|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vaše porođajna priča
24.3.2013 14:44:32   
mala_sa
Mamina bebo prica je divna user posted image , bas ohrabrujuca user posted image i nekako puna emocija user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu melin)
Neposredna veza do poruke: 1876
24.3.2013 14:50:25   
Hannica
Maminabebo divna prica,bas mi je drago sto je sve proslo savrseno isto nisi morala doktoricama kosu cupati.user posted image

Vesela... user posted image Rastuzi me tvoja prica,ali tebi moram cestiti na hrabrosti,stvarn si jaka zena,svaka cast.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1877
24.3.2013 20:47:42   
vila_7
mamina bebo..... to je porod iz bajke user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1878
11.4.2013 11:27:29   
Mirkica
Moja treca trudnoca , moj treci sin ceka da dodje na svijet .
Termin 22 Augusta kazu ako do tada ne dodje beba onda ce oni inducirati porod (ufff da sam tada znala sta to znaci ).
Meni su rekli radi moje prve trudnoce I radi drugog CR ponovo CR ja rekoh ne hocu da probam prirodno I napravim dogovor sa dokotricom da probam prirodno u slucaju najmanje komplikacije odmah HITNI CR .
I odem ja u bolnicu , kazu prvo da izmjere kolika je beba ako bude preko 4 kg ide bez iceg CR ako ne onda onako kako semo se dogovorili , reko hajd , izmjerise oni mene kaze beba 3700 , dodje babica pregleda me doli nesto da izmjeri kaze moze proci .
U 10:30 dobijem gel za izazivanje poroda I dolazim svaka dva sata na CTG da vidimo kako se odvija stanje , ja osjecam porodjajne bolove ali nije to toliko opasno idem setam sa muzem po parku bolnice rekose mi da se ne odvajam od bolnice jer moze odmah djelovati a moze se oduziti, a meni samo das to prije prodje da idem kuci ipak imam sina kod kuce koji ceka na svoju mamu .
I tako prodje dan nista navecer oko 17:30 odlazim u salu I stavise mi ponoov gel uradise CTG kazu dodji za dva sata I dodjem ja I vec osjetim desava se nesto , u 19:30 dodjem ponovo urade mi CTG 1 sat cujem ja babicu govori drugoj ona ce se veceras poroditi tako to kaze ide kod induciranih poroda , ufff meni drago da poletim . Odlazim ja u iz sale reko da malo prosetam bolnicom kad sretnim prijateljicu dosla da se porodi hahaha koji slucaj I setamo mi ufffff zaboli mene ne mogu da se uspravim odvede mene prijateljica u salu I ode .

Okupise se odmah babice oko mene , a mene boli reko sad cu se poroditi hahahahahhahaha kaze babica lazni trudovi pa reko kad ce pravi kaze osjetices kad ne budes mogla vise rjeci reci od bola hajd reko . Iz minute u minute boli , dolazi druga babica koja ce I ostat cijelu noc kod mene .
Provjeri koliko sam otvorena kaze nista samo jedan prst , boli toliko da mislila sam da cu izgubiti razum , u toj mojoj muci zvoni meni handy te babo te brat sad jedan zove sad drugi , ja skupim snage I javim se kazem ocu sve je ok da ne brine kuci sam I spavam . A neka se muha nakacila ne znam odakle muha u bolnici , pa sve na mene a ja kako lezim iskrneo od bola nisam imala snage da muhu odmahnem , ustanem ja naslonim se na nesto ma ne mogu korak napraviti koliko istrga masira mene babica , trazim ja PDA kaze ne moze nisi otvorena , trebas biti 3 prsta otvorena najmanje tek onda ide , ufffff..
Hoce da provjere jesul lazni ili pravi bolovi pa da me stave u kadu s vodom hajd reko , jojjj hamn bi jos gore ma ja ne znam gdje sam iznjese oni mene , I krenu jos gore tako da do nekih 3 sata ujutro nisam uspjela uzeti daha cestitto od bola mislila sam pobudalicu , I kazem ja babici oko 3 ako sada ne budem otvorena 3 prsta I ne dobijem PDA odmah hocu CR kaze ok , kad ja otvorena dodjose dadose mi pda , cim je ona tecnost usla u moje tjelo ja sam osjetila odmor I da je lakse . I tako odmorih ja malo do 5 ujutro hahha kad dodje babic kaze otvorena 7 prsti svake sekunde mozes se poroditi , nazaovem ja muza da dodje doleti on vala odmah  haman , I nista , smjena dodje druga babica . KAze ona 8 prsti otvorena cekamo nista se ne mjenja oni meni daju jos vise nekih kapi da izazovu porode da se otvaram ja sreca ne osjecam nista imam PDA mada ponekad I preko pda osjetim , kaze babica da je strasnooooooooooo koliko sam bolova imala tokom noci . Prolazi vrjeme stoji kako stoji ja se ne otvaram probise mi I plodnu vodu nista , samo pocese bebini otkucaji srca da budu veci sto rekose nije dobro oko 12 sati dolazi doktorica kaze ne moze mora CR ne smiju rizikovati , ja sam se isplakala kao godina posle toliko bola opet CR .
Nazvase u salu akzu nek odmah ide iskljucise mene sa PDA auuuuu akd su tada poceli bolovi ja mislim da gore bolit ne moze hahahahah , I gore do sale ja Boga molim da me ponovo prikljuce na anesteziju , kad pred salom kaze moramo cekati auuuu I cekali smo dobrih pola sata ja sam plakala nisma vristala al sam ludila , kazem ja mm da zove anestezista da mi daje sta umirem hahaah ko kad su oni mene nakrkali sa raznim sredstvima da izazovu porod , kad I nekada dodje anestezist uvezose me u salu dadose PDA ufffff , taj put sam puno vise osjetila CR osjetila sam sve sto rade bilo je jako neugodno ali bitno je da ne boli , nakon par minuta izvukose moga zucu pokazase nam ga preko paravana ja sam odmah rekla AUUU JA RODIH MUZA hahahah svi su se nasmijali mali isti babo svoj . Uzese oni mog Salema pa od ruke do ruke I govore kako ej veliki pokusavaju da procjene koliko ima kg mali , odnese ga babica I mm , rekose odmah da jave kad malog izvagaju .
Ostadoh ja da me zasiju ovaj put je trajalo duze nego prosli put , kad smo zavrsili odvezose me kod mog muza I mog sina mog malog zuce rece muz da je 4310 grama tezak I 57 dug , bas u smejni je bila moja babica , kaze da s obzirom da je velika beba I bolje je je sto je CR.

Eto tako to bi I prodje . I mislim a opet Bog zna da sam ja s ovim zakljucila moje porodjajne price ) nek su mi zivi I zdravi.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1879
11.4.2013 11:42:33   
Apotekarka
Mirkice sve je dobro sto se dobro svrsi hb....A je li ti prvi porod tako bolan bio...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1880
11.4.2013 11:47:06   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Mirkice sve je dobro sto se dobro svrsi hb....A je li ti prvi porod tako bolan bio...

recimo da je ovaj porod bio pokusaj prvog pravog poroda , prvi nisma osjetila fizicku bol nista jer sam odmah dobila PDA a drugi je bio CR planirani

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 1881
11.4.2013 20:44:52   
vila_7
Mirkice, napati se ti pravo,al hajde sad uzivas.... user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1882
18.4.2013 22:13:35   
InLove
U iscekivanju petog clana nase "male" porodice :))

Termin mi je bio 4.3.2013 , prije termina na sedam dana sam isla na redovan pregled kod svoje babice,koja mi je vodila trudnocu. Na pregledu mi je rekla da je beba skrooooz nisko i da vjerovatno necu preci termin. Ja sam se dobro osjecala,na termin sam cak zadala i generalku po kuci. Taj dan sam trebala i do h&m otici,kupiti jos neke stvarcice za bebu. Medjutim ipak se odlucim da ja sredim po kuci, a sutradan da odem do h&m.Kad sam sve zavrsila po kuci,tu noc se okupam negdje posle ponoci , osusim i ispeglam kosu i kazem muzu da ja odoh u krevet,pogledam na sat vec je 01h. On ostade jos pricati s burazom na skype.Uvirih malo na RR preko mobila,vidim Iman pise kakav h&m mozda budem i bebu drzala u rukama do tad.user posted image user posted image Meni se cini samo sto sam zaspala,probudi me , upisa se .. dodjoh sebi malo skontam da je vodenjak pukao, zovem muzaa da mi dohvati peskir, u tom momentu kontam ode mi krevet u helac.Tad je vec bilo 04h,odmah mi je naumpala Iman i h&m.user posted image Ustanem odem do kupatila presvuci se,vracam se u sobu a moj muz veli :" pa tek sam zaspao"user posted image ,rekoh dragi moj ko te pita. Dogovorimo se da nazovem moju mamu da dodje kod cura,da ih ne bi budila da ih vodim kod prijateljice. Nazovem bolnicu i kazem da mi je vodenjak otisao, i da idalje voda curi. Babica mi rece ako nemam bolove da ne dolazim odmah, vec da dodjem u 08h,kako bolove nisam imala tako i nisam otisla odmah. Mm ode piti kafu,a ja pregledam torbu i spakujem jos sta mi treba. Oko pola sedam dodje moja mama,popijemo i s njom kafu ,ona me tjera da idem ,rekoh zeno rano je jos a ne boli me nista. Pocnemo se mi polako pakovati da ne probudimoo cure, mm vec izasao vani a ja slazem da moram do wc-a ,jer mi nedaju vise hodati kroz kucu,probudicu djecu... a ukradem se i odem poljubiti svoje dvije mezimice,ljepotice,zivote svojeuser posted image .. kad mi srce nije iskocilo.Poljubim ih,a suze same idu,user posted image odem do kupatila umijem se i tek onda izadjem. U putu do bolnice pricam s muzem,zezam ga kako koje dijete dobija svi u drugom auutu izadju iz bolniceuser posted image . To sve da ubijem strah koji osjecam, strah od poroda,strah zbog toga sto nemam nikakve bolove... Dodjosmo mi u bolnicu tacno u 8h,primi me babica i pita za bolove,rekoh joj da nemam nikakve bolove,osim sto voda idalje curi.Smjestise me u sobu, izmjerise mi temperaturu,pritisak i prikljucise ctg. Nakon 20 min dolazi babica i kaze da je ctg uredu,i da me ona ne bi pregledala vaginalno da mi ne izazove bolove,vec da cekamo,al naravno da ja odlucim. Dogovorimo se da ja i muz odspavamo malo tu, i da ce doci za jedno 2h ponovo da me pogleda. Legli nas dvoje,muz odmah zaspa a ja ne mogu,ubi me razmisljanje zasto se nista ne desava. Zaspim ja nekako, kad probudih me bol u ledjima. Pogledam na sat vec je 10.30 .. probudih se i mm ,a meni se ide na wc . Kazem mm da zove tu babicu ,jer bi isla u wc a ne znam da l' smijem. Dodje jedna studentkinja pita me kako sam ,rekoh joj da imam lagane bolove,nista strasno ,rece mi da sacekam ipak babicu da vidimo mogu li do wc-a. Dolazi babica i odmah me pregleda,kaze 5 cm si otvorena,vodimo te na porodjajno ,i govori brzo ces ti. Ja kontam u sebi,zeno draga kako brzo a samo 5 cm otvorena. Studentkinja me tjera da idem pjeske do radjaone a babica kaze da ce mi uciniti uslugu i voditi me na krevetu. Tresem se ja, cas mi zima,cas mi vruce...tek tada me uhvatio pravii strah. U 10.35 me uvode u radjaonu ,mm govori da mora otici pomjeriti sat na autu.Dadose mu neki papir da stavi u auto,da ne bi morao ici vise. Ja ostadoh sama s njima, podigose me na krevet,doktorica govori da skinem hlace,jer necu imati vremena ..Ja je gledam onako i kontaam eee da je to tako. Skidoh ja hlace, i dobih jakii napon,prregledase me i rekose da sam vec otvorena 10 cm.. ne vjerujem im,al se smijem, uskoro dolazi moja treca princeza i treca mamina ljepotica na ovaj svijet.. kaze doktorica sledeci napon i da tiskam,al se popravi kaze neeeeeee cekaj muza.. umirem od sege joj,i kazem ko sisa muza da se ja rijesim muke.. Dodje muz i jos dva napona i izleti moja crnokosa djevojcica sva ruzicasta,koja je to samo ljubav. tacno ljubav na prvi pogleduser posted image user posted image ..rodila se u 11.02.. samo mi je pokazase i kazu da ne dise kako treba,uzigrale se one ,zovu pedijatra .. jedna oko mene,jedna oko moje djevojcice ..Izadje i posteljica, ova sto je oko mene govori da gubim previse krvi.. Zove glavnu doktoricu da dodje. Izgubih ja i 900ml krvi. Pocese nekakvi komadi izlaziti,jedna mi pritiska stomak rukom kao da izadje sve ako ima jos .. Druga donosi onu spravu da radi uzv i da vidi da nije sta ostalo. Uradise uzv i kaze da nije nista ostalo,al da ce mi ukljuciti infuziju i dati jednu inekciju da ne bi previse iskrvarila. Dodje i pedijatar pregleda malenu i kaze da je sve ok ,samo da je bio veliki sok za nju jer se brzo sve odigralo. Govore da je prelijepa,kakvu samo kosicu ima te da mozemo odmah frizurice pravitiuser posted image . Stavise mi ja na grudi,a mm bjezi vani da telefonira,A jadnik sav preblijedio,pitaju ga je li dobro, ja se zezam rekoh hajde ba nije se on poradjao. Babica mi rece da me mora malo sasiti,jer sam pukla malo. Nakon toga premjestise nas na drugi krevet, i odmah pokusam da dojim svoje malo "Crnokoso cudo" .. Zezamo se ja i muz,kako je bila brza ,cak brza i od sestre joj Nejre,te da ce biti sigurno i lopovnija user posted image .. Oko 14h ode muz kuci, a mi ostale onako lezimo sve do pola pet kad je dosla sestrica da je izvaga i izmjeri ,rece da ima 3250gr i da je duga 50cm ,posle nas premjestise u nasu sobu. Navecer dodjose moje zlatice,moje srece da vide svoju malu seku.. Majko koliko pitanja, koliko poljubaca,koliko zagrljaja ..a mami srce punooo user posted image user posted image .. ..citav sviijet imam u rukama!! Nista mi teze nije bilo,nego kad su posle kuci ,one odose a ja ostadoh placem za njima..evo i ovo dok pisem suzice idu,ali suze radosnice. Danas je mama najsretnija, ima svoje tri princeze,Bogu hvala, mazimo se i volimo najvise na svijetu.. Mala Nadja uspjesno doji, i danas ima 4600gr i 55,5 duga. Seke su je dobro prihvatile, ljubomore malo ima,al sve je to dobro :))a mi, mm i ja se ponasamo kao da je oduvijek s nama ..user posted image
Kad se sjetim koliko sam se samo plasila poroda,a sve se tako dobro i brzo zavrsilo.user posted image U bolnici smo provele dva dana. Cim smo dosle kuci ja nisam cestito sjedila,vazda u pokretu bila. U utorak sam rodila,a prve goste u nedjelju imala. user posted image user posted image

Valjda ce neko imati vremena citati ovaj roman!user posted image user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu melin)
Neposredna veza do poruke: 1883
18.4.2013 22:29:44   
ananas_ze
draga InLove da ste svi zajedno dugo zivi, zdravi i sretni user posted image ja na ove price vazda user posted image user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 1884
18.4.2013 22:33:35   
InLove
Amin draga moja. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 1885
18.4.2013 23:04:21   
mala_sa
Inlove ja ko prava trudnjaca naravno user posted image user posted image ...Draga moja divna ti je ova tvoja prica, MasAllah za princeze, da mi svi skupa budete aBd dugooo dugoooo zivi i zdravi user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 1886
19.4.2013 8:25:49   
mamine oci
InLoveuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1887
19.4.2013 8:40:31   
Vinetu
InLove, raspakah se!
Ljubi svoje princeze!
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1888
19.4.2013 9:22:40   
Medić*
InLove bas me fino rasplaka i dirnu svojom pricom...ljubi svoje princeze i neka ste zdravi i sretni svi zajedno aBg do kraja zivota user posted image user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 1889
19.4.2013 13:40:59   
Ninushka
Vesela me rasplaka... user posted image eee Bože dragi...

a tvoja mamina bebo s onim"13:50h rodila sam svoje drugo blago, svoju malu princezu, bratu vječnu drugaricu, a mužu kćer mezimicu" rasplaka me i ti, ali ovaj put mi izmami i osmijeh na lice...divna priča Mamina Bebo user posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1890
19.4.2013 13:43:17   
Medić*
I ja upravo procitah Veselinu pricu :((((

Zivot je zaista nepredvidiv ali ipak tece dalje, jedan ogromni, ogromni zagrljaj draga user posted image user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Ninushka)
Neposredna veza do poruke: 1891
19.4.2013 19:38:23   
vila_7
InLove prelijepo i hB na laganom porodu...mada mogu misliti da je malo strasno bilo sto su rekli da ne dise kako treba i sto si ti krvi puno gubila

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1892
19.4.2013 19:51:37   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: InLove

U iscekivanju petog clana nase "male" porodice :))

Termin mi je bio 4.3.2013 , prije termina na sedam dana sam isla na redovan pregled kod svoje babice,koja mi je vodila trudnocu. Na pregledu mi je rekla da je beba skrooooz nisko i da vjerovatno necu preci termin. Ja sam se dobro osjecala,na termin sam cak zadala i generalku po kuci. Taj dan sam trebala i do h&m otici,kupiti jos neke stvarcice za bebu. Medjutim ipak se odlucim da ja sredim po kuci, a sutradan da odem do h&m.Kad sam sve zavrsila po kuci,tu noc se okupam negdje posle ponoci , osusim i ispeglam kosu i kazem muzu da ja odoh u krevet,pogledam na sat vec je 01h. On ostade jos pricati s burazom na skype.Uvirih malo na RR preko mobila,vidim Iman pise kakav h&m mozda budem i bebu drzala u rukama do tad.user posted image user posted image Meni se cini samo sto sam zaspala,probudi me , upisa se .. dodjoh sebi malo skontam da je vodenjak pukao, zovem muzaa da mi dohvati peskir, u tom momentu kontam ode mi krevet u helac.Tad je vec bilo 04h,odmah mi je naumpala Iman i h&m.user posted image Ustanem odem do kupatila presvuci se,vracam se u sobu a moj muz veli :" pa tek sam zaspao"user posted image ,rekoh dragi moj ko te pita. Dogovorimo se da nazovem moju mamu da dodje kod cura,da ih ne bi budila da ih vodim kod prijateljice. Nazovem bolnicu i kazem da mi je vodenjak otisao, i da idalje voda curi. Babica mi rece ako nemam bolove da ne dolazim odmah, vec da dodjem u 08h,kako bolove nisam imala tako i nisam otisla odmah. Mm ode piti kafu,a ja pregledam torbu i spakujem jos sta mi treba. Oko pola sedam dodje moja mama,popijemo i s njom kafu ,ona me tjera da idem ,rekoh zeno rano je jos a ne boli me nista. Pocnemo se mi polako pakovati da ne probudimoo cure, mm vec izasao vani a ja slazem da moram do wc-a ,jer mi nedaju vise hodati kroz kucu,probudicu djecu... a ukradem se i odem poljubiti svoje dvije mezimice,ljepotice,zivote svojeuser posted image .. kad mi srce nije iskocilo.Poljubim ih,a suze same idu,user posted image odem do kupatila umijem se i tek onda izadjem. U putu do bolnice pricam s muzem,zezam ga kako koje dijete dobija svi u drugom auutu izadju iz bolniceuser posted image . To sve da ubijem strah koji osjecam, strah od poroda,strah zbog toga sto nemam nikakve bolove... Dodjosmo mi u bolnicu tacno u 8h,primi me babica i pita za bolove,rekoh joj da nemam nikakve bolove,osim sto voda idalje curi.Smjestise me u sobu, izmjerise mi temperaturu,pritisak i prikljucise ctg. Nakon 20 min dolazi babica i kaze da je ctg uredu,i da me ona ne bi pregledala vaginalno da mi ne izazove bolove,vec da cekamo,al naravno da ja odlucim. Dogovorimo se da ja i muz odspavamo malo tu, i da ce doci za jedno 2h ponovo da me pogleda. Legli nas dvoje,muz odmah zaspa a ja ne mogu,ubi me razmisljanje zasto se nista ne desava. Zaspim ja nekako, kad probudih me bol u ledjima. Pogledam na sat vec je 10.30 .. probudih se i mm ,a meni se ide na wc . Kazem mm da zove tu babicu ,jer bi isla u wc a ne znam da l' smijem. Dodje jedna studentkinja pita me kako sam ,rekoh joj da imam lagane bolove,nista strasno ,rece mi da sacekam ipak babicu da vidimo mogu li do wc-a. Dolazi babica i odmah me pregleda,kaze 5 cm si otvorena,vodimo te na porodjajno ,i govori brzo ces ti. Ja kontam u sebi,zeno draga kako brzo a samo 5 cm otvorena. Studentkinja me tjera da idem pjeske do radjaone a babica kaze da ce mi uciniti uslugu i voditi me na krevetu. Tresem se ja, cas mi zima,cas mi vruce...tek tada me uhvatio pravii strah. U 10.35 me uvode u radjaonu ,mm govori da mora otici pomjeriti sat na autu.Dadose mu neki papir da stavi u auto,da ne bi morao ici vise. Ja ostadoh sama s njima, podigose me na krevet,doktorica govori da skinem hlace,jer necu imati vremena ..Ja je gledam onako i kontaam eee da je to tako. Skidoh ja hlace, i dobih jakii napon,prregledase me i rekose da sam vec otvorena 10 cm.. ne vjerujem im,al se smijem, uskoro dolazi moja treca princeza i treca mamina ljepotica na ovaj svijet.. kaze doktorica sledeci napon i da tiskam,al se popravi kaze neeeeeee cekaj muza.. umirem od sege joj,i kazem ko sisa muza da se ja rijesim muke.. Dodje muz i jos dva napona i izleti moja crnokosa djevojcica sva ruzicasta,koja je to samo ljubav. tacno ljubav na prvi pogleduser posted image user posted image ..rodila se u 11.02.. samo mi je pokazase i kazu da ne dise kako treba,uzigrale se one ,zovu pedijatra .. jedna oko mene,jedna oko moje djevojcice ..Izadje i posteljica, ova sto je oko mene govori da gubim previse krvi.. Zove glavnu doktoricu da dodje. Izgubih ja i 900ml krvi. Pocese nekakvi komadi izlaziti,jedna mi pritiska stomak rukom kao da izadje sve ako ima jos .. Druga donosi onu spravu da radi uzv i da vidi da nije sta ostalo. Uradise uzv i kaze da nije nista ostalo,al da ce mi ukljuciti infuziju i dati jednu inekciju da ne bi previse iskrvarila. Dodje i pedijatar pregleda malenu i kaze da je sve ok ,samo da je bio veliki sok za nju jer se brzo sve odigralo. Govore da je prelijepa,kakvu samo kosicu ima te da mozemo odmah frizurice pravitiuser posted image . Stavise mi ja na grudi,a mm bjezi vani da telefonira,A jadnik sav preblijedio,pitaju ga je li dobro, ja se zezam rekoh hajde ba nije se on poradjao. Babica mi rece da me mora malo sasiti,jer sam pukla malo. Nakon toga premjestise nas na drugi krevet, i odmah pokusam da dojim svoje malo "Crnokoso cudo" .. Zezamo se ja i muz,kako je bila brza ,cak brza i od sestre joj Nejre,te da ce biti sigurno i lopovnija user posted image .. Oko 14h ode muz kuci, a mi ostale onako lezimo sve do pola pet kad je dosla sestrica da je izvaga i izmjeri ,rece da ima 3250gr i da je duga 50cm ,posle nas premjestise u nasu sobu. Navecer dodjose moje zlatice,moje srece da vide svoju malu seku.. Majko koliko pitanja, koliko poljubaca,koliko zagrljaja ..a mami srce punooo user posted image user posted image .. ..citav sviijet imam u rukama!! Nista mi teze nije bilo,nego kad su posle kuci ,one odose a ja ostadoh placem za njima..evo i ovo dok pisem suzice idu,ali suze radosnice. Danas je mama najsretnija, ima svoje tri princeze,Bogu hvala, mazimo se i volimo najvise na svijetu.. Mala Nadja uspjesno doji, i danas ima 4600gr i 55,5 duga. Seke su je dobro prihvatile, ljubomore malo ima,al sve je to dobro :))a mi, mm i ja se ponasamo kao da je oduvijek s nama ..user posted image
Kad se sjetim koliko sam se samo plasila poroda,a sve se tako dobro i brzo zavrsilo.user posted image U bolnici smo provele dva dana. Cim smo dosle kuci ja nisam cestito sjedila,vazda u pokretu bila. U utorak sam rodila,a prve goste u nedjelju imala. user posted image user posted image

Valjda ce neko imati vremena citati ovaj roman!user posted image user posted image

Kako lijepa p. prica...
Na pojedinom dijelovima kao da sam i sama pisala, bilo je identicnih emocija...
Ti si jedna velika, hrabra mamauser posted image

(odgovor članu InLove)
  Neposredna veza do poruke: 1893
19.4.2013 20:46:06   
Neca xxx
Predivna prica InLove. user posted image Zelim ti da ti cetvrti porod bude jos laksi. user posted image

A i ja sam se kao prava trudnica rasplakala, ali na onom dijelu kada pozdravlja svoje djevojcice prije odlaska u bolnicu i kada odlaze nakon posjete mami i seki.

Uzivaj sa svojom bebicom. Zelim ti da ti dugo, dugo bude ziva i zdrava. user posted image

“Samo sam htjela da imam nešto tvoje… Zauvijek…”
“Želiš nešto moje? Zauvijek? Da li bi prezime moglo da posluži?”

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1894
19.4.2013 22:35:23   
Ninushka
InLove, divna priča user posted image

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 1895
21.4.2013 22:13:19   
InLove
Hvala cure moje punooooo,punooooooooooouser posted image user posted image user posted image

Neca ne vjerujem da ce biti cetvrti put user posted image ..al nikad ne reci nikad,kazu od cega najvise bjezis to te stigne, pa cu ja radije sutiti user posted image

(odgovor članu Ninushka)
Neposredna veza do poruke: 1896
21.4.2013 22:17:22   
InLove

IZVORNA PORUKA: vila_7

InLove prelijepo i hB na laganom porodu...mada mogu misliti da je malo strasno bilo sto su rekli da ne dise kako treba i sto si ti krvi puno gubila

Uh... sa razlogom sam preskocila opisati kako mi je u tom trenutku bilo. user posted image ..al hvala Bogu sve se super zzavrsilo.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1897
23.4.2013 19:03:07   
nanika
InLove bas lijepa pricauser posted image

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 1898
29.4.2013 21:08:08   
InLove

IZVORNA PORUKA: nanika

InLove bas lijepa pricauser posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 1899
29.4.2013 21:56:32   
MicoTico
Moj drugi porod
I ovaj put prenesena trudnoća. Za boga milog, sve žene trudne 9 mj, samo ja u 10. mj ulazim. Javljam se na termin u naše jedino porodilište. Dr me pregleda, kaže neće sigurno još 7 dana, upisuje famozni 10 mj u nalaz i šalje me kući, da dođem konrolu za 2 dana.
ja se po kući razletim, vrijeme lijepo, pa perem prozore.
Na dan kontrole ja se lijepo spremim, našminkam, malo điđa oko vrata, ponesem račune od telefona da platim, pa da popijem sa svojim curama u banci koju kaficu. Povela svog tatu sa sobom i poslala ga na kafu da me čeka dok me pregledaju.
Primila me divna dr. kaže OK je to, otvorena 3 prsta,idemo te poroditi. Čuj idemo, gdje idemo, moram račune platitiuser posted image
Elem, odvedoše me u pripremnu sobu. Klistir, tuširanje, oblačenje njihove spavaćice (ja ništa sa sobom ponijela nisamuser posted image ).
Tati javim da me ne čeka, mm-u da me vode u rađaonu, ali da se ne trza nešto jer nema šanse da se ubrzo porodim.
11 sati je prije podne.Probili mi vodenjak, uključili drip. U to dolazi hrpa studenata. kontam , samo mi još oni fale. Sjede tu, smijure se, ništa ne vide naravno jer sam pokrivena čaršafom.
Čekaju da mi krenu bolovi, ali ništa. Oko sat "nebolova" kaže dr da idu oni, da ja neću ubrzo, te da će ih zvati kad porod krene.
Odoše oni i ja tek tad osjeti nekakav bol, kao menstrualni, niđe veze. Tek poslije 15 min još jedan isto takav, ma jedva da sam osjetila.
Ogroman je sat preko puta mene, gledam ga , mjerim, na 15 minuta su bolovi. I tad osjeti jedan baš jak, onaj pravi porođajni bol. 12:25 je na satu. Mob mi zvoni, ne prestaje. Sweet Home Alabama ječi kroz porodilište. Dr dotrča, kaže skroz otvorena. Babica me malo sjecnu.
Jedan napon, drugi, treći, gotovo. Babica drži mog dječaka, lijepog, crne kosice, sav je čist, ni krvi ni ničega. On sjajan, rumen, lijep, prelijep,...3.860 g, 54 cm. Daju mi ga , on prestaje da plače i gleda me, gleda me u oči nekako nevjerovatno prkosno škiljeći, kao da mi kaže: onako je kako ja hoću...uz pjesmu , u inat studentima koji negdje tamo tamane mastan burekuser posted image
Gledam na veliki sat - 12:30.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 1900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *