|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
28.3.2013 13:15:18   
ljubavzaljubav1978
Mia, dobra si za ovu sa silikonima user posted image user posted image Nema nje vise tamo, ne radi tu vec neko vrijeme. I mene je Bade pregledala sad u ponedjeljak jer nije bilo doktora. Ok je ona. Mislim da je desna ruka dr.Enveru koliko sam mogla vidjeti do sada. Malo je komunikacija losija, al valjda zato sto je na engleskom pa i ona a i mi sve koje joj dodjemo pod ruke ne pricamo svasta nego samo konkretne informacije. Sto i nije lose u jednu ruku... Sretno u svakom slucaju!

(odgovor članu ljubavzaljubav1978)
Neposredna veza do poruke: 1201
28.3.2013 13:19:00   
Mikano
Curke, koliki vam je bio endometrijum na dan embriotransfera?
Ja se spremam za FET ali izgleda bezuspješno.
13 dan endometrijum 5.8mm
15 dan endometrijum 6.5mm
Sutra pada odluka kod dr

Sestra Bade je OK, i mene je jednom pregledala kada je dr bio u Turskoj.

Svim curamo u postupku SRETNOOOOO
Bahceci user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1202
28.3.2013 13:22:08   
ljubavzaljubav1978
Cure, kako ste vec mogle vidjeti ja cekam ET, pa me zanima kakve su kod vas bile preporuke o ponasanju nakon ET? Mirovanje, sjedenje, aktivnosti, itd itd?

(odgovor članu Mikano)
Neposredna veza do poruke: 1203
29.3.2013 11:21:23   
nedzla.

IZVORNA PORUKA: ljubavzaljubav1978

Cure, kako ste vec mogle vidjeti ja cekam ET, pa me zanima kakve su kod vas bile preporuke o ponasanju nakon ET? Mirovanje, sjedenje, aktivnosti, itd itd?

ljubavzaljubav1978 dobro došla user posted image

ja sam nakon ET mirovala samo 24 sata, tako mi je i dr. rekao. Poslije toga ni jedan dan više nisam konstantno odmarala, ali sam malo smanjila aktivnosti; ništa teško itd.... i hvala Allahu moj prvi ET je bio uspješan i rezultat su user posted image user posted image u maminoj tibi

od user posted image ti želim uspjeh s Božijom pomoći user posted image

IZVORNA PORUKA: Mikano

Curke, koliki vam je bio endometrijum na dan embriotransfera?
Ja se spremam za FET ali izgleda bezuspješno.
13 dan endometrijum 5.8mm
15 dan endometrijum 6.5mm
Sutra pada odluka kod dr

Mikano user posted image dr. će svakako odlučiti šta je najbolje, zato se opusti, jer neke stvari ne možemo ubrzati
u svakom slučaju nek ti bude sretno i hairli user posted image
Ja ne znam koliko mi je bio debeo endometrijum, niti sam pitala, niti je dr. nešto posebno rekao, znam da je kontrolama govorio sve ide kako treba i eto hvala Allahu urodilo je plodovima user posted image user posted image

ostale ženice user posted image

Gospodaru Milostivi,
hvala Ti za ova 2 najljepša poklona u mom životu....
lijepi mamini blizanci A&A

Neposredna veza do poruke: 1204
29.3.2013 14:26:54   
ljubavzaljubav1978
Nedzla, hvala na odgovoru. I ja sam od trudilica koje su bile sa mnom u sobi (a prethodno imale neuspjeli pokusaj ovdje) cula da dr. preporucuje samo 1 dan odmora i mirovanja, a sve ostale dane skoro pa normalne dnevne aktivnosti ali sa oprezom. Malo sam bila zbunjena jer u dosadasnjim pokusajima su mi stalno govorili mirovanje i mirovanje... Covjek nije pametan! Drago mi je zbog tebe i tvojih bebana sto se lagano ljuljuskaju u tibi!!!! Dushe draaage!!!

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 1205
29.3.2013 14:45:52   
zaza lopez
pozdrav cure ja sam uradila transver i cekam betu.sto se tice mirovanja doktor kaze da se jedan dan odmara a potom nastavi sa dosadasnjim aktivnostima.sto se mene tice prvi dan sam lezala potom sve po starom ali-----ja sam prva tri dana bila mnogo nerovozna cak sam se ta tri dana zestoko svadala sa muzem.mozda mi nije to trebalo neznam vidjecemo sledece sedmice iako ja mislim da to nema nikakve veze trudna cu biti samo ako bude sudeno.javit cu vam to za sedam dana.

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 3.4.2013 9:50:47 >

Neposredna veza do poruke: 1206
29.3.2013 18:13:44   
Leva
Meni je sve ok samo mi brate nije u redu da jedna sestra radi UZ i folikulometrije kada je poznato da ginekolozi moraju proci odredjene obuke i dobiti certifikat da poznaju odredjenu tehniku UZ dijagnostike. Za toliko novca koliko kosta postupak malo mi je to neozbiljno s njihove strane. Iskreno ja joj ne bih ni dozvolila da mi pridje sa sondom a kamo li da me pregleda.

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu zaza lopez)
Neposredna veza do poruke: 1207
30.3.2013 10:01:55   
mersudina 27
Drage moje trudnice i trudilice samo da vas pozdravim,vidim da su neke meni posebno drage zenice pitale za nas.Mi smo hvala Dragom Allahu dobro,guramo polako ali sigurno user posted image usli smo u 30 sedmicu,nazalost ja moram sto vise mirovati,iskreno bas mi je dotuzilo.
Moji su djecaci pravi mali lopovcici, aktivni su 24 sata,hB sad za sad ide sve po protokolu user posted image

elice user posted image user posted image za tebe i tvoju princezicu
nedzla masAllah za tvoje bebare,ljubimo ih punooo
delila user posted image user posted image
mia user posted image user posted image

Mnogo srece svim zenicama koje su u postupku da sto prije ugledaju svoje user posted image user posted image

a mamicama da izguraju do kraja i rode zdrave bebice

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hvala ti Allahu za moje dvije mrvice.

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1208
30.3.2013 12:18:26   
sabas
Leva , vjerovatno sestra koja povremeno obavlja UZ preglede je prosla adekvatne obuke za posao koji obavlja. Imam potpuno povjerenje u dr Envera iza kojeg su evidentni pozitivni rezultati,  profesionalizam i smatram da nebi prepustio da posao UZ obavlja ne-strucna osoba i osoba u koju on licno nema povjerenje. Bdw u  Svedskoj ili Svajcarskoj (hah neka zemlja sa S) UZ pregled obavljaju obavezno obavljaju radiolozi ne ginekolozi. Nakon pregleda 'sestre' dr daje konacnu dijagnozu i dalje postupanje u protokolu , terapiju.

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu mersudina 27)
Neposredna veza do poruke: 1209
30.3.2013 12:47:18   
Leva
Ko ce ga znati sabas user posted image znas i sama kakvih smo se nebuloza nagledale pa ja i u hladno mlijeko pusem.
Mersudina mashallah samo laganini brzo ce proci vrijeme do poroda.
Nedzla kako si ti? U kojoj si sedmici?
Mikano mislim da endometrij ne bi trebao biti ispod 8mm.

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 1210
30.3.2013 13:38:29   
nedzla.
IZVORNA PORUKA: Leva
Nedzla kako si ti? U kojoj si sedmici?

Levo user posted image ja sam ti u 14-oj sedmici hvala Allahu, pratim tvoje postove, negdje sam ti i čestitala, mašaAllah i ti si user posted image sa user posted image user posted image mašaAllah, mašaAllah user posted image

da Dragi Allah obraduje sve trudilice, a nama user posted image da hairli trudnoću iznesemo i rodimo; zdrave, pametne i sretne user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image uz Božiju pomoć user posted image

< Poruku je uredio nedzla. -- 30.3.2013 13:40:45 >

Gospodaru Milostivi,
hvala Ti za ova 2 najljepša poklona u mom životu....
lijepi mamini blizanci A&A

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1211
30.3.2013 16:40:09   
nesa
I ja da mahnem mojim trudnicama i trudilicamauser posted image ..... mi za koji dan ulazimo u 32 nedelju....isto mirujem, i pijem tbl protiv kontrakcija, koje su me spopale prosle sedmice.....sad je ok , hvala Bogu.....dr kaze da ih pijem do 35 nedelje, a tad i ako krenu necemo ih zaustavljatiuser posted image -----

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 1212
30.3.2013 20:13:46   
ray
Leva, to je ipak skolovana sestra. U USAu, Kanadi i Njemackoj mojim prijateljicama su uz iskljucivo radile sestre koje su obucene za to. Do doktora dodjes jedino ako su po srijedi komplikacije i kad se rade specificni pregledi (NN, 4d ultrazvuk nakon 4 mjeseca i sl. ) .

< Poruku je uredio ray -- 30.3.2013 20:15:28 >

(odgovor članu nesa)
Neposredna veza do poruke: 1213
31.3.2013 11:32:45   
delila1986
drage moje trudnice
samo da vas pozdravim i user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

uzivajte , cuvaj te se i jedva ocekujem lijepe vijesti od vas brzo ce te aBd docekati dan kad cete svoje bebice uzeti u ruke i mirisati.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

zenicama koje su u postupku puno srece, strpljena i hrabrosti...
ja sam jos na odmoru nakon ova dva pokusaja, mislim da necu moci prije septembra krenuti u novi postupak..

uglavnom, pratim vas redovno, ocekujem lijepe vijesti.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Molim Allaha da nas počasti saburom koji će nam biti put do sreće i uspjeha na oba svijeta, i da budemo od onih koji su divni Allahovi robovi i koji se mnogu kaju ! Amin!"

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 1214
31.3.2013 13:45:17   
Elica 5
IZVORNA PORUKA: zaza lopez

Pozdrav cure ja sam uradila transver i cekam betu.sto se tice mirovanja doktor kaze da se jedan dan odmara a potom nastavi sa dosadasnjim aktivnostima.sto se mene tice prvi dan sam lezala potom sve po starom ali-----ja sam prva tri dana bila mnogo nerovozna cak sam se ta tri dana zestoko svadala sa muzem.mozda mi nije to trebalo neznam vidjecemo sledece sedmice iako ja mislim da to nema nikakve veze trudna cu biti samo ako bude sudeno.javit cu vam to za sedam dana.

Jedan veliki user posted image user posted image user posted image user posted image za drage ženice i za tebe Zaza Lopez , da nas abd, obraduješ sa velikom trocifrenom betom user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 3.4.2013 9:50:23 >

1.ICSI-2010-mis.ab. u 11.
4.Fet-2012, 2 blaste 19.10.2012.g. Beta 11 dan 452, 14 dan 2092,16 dan 4690
Adna mamina "Ceza" tajina "Kruškica"
16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3

(odgovor članu zaza lopez)
Neposredna veza do poruke: 1215
3.4.2013 22:53:54   
mersudina 27
Pozdrav zenice

Sta je ovo nigdje nikoga na ovoj temi,sta nam je sa nasim cekalicama.

Adria mila kako si nam ti

zeza lopez kako prolaze dani,odbojavas li ih,ako se ne varam ima jos par zenica koje cekaju i svima vam od srca zelim velike trocifrene bete.

Trudnice user posted image user posted image za vas i vase beboline

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 1216
3.4.2013 23:14:18   
sabas
mersudina kako tvoje mrve slusaju , nadam se da mi trudnice miruju (kojima je preporuceno mirovanje) inace nemojte da ja krenem u licnu kontrolu pa ce biti belaja :)

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

Neposredna veza do poruke: 1217
4.4.2013 11:06:00   
ljubavzaljubav1978
Evo i mene opet tu... Četvri dan nakon ET 2 blastice. Molim dragog Boga da sve bude u redu ovaj put. Doktor kaze 24 sata nakon ET mirovanje, a na papiru kojeg sam dobila pise 3 dana nakon ET mirovanje, ostale dane lagane aktivnosti. Ja evo danas malo vise po kuci setam, ne znam ni sta bih drugo radila...necu valjda prozore prati i usisavati!user posted image Drzim nam svima fige!

(odgovor članu delila1986)
Neposredna veza do poruke: 1218
4.4.2013 18:36:19   
Mia
Curice koje cekate betu, od srca navijam za vas i zelim vam veeeeelike bete i veeeelike trbuhe za koji mjesec user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1219
4.4.2013 21:13:59   
toncica
ljubavzaljubav1978 mila zelim ti veliku beturinu i da uglrdasuser posted image .Ne nikakouser posted image
Svim curama koje cekaju betu sretnouser posted image

Neposredna veza do poruke: 1220
9.4.2013 12:57:58   
jakuta
Drage moje zenice,pozdravljam vas.
Dugo me nije bilo tu,msm bila sam i čitala ali nisam pisala.
Evo da vam prijavim da su dvije mrvice u mom stomaku :).
Transfer sam radila u petak,danas je 5-ti dan od transfera.
Dosadjujem se po kući,sama pa mi dan kao godina.
Mene interesuje kako ste se vi ponašale nakon embritr.,tj koliko ste ležale,koliko sjedile dnevno i kad te se vratile na posao.
Ljubim vas sve od srca.

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 1221
9.4.2013 22:08:01   
Mikano
Drage moje saborke, ja sam u srijedu radila FET, vratili mi dva embriona, pet dana sam lezala kuci, u ponedjeljak sam krenula na posao polako, ali nazalost danas je stigla vjestica. Nisam ni betu docekala user posted image .
Ostalim curama koje cekaju betu user posted image user posted image zelim da je docekaju i da bude masala visoka.

(odgovor članu jakuta)
Neposredna veza do poruke: 1222
11.4.2013 10:47:43   
mersudina 27
Mikano mila bas mi je zao,sta reci,sve vec znas,saljem ti punoooo,punooooo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

jakuta tebi draga pravo usitnilo,da bude na hajr i da bude jedna velika trocifrena beta.
Sto se tice mirovanja,ja sam samo prva 24 sata lezala,a poslije se vratila svakodnevnim poslovima,samo jedino nisam usisavala i tesko dizala.

neka je sa srecom user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mikano)
Neposredna veza do poruke: 1223
16.4.2013 10:19:30   
pahuljicamala
Pozdrav svima!
Molim za pomoc...HITNO JE.....
Moze li mi neka od djevojaka dati protokol stimulacije za IVF koji je ona prosla kod Bahcecija? HITNO mi je potreban...
Kako i kada ste primale injekcije, koliko puta ste dosle na folikulometriju i koje dane ciklusa, koji dan je bila punkcija, koji dan transfer....sve...
Unaprijed zahvaljujem i svima, od srca, zelim puno sreceuser posted image

Nada posljednja umire....

Neposredna veza do poruke: 1224
16.4.2013 11:16:39   
sos15
 Moj protokol je bio sledeći:

prvih pet dana Femara (2 tablete dnevno) i puregon od 150  jedinica,
6-9 dan puregon, menopur, cetrotide.
9. dan sam primila i štopericu, punkcija je trebala biti 11. dan. Do transfera nisam stigla.

Mislim da ne dobijamo svi iste protokole. Sretno!

(odgovor članu pahuljicamala)
Neposredna veza do poruke: 1225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Na poklon jestivo ulje :-))
veeseelaa

da li bi nekom umjesto soka odnijeli litar ulja na poklon?

Da (45%)

Ne (55%)

Broj svih glasova: 142

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *