|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
16.4.2013 17:02:49   
first sunshine
Pozdrav svima, samo da se prijavim da sam i ja u fet postupku (nakon jednog neuspjelog IVFa). Jakuta sta je s tobom, jesi li radila betu?

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 1226
16.4.2013 20:22:47   
Mia
first sunshine da FET aBd bude uspjesan user posted image user posted image I ja bih aBd trebala uskoro na FET.

pahuljicamala kod mene je bilo ovako:
- 2 dan ciklusa sam bila na UZV i odredjena mi terapija
- od 3 do 7 dana ciklusa sam pila po 2 femare dnevno i primala po 150 jedinica puregona
- 8 dan ciklusa je bila folikulometrija
- od 8 do 11 dana ciklusa sam primala po 150 jedinica puregona, 1 merional i 1 cetotide
- 11 dan ciklusa je ponovo bila folikulometrija i taj dan uvecer sam primila stopericu (ovitrelle)
- 13 dan ciklusa bila punkcija
- sve injekcije sam primala oko 13 sati, osim stoperie koja je bila u 19:30.

Nazalost, embriotransfer je odgodjen jer je dr. ocijenio da postoji rizik od hiperst.

Nadam se da ce kod tebe sve biti OK i da ces nam se uskori javiti sa lijepim vijestima user posted image .... nadam se da nisam zakasnila sa odgovorom.

< Poruku je uredio Mia -- 16.4.2013 20:36:54 >

(odgovor članu first sunshine)
Neposredna veza do poruke: 1227
16.4.2013 20:40:16   
Mia
pahuljicamala zaboravila sam ti napisati da smo mm i ja prva tri dana pili po 1 sumamed, koji se daje radi prevencije. I ja sam cijelo vrijeme pila folnu kiselinu.

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1228
18.4.2013 11:26:48   
jakuta
Drage moje evo i mene.
Prvo da vam se izvinem što nisam pisala,kući mi računar u kvaru,pa vam se evo javljam s posla.
Nažalost ni ovaj put ništa :( ,beta 2,39 ,a već danas stigla vještica.
Ljubim vas sve.

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1229
18.4.2013 11:26:54   
first sunshine
hvala Mia user posted image
i ja se nadam sa ce sve aBd biti ok, a sada sam i mnogo opustenija (hvala Bogu dragom). Ipak je ova procedura dosta laksa i "podnosivija". Prije svega jer je kraca, tj period nakon transfera je kraci, pa samim tim i ono iscekivanje do bete koje se razvuce kao godina. Meni je bar taj period bio najkriticniji, igra nerava..
Dok sada nema ni injekcija, ni folikulometrija...
Naravno sve to nama nije tesko, kada znamo zasto se borimo, ali jeste ipak psihicko opterecenje.
Zato svim borbenim, jakim, zenama koje se trude i rade sta sve ne za user posted image zelim da sto prije ostvare svoju zelju.

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1230
18.4.2013 11:29:21   
jakuta

IZVORNA PORUKA: first sunshine

Pozdrav svima, samo da se prijavim da sam i ja u fet postupku (nakon jednog neuspjelog IVFa). Jakuta sta je s tobom, jesi li radila betu?

Draga first,želim ti od srca ovaj put da ti uspije i da se riješiš svih ovih injekcija,anestezija ,transfera i onih najdužih 12 dana do bete.
Ljubim te.

Neposredna veza do poruke: 1231
18.4.2013 11:31:15   
first sunshine
jakuta jako mi je zao user posted image .. neznam sta bih ti rekla za utjehu.. suosjecam s tobom zaista.. Zelim ti da skupis novu energiju, snagu i uz boziju pomoc i volju uskoro ostvaris svoju zelju.
Drzi se draga..

Neposredna veza do poruke: 1232
18.4.2013 11:34:33   
jakuta

IZVORNA PORUKA: ljubavzaljubav1978

Evo i mene opet tu... Četvri dan nakon ET 2 blastice. Molim dragog Boga da sve bude u redu ovaj put. Doktor kaze 24 sata nakon ET mirovanje, a na papiru kojeg sam dobila pise 3 dana nakon ET mirovanje, ostale dane lagane aktivnosti. Ja evo danas malo vise po kuci setam, ne znam ni sta bih drugo radila...necu valjda prozore prati i usisavati!user posted image Drzim nam svima fige!

Draga ljubav,želim ti od srca da se male mrvice zakače i ne mrdaju narednih 9 mjeseci.
To svima piše 3 dana mirovanje,ja sam ležala dva dana i poslije ustajala išla u lagane šetnje,samo nemoj ništa teško da dižeš.Ma u suštini i nema nekog pravila,ako dragi Bog da i bit će,mi ne možemo puno uticati.
Pozdrav i uživaj.

(odgovor članu ljubavzaljubav1978)
Neposredna veza do poruke: 1233
18.4.2013 11:37:54   
jakuta

IZVORNA PORUKA: first sunshine

jakuta jako mi je zao user posted image .. neznam sta bih ti rekla za utjehu.. suosjecam s tobom zaista.. Zelim ti da skupis novu energiju, snagu i uz boziju pomoc i volju uskoro ostvaris svoju zelju.
Drzi se draga..

Hvala ti draga.
Puno sam toga prošla da bi odustala, dvije operacije,četiri pokušaja ICSI,ali nema odustajanja,samo da mi dragi Bog da zdravlja.
Malo ću odmoriti preko ljeta,putovati i psihički da odmorim a na jesen u nove pokušaje aB da.
A ti čuvaj svoje mrvice :) i uživaj.

Neposredna veza do poruke: 1234
18.4.2013 13:24:39   
pahuljicamala
sos hvala puno na pomoci! Ne znam sta vise da ti kazem, osim da sam uz tebe.....

first sunshine puno srece!

Mia hvala puno na pomoci, nije kasno, na vrijeme je user posted image Ja sam se uspanicila jer je doktor prezauzet, pa ne mogu sa njim bas detaljno razgovarati, a sestre nisu bas upucene... Kako si primala Puregon, Merional i Cetrotide? Jesi li se bola za svaku posebno ili? Sve idu u stomak? Meni kako je sestra objasnila, bas sam nesigurna, jer i ona sama nije djelovala sigurna u ono sto govori... user posted image Cijelu iglicu zabodes ravno u stomak ( negdje ispod pupka), a ne ukoso?Postoji li mogucnost da se zabode u neki krvni sud?user posted image To mi nije rekla, niti je ona provjeravala, kada mi je dala prvu... Folacin i Sumamed i mi koristimo, ali to mi je, nekako, nevazno u usporedbi sa ostalim.... Hvala unaprijeduser posted image

Jakuta moram ti reci da ti se divim, jer si jedna jaka osoba, koja se kao lavica bori! Zao mi je zbog neuspjeha, ali u ovome samo istraju oni koji su jaki, koji ovo mogu podnijeti i emocionalno, i fizicki i finansijski...Puno srece, od srca ti zelim!
Meni je ovo prvi, a pozda i posljednji pokusaj i molim Boga da mi pomogne....
Hvala jos jednom svima i puno srece Vam zelim!
Ako ima nesto sto bi mi one koje su prosle sve ovo, mogle savjetovati ( sta da jedem,pijem kako da se ponasam tokom perioda stimulacije kako bih poboljsala cjelokupno stanje), molim Vas da mi pisete...., puno bi mi znacilo...
Saljem vam velikiuser posted image

Nada posljednja umire....

(odgovor članu jakuta)
Neposredna veza do poruke: 1235
18.4.2013 19:06:59   
Mia
pahuljicamala e drago mi je da nisam zakasnila sa inf.user posted image Sve injekcije idu u stomak i svaka se daje zasebno. Dakle, tri lijeka su tri injekcije. Ako puregon imas u ampulama od 50 i 100, onda ih sastavis u jednu injekciju i tako je das. Meni je sestra pokazala kako se daju injekcije, ali ja sam ti veeeelika kukavica i nisam smjel sama sebi da dajem nego sam isla u ambulantu. U principu, injekcije se daju u predjelu tri prsta ispod pupka. Uhvatis se kao da se stipas (ne znam kako da ti objasnim) i onda se injekcija daje pod 90 stepeni. Meni su u klinici dali one male tanke igle tako da se stvarno gotovo ni ne osjeti kad se daju. Mislim da je tesko da mozes bas pogoditi neki krvni sud da bi izazvala neke komplikacije. Ako te je strah, moj ti je savjet da ipak ides negdje da ti daju ... da se ne bi uspanicila pa nesto pogrijesila.

Sto se tie ponasanja u toku stimulacije, ja sam se skroz oubicajeno ponasala ... jednino sam se malo vise kretala cisti radi cirkulacije. Hrana uobicajena ... pokusaj izbaciti ili barem smanjiti nezdravu hranu, ali to je svakako za sb+vakog od nas uobicajena preporuka user posted image Uglavnom, pokusaj se opustiti i slobodno dosadjuj sestrama u klinici jer one su tu zbog nas! Sretno i javljaj kako napredujesuser posted image

(odgovor članu pahuljicamala)
Neposredna veza do poruke: 1236
19.4.2013 11:13:56   
first sunshine
Draga jakuta, moje mrvice su jos uvijek u smrznutom stanju i cekaju da ih ja dobro i ugodno grijem aBd, a i ja jedva cekam user posted image .

I sama sam imala dvije operacije. Prije toga su naravno bili pokusaji sa ciljanim, poslije inseminacija.. I dok sam tada slusala kako zene u cekaoni ili na forumima, pricaju o svim tim silnim pokusajima i operacijama, cinilo mi se nestvarno. Ja sam jedva cekala da zavrsim sa laparoskopijom jer sam bila ubijedjena da ukoliko postoji neki problem, da ce se to tada rijesiti i da cu ja odmah postati user posted image user posted image
Ali.. idemo dalje..

pahuljica mala, mislim da ti je mia prilicno dobro sve pojasnila. Ja se strasno bojim igle. Znala sam cak past u nesvijest pri davanju injekcije ili vadjenja krvi user posted image . Tako da sam mislila da nema sanse da sebi dajem injekcije. Medjutim... muzic je u vrijeme stimulacije morao na put, i naravno bilo mi je sudjeno samodavanje user posted image Nisam isla u dom zdravlja, jer i ranije kada sam isla zbog stoperice, to je uvijek bila neka procedura i diskusija i nisu to nikako rado cinili. Onda sam malo razmislila i rekla sebi, da je nesto opasno i strasno, dr nam ne bi dali upute da same to radimo. Osim toga, ako mogu sve zene, mogu i ja. I mogu ti reci da nije uopste bilo strasno. I nisam se cak ni jednom onesvijestila user posted image
Sto se tice ostalog, ja sam bila prilicno nervozna tokom stimulacije, posebno poslije transfera. Sto zbog hormona, sto zbog pritiska koji sam sama sebi stvorila.. Ali je to sve individualno. Tebi zelim miran, spokojan i uspjesan postupak sa najmanje jednim user posted image

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1237
19.4.2013 13:27:54   
pahuljicamala
Mia i first sunshine hvala vam od srca na pomoci i lijepim rijecimauser posted image Ja milsim da sam ja veci slabic od vas, hehehe. Juce mi je malo nedostajalo da se onesvijestim, a sva sam se preznojila dok sam si dala injekciju... Ne plasim se ja boli niti bockanja, vec se plasim da ne ubodem neki krvni sud, ili uradim nesto pogresno...user posted image Uplavo sam zvala jednu privatnu polikliniku, pa cu danas ici njima, valjda sestre znaju kako se to daje user posted image Imala sam raznih iskustava, pa.... Kod mene je jos problem sto je doktor rekao da kupim sve ampule od 100 jedinica, pa moram iz jedne sada uzimati pola, a drugu citavu, pa iduci puta preostalo pola i drugu citavu.... Da sam znala da ce ovako biti, trazila bih onu od 50 jedinica, po cijelo Evropi ako treba....
Hvala vam puno! Potrudit cu se da se vise krecem, hvala ti Mia! Primijetila sam da mi je hladno cak i kada je drugimo toplouser posted image
Javim se opet....

Veliki user posted image za sve!

Neposredna veza do poruke: 1238
24.4.2013 10:08:47   
nesa
pozdruser posted image av svima,,,,zna li neko sta je sa rey, je li se porodilauser posted image .....
i ja sam blizu, usla sam u 35 sedmicu, dr mi je rekao da je optimalno za mene sa punih 38 nedelja da se uradi carski rez....

Neposredna veza do poruke: 1239
24.4.2013 14:01:36   
first sunshine
masAllah Nesa, da ti bude sretan porod i postporodi period. U kom postupku si bila? Ti si znaci nekada sept/okt bila u postupku? I ja sam svoj prvi IVF radila u oktobru. Sretno jos jednom

(odgovor članu nesa)
Neposredna veza do poruke: 1240
24.4.2013 21:53:44   
Breza
Zdravo,nova sam na forumu tek sam se uclanila samo iz razloga da bih sa vama podijelila svoju pricu.I mozda nekome pomogla ko je u slicnoj situaciji kao ja.Imam 27 godina i u braku sam 7.god u kojem se trudim da dobijem svoju bebicu abd nadam se uskoro.Do sada sam se lijecila kod raznih doktora koji su svoje dijagnoze i misljenja redali godinama od kojih su neke:Zacepljeni jajovodi,septum unutar maternice,polip iz kojih je konacna dijagnoza bila da ne mogu bebu dobiti prirodnim putem,vec je jedina mogucnost vantjelesna oplodnja..Nakon niza ljekara odlucila sam se da posjetim novu kliniku u Hadzicima i da cujem njihovo misljenje:"Koje je glasilo da bih trebala uraditi HSG da bih utvrdili ove moje dijagnoze,pa ce vidjeti za dalje.19.04.2013 radim HSG u jednoj privatnoj ordinaciji koji me je sokirao da sama vise nisam znala sta da mislim,MOJI JAJOVODI SU U ODLICNOM STANJU,NEMAM POLIP NITI SEPTUM...tako da dijagnoze mojih ljekara su bile lazne ili sam samo koristila za uzimanje para jer sam zaista bila u ocajnom stanju...Sada imam vremena da cekam da se moji utisci svi slegnu i da malo odahnem od silnih tableta i nalaza koji su bili uzaludni..MOLIM sve zene koje su u slicnoj situaciji da potraze misljenje i drugih ljekara da dobiju misljenje i od njih jer mozda nije sve izgubljeno i da se ne predaju .Ja sam dobila novu nadu a,nadam se da ce ovo moje iskustvo nekome pomoci da dobije svoju user posted image user posted image

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 1241
27.4.2013 19:47:39   
pahuljicamala
Veeeeeliki pozdrav svim trudilicama i trudnicama user posted image
Ja se javljam sa jednom lijepom i jednom manje lijepom vijescu. Danas je obavljena punkcija, dobiven je veliki broj jajnih celija, ali je doslo do hiperstimulacije, pa je doktor transfer prolongirao.... O kvaliteti celija nista ne znam do ponedjeljka, kada bi trebali javiti i koliko ih je oplodenouser posted image
Ja sam dobro, samo malo napuhnuto i imam bolove jer jajnici jos rade... Nadam se da cu vam se u ponedjeljak javiti sa super vijestimauser posted image
Do tada vas sve pozdravljam i zelim vam puno puno sreceuser posted image

Breza zelim ti reci da si u pravim rukama. I ja imam losa iskustva sa nasim doktorima, a posjetila sam ih mnogo. Na zalost, njima je svima prioritet zarada, a nase stanje im je na drugom ili trecem mjestu.... Sretnouser posted image

(odgovor članu Breza)
Neposredna veza do poruke: 1242
27.4.2013 22:44:51   
Elica 5
Pahuljicamala,,, user posted image user posted image za ćelije da i se što više abd,,, oplodi a ti sad lagano odmaraj do idućeg abd, mjeseca kad će već tvoje male mrvi biti u tibi,,,

A šta nam je sa ovim ženicama koje čekaju bete niko nam se ne javlja user posted image

Jakuta mila žao mi je što ni ovaj put nisi uspjela šta reći ti znaš naj bolje kako se osjećaš ja ti od srca želim da idući put abd,, uspješan i da nas i ti abd, obraduješ sa preljepom betom, nadam se da imaš još malih eskima pa da možeš raditi Fet.

I za kraj vam svima šaljem jedan veliki user posted image user posted image user posted image od mene i moje malene user posted image

1.ICSI-2010-mis.ab. u 11.
4.Fet-2012, 2 blaste 19.10.2012.g. Beta 11 dan 452, 14 dan 2092,16 dan 4690
Adna mamina "Ceza" tajina "Kruškica"
16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3

Neposredna veza do poruke: 1243
29.4.2013 11:31:24   
pahuljicamala
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

13 oplodenih!!!!!!!!!!!!!
Koliko sam sretna ne mogu vam opisati....
Zelim samo da sve vi, koje cekate na ovo, u sto kracem roku osjetite isto zadovoljstvo!user posted image

Puno srece svim trudilicama i trudnicama!

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 1244
9.5.2013 8:44:32   
nesa
Samo da javim da sam se porodila, radjena sekcija na jezeru, punih 36 nedelja.....
Djecak i ja smo dobro, i sve vas ljubimouser posted image

< Poruku je uredio nesa -- 9.5.2013 8:45:40 >

Neposredna veza do poruke: 1245
9.5.2013 12:11:20   
mersudina 27
nesa neka je sa srecom i hairli,sve najjj od user posted image user posted image user posted image vam zelimo.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hvala ti Allahu za moje dvije mrvice.

(odgovor članu nesa)
Neposredna veza do poruke: 1246
9.5.2013 13:46:36   
nedzla.

IZVORNA PORUKA: nesa

Samo da javim da sam se porodila, radjena sekcija na jezeru, punih 36 nedelja.....

mašaAllah user posted image

Je li to prva beba iz Bahceci BiH?

Bila sam juče na klinici i pitala je li se rodila prva beba, a sestre mi rekoše; jeste u ponedjeljak.
Valjda je to tvoja bebice nesa.

Nek je živ i zdrav duuuugo godina sa svojim roditeljima user posted image

Evo vam 3 user posted image user posted image user posted image od mene i mojih bebica u tibi user posted image

Gospodaru Milostivi,
hvala Ti za ova 2 najljepša poklona u mom životu....
lijepi mamini blizanci A&A

(odgovor članu nesa)
Neposredna veza do poruke: 1247
9.5.2013 14:23:53   
pahuljicamala
nesa cestitam od srcauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Cestitam i Bahceci klinici!
Neka maleni, ako Bog da, sa svojim roditeljima pozivi dug i sretan zivot u zdravlju i ljubaviuser posted image
Cestitam jos jednom!

Nama svim ostalim zelim da ro naredne godine osjetimo ovakvu Boziju milost!user posted image

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 1248
9.5.2013 14:27:17   
malena27 RR
Iskrene cestitke MAMA! Djecaku zelim zdravlja, da bude sretan i mazen!

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

Neposredna veza do poruke: 1249
9.5.2013 14:50:20   
Elica 5

IZVORNA PORUKA: nesa

Mašallah, malenom želim dug i sretan život,,, tebi i tvom mužu iskrene čestitke od srca user posted image a tebi posebno brz oporavak uz tvog malenog sinčića user posted image

Naravno čestitke i našem dragom dr, Enveru i klinici Bahceci user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

1.ICSI-2010-mis.ab. u 11.
4.Fet-2012, 2 blaste 19.10.2012.g. Beta 11 dan 452, 14 dan 2092,16 dan 4690
Adna mamina "Ceza" tajina "Kruškica"
16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3

(odgovor članu nesa)
Neposredna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Trazim (bas) mlade mamee :D
nina belucci

Voljela bih upoznati bas mlade mame, od 17- 22.god.. Koliko vas imaaaa?? :)

odg. (97%)

odg... (3%)

Broj svih glasova: 122

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *