Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: InLove U iscekivanju petog clana nase "male" porodice :)) Termin mi je bio 4.3.2013 , prije termina na sedam dana sam isla na redovan pregled kod svoje babice,koja mi je vodila trudnocu. Na pregledu mi je rekla da je beba skrooooz nisko i da vjerovatno necu preci termin. Ja sam se dobro osjecala,na termin sam cak zadala i generalku po kuci. Taj dan sam trebala i do h&m otici,kupiti jos neke stvarcice za bebu. Medjutim ipak se odlucim da ja sredim po kuci, a sutradan da odem do h&m.Kad sam sve zavrsila po kuci,tu noc se okupam negdje posle ponoci , osusim i ispeglam kosu i kazem muzu da ja odoh u krevet,pogledam na sat vec je 01h. On ostade jos pricati s burazom na skype.Uvirih malo na RR preko mobila,vidim Iman pise kakav h&m mozda budem i bebu drzala u rukama do tad. Meni se cini samo sto sam zaspala,probudi me , upisa se .. dodjoh sebi malo skontam da je vodenjak pukao, zovem muzaa da mi dohvati peskir, u tom momentu kontam ode mi krevet u helac.Tad je vec bilo 04h,odmah mi je naumpala Iman i h&m. Ustanem odem do kupatila presvuci se,vracam se u sobu a moj muz veli :" pa tek sam zaspao" ,rekoh dragi moj ko te pita. Dogovorimo se da nazovem moju mamu da dodje kod cura,da ih ne bi budila da ih vodim kod prijateljice. Nazovem bolnicu i kazem da mi je vodenjak otisao, i da idalje voda curi. Babica mi rece ako nemam bolove da ne dolazim odmah, vec da dodjem u 08h,kako bolove nisam imala tako i nisam otisla odmah. Mm ode piti kafu,a ja pregledam torbu i spakujem jos sta mi treba. Oko pola sedam dodje moja mama,popijemo i s njom kafu ,ona me tjera da idem ,rekoh zeno rano je jos a ne boli me nista. Pocnemo se mi polako pakovati da ne probudimoo cure, mm vec izasao vani a ja slazem da moram do wc-a ,jer mi nedaju vise hodati kroz kucu,probudicu djecu... a ukradem se i odem poljubiti svoje dvije mezimice,ljepotice,zivote svoje .. kad mi srce nije iskocilo.Poljubim ih,a suze same idu, odem do kupatila umijem se i tek onda izadjem. U putu do bolnice pricam s muzem,zezam ga kako koje dijete dobija svi u drugom auutu izadju iz bolnice . To sve da ubijem strah koji osjecam, strah od poroda,strah zbog toga sto nemam nikakve bolove... Dodjosmo mi u bolnicu tacno u 8h,primi me babica i pita za bolove,rekoh joj da nemam nikakve bolove,osim sto voda idalje curi.Smjestise me u sobu, izmjerise mi temperaturu,pritisak i prikljucise ctg. Nakon 20 min dolazi babica i kaze da je ctg uredu,i da me ona ne bi pregledala vaginalno da mi ne izazove bolove,vec da cekamo,al naravno da ja odlucim. Dogovorimo se da ja i muz odspavamo malo tu, i da ce doci za jedno 2h ponovo da me pogleda. Legli nas dvoje,muz odmah zaspa a ja ne mogu,ubi me razmisljanje zasto se nista ne desava. Zaspim ja nekako, kad probudih me bol u ledjima. Pogledam na sat vec je 10.30 .. probudih se i mm ,a meni se ide na wc . Kazem mm da zove tu babicu ,jer bi isla u wc a ne znam da l' smijem. Dodje jedna studentkinja pita me kako sam ,rekoh joj da imam lagane bolove,nista strasno ,rece mi da sacekam ipak babicu da vidimo mogu li do wc-a. Dolazi babica i odmah me pregleda,kaze 5 cm si otvorena,vodimo te na porodjajno ,i govori brzo ces ti. Ja kontam u sebi,zeno draga kako brzo a samo 5 cm otvorena. Studentkinja me tjera da idem pjeske do radjaone a babica kaze da ce mi uciniti uslugu i voditi me na krevetu. Tresem se ja, cas mi zima,cas mi vruce...tek tada me uhvatio pravii strah. U 10.35 me uvode u radjaonu ,mm govori da mora otici pomjeriti sat na autu.Dadose mu neki papir da stavi u auto,da ne bi morao ici vise. Ja ostadoh sama s njima, podigose me na krevet,doktorica govori da skinem hlace,jer necu imati vremena ..Ja je gledam onako i kontaam eee da je to tako. Skidoh ja hlace, i dobih jakii napon,prregledase me i rekose da sam vec otvorena 10 cm.. ne vjerujem im,al se smijem, uskoro dolazi moja treca princeza i treca mamina ljepotica na ovaj svijet.. kaze doktorica sledeci napon i da tiskam,al se popravi kaze neeeeeee cekaj muza.. umirem od sege joj,i kazem ko sisa muza da se ja rijesim muke.. Dodje muz i jos dva napona i izleti moja crnokosa djevojcica sva ruzicasta,koja je to samo ljubav. tacno ljubav na prvi pogled ..rodila se u 11.02.. samo mi je pokazase i kazu da ne dise kako treba,uzigrale se one ,zovu pedijatra .. jedna oko mene,jedna oko moje djevojcice ..Izadje i posteljica, ova sto je oko mene govori da gubim previse krvi.. Zove glavnu doktoricu da dodje. Izgubih ja i 900ml krvi. Pocese nekakvi komadi izlaziti,jedna mi pritiska stomak rukom kao da izadje sve ako ima jos .. Druga donosi onu spravu da radi uzv i da vidi da nije sta ostalo. Uradise uzv i kaze da nije nista ostalo,al da ce mi ukljuciti infuziju i dati jednu inekciju da ne bi previse iskrvarila. Dodje i pedijatar pregleda malenu i kaze da je sve ok ,samo da je bio veliki sok za nju jer se brzo sve odigralo. Govore da je prelijepa,kakvu samo kosicu ima te da mozemo odmah frizurice praviti . Stavise mi ja na grudi,a mm bjezi vani da telefonira,A jadnik sav preblijedio,pitaju ga je li dobro, ja se zezam rekoh hajde ba nije se on poradjao. Babica mi rece da me mora malo sasiti,jer sam pukla malo. Nakon toga premjestise nas na drugi krevet, i odmah pokusam da dojim svoje malo "Crnokoso cudo" .. Zezamo se ja i muz,kako je bila brza ,cak brza i od sestre joj Nejre,te da ce biti sigurno i lopovnija .. Oko 14h ode muz kuci, a mi ostale onako lezimo sve do pola pet kad je dosla sestrica da je izvaga i izmjeri ,rece da ima 3250gr i da je duga 50cm ,posle nas premjestise u nasu sobu. Navecer dodjose moje zlatice,moje srece da vide svoju malu seku.. Majko koliko pitanja, koliko poljubaca,koliko zagrljaja ..a mami srce punooo .. ..citav sviijet imam u rukama!! Nista mi teze nije bilo,nego kad su posle kuci ,one odose a ja ostadoh placem za njima..evo i ovo dok pisem suzice idu,ali suze radosnice. Danas je mama najsretnija, ima svoje tri princeze,Bogu hvala, mazimo se i volimo najvise na svijetu.. Mala Nadja uspjesno doji, i danas ima 4600gr i 55,5 duga. Seke su je dobro prihvatile, ljubomore malo ima,al sve je to dobro :))a mi, mm i ja se ponasamo kao da je oduvijek s nama .. Kad se sjetim koliko sam se samo plasila poroda,a sve se tako dobro i brzo zavrsilo. U bolnici smo provele dva dana. Cim smo dosle kuci ja nisam cestito sjedila,vazda u pokretu bila. U utorak sam rodila,a prve goste u nedjelju imala. Valjda ce neko imati vremena citati ovaj roman! Kako lijepa p. prica... Na pojedinom dijelovima kao da sam i sama pisala, bilo je identicnih emocija... Ti si jedna velika, hrabra mama
|