|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
2.5.2013 23:49:52   
R&T@

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

danas bez temperature Bogu hvala.

hBuser posted image

Da nije bio trodnevni?

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 2201
   [Obrisana poruka]
2.5.2013 23:55:51   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu R&T@)
  Neposredna veza do poruke: 2202
3.5.2013 0:12:47   
sporty mamaa

IZVORNA PORUKA: tajra

danas bez temperature Bogu hvala.

hBuser posted image

Da nije bio trodnevni?

Nije taj smo vec imali davnouser posted image user posted image Ovo su one obje pokupile virus neki.
Ja bih svima kod visoke temp.savjetovala bjelance na leda, senf na noge. Nama je uz dalsy koji nije djelovao bas dobro ni nakon sat i pol ovo sa 41 spustilo na 37 za nekih 15 minuta... A taman smo se bili spremili za hitnu i ja izmjerim kad gle cudauser posted image user posted image

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 2203
3.5.2013 8:34:13   
selebriti

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: tajra

IZVORNA PORUKA: selebriti

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

ne drži dijete u krilu ono uz sebe...

Postoji preporuka da se dijete u temepraturi baš drži uz sebe jer ako je djetetova temperatura viša od normalne, onda je tijelo zdrave osobe preuzima na sebe (s obzirom da je njegova niža) i odvodi. Čisti zakon fizike. Još se ti i oznojiš pa i time pospješiš spuštanje temperature.

ovo je nesto najbolje, mi praktikujemo umjesto paracetamola.

Ja prvi put cujem/citamuser posted image

i ja...čak šta više doktorica me naružila...
jer sma H u trodnevnoj groznici 14 ferbuara 2007 godine držala cijelu noć na rukama uz sebe...
kad sma ženi rekla kaže mi ni slučajno...radkomotite dijete , ne stavljate je uz sebe , ne porkivajte da se preznoji može doći do ''frasa'' jer je imala i do 41 temperaturuuser posted image

Ja sam to, očito, instinktivno radila. Doduše, nije nam tura bila viša od 38 i obarali smo je ovako. Dijete stavim pored sebe, uzmem rukice i none svojim rukama i ona se komplet preznoji nakon nekog vremena.
Kažem nama je ovo pomoglo. I najmanje samo ovako dva puta oborili tu temperaturu.

Kod trodnevnog, temperatura 39, 6, koristili smo čepić.

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2204
3.5.2013 22:57:27   
sporty mamaa
Inventar sam na temiuser posted image Vise me sramota majke mi. Al nikako da nas popustiuser posted image
N mi danas oko 7 i po pala s ljuljacke i lupila sanzno ledima i glavom o potiljak. Srce mi je stalo. Odmah sam je odvela u hitnu. Ima cvorugu na potiljku. Kazu da je pratim. Evo maloprije mi zaspala, ne povraca, nije joj muka, ali mene strah. Ne znam sta da joj stavim na cvorugu, nemam pojma da li da je budim ili sta. Nakon milion neprospavanih noci kad smo se konacno rijesili temp.danas da nam se desi ovouser posted image user posted image

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 2205
3.5.2013 23:02:58   
Hanady RR

Inventar sam na temiuser posted image Vise me sramota majke mi. Al nikako da nas popustiuser posted image
N mi danas oko 7 i po pala s ljuljacke i lupila sanzno ledima i glavom o potiljak. Srce mi je stalo. Odmah sam je odvela u hitnu. Ima cvorugu na potiljku. Kazu da je pratim. Evo maloprije mi zaspala, ne povraca, nije joj muka, ali mene strah. Ne znam sta da joj stavim na cvorugu, nemam pojma da li da je budim ili sta. Nakon milion neprospavanih noci kad smo se konacno rijesili temp.danas da nam se desi ovouser posted image user posted image

draga ne brini se...
ako kažu u hitnoj da je ok ...samo je prati...
mora spavati...
vidi sutra...
predpodtavsljama da su joj radili ''nalaz'' prtom ispred očiju...u redu je...
baš mi je žaouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 2206
3.5.2013 23:08:52   
sporty mamaa
je radili su joj to, i pregledali je. Lijegali na stol, ona tamo izvaljivala gluposti nasmijavala ih... Bas neka fina doktorica bila. Ma ja stalno diram ovu cvorugu, cak sam umislila i da je vecauser posted image user posted image
Hvala ti puno

Neposredna veza do poruke: 2207
4.5.2013 0:08:24   
saritaa

je radili su joj to, i pregledali je. Lijegali na stol, ona tamo izvaljivala gluposti nasmijavala ih... Bas neka fina doktorica bila. Ma ja stalno diram ovu cvorugu, cak sam umislila i da je vecauser posted image user posted image
Hvala ti puno

uh bas mi je zao user posted image , pusti dijete neka spava, samo je prati, bit ce to uredu, tvrde su njihove glavice bona, mene kad moji drmnu u glavu njima nista a ja samo sto ne zaplacem.

Ako te jednog dana sustigne bijeda, ti ne govori Stvoritelju o tome kako imas jako veliki problem.Okreni se svojoj bijedi i reci joj da ti imas jako mocnog Stvoritelja.

mamina princeza 25.02.2008.
mamin princ 01.10.2011

Neposredna veza do poruke: 2208
4.5.2013 0:23:44   
sporty mamaa

IZVORNA PORUKA: saritaa

Hvala ti puno

uh bas mi je zao user posted image , pusti dijete neka spava, samo je prati, bit ce to uredu, tvrde su njihove glavice bona, mene kad moji drmnu u glavu njima nista a ja samo sto ne zaplacem.

Joj hvala ma mrzim te udarce u glavuuser posted image user posted image

(odgovor članu saritaa)
Neposredna veza do poruke: 2209
4.5.2013 0:26:24   
saritaa

IZVORNA PORUKA: saritaa

Hvala ti puno

Joj hvala ma mrzim te udarce u glavuuser posted image user posted image

ma znam i ja isto, kad vidim cvorugu nije mi dobro, ali sta ces sve je to dio njihovog odrastanja i naseg roditeljskog staza user posted image

Ako te jednog dana sustigne bijeda, ti ne govori Stvoritelju o tome kako imas jako veliki problem.Okreni se svojoj bijedi i reci joj da ti imas jako mocnog Stvoritelja.

mamina princeza 25.02.2008.
mamin princ 01.10.2011

Neposredna veza do poruke: 2210
20.5.2013 21:20:51   
Vinetu
Drage moje, mom sinu su 4,5 mjeseca. Dosad je već u tri navrata ozbiljno kašljao. Prvi put, sa 40 dana, imao je bronhijalitis, morali smo ga inhalirati. Drugi put, sa tri mjeseca, inhalacije + Prospan. Treći put, sa navršena 4 mjeseca, inhalacije + Prospan, s tim da ga nismo vodili doktoru već smo ovo primijenili na svoju ruku (kupili i inhalator, da ga ne vodimo po DZ).
Evo, noćas ga opet čujem kako kašlje user posted image . Ne znam više šta da radimuser posted image . Starija kćerka, on i ja već dugo kašljemo - kašalj se smiri na deset_ak dana, pa onda opet krenemo kašljati... i muž od neki dan kašlje. Za nas starije je lahko, pit ćemo čajeve, jesti voće i med, ali ne znam šta njemu da dam.
Kako da spriječim da se ovo povremeno kašljucanje razvije u ozbiljni kašalj?
Previše je to za ova 4,5 mjeseca, koliko ima. Pije AD mlijeko i dajem mu čaj od komorača već dvije-tri sedmice. Ništa drugo od hrane i sokova nisam uvela, niti sam planirala do šestog mjeseca išta i uvoditi. Ni ovaj čaj od komorača ne bih uvela da nije početkom mjeseca bilo onih vrućina, pa je maleni slabije jeo, a mnogo se znojio.

< Poruku je uredio Vinetu -- 20.5.2013 21:22:38 >

(odgovor članu saritaa)
Neposredna veza do poruke: 2211
20.5.2013 21:25:49   
AnLu
Kao prvo ko mu je dao dijagnozu bronhijalitis, jeste li lezali u bolnici sa tm dijagnozom? Ta se dijagnoza mora hospitalizirati i to nije ni malo bezazleno, ne strasim te da ne bude ja neka babarogauser posted image . Kao drugo ako svi ukucani kasljete onda moguce da je kod njega isti virus za koji inhalacije ne pomazu, ne znam sa cim ga inhaliras, obicna fizioloska ok, ali da li jos sta stavljas unutra? Imas onih balzama sto se mazu na prsa, provjeri da li smiju tako maloj bebi, a svinjska ili guscja mast ili kozji loj na prsa u slucaju da nema temperature ti je idealan prirodni ljek. Kome dr ides? Jesi li u Sarajevu?

A. 10.02.2010.
L. 12.08.2011.

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2212
20.5.2013 21:27:54   
bebaa
provjeri i da nije alergija na neke inhalatorne alergene...da li ste vi porodično alergični na neke stvari...puši li se u blizini djeteta...

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu AnLu)
Neposredna veza do poruke: 2213
20.5.2013 22:03:56   
škorpija
joj ja na svakoj temi nađem sličan problem kakav sam ja imala, vinetu , moj mala je prvi put s 4 mjeseca dobio bronhiolitis (dijagnoza dr. gordana vuković), terapija inhalacije, kasnije je to prešlo u bronhitis, svaka prehlada je azvršavala sa inhalacijama jer ništa drugo nije pomagalao, na kraju smo kupili inhalator uštedjeli i sebi i djetetu dosta muke, sami ga inhaliramo ventolinom po potrebi i hvala bogu u 4 godine popio je jedan antibitik

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 2214
20.5.2013 22:06:33   
škorpija

IZVORNA PORUKA: škorpija

joj ja na svakoj temi nađem sličan problem kakav sam ja imala, vinetu , moj mala je prvi put s 4 mjeseca dobio bronhiolitis (dijagnoza dr. gordana vuković), terapija inhalacije, kasnije je to prešlo u bronhitis, svaka prehlada je azvršavala sa inhalacijama jer ništa drugo nije pomagalao, na kraju smo kupili inhalator uštedjeli i sebi i djetetu dosta muke, sami ga inhaliramo ventolinom po potrebi i hvala bogu u 4 godine popio je jedan antibitik

i da probali smo sve domaće preparate, svinjsku prepranu mast, kozji loj, sirup od borovih iglica, specijalni med za bronhitis, sirupi sto vrsta, ništa nije pomagalo, najbolji nam je bio dr. theis eukaliptus balsam koji i danas koristimo

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2215
21.5.2013 8:11:34   
Vinetu
IZVORNA PORUKA: AnLu
Kao prvo ko mu je dao dijagnozu bronhijalitis, jeste li lezali u bolnici sa tm dijagnozom? Ta se dijagnoza mora hospitalizirati i to nije ni malo bezazleno, ne strasim te da ne bude ja neka babarogauser posted image . Kao drugo ako svi ukucani kasljete onda moguce da je kod njega isti virus za koji inhalacije ne pomazu, ne znam sa cim ga inhaliras, obicna fizioloska ok, ali da li jos sta stavljas unutra? Imas onih balzama sto se mazu na prsa, provjeri da li smiju tako maloj bebi, a svinjska ili guscja mast ili kozji loj na prsa u slucaju da nema temperature ti je idealan prirodni ljek. Kome dr ides? Jesi li u Sarajevu?

S bronhijalitisom smo ležali dan i po na Pedijatrijskoj klinici na Jezeru, primao je samo inhalacije fiziološkom otopinom, poslije toga nastavili sa inhalacijama u DZ. Tada mu je bilo tačno 40 dana.
Kući sam ga inhalirala također fiziološkom otopinom. Ne bih ništa drugo uključila bez savjeta doktora.
Jesam u Sarajevu. Vodi nas dr Zijadić u DZ Ilidža.

IZVORNA PORUKA: škorpija
i da probali smo sve domaće preparate, svinjsku prepranu mast, kozji loj, sirup od borovih iglica, specijalni med za bronhitis, sirupi sto vrsta, ništa nije pomagalo, najbolji nam je bio dr. theis eukaliptus balsam koji i danas koristimo

Ovaj balzam je odličan! Koristim ga za stariju kćerku i veoma sam zadovoljna. Ne preporučuje se djeci mlađoj od 6 mjeseci, pa ga zato nisam stavljala sinu. Morat ću potražiti koziji ili guščiji loj jer je to izgleda jedino što mogu primijeniti sada.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2216
21.5.2013 8:19:13   
Vinetu
IZVORNA PORUKA: bebaa

provjeri i da nije alergija na neke inhalatorne alergene...da li ste vi porodično alergični na neke stvari...puši li se u blizini djeteta...

Niko u porodici, užoj i široj, nije alergičan ni na šta. Muž puši, ali na balkonu, tako da dim uopće ne ulazi u kuću.
Moguće da i malena donese neki virus iz vrtića, ali baš mi ga je žao ovako malog kad kašlje. Kćerka je tek sa 2 godine prvi put zakašljala i to čim je krenula u vrtić. Ona je od prvog dana bila na AD mlijeku, a sina sam isključivo dojila prva dva mjeseca. Onda sam morala preći na AD mlijeko, zbog svojih zdravstvenih problema.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 2217
21.5.2013 8:21:24   
bebaa

IZVORNA PORUKA: Vinetu

IZVORNA PORUKA: bebaa

Niko u porodici, užoj i široj, nije alergičan ni na šta. Muž puši, ali na balkonu, tako da dim uopće ne ulazi u kuću.
Moguće da i malena donese neki virus iz vrtića, ali baš mi ga je žao ovako malog kad kašlje. Kćerka je tek sa 2 godine prvi put zakašljala i to čim je krenula u vrtić. Ona je od prvog dana bila na AD mlijeku, a sina sam isključivo dojila prva dva mjeseca. Onda sam morala preći na AD mlijeko, zbog svojih zdravstvenih problema.

obrati se homeopati....moj savjet.....

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2218
21.5.2013 8:27:39   
Hanady RR
Vinetu žao mi je što se sa tim borite...
očito virus šeta oko vas i maleni ga ''pokupi''...
nos procuri, beba leži...slije se na brohije i tu ''upali''...dovodi do kašlja itd...moja mlađa kćer se borila od 4 mjeseca sa istim...
ona je isključivo dojila ali sma joj sa 4 i pol mjeseca uvela na kašiku čaj od luka i jabuke..
izbacivala je sekret stolicom...
velika pomoć u rješavanju sekreta iz nosa bio nam je babyvac u kombinaciji sa fiziološkom...
ja loj bilo koje vrste u hranu nisma smjela uvoditi prije godine...
za vanjsku upotrebu da...ali vrlo rijetko tj nikak jer je moja bila skona dobiti temperaturu u noći te je isto moglo smao pogoršati a ne pomoći

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2219
21.5.2013 8:37:27   
Vinetu
Vinetu žao mi je što se sa tim borite...
očito virus šeta oko vas i maleni ga ''pokupi''...
nos procuri, beba leži...slije se na brohije i tu ''upali''...dovodi do kašlja itd...moja mlađa kćer se borila od 4 mjeseca sa istim...
ona je isključivo dojila ali sma joj sa 4 i pol mjeseca uvela na kašiku čaj od luka i jabuke..
izbacivala je sekret stolicom...
velika pomoć u rješavanju sekreta iz nosa bio nam je babyvac u kombinaciji sa fiziološkom...
ja loj bilo koje vrste u hranu nisma smjela uvoditi prije godine...
za vanjsku upotrebu da...ali vrlo rijetko tj nikak jer je moja bila skona dobiti temperaturu u noći te je isto moglo smao pogoršati a ne pomoći

Mislila sam stavljati obloge od loja. Maleni nije dosad imao visoku temperaturu, osim prije 15-20 dana, u dva navrata je imao 37.3. Kasnije ga vodimo doktorici, a pokušat ću što prije nabaviti i loj.

Neposredna veza do poruke: 2220
21.5.2013 10:28:28   
Vinetu
Nabavila sam koziji loj, tj. dobit ću ga poslijepodne. (Odoh sad da tražim kako da pripremim obloge)

Neki dan sam dobila i domaći sirup/sok od kadulje! Šta mislite, smijem li ga davati bebi (4,5 mjeseca)?

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2221
21.5.2013 13:16:36   
Lejla Ka
Ima li neko da vodi dijete u pulmo alergološko savjetovalište u KCU Sarajevo? Treba mi info da li se naručuje za prick testove i ako da na koji broj se naručuje? Hvala.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2222
21.5.2013 17:40:25   
Vinetu
Bili kod doktorice. Pluća su čista, grlo crveno. Dobio je Cefaklor. Isprva nije predložila inhalacije, ali kad sam je pitala možemo li ga inhalirati fiziološkom otopinom, rekla je da možemo.

Smijem li mu preventivno stavljati obloge od kozijeg loja iako su mu pluća čista?

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2223
21.5.2013 17:54:11   
koka i po
ako ima temperaturu ni slucajno oblagati pluca djetetu.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2224
21.5.2013 18:14:30   
Vinetu
Nema je uopće! Znači - može i preventivno!

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 2225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *