|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
27.4.2013 22:53:30   
sporty mamaa
Itko? Evo dala sam dalsy ima 38.9. Sad me zanima mogu li koristit kombinaciju dalsy i lupocet cepici i u kojim razmacima. Pise da ovaj dalsy ide svakih 6 sati, a ide noc, sta cu ako joj recimo oko 2 poraste temperatura, a dalsy znaci mogu tek oko pola 5...

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 2151
27.4.2013 23:03:12   
Lejla Ka
Možeš uvijek pozvati pedijatriju u hitnoj pomoći i konsultovati se.
Za paracetamol (Lupocet) i ibuprofen (Dalsi) kažu da se mogu dati u kombinaciji tako da "presjeku" jedan drugi, u smislu da se daju na pola razmaka između doza onog drugog, dakle na 3-4h od date doze. Ako dijete ima čest proljev, daji stalno po malo rehidracije.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 2152
27.4.2013 23:04:47   
Enchy
Koji cepis si dala, Lupocet ili Voltaren?
Ako je Voltaren, onda, bez obzira sto je vjerovatno to beba izbacila kroz proljev, ja bih malo sacekala i onda dala Dalsy, jer oni su na istoj bazi. A ako je Lupocet, onda mozes dati odmah Dalsy. Imas na uputstvu koja je doza ok za koji uzrast. A doktoru svakako ako se isto nastavi tokom noci i ujutro, jer dijete moze dehidrirati.

Neposredna veza do poruke: 2153
27.4.2013 23:07:23   
Enchy
Vidim da si vec u međuvremenu dala Dalsy. A kako rece Lejla Ka, mozes na 3-4 sata kombinovati Lupocet i Dalsy.

(odgovor članu Enchy)
Neposredna veza do poruke: 2154
27.4.2013 23:07:27   
sporty mamaa
Cepici su lupocet. Znaci oko 10 i po sam dala dalsy, za 4 sata mogu lupocet, pa opet za 4 dalsy?? Hvala...

(odgovor članu Enchy)
Neposredna veza do poruke: 2155
27.4.2013 23:07:38   
Lejla Ka
Nisu Voltaren i Dalsy na istoj bazi. Voltaren je diklofenak, a Dalsy ibuprofen, to su različiti aktivni sastojci.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Enchy)
Neposredna veza do poruke: 2156
27.4.2013 23:10:31   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Cepici su lupocet. Znaci oko 10 i po sam dala dalsy, za 4 sata mogu lupocet, pa opet za 4 dalsy?? Hvala...

U principu bi moglo tako. Ali ja bih ipak voljela da nazoveš pedijatriju u Hitnoj i provjeriš.

Zašto očekuješ da će temp. tako brzo rasti, jel tvoje dijete inače tako reagovalo na temperaturu? Jesi li probala kad skidati vlažnim oblogama na udovima?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 2157
27.4.2013 23:14:46   
Enchy

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Nisu Voltaren i Dalsy na istoj bazi. Voltaren je diklofenak, a Dalsy ibuprofen, to su različiti aktivni sastojci.

Ma mozda si u pravu:) znam da se ne bi trebali kombinovati Voltaren i Dalsy ovako na 3-4 sata kao sto mogu lupocet i dalsy, tako mi doktorica rekla

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2158
27.4.2013 23:15:07   
ladyblue RR

možeš i za 2 sata ako Dalsy ne djeluje. slobodno. ja sam to radila po preporuci pedijatra.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

Neposredna veza do poruke: 2159
27.4.2013 23:38:45   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Enchy

Ma mozda si u pravu:) znam da se ne bi trebali kombinovati Voltaren i Dalsy ovako na 3-4 sata kao sto mogu lupocet i dalsy, tako mi doktorica rekla

To možda jeste.

U svakom slučaju, pedijatar u Hitnoj je dostupan cijelu noć, to je najlakše odraditi. Čovjek se nekad u stresu ne sjeti nekih jako jednostavnih stvari.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Enchy)
Neposredna veza do poruke: 2160
28.4.2013 0:20:22   
sporty mamaa

U principu bi moglo tako. Ali ja bih ipak voljela da nazoveš pedijatriju u Hitnoj i provjeriš.

Zašto očekuješ da će temp. tako brzo rasti, jel tvoje dijete inače tako reagovalo na temperaturu? Jesi li probala kad skidati vlažnim oblogama na udovima?

Pa evo u ovih godinu i 7 mjeseci ovo nam je druga "prava" temperatura. Po danu joj je prvi put cepic djelovao oko 5 sati, a po noci otprilike za 4 sata je rasla tura. Pitam jer nemam iskustva sa dalsy sirupom pa ne znam kako on djeluje... Sramota me reci ali nemam broj hitne na pedijatriji, nisam nikad zvala nikog a znam da to treba imati.
Obloge sam joj stavljala ali po danu ona to skine, valjda joj smeta, a po noci joj stavim ili senf ili tople vode pa mijenjam. U biti oblozi joj pomazu kod visoke temp.jedino uz lijekove.
Sjetih se da je sutra nedjelja, a ako odem na pedijatriju ostavit ce nas sigurno, a pregurali smo i gore bez bolnice... U pon.je kontam odvest njenoj pedijatrici da joj pogleda grlo, jer sam ja do neki dan pila antibiotik.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2161
28.4.2013 0:22:03   
sporty mamaa

IZVORNA PORUKA: ladyblue

možeš i za 2 sata ako Dalsy ne djeluje. slobodno. ja sam to radila po preporuci pedijatra.

Hvala, kroz pola sata od davanja dalsy spala na 36.5... evo sad spava.

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 2162
28.4.2013 0:23:24   
sporty mamaa

IZVORNA PORUKA: Enchy

Koji cepis si dala, Lupocet ili Voltaren?
Ako je Voltaren, onda, bez obzira sto je vjerovatno to beba izbacila kroz proljev, ja bih malo sacekala i onda dala Dalsy, jer oni su na istoj bazi. A ako je Lupocet, onda mozes dati odmah Dalsy. Imas na uputstvu koja je doza ok za koji uzrast. A doktoru svakako ako se isto nastavi tokom noci i ujutro, jer dijete moze dehidrirati.

Hvala, evo pocela je piti vodu, i dajem joj rehidromix.

(odgovor članu Enchy)
Neposredna veza do poruke: 2163
28.4.2013 0:25:17   
AnLu
Lejla diklofenak i brufen su na istoj bazi, spadaju istoj grupi ljekova.

A. 10.02.2010.
L. 12.08.2011.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2164
28.4.2013 0:30:42   
hanabanana
Ako ima proljev i temperaturu ja bih isla ljekaru.

(odgovor članu AnLu)
Neposredna veza do poruke: 2165
28.4.2013 0:36:29   
AnLu

Ima neki ORL u DZ Otoka kojeg svi hvale, ali ne znam kako se zove.

Dr Katica, vodila sam ja Anu njemu. Ciko nekih 50 godina, blag, detaljan, e sad strucnost ne znam jer smo jednom samo bili jer nas je nasa pedijatrica poslala njemu, ovo posle operacije jer je htjela jos necije misljenje, a njemu kao vjeruje, pa njegovo.

A. 10.02.2010.
L. 12.08.2011.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2166
28.4.2013 12:21:31   
sporty mamaa
Sinoc smo se borili s temp cijelu noc, pije vodu i caj i sta god popije proljev. Jos mi i starija ima temperaturu, poludit cu. Sta mislite da uzmem enterofuril pa cemo sutra pedijatru??

(odgovor članu AnLu)
Neposredna veza do poruke: 2167
28.4.2013 12:51:02   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: sporty mama
Sinoc smo se borili s temp cijelu noc, pije vodu i caj i sta god popije proljev. Jos mi i starija ima temperaturu, poludit cu. Sta mislite da uzmem enterofuril pa cemo sutra pedijatru??

Ja bih jos juce bila kod ljekara. Dijete pod tem. i proljevom brzo dehidrira.
Enterofuril se ne daje djeci mladjoj od 2 godine.

< Poruku je uredio hanabanana -- 28.4.2013 12:52:56 >

Neposredna veza do poruke: 2168
28.4.2013 14:45:17   
AnLu
Sporty mama ja bih je odvela dr cisto da sam mirna, ali vidi kakva joj je koza, povuci joj onaj dio koze na vratu gdje je kao "rupa" i ako se koza brzo vraca znaci da djete vec ima dovoljno tecnosti, a ako se ne vraca znaci da je djete dehidriralo vec. Enterofuril sam ja Luki davala malo prije prvog rodjendana po preporuci pedijatra, a Ani jos sa sest mjeseci, ali onaj sirup enterofuril baby.

A. 10.02.2010.
L. 12.08.2011.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 2169
28.4.2013 14:53:10   
niki83
Enterofuryl je i nama uvijek pomogao.. Ja cim vidim da se radi o stomacnoj virozi ukljucujem ga, i sigurna sam da ce djelovati skoro pa od prve doze. Ali srecom nikad nismo imale i temperaturu kod ovih viroza, tako da boh zbog ture ipak dijete odvela, da se radi o mom naravno user posted image
U svakom slucaju sretno, da sve sto prije prodje user posted image

N&N

(odgovor članu AnLu)
Neposredna veza do poruke: 2170
28.4.2013 15:39:49   
sporty mamaa
anlu probala sam to uradit odma se vraca koza... dajem joj po spricu orosala na svakih 5 min buni se ali popije. evo tek sad joj pocela rasti temp cijelo jutro je nije imala. samo me proljev muci, jel sad smijem entero ili ne... a doktoru cemo ujutro svakako. pratim joj stanje naravno ako vidim i najmanji znak dehidracije idemo u hitnu. i starija mi od jutros ima temp, a ja sama kuci, muz radi uzas...

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 2171
28.4.2013 15:40:37   
sporty mamaa

IZVORNA PORUKA: niki83

Enterofuryl je i nama uvijek pomogao.. Ja cim vidim da se radi o stomacnoj virozi ukljucujem ga, i sigurna sam da ce djelovati skoro pa od prve doze. Ali srecom nikad nismo imale i temperaturu kod ovih viroza, tako da boh zbog ture ipak dijete odvela, da se radi o mom naravno user posted image
U svakom slucaju sretno, da sve sto prije prodje user posted image

koliko je dijete bilo staro kad ste uzimali enterofuril...

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 2172
28.4.2013 19:35:47   
niki83
Izvini, nisam bila online od kako napisah post danas user posted image
Nadam se da si dala Enterofuryl, jer mi smo ga s godinu i po dobili, mislim na sirup, naravno.
A ja sam i sama jos nekad prije uzimala kapsule i uvjerila se da je dobar!
U svakom slucaju to je Bosnalijekov sirup i bas se moze uputstvo naci na netu..evo ja cu probati odmah.

N&N

Neposredna veza do poruke: 2173
28.4.2013 19:40:10   
niki83
Nadjoh ovo:
"Enterofuryl oralna suspenzija primjenjuje se u djece starije od 2 godine i odraslih u liječenju akutno proljeva infektivnog porijekla.
Tretman ne izuzima dijetetske mjere i rehidrataciju ukoliko se ukaže potreba za istom."

Na uputstvu pise, evo ovdje http://www.bosnalijek.ba/udoc/Enterofuryl_suspenzija.pdf
Ne znam sad smijes li na svoju ruku user posted image

N&N

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 2174
28.4.2013 21:35:43   
AnLu
Ja sam davala djeci prije godine dana po preporuci pedijatra, jos kod nas nije bilo takvo stanje ko kod vas, bilo je blaze po 3-4 stolice dnevno, ali je dugo trajalo. Znam sigurno da je i ladyblue davala malenoj dok je lezala na pedijatriji zbog proliva a imala je tacno godinu dana.

A. 10.02.2010.
L. 12.08.2011.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 2175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *