cucnem, kad prodje ustanem, spremam se i tako.Oko pola 10 dolazimo na stari GAK, u prijemnoj me doceka dr. Sanjin Dekovic, sav ljubazan, uradi najnjezniji vaginalni pregled na svijetu i kaze 6 prstiju ste otvoreni, porodicete se za dva sata najkasnije, doslo mi da zaplesem u onoj ambulanti, nisam mogla vjerovati. Presvlacim se, rade mi klistir i odmah me salju u salu. Bolovi su kao bas jaki menstrualni, nista neizdrzivo, disem i gledam na zidni sat naspram svog kreveta iscekujuci kad ce proci ona Dekoviceva dva sata. Nakon sat vremena dolazi neki drugi, meni nepoznat doktor, pregleda me i kaze da mi moraju ukljuciti drip, jer sporo ide otvaranje, malo negodujem, ali prepustim se. Bolovi se pojacavaju, ali nista prestrasno, jos uvijek sam svjesna, pricam, disem pravilno. E nakon sat vremena se sve pretvorilo u jedan ogromni bol, trudovi su se sastavili jedan s drugim, vise nisam mogla ni da govorim, samo sam se trudila pravilno disati da olaksam bebi i da se fokusiram na nesto drugo, a ne na bol. Nakon jos jednog sata sam vec bila u nekom polusvjesnom stanju, mislila sam ''gotovo je, il cu roditi ili umrijeti'' dolazi neka treca doktorica, pregleda me, pita imam li napone, klimam glavom da imam ( a nemam, vec kontam vadite ga iz mene) i kaze kad vam dam znak, tiskajte. Nakon dva ili tri napona, recnuse me i moj bebac bukvalno izlijece iz mene. Odnose ga a ja slusam hoce li zaplakati, nista, tu me malo zebnja uhvati, ali nakon nekoliko trenutaka zacuh plac, stavise mi ga na prsa par trenutaka, ja se smijem i komentarisem kako ima prste iste babo svoj. Sincic tezak 3,400, dug 52 cm, babica pita za muzev broj telefona i javlja mu sretne vijesti. Kad su rekli zovite anesteziologa znala sam da je posteljica ostala i da je moraju ocistiti, e tu sam bila totalno rahat, kontam odradice usput i sivanje rane, a ja necu nista osjetiti. Dok smo cekali anesteziologa ja sam se raspricala sa njima ko da smo na kafi, sretna sto nista nije bilo tako strasno kao sto sam ocekivala, jer sam bila potpuno isprepadana raznim pricama, sretna sto je beba ziva, zdrava, sto se nisam napatila, sto je prelijep ljetni dan, sto nam je najdrazi mjesec ovako lijepo poceo. Bas sam bila nekako euforicana i rasterecena nakon svoje rizicne trudnoce, mislila sam, ma ja cu opet za tri mjeseca u akciju, kad je ovako lako da ja to posamaram u kratkom roku. Ipak sam pocekala jos tri godine user posted image

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu amilacha)
Neposredna veza do poruke: 1909
5.5.2013 21:28:05   
Apotekarka
Evo mene nakon 4 godine ponovo na ovoj lijepoj temi...
Termin mi bio 22.04.2013...12.04.sam mislila da mi je pukao vodenjak i pravac na Gak medjutim nije bio vodenjak ali tih dana mi se bebica bas bila umirila znala sam po pola dana viditi na Jezeru doik ctg nije bio uredan...
13.04 sam cjeli dan bila poletna cistila,ribala,prala i dobro se osjecala...Djecak otisao s bakom i djedom a ja i mm sami bili i apetit mi se otvorio skroz...Navecer mm veli nesto si ti meni drukcija ,kao da ces brzo roditi...Ma kakvi govorim ja njemu nista me ne boli sve sto je bolilo do ulaska u 9 mj prestalo...
U 00:00 sam umorna bila od ciscenja i legli smo,samo sto sam zaspala(jesam cesce isla piskiti)osjetim nesto u stomaku kao da neki baloncic puce kad imam sta vidjeti voda iz mene na sve strane,zovem mm on zaspao veli a da 2 sata odspavamo ma kakvo spavanje pakuj se...Buduci da sam hrtjela da se porodim u Sarajevu a moj dr tek bi bio gore u ponedjeljak odlucim se za svoj kanton ,mm u 1 u noci isao po uputnicu jer ni nje nisam imala...Krenuli smo a iz mene je voda lila i lila 3 put se presvukla nisam mogla vjeroivati da toliko vode moze biti a i bebica se vrtila uopce se tu noc nije umirila...Mene frka uhvatila sto me nista ne boli...Dosli smo u bolnicu oko 2 i 15,mrak,tisina nigdje nikoga a i z mene lije voda,pozvopnili izasla babica dala mi njohovu spavacicu,probudila doktora(koji je bio ljut sto je ptobudjenuser posted image )user posted image ,pregledao me kaze jedan prst ja se sokirala kontam poradjati cu se 2 dana garant...Pozdravim se s mm i uradi mi ona klistir i u sobu me smjesti sa zenom koja je vec rodila...Pocelo me pomalo boluckati svako 15 ak min ali nista strasno...Oko 5 ujutro su bolovi postali jaki bas stalno osjecaj kao da moras na wc a nista...Puno su jaci bolovi bili nego s prvim porodom da li sto je voda otisla ne znam...U 7 ujutro pregleda me doktor kaze 3-4 prsta o kontam ja necu ja roditi kjo zna do kad a boli me bas,bas...U 8 ujutro kad sam vidjela koji je dr dosao na smjenu mrak mi pao na oci, pregledao me veli 7 prstiju ali je bio drzak jer sam vodila trudnocu kod drugog doktora a ne kod njega(i on ima privatnu ordinaciju),ljut sto sam prvo rodila u Sar nigdje veze tad sam se zaklela da marke nece dobiti od mene ...a da je ocekivao jest sigurno....U 8 i 30 su bolovi postali nesnosljivi tad sam i usla u salu a prije toga sam par put snimila ctg,bila neka divna babica koja me bas pazila,masirala,uljem dole mazala i u 8 i 30 sam b ila otvorena 9 prstiju tad su mi malo drip ukljucili i neki stolcic dali da stojim da se bebica spusti bolje kao brzo ce to,nije beba krupna lako ces roditi...Tad me znoj poceo oblijevati ali prezivi se,9 i 35 suncane i tople nedjelje rodila se moja princeza teska 3000 gr i 47 duga,taj plac je bio bas njezan pravi zenski,naspram prvog poroda i djecaka koji se drecio neobicno mi bilo...Sve ono govcore ali ne govore spol pitam ja je li stvarno zensko kazu jest,doslo mi da placem od srece jos kad su mi je dali na prsa...Predivan osjecaj Imala sam lagan porod nisu me ni sjekli mrvicu pukla jer nisam poslusala babicu ali mislim da sam imala 2 ili 3 koncica...Dobro sam se osjecala,malo sam vise krvarila...Kroz 2 sata se istusirala i molila ih da mi donesu princezu jer sam bila sposobna da je uz mene...Svakom bi pozelila porode kao moje...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 1910
11.5.2013 23:42:39   
malamacamaca
Moj porodjaj mogu samo jednom rjecju opisati...perfektan...i zaista je tako. Mozda se sada pola vas misli, sta je ovoj ludaci ali kada procitate shvatit ce te zasto je tako user posted image .
Naime prije svega imala sam srecu da sam se porodila u inostranstvu tacnije Austrija, i vidjela sam ustvari sta znaci kada ljudi rade svoj posao i kada su mu predani 100 posto. Kad shvataju da su oni tu radi zene i da jpj pomognu da ona prebrodi taj najbolniji i najsretniji trenutak u svome zivotu najlakse sto moze.
Imala sam savrsenu trudnocu, s ledja se nije ni primjecivalo da sam trudna tek kad se okrenem i ljudi vide stomak shvatili bi da sam zaista trudna iako sam se udebljala po vazi 13 kg.
Imala sam i odlicnu doktoricu koja je vodila trudnocu i koja je nakon pregleda u 8 mjesecu trudnoce rekla da je beba normalne tezine i duzine za taj mjesec i da prestanem piti vitamine jer se tada radjaju djeca koja imaju previse kg, preko 4 kg sto je nepotrebno, dok je kod nas u Bosni to cak i standard pa onda belaji na porodu , rezanje itd itd.Moja beba je dosla tacno na termin porodjaja iako sam mislila da ce doci sedam ili deset dana kasnije. Tome je najvjerovatnije kriva virusna infekcija koju sam imala 5 dana pred termin porodjaja i zbog toga sam bila u bolnici 3 dana, povracala sam vrtoglavilo mi se i bila sam iscrpljena.Inace sam po prirodi veliki borac i ne plasim se mnogo ni bolnica niti operacija,ali nakon iskustava svih mojih kolegica na porodjajima po sarajevskim porodilistima i silnim epiziotomijama i suzama nakon poroda pretvorila sam se u pravu kukavicu i citavu trudnocu sam muzu zvocala kako ce mi kupovati godinu dana sve sto pozelilm kada rodim dijete i da ce raditi sve sto ja kazem user posted image .
U Austriji je pozeljno i dozvoljeno da muz odnosno partner bude na porodu i prije poroda sa zenom, i da sve sa njom dozivi i prozivi, i posto imam super muza on je odmah rekao da ce biti tu uz mene.
U utorak sam izasla iz bolnice i tu noc tacnije u 5 ujutro moj vodenjak je pukao, pocela sm odmah plakati od jada jer sam iscrpljena bila od gripe i zasto ba s tu noc zasto nije to sve krenulo nakon 2 dana kad skupim snage ali takomje dragi Bog htjeo i pozvali smo hitnu pomoc koja me odvezla na kliniku( takodjer ovdje ako pukne vodenjak moras kolima hitne pomoci doci do klinike jer ne smijes ustajati dok se beba ne spusti u porodjajni kanal), dosli smo na kliniku i babica nas je primila pregledala i rekla da sma na samom pocetku poroda i tek 1cm otvorena,ali posto mi je vodenjak pukao da lezim jer se beba jos nije namjestila za porod, tako je bilo i sto je najesmjesnije ja nisam imala nikakvih bolova, vrlo malo ali nista vise nego menstrualnih i muz i ja smo se smijeli i zezali kad meni dodje kontrakcija, cak sam ih pola prespavala user posted image . Doktoriica je predlozila da popijem neku tableta za ubrzavanje poroda ali ja nisam htjela jer sam zeljela sve da ide prirodno.Nakon 24 sata provedenih u krevetu vise nismo mogle cekati, beba je bila bez plodne vode i morala je brzo van tako da su mi dali tabletu koja je pocela djelovati nakon 15 minuta sa jakom kontrakcijama u razmaku od 1 minute.Tada vise kompletna situacija nije bila smjesna, jer je ta tableta poznata po trenutacnim i jakim kontrakcijama, sto se i desilo, muz koji je citavo vrijeme bio uz mene i spavao u krevetu pored citavu noc i dan je jadan olakao samnom dok sam ja preplakivala kontakcije, babica je citavo vrijeme uz mene i prati prod i ja se izjadam kakomse stravicno bojim epiziotomije i da cu umrijeti ako ona to meni uradi na sto ce ona meni reci da skoro nikad ne reze i da tonradi sma ako mora i da ce mi reci ako to bude trebalo,i porod je nakon 4 sata krenuo i poecla sma tiskati i nakon sat vremena tiskanja beba je bila van, muz je citavo vrijeme bio tu, bodrio, tjesio, brisao me hladnim oblogama, hodao samnom i na kraju ponosan prerezao pupcanu vrpcu , user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Beba je bila dobro nije plakala i kad su mi je stavili na grudi gledala je zbunjeno i mene i muza sa upitnikom na celu i pitanjem koji smo sad mi user posted image .I tada cekam strasni sud, kolika je rana na sto ce babica da imam samo 3 unutrasnja savauser posted image , nakon poroda sam sutradan mogla sjediti kako sam htjela. To mnogo znaci jer mozete se posvetiti djetetu. Da je srece i da tako kod nas rade, ane samo se makaza uhvate i rezu sjeku kako stignu. Moja beba je imala 3100kg 47 duga i to je sasvim normalno i nije mala i bez rezanja prvi porod, moja kolegica u Sarajvu je sa bebom od 2.900 i 48 cm dugom rezana...zasto, ne razumijem taj dio kod nas dole.Poslije se napate sa sjedenjem. uzas tako mi je zao svih zena jer to zaista boli, moje sve kolegice su kroz to prosle nazalost, ja hvala dragom Bogu nisam.
Eto to je koj najbolji porod na svijetu user posted image

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 1911
12.5.2013 16:16:56   
Teddy Bear
Draga moja u nasim porodilistima rade doktori, a ne kasapi nit mesari kako ih ti zamisljas i kako su ti ih opisale tvoje prijateljice, svacije iskustvo je razlicito, ja sam prezadovoljna, imala sam dva poroda, al bih posebno istakla drugi, prirodan porod, beba je bila okrenuta guzom, nisu me sjekli sve dok nisam sama pocela pucat, sa moje strane sve pohvale porodilistu Jezero.user posted image

(odgovor članu malamacamaca)
Neposredna veza do poruke: 1912
12.5.2013 19:44:14   
vila_7
Ma volim ja da me recnu ako treba - nego da sama puknem-sto znam slucajeva i tek tad je oporavak grozan

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Teddy Bear)
Neposredna veza do poruke: 1913
12.5.2013 20:28:23   
MicoTico

IZVORNA PORUKA: Teddy Bear

Draga moja u nasim porodilistima rade doktori, a ne kasapi nit mesari kako ih ti zamisljas i kako su ti ih opisale tvoje prijateljice, svacije iskustvo je razlicito, ja sam prezadovoljna, imala sam dva poroda, user posted image

Potpisujem!
Moja oba poroda su protekla kako treba i da jesu me rezali, ali ja sam rodila krupnije bebe, a inače sam sitnije građe,i nisam nigdje "pukla" i da...nisu me "iskasapili" i ja sam sjedila drugi dan normalno.

Moja kuma se porađala u jednoj od najboljih bolnica u Americi , pa nije najsjajnije "prošla", a eto ja u toj famoznoj BiH, pa "prošla" super.
Ovdje vrijedi izmijenjena krilatica: 100 žena, 1000 iskustava!

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu Teddy Bear)
Neposredna veza do poruke: 1914
15.5.2013 11:58:37   
malamacamaca
meni je iskreno drago da ste vi jedne od sretnica koje su prosle bez rezanja, ali moja iskustva sa rodbinom i kolegicama su potpuno drugacija.Cak pocinjem da skupljam novac za mladju sestricu kad statsa za porod da je dovedem ovdje, pa neka probauser posted image .
Uz to zavrsila sam i medicinsku skolu gdje je obavezno 15 dana prakse na ginekologiji i tada sam vidjela da je kod 90 posto zena radjena epiziotomija, ovdje 90 posto zena nije rezano niti je puklo user posted image .
Ja jako volim svoju zemlju i vjeciti sam patriota, nisu oni nista pametniji niti bolji od nas, ali nakon licnog iskustva ovdje i sa porodom i sa podrskom dojenju koje mora da funkcionira savrseno kad izadjes iz bolnice sam shvatila da ovdje ipak ljudi drugacije rade svoj posao isto kao sto bih ga i ja radila bez obzira na platu jer sam upisom te struke potpisujes da radis za ljude a ne za pare.
Opet ovo su moja iskustva, ali svaki ima drugaciju pricu

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 1915
15.5.2013 12:42:04   
malamacamaca
i da sto se tice pucanja ili epoziotomije. I ja sam mislila da je bolje da me doktor recne nego da sama puknem , medjutim nakon citanja mnogobrojnih internet stranica, foruma, postova, shvatila sam da tu nema jasnog stava i da su misljenja podjeljena iako ih je malo vise bilo optimisticnijih na strani pucanja jer doktor reze tamo gdje misli da treba, a ti pucas na najtanjem mjestu i oporavak je jednostavniji. Stvar je procjene babice sta treba jer je problem ako pukne kost ( onda hodas ko patka citav zivot gegajuci se sto se desava veoma veoma rjetko) cega se nasi ocigledno boje.Inace sam misljenja da svaka zena treba da za sebe odluci i da se vodi instiktima, moj je meni govorio drugacije i ja sam tako uradila....i zadovoljna sam iako kad pogledam svoje usnulo user posted image mislim da i da sam drugacije izabrala ne bih se osjecala nimalo lose user posted image .

Neposredna veza do poruke: 1916
15.5.2013 12:42:10   
amrych
Mene su takodje rezali, a normalno sam sjela drugi dan. Mozda bolnice jesu bolje opremljene, ali u svakom slucaju se niko nece za tebe poroditi. Ja sam imala tezak porod zato jer sam se tesko otvarala, a ne zato sto je to bilo na Jezeru.

Prvi put znam šta je sreca, osjecam je, vidim, mirišem. Cio svijet i cijela vasiona, nas troje. Nikog drugog osim nas nema.

Duša duše moje 22.01.2013.

Neposredna veza do poruke: 1917
15.5.2013 12:47:55   
malamacamaca
nista manje ja sam se otvarala skoro 2 dana
user posted image

(odgovor članu amrych)
Neposredna veza do poruke: 1918
16.5.2013 10:01:15   
amrych

IZVORNA PORUKA: malamacamaca

nista manje ja sam se otvarala skoro 2 dana
user posted image

user posted image user posted image
ja bih se otvarala 15 dana da me nisu nabubali injekcijama, i opet 16 sati :S

Prvi put znam šta je sreca, osjecam je, vidim, mirišem. Cio svijet i cijela vasiona, nas troje. Nikog drugog osim nas nema.

Duša duše moje 22.01.2013.

Neposredna veza do poruke: 1919
16.5.2013 11:13:16   
malamacamaca
ma ista stvar,nakon 24 sata 1 prst otvorena i ko zna kad bi to krenulo, nego su mi dali tabetu jer bebi je oticala plodna voda non stop i to nije dobro i nisu vise mogli cekati i onda samo nakon sto sam popila tabletu nakon 15 minuta jake kontrakcije svakih minut dva, e to me smorilo, sreca pa je trajalo samo 5 sati, babica mi je rekla da je tableta kod mene super djelovala da ima zena koje se tako pate po citav dan, ja sam srecom prosla super...a i jesam je izgurala muz je rekao da sam toliko tisakala da je mislio da ce beba izletiti i opaliti od zid user posted image .prosla sam bajka, bajka

(odgovor članu amrych)
Neposredna veza do poruke: 1920
20.5.2013 20:39:08   
megi
nikako da napisem svoju drugu pricu

termin 20. april 2012. trudnoca hb prosla uredno, ja manje jela al bila mnogo veca nego u prvoj trudnoci, nisam oticala, radila 15 dana do pred porod ma sve super
beba bila nemirna udarala se mnogo vise nego seka joj
a ja cijelo vrijeme imala osjecaj da cu kao i adnu ranije da rodim,
otvorim bolovanje 9. aprila, sutradan na vesu vidim smedje mrlje, kontam to je taj sluzni cep valjda cu ga prepoznati jer mi je u prvoj trudnoci pukao vodenjak i bas kao Apotekarka sam se pitala otkud ovolika voda istjece
elem 11, 12, april nista se ne dogadja i ja kazem mami e vala kad se nije rodila ovih dana moze i sutra da prekosci jer je padao petak 13.
ali moja cura je odlucila da je to idealan dan za upoznavanje
probudim se ujutro sa nekim cudnim tupim osjecajem, beba se skroz umirila noc prije i to jutro je uopste ne osjetim
kontam odoh nesto pojesti da je probudim, pijem ja kafu kad osjetim ko neki iscjedak
kontam da nije nista jer mi je posljednjih dana stalno iscjedak bio pojacan, ja nastavim sa kafom i doruckom al osjetim opet isto
odem u wc kad vidim kap po kap kaplje, kontam ovo je garant vodenjak jest da nije ko u prvoj kad je siktala voda ova laganini odmah se vidjelo da ce bebac biti mirniji a ne vulkan kao Auser posted image
istusiram se ja, pregledam torbu, sacekam mm da popije kafu, dam starijoj curi da doruckuje i jos me nista ne boli
oko pola 11 kazem mm da idemo, dosli u bolnicu u ambulantu prime me odmah pregleda me dr kaze pukao vodenjak otvoren 4-5 prstiju pravac porodiliste
poponem se na sprat ponovo pregled 5 prstiju otvorena, mm ostavlja torbu, daju mi klistir i to mi je jedan od najgorih momenata
smjestaju me u sobu i prikljucuju drip iz jednog jedinog razloga da dr. zavrsi sve dok mu je specijalizantica tu na pomociuser posted image
cim su mi prikacili drip krecu trudovi i odmah jaki, mozda sam oko sat bila u sobi sa dripom i bolovi su bila strasni, bez obzira na moje vjezbe i sve jednostavno pred kraj ti nemas snage da ih predises, nemas vremena da udahnes, nisam se ni derala jer nisam imala kad
nakon sat vremena ulazi sestica ja govorim da ne mogu vise ona pregleda kaze otvoren skroz pravac sala
dr se sali sa mnom ne mozes ti odmah u salu zadnja dosla prva bi da se porodis
penjem se na sto i iz tri napona izlazi moja cura 3,600 i 55 cm
nisu me rezali al sam ja pukla jer je ona izasla sa rukom uz glavu, nagutala se plodne vode pa su je malo cistili,
donijele mi je tek navece u sobu jer ja nisam bila najbolje, malo mi se vrtilo ali sve ok proslo, cura odmah pocela da doji kao prava
izasli sutra i sad hb imam zvrku koja uci da hoda

nakon dva poroda mogu da kazem
drugi porod brzi al bolniji u bolnicu stigla oko 11 porodila se u pola 2, boli mozda i vise jer znate sta vas ceka user posted image
i ako mozete da birate ne uzimajte drip ako je sve u redu sa vama i bebom
prirodni bolovi i bolovi pod dripom su neuporedivi, kazem iz iskustva

ja malo oduzih al eto

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

Neposredna veza do poruke: 1921
20.5.2013 21:38:16   
I love youu
Da i ja napisem svoju pricu :)

Termin mi je bio 28.04.2013.godine. Trudnoca je bila uredna, nisam imala nikakvih problema hB, cijelo vrijeme sam bila aktivna ko da nisam ni bila trudna, pisala magistarski da se toga rjesim prije nego dodje moja bebica. Jedino sam malo tempo usporila u devetom mjesecu. Bila sam na pregledu u subotu 27.04.2013. CTG uredan, otvorena 1 prst i moj dr mi rece da dodjem ponovo u ponedeljak da me pregleda bez obzira sto mi je termin u nedelju 28.04. I tako mene sa subote na nedelju u noci probude lagane bolovi al nista strasno, ja tako malo spavam malo budna do 9h ujutro. Ustanem, muz jos spava, nista mu ne govorim da su bolovi krenuli. Ja hodam po kuci, on ustaje i vidi da se nesto desava. Posto sam isla na vjezbe za trudnice znala sam da ne treba ici u porodiliste rano jer mi je bolje u kuci. I tako mene boli na svakih 45 min, pa se taj interval poceo smanjivati na 30min, pa oko 13h na 20min, i ja oko 15h vidim da se taj interval bas smanjio i da su bolovi jaci. Odem do kupatila okupam se, rucam sa muzem i oko 16:15 mi krenemo za porodiliste. Dodjem gore, kazu 3 prsta otvorena, veceras cu roditi. Obucem njihovu spavacicu, pozdravim se sa muzem i odem pravo u porodjajnu salu. Tamo mi ukljuce drip, jest da boli, trpim, malo vrisnem kad ne mogu vise izdrzat, a ujedno mi je i drago jer uskoro stize moja princeza. I tako dolazi babica kaze 5 prstiju otvorena, pa nakon malo vremena 7 prstiju i oko 19h mene uhvate bolovi da sam mislila da cu umrijet, dodjose dr i babica, i iz 2 napona moja curica se rodila 3.350kg i 51cm :)))))

Osjecaj je neopisiv kad su mi je stavili na grudi, tako malena, crne kosice, otvorenih ociju direktno me gleda u moje oci :))) Sva bol je tad nestala ;))))
Naravno muz je odmah dosao poslije 2h od poroda da me vidi, ta sreca u njegovim ocima je neopisiva:)) I sad mi oci suze kad ovo tipkam.
Sutra smo izasle svojoj kucici, naravno puna kuca moji roditelji, roditelji od muza, kuma, rodice ... A ja lezim i samo gledam u svoju curicu, svoju srecu, moje sve na svijetu ... Jedva sam cekala da navece sami ostanemo nas troje, nasa mala porodica :))))

Malo sam oduzila, al ...

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 1922
20.5.2013 21:39:09   
škorpija
eeeee megi dobra siuser posted image , samo godinu ti je trebalo da napišeš priču, pa ženo draga kako si se uošte sjećala kako je to bilouser posted image .

Vala moglo je to i bez drupa, niđe veze, koji te je dr,. porodio

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 1923
20.5.2013 21:54:14   
škorpija
I love you, pa i vi dripuser posted image , ima li iko da prođe bez dripa, al eto hvala bogu neka je sve ok prošlouser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1924
20.5.2013 22:18:36   
Derya

IZVORNA PORUKA: megi

nikako da napisem svoju drugu pricu

termin 20. april 2012. trudnoca hb prosla uredno, ja manje jela al bila mnogo veca nego u prvoj trudnoci, nisam oticala, radila 15 dana do pred porod ma sve super
beba bila nemirna udarala se mnogo vise nego seka joj
a ja cijelo vrijeme imala osjecaj da cu kao i adnu ranije da rodim,
otvorim bolovanje 9. aprila, sutradan na vesu vidim smedje mrlje, kontam to je taj sluzni cep valjda cu ga prepoznati jer mi je u prvoj trudnoci pukao vodenjak i bas kao Apotekarka sam se pitala otkud ovolika voda istjece
elem 11, 12, april nista se ne dogadja i ja kazem mami e vala kad se nije rodila ovih dana moze i sutra da prekosci jer je padao petak 13.
ali moja cura je odlucila da je to idealan dan za upoznavanje
probudim se ujutro sa nekim cudnim tupim osjecajem, beba se skroz umirila noc prije i to jutro je uopste ne osjetim
kontam odoh nesto pojesti da je probudim, pijem ja kafu kad osjetim ko neki iscjedak
kontam da nije nista jer mi je posljednjih dana stalno iscjedak bio pojacan, ja nastavim sa kafom i doruckom al osjetim opet isto
odem u wc kad vidim kap po kap kaplje, kontam ovo je garant vodenjak jest da nije ko u prvoj kad je siktala voda ova laganini odmah se vidjelo da ce bebac biti mirniji a ne vulkan kao Auser posted image
istusiram se ja, pregledam torbu, sacekam mm da popije kafu, dam starijoj curi da doruckuje i jos me nista ne boli
oko pola 11 kazem mm da idemo, dosli u bolnicu u ambulantu prime me odmah pregleda me dr kaze pukao vodenjak otvoren 4-5 prstiju pravac porodiliste
poponem se na sprat ponovo pregled 5 prstiju otvorena, mm ostavlja torbu, daju mi klistir i to mi je jedan od najgorih momenata
smjestaju me u sobu i prikljucuju drip iz jednog jedinog razloga da dr. zavrsi sve dok mu je specijalizantica tu na pomociuser posted image
cim su mi prikacili drip krecu trudovi i odmah jaki, mozda sam oko sat bila u sobi sa dripom i bolovi su bila strasni, bez obzira na moje vjezbe i sve jednostavno pred kraj ti nemas snage da ih predises, nemas vremena da udahnes, nisam se ni derala jer nisam imala kad
nakon sat vremena ulazi sestica ja govorim da ne mogu vise ona pregleda kaze otvoren skroz pravac sala
dr se sali sa mnom ne mozes ti odmah u salu zadnja dosla prva bi da se porodis
penjem se na sto i iz tri napona izlazi moja cura 3,600 i 55 cm
nisu me rezali al sam ja pukla jer je ona izasla sa rukom uz glavu, nagutala se plodne vode pa su je malo cistili,
donijele mi je tek navece u sobu jer ja nisam bila najbolje, malo mi se vrtilo ali sve ok proslo, cura odmah pocela da doji kao prava
izasli sutra i sad hb imam zvrku koja uci da hoda

nakon dva poroda mogu da kazem
drugi porod brzi al bolniji u bolnicu stigla oko 11 porodila se u pola 2, boli mozda i vise jer znate sta vas ceka user posted image
i ako mozete da birate ne uzimajte drip ako je sve u redu sa vama i bebom
prirodni bolovi i bolovi pod dripom su neuporedivi, kazem iz iskustva

ja malo oduzih al eto

Meni su ukljucili drip, sjecam se..bila otvorena 4 prsta..i kao da sve brze prođe! Tako to inace praktikuju kod nas, ali hvala Bogu pa sam imala stvarno brz i lagan porod.. user posted image

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 1925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *